Medazzaland

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun
Medazzaland
Duran Duran
Studioalbumin Medazzaland kansikuva
Studioalbumin tiedot
 Äänitetty  19951997
 Julkaistu 14. lokakuuta 1997
 Tuottaja(t) TV Mania
 Tyylilaji rock, pop
 Kesto 53.12
 Levy-yhtiö Capitol/EMI
Duran Duranin muut julkaisut
Thank You
1995
Medazzaland
1997
Pop Trash
2000

Medazzaland on Duran Duranin vuonna 1997 julkaistu studioalbumi. Se nousi Billboardin listalla Yhdysvalloissa sijalle 58. Levyä ei koskaan julkaistu Euroopassa.

Albumi oli seuraaja huonon vastaanoton saaneelle cover-kappaleita sisältäneelle albumille Thank You. Basisti John Taylor jätti yhtyeen tammikuussa 1997 ennen äänitysten valmistumista. Trioksi kutistunut Duran Duran (Nick Rhodes, Simon Le Bon ja Warren Cuccurullo) kirjoitti ja äänitti useita uusia kappaleita levylle ja äänitti uudelleen joitakin, joilla Taylor soitti. John Taylorin soittoa jäi neljälle albumin kappaleista.

Medazzalandin heikko menestys johti Duran Duranin sopimuksen päättymiseen EMI:n kanssa lähes kahden vuosikymmenen jälkeen. "Läksiäislahjaksi" EMI antoi yhtyeelle tekijänoikeudet ja master-nauhat albumiin. Huhuttiin yhtyeen julkaisevan Medazzalandin itsenäisesti Britanniassa, mutta sen sijaan he sopivat levytyssopimuksen Hollywood Recordsin kanssa ja julkaisivat Pop Trash -albumin.

Singlet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Albumilta julkaistiin kaksi singleä: "Out of My Mind" maaliskuussa 1997 ja "Electric Barbarella" 16. syyskuuta 1997.

"Out of My Mind" nousi brittilistalla sijalle 21 toukokuussa ja se julkaistiin myös Val Kilmerin tähdittämän Pyhimys-elokuvan soundtrackilla. Singlen julkaisi kansainvälisesti Virgin Records: kyseessä oli ensimmäinen Duran Duranin single tai albumi, jota ei julkaissut EMI/Parlophone (tai Capitol/EMI Pohjois-Amerikassa).

"Electric Barbarella" (kunnianosoitus elokuvalle Barbarella) nousi Billboardin Hot 100 -listalla sijalle 52 1. marraskuuta. Se oli eräs ensimmäisistä digitaalisesti ladattavissa olleista myyntikappaleista ja siitä tehtiin lukuisia remiksauksia. Dom T mix oli ladattavissa ainoastaan internetistä Yhdysvalloissa 99 sentin hintaan. Tämä pelotti monia yhdysvaltalaisia jälleenmyyjiä ja he joko kieltäytyivät ottamasta albumia myyntiin tai tekivät hyvin vähän sen myynnin edistämiseksi.

Albumijulkaisu[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Albumi julkaistiin 14. lokakuuta 1997 Yhdysvalloissa ja Japanissa. Huonojen myyntilukujen vuoksi sen julkaisemista Britanniassa lykättiin ja lopulta tähän päivään mennessä (2006) albumia ei edelleenkään ole julkaistu muualla maailmassa.

"Medazzaland"-laulu on Duran Duranin ensimmäinen, jossa lauluosuuksista vastaa Simon Le Bonin asemasta Nick Rhodes. Laulun "Michael, You've Got a Lot to Answer For" Michael viittaa Le Bonin hyvään ystävään INXS-yhtyeen laulaja Michael Hutchenceen. Hutchence kuoli vain kuukausi albumin julkaisun jälkeen.

Kappalelistaus[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

 1. "Medazzaland" – 3:53
 2. "Big Bang Generation" – 4:44
 3. "Electric Barbarella" – 5:19
 4. "Out of My Mind" – 4:20
 5. "Who Do You Think You Are" – 3:27
 6. "Silva Halo" – 2:28
 7. "Be My Icon" – 5:15
 8. "Buried in the Sand" - 4:19
 9. "Michael You've Got a Lot to Answer For" – 4:09
 10. "Midnight Sun" – 3:41
 11. "So Long Suicide" – 4:39
 12. "Undergoing Treatment" – 3:05

Vain Japanin versiossa:

 1. "Ball and Chain" – 3:58

Soittajat[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

 • Simon Le Bon – laulu
 • Warren Cuccurullo – kitara
 • Nick Rhodes – koskettimet

Muut muusikot[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

 • John Taylor – basso
 • Steve Alexander – rummut
 • Anthony J. Resta – rummut, ohjelmointi
 • Tim Garland – sopraanosaksofoni
 • Talvin Singh – tabla ja santoor
 • Jake Shapiro – sello
 • Sally Stapleton, Madeleine Farley – taustalaulu