HS Metro

Wikipediasta
(Ohjattu sivulta Metro (lehti))
Siirry navigaatioon Siirry hakuun
Tämä artikkeli kertoo Helsingissä ilmestyneestä lehdestä. Metro-lehteä maailmanlaajuisesti julkaisevasta mediatalosta kertoo artikkeli Metro International.
HS Metro
Lehtityyppi kaupunkilehti
Kustantaja Sanoma Media Finland
Julkaisija Sanoma Media Finland
Perustettu 1999
Lakkautettu 2020
Sitoutuneisuus sitoutumaton
Kotikunta Helsinki
Kotimaa Suomi
Sivukoko tabloidi
Ilmestymistiheys ma–pe (–2018),
ma, pe (2019–2020)
Kieli suomi
Aiheesta muualla
Kotisivu

HS Metro (aiemmin Metro) oli Suomessa vuosina 1999–2020 ilmestynyt ilmainen kaupunkilehti.[1] Lehti ilmestyi pääkaupunkiseudulla, mutta parhaimmillaan sen levikki ulottui Lahteen, Tampereelle ja Turkuun. Se ilmestyi pitkään joka arkipäivä, kunnes vuoden 2019 alusta lähtien kahdesti viikossa.[2]

Lehden aihealueet kattoivat Suomen ja muun maailman keskeiset tapahtumat.

Lehteä jaettiin joukkoliikennevälineissä ja lehden sai myös käsijakelijoilta ja lehtitelineistä muun muassa kauppakeskuksissa, yritysten toimistorakennuksissa, businessparkeissa, oppilaitoksissa, kahviloissa ja lounasravintoloissa.

Lehden ilmestyminen alkoi syyskuussa 1999.[1] Vuonna 2006 Sanoma-konserniin kuuluva Sanoma Osakeyhtiö (nykyinen Sanoma Media Finland) osti Suomen Metro-lehden liiketoiminnot Metro International S.A:lta.

Metron viikkoliitteen, Metro Liven, ensimmäinen numero ilmestyi perjantaina 7. syyskuuta 2007. Siinä missä kantalehti kertoi uutiset, Metro Live keskittyi viikonloppuun. Se ilmoitti olevansa manuaali viikonlopun viettoon sekä katsaus ihmisiin ja ilmiöihin.lähde? Sittemmin Metro Live muuttui kiinteäksi osaksi Metroa, ja sen nimeksi vaihdettiin Metro wkd.[3]

Metro Liven yhteydessä toimi jäsenklubi Club Metro, jonka tehtävänä oli tarjota Metron lukijoille viikoittain vaihtuvia jäsenetuja- ja tarjouksia.

16. marraskuuta 2016 Metron nimeksi tuli HS Metro, joka korvasi samalla myös HS Mestan.[4]

Keväällä 2020 ilmoitettiin lehden lopettamisesta. Viimeisen numeron ilmestymispäivä oli 17. huhtikuuta 2020.[1]

Aiheesta muualla

[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]