Melo (artisti)

Wikipediasta
(Ohjattu sivulta Melo (rap-artisti))
Siirry navigaatioon Siirry hakuun
MELO
Henkilötiedot
Koko nimi Niko Katavainen
Syntynyt5. kesäkuuta 1996 (ikä 27)
Ammatti rap-artisti
Muusikko
Taiteilijanimi MELO, Meloplease
Laulukielet suomi
Aktiivisena 2018–
Tyylilajit rap, trap, hyperpop, rock, indie rock, shoegaze, grunge
Soittimet kitara, rummut, basso
Levy-yhtiöt Skorpioni
Aiheesta muualla
Kotisivut

Niko Katavainen, taiteilijanimeltään MELO[1] (s. 5. kesäkuuta 1996lähde?), on suomalainen rap-artisti, joka on julkaissut viisi albumia ja kaksi EP:tä. Nummelassa kasvaneen Melon ensimmäinen albumi Freda4Eva julkaistiin vuonna 2018. Vuonna 2019 julkaistu toinen albumi Elektri nousi virallisen albumilistan kymmenenneksi[2][3] ja Melo oli ehdolla vuoden tulokkaaksi Emma-gaalassa 2020. Huhtikuussa 2021 julkaistu Glitter nousi ilmestyttyään virallisen albumilistan sijalle 2[4].

Melon kuvaillaan kuuluvaan tyylillisesti suomirapin uuteen aaltoon yhdessä esimerkiksi Cledoksen ja Iben kanssa mutta erottuvan joukosta "tummanpuhuvammalla soundillaan".[5]

Diskografia[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Pääartikkeli: Melon diskografia

Albumit[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

  • FREDA 4EVA (2018, Skorpioni)
  • ELEKTRI (2019, Skorpioni)
  • GLITTER (2021, Skorpioni)
  • Helena (2022, Skorpioni)
  • m<3lo (2023, Skorpioni)
  • Noidankehä (TBA, Skorpioni)

EP:t[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

  • Matalapaine (2018, Skorpioni)
  • Aktive EP (2019, Skorpioni)

Lähteet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

  1. Tuokko, Ilmari: Alikersantista artistiksi Ruotuväki. 5.8.2021. Viitattu 23.6.2022.
  2. Skorpioni on kotimaisen rap-kentän murroksen keskiössä Klangi. 16.10.2018. Viitattu 3.12.2019.
  3. Suomen Virallinen Lista Musiikkituottajat. Viitattu 3.12.2019.
  4. Albumit 14/2021 ifpi.fi. Viitattu 2.6.2021.
  5. YleX Nosteessa: Esittelyssä Melo, jonka tummanpuhuva soundi erottaa hänet muista suomiräpin uusista nimistä yle.fi. Viitattu 3.12.2019.
Tämä muusikkoon liittyvä artikkeli on tynkä. Voit auttaa Wikipediaa laajentamalla artikkelia.