McLaren Automotive

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun
McLaren Automotive
Perustettu 2. joulukuuta 1985
Perustaja Ron Dennis
Avainhenkilöt Mike Flewitt (CEO)
Robert Melville (pääsuunnittelija)
Kotipaikka Yhdistynyt kuningaskunta Woking, Surrey, Yhdistynyt kuningaskunta
Toimiala autoteollisuus
Tuotteet autot
Omistaja McLaren Group
Kotisivu cars.mclaren.com

McLaren Automotive (aiemmin McLaren Cars) on brittiläinen yritys, jonka Ron Dennis perusti vuonna 1990 kehittämään ja valmistamaan Formula 1 -kilpa-autoihin perustuvia katuautoja. McLaren Automotive on fuusioituma aiemmista yhtiöistä McLaren Cars ja McLaren Composites (komposiittirakenteiden suunnittelua ja tuotantoa). Yhtiö toimii läheisessä yhteistyössä kuuluisan Team McLaren -F1-kilpatallin kanssa ja on osa laajempaa McLaren Group -yritysryhmää. Yhtiön tunnetuin tuote on 1990-luvun superauto McLaren F1.

Vanhoja malleja

[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]
Pääartikkeli: McLaren F1
McLaren F1

Yrityksen ensimmäinen tuote oli McLaren F1 -urheiluauto, tai ns. superauto, joka vuonna 1992 tuotannon alkuvaiheessa maksoi noin 640 000 silloista Englannin puntaa (noin 1 150 000 Yhdysvaltain dollaria). F1 oli kolmen istuttava Coupé, jossa kuljettaja istui keskellä ja matkustajat kuljettajan molemmin puolin. Autossa oli BMW:n suunnittelema ja valmistama 6064 kuutiosenttimetrin V12-moottori, joka tuotti 627 hevosvoimaa (461 kW).

Hieman karsittu ja kevyempi, sekä entistä tehokkaampi F1 LM -malli esiteltiin vuonna 1995, jota seurasi luksusmalli GT vuonna 1997. Kilparatamalli GTR:ää valmistettiin vuodesta 1995 vuoteen 1997. LM- ja GT-mallit eivät tiettävästi olleet yleisesti myynnissä.

Mercedes-Benz SLR McLaren

[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]
Mercedes-Benz SLR McLaren

Vuonna 1999 McLaren Cars ja DaimlerChrysler tekivät sopimuksen Mercedes-Benz SLR McLaren -urheiluauton kehittämisestä ja valmistamisesta. DaimlerChrysler myös toimittaa moottorit Mercedes-Benz -nimellä Team McLaren F1-tiimille.

Pääartikkeli: McLaren 12C
Pääartikkeli: McLaren P1

Nykyiset mallit

[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]


Aiheesta muualla

[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]
  1. [1] Viitattu 24.11.2020.