Everworld

Kohteesta Wikipedia
Siirry navigaatioon Siirry hakuun

Everworld-kirjasarjan on kirjoittanut kirjailija K. A. Applegate ja siihen kuuluu tällä hetkellä 12 kirjaa, joista kaikki ovat suomennettu.

Kirjasarjassa viisi nuorta joutuu outoon maailmaan: Everworldiin. He saavat huomata ettei Everworldissä mikään ole mahdotonta. Se on täynnä jumalolentoja, jotka kaikki yrittävät epätoivoisesti pelastautua jumalten syöjältä, Ka Anorilta.

Everworldin idea ja juoni[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Varoitus:  Seuraava kirjoitus paljastaa yksityiskohtia juonesta.

Aikojen alussa jumalat sekä satuolennot asuivat vielä maanpäällä ihmisten, "kuolevaisten" kanssa. Ei ole tarkkaa tietoa siitä, miksi jumalat sitten tekivät seuraavan liikkeensä. He loivat uuden maailman, Everworldin, johon jumalat muuttivat itse, ja toivat mukanaan myös kaikenlaiset taikaolennot, samoin kuin muutamia ihmisiä palvelemaan heitä. Hetken aikaa kahden maailman välillä oleva portti oli erittäin heikko, mutta nyt myöhemmin se on melkein sulkeutunut. Tarinassa on ilmeisesti silti myös muita maailmoja (vaikka niistä ei sen enempää mainita), koska Everworldiin on rantautunut myös jumalia syövä Ka Anor, joka horjuttaa Everworldin tasapainoa, ja saa jopa pahimmatkin asukit pelkäämään. Jumalat yrittävät keksiä keinon, jolla päihittää Ka Anor, mutta yksi jumalista, Loki, yrittää napata "vanhasta maailmasta" noitatyttö Senna Walesin, jonka avulla portti saataisiin taas auki, ja jumalat ja muut taikaolennot voisivat palata takaisin maapallolle. Näin ollen Everworld siis jäisi Ka Anorin haltuun.

Lokin napatessa Sennan, onnistuu hän kuitenkin myös sekoittamaan neljä muuta nuorta tapahtumiin, ja Everworldiin. Nuoret eivät kuitenkaan joudu täysin Everworldiin, vaan he palaavat takaisin vanhaan maailmaan aina kun nukahtavat Everworldissa. Toimii myös niin, että kun he heräävät Everworldissa, he eivät enää tiedä mitä vanhassa maailmassa sillä hetkellä tapahtuu.

Päähenkilöt[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

David Levin: Tarinassa hieman sankari- ja johtajaroolin ottanut poika. Vanhassa maailmassa David ei ollut suosittu, eikä johtaja-ainesta, vaan enemmänkin pelkuri, ja tarinan aikana hänellä on lähes jatkuva tarve todistaa olevansa mies. Vanhassa maailmassa Davidilla oli myös suhde Sennaan-

Senna Wales: Noitatyttö, jonka kautta nuoret ajautuvat Everworldiin. Sennalla on taikavoimia, joilla hän voi hallita miesihmisiä koskettamalla näitä. Sennalla on ollut Davidin lisäksi suhde myös Christopheriin, ja April on hänen sisarpuolensa.

Christopher Hitchcock: Sarkastinen, hieman ylimieliseltä vaikuttava ja vitsaileva henkilö tarinassa. Christopher tekee lähes jatkuvasti pilaa jonkun kustannuksella, ja hän tekee sen jotta kukaan ei oppisi tuntemaan häntä liikaa, tai "pääsisi liian lähelle." Christopher pystyy kuitenkin olemaan myös huolehtiva persoona.

Jalil Sherman: Joukon tutkijasielu, joka haluaa jatkuvasti ottaa selvää Everworldin "systeemistä" ja löytää kaikelle jonkinlaisen järjellisen selityksen. Jalililla on vanhassa maailmassa OCD (pakko-oireinen häiriö), mutta Everworldissa hänellä ei ole sitä.

April O'Brien: April on järkevä ja pirteähkö tyttö ryhmässä. April on näytelmäkerhossa vanhassa maailmassa, ja hän laulaa usein Rentin lauluja.

Everworld-kirjasarja[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

 1. Sennan seuraajat (Search for Senna, suom. 2001)
 2. Menetyksen maa (Land of Loss, suom. 2001)
 3. Merlinin matkassa (Enter the Enchanted, suom. 2002)
 4. Viikatenaisen valtakunta (Realm of the Reaper, suom. 2002)
 5. Lohikäärmeen lunnaat (Discover the Destroyer, suom. 2002)
 6. Kauhujen kita (Fear the Fantastic, suom. 2002)
 7. Ongelmia Olympoksella (Gateway to the Gods, suom. 2003)
 8. Uhrilahjan uhmaajat (Brave the Betrayal, suom. 2003)
 9. Sennan silmin (Inside the Illusion, suom. 2004)
 10. Syvyyksien syövereissä (Understand the Unknown, suom. 2005)
 11. Konekiväärejä keijusaarella (Mystify the Magician, suom. 2006)
 12. Jumalten juhlat (Entertain the End, suom. 2007)

Aiheesta muualla[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]