Matt Cassel

Kohteesta Wikipedia
Siirry navigaatioon Siirry hakuun
Matt Cassel
Matt Cassel Chiefs.JPG
Syntymäaika 17. toukokuuta 1982,
Northridge, CA
Kansalaisuus Yhdysvaltain lippu Yhdysvallat
Pituus 193 cm
Paino 104 kg
Ura
Pelipaikka pelinrakentaja
Pelinumero 16
NFL-seura Minnesota Vikings
Aik. seurat New England Patriots
Kansas City Chiefs
NFL-varaus 230. varaus, 2005
New England Patriots[1]
Pääsarjaura 2005-–

Matthew Brennan "Matt" Cassel (s. 17. toukokuuta 1982, Northridge, Kalifornia[1]) on yhdysvaltalainen amerikkalaisen jalkapallon pelaaja, pelipaikaltaan pelinrakentaja. Hän edustaa tällä hetkellä NFL-liigassa pelaavaa Minnesota Vikingsia.

Ura[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

New England Patriots[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Cassel on New England Patriotsin seitsemännen kierroksen varaus vuodelta 2005. Ennen ammattilaisuraansa hän pelasi Etelä-Kalifornian yliopiston joukkueessa, USC Trojansissa. Yliopistourallaan Cassel ei kertaakaan toiminut aloittavana pelinrakentajana, vaan joutui tyytymään rooliin kahden Heisman Trophy -voittajan, ensin Carson Palmerin ja myöhemmin Matt Leinartin varamiehenä.

Tilaisuutensa aloittajana Cassel sai NFL:ssä kaudella 2008, Tom Bradyn jouduttua loppukaudeksi sivuun polvivamman takia heti ensimmäisessä ottelussa. Kauden aikana Cassel onnistui vakuuttamaan Kansas City Chiefsin kyvyistään, ja hänet hankittiin joukkueen aloittajaksi ennen kauden 2009 alkua.

Kansas City Chiefs[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Huomattavasti Patriotsia heikompitasoisessa Chiefsissä Cassel ei ole kolmen kauden aikana onnistunut esittämään yhtä vakuuttavia otteita, ja spekulaatiot hänen asemastaan joukkueessa voimistuivat Chiefsin jäätyä koko liigan viimeiseksi kaudella 2012. Maaliskuussa 2013 Cassel vapautettiin sopimuksestaan ja hän solmi uuden sopimuksen Minnesota Vikingsin kanssa.

Minnesota Vikings[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Matt Cassel toimi pelinrakentaja Christian Ponderin varamiehenä kauden 2013 kolmessa ensimmäisessä ottelussa. Neljännessä ottelussa Lontoon Wembleyllä hän aloitti kylkiluuvaivoista kärsivän Ponderin tilalla. Ottelu päättyi Vikings voittoon Pittsburgh Steelersistä.

Muuta[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Cassel on myös varattu baseballin ammattilaisliigan MLB:n varaustilaisuudessa vuonna 2004. Oakland Athletics valitsi hänet tilaisuuden 36. kierroksella, mutta osapuolet eivät päässeet sopimukseen Casselin pyrkiessä etenemään jalkapallourallaan.

Lähteet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

  1. a b Matt Cassel ESPN. Viitattu 22.1.2013. (englanniksi)