Menetyksen maa

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun
Menetyksen maa
Land of Loss
Alkuperäisteos
Kirjailija K. A. Applegate
Kieli englanti
Genre fantasia, nuoret
Kustantaja Scholastic
Julkaistu 1999
Suomennos
Suomentaja Marianna Leikomaa
Kansitaiteilija Karen Hudson
Greg Spalenka
Kustantaja WSOY
Julkaistu 2001
Ulkoasu nidottu
Sivumäärä 178
ISBN 951026072X
Sarja: Everworld
Edeltävä Sennan seuraajat
Seuraava Merlinin matkassa
Löydä lisää kirjojaKirjallisuuden teemasivulta

Menetyksen maa (engl. Land of Loss) on toinen osa yhdysvaltalaiskirjailija K. A. Applegaten nuorille suunnatusta fantasiakirjasarjasta Everworld. Romaani julkaistiin englanniksi vuonna 1999 ja WSOY julkaisi sen suomennettuna vuonna 2001.[1]

Juoni[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Viikinkilaivan rantauduttua atsteekkien kaupunkiin viikingit lähtevät taistelemaan. David, Cristopher ja Jalil liittyvät taisteluun, mutta April jää pois, koska on nainen. Viikingit menestyvät taistelussa aluksi hyvin, kunnes atsteekkien jumala Huitzilopochtli liittyy taisteluun. Viikinkien päämäärä on tappaa Huitzilopochtli Thorin vasaralla Mjölnerillä. Ensimmäisen Huitzilopochtlia vahingoittaneen heiton jälkeen Huitzilopochtli tappaa viikinkien päällikön. Loput viikingit yrittävät paeta, mutta jäävät vangeiksi.

David, Cristopher ja Jalil saavat kuulla, että kaikki viikingit ja heidät tapetaan suuren porraspyramidin päällä ja heidän sydämensä syötetään Huitzilopochtlille. He eivät pääse pakoon vankilasta, mutta karkaavat uhrimenoja edeltävän juhlan aikana. He jäävät kiinni karkumatkaltaan ja joutuvat tarkemmin vartioituina uhrattaviksi. Juuri ennen omia vuorojaan he näkevät pyramidin päällä kaapuihin pukeutuneen Aprilin, joka toimittaa heille aseita. Mjölnerillä Chistopher tekee Huitzilopochtlin vaarattomaksi. Viikingit karkaavat atsteekeilta ja aloittavat kapinan. Kaupunki joutuu kaaokseen, jonka aikana David, Cristopher, Jalil ja April pakenevat joenvartta läheiseen viidakkoon.

Viidakossa he tapaavat koo-hakkeja, pienikokoista kansaa, jotka osaavat valmistaa todella edistyneesti terästä. He vaihtavat koulun kemiankirjansa siihen, että koo-hakit vaihtavat heidän linkkuveitsensä terän koo-hakkien omaan teräkseen. Viidakossa harhaillessaan he tapaavat Sennan, joka lähtee heidän mukaansa. He poistuvat viidakosta joenvartta pitkin kaupunkiin, joka on viikinkien jäljiltä kaaoksessa.

Lähteet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

  1. Menetyksen maa (Everworld #2) – K. A. Applegate Risingshadow. 12.7.2011. Viitattu 11.4.2021.
Tämä kirjaan liittyvä artikkeli on tynkä. Voit auttaa Wikipediaa laajentamalla artikkelia.