Simon Le Bon

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun
Simon Le Bon
Simon Le Bon vuonna 2004.
Simon Le Bon vuonna 2004.
Henkilötiedot
Syntynyt27. lokakuuta 1958 (ikä 64)
Ammatti muusikko, laulaja-lauluntekijä
Muusikko
Laulukielet englanti
Aktiivisena 1980
Tyylilajit pop, rock, uusi aalto
Soittimet laulu
Yhtyeet Duran Duran, Arcadia
Levy-yhtiöt EMI, Capitol Records, Hollywood Records, Epic Records

Simon John Charles Le Bon (s. 27. lokakuuta 1958 Bushey, Hertfordshire) on brittiläinen muusikko, joka tunnetaan parhaiten Duran Duran -yhtyeen laulusolistina vuodesta 1980 alkaen. Le Bon toimi myös Duran Duranin jäsenistä koostuvan Arcadian solistina vuosina 1985–1986.

Ura[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Duran Duran perustettiin vuonna 1978 Nick Rhodesin, John Taylorin ja Stephen Duffyn kesken. Duffy kuitenkin jätti ryhmän jo vuotta myöhemmin, koska ei uskonut sillä olevan tulevaisuutta. Lukuisien kokoonpanomuutosten jälkeen Le Bon esiteltiin yhtyeelle toukokuussa 1980. Todettuaan, että hänen kirjoittamansa runot soveltuvat muiden soitantaan, Le Bon päätti kokeilla Duran Durania ”kesän yli”. Jo kuudessa viikossa yhtye keikkaili ahkerasti Englannissa ja Hazel O'Connorin kiertueen lämmittely poiki myös levytyssopimuksen EMIn kanssa. Nimetön ensilevy julkaistiin vuonna 1981 ja sitä seurasi sarja albumeja: Rio (1982), Seven and the Ragged Tiger (1983) ja Arena (1984).

Le Bon ja Rhodes halusivat tehdä musiikkia Duran Duranin keikkatauonkin aikana vuonna 1985 ja Arcadia syntyi. Tiivis rytmi kuitenkin vaati myös veronsa: Andy Taylor ja Roger Taylor erosivat joukosta vuonna 1986. Kun vuonna 1997 John Taylorkin jätti yhtyeen, alkuaikojen kokoonpanosta olivat jäljellä enää Rhodes ja Le Bon. Andy, John ja Roger Taylor alkoivat taas soittaa yhdessä vuonna 2001, ja kun Rhodes ja LeBon liittyivät mukaan, yhtye oli jälleen viisijäseninen. Se äänitti seuraavien kolmen vuoden aikana uutta albumia ja konsertoi harvakseltaan. Duran Duran on kuitenkin jatkanut levyttämistä ja keikkailua jäsenistömuutoksista huolimatta ja tuorein, järjestyksessä kolmastoista studioalbumi All You Need Is Now julkaistiin 2010.

Yksityiselämä[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Le Bon avioitui vuonna 1985 huippumalli Yasmin Parvanehin kanssa. Pariskunnalla on kolme tytärtä, jotka ovat syntyneet vuosina 1989, 1991 ja 1994. Tyttäristä vanhin, Amber Le Bon, on seurannut äitiään mallin uralle.

Aiheesta muualla[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Tämä laulajaan liittyvä artikkeli on tynkä. Voit auttaa Wikipediaa laajentamalla artikkelia.