Matija Nastasić

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun
Matija Nastasić Cityn paidassa.

Matija Nastasić (s. 28. maaliskuuta 1993 Valjevo, Jugoslavia) on serbialainen jalkapalloilija. Hän on edustanut serbialaisia FK Partizania ja lainasopimuksella FK Teleoptik Zemunia, italialaista Fiorentinaa, englantilaista Manchester Cityä, tammikuusta 2015 kesään 2021 saksalaista Schalke 04:ää (ensimmäiset puoli vuotta lainalla Manchester Citystä) ja kaudella 2021–2022 jälleen Fiorentinaa. Hän siirtyi syyskuussa 2022 Espanjan La Ligassa pelaavaan Mallorcaan. Hän on pelipaikaltaan keskuspuolustaja.

Nastasić on pelannut vuoden 2022 loppuun mennessä Espanjan La Ligassa viisi ottelua. Italian Serie A:ssa hän on pelannut 31 ottelua ja tehnyt niissä kaksi maalia. Englannin Valioliigassa hän on pelannut 34 ottelua ilman tehtyjä maaleja. Saksan Bundesliigassa hän on pelannut 122 ottelua ja tehnyt yhden maalin. Hän voitti Englannin-mestaruuden ja liigacupin 2014. Mestarien liigassa hän on pelannut Manchester Cityssä yhdeksän ja Schalkessa kahdeksan ottelua, Eurooppa-liigassa Schalkessa kymmenen peliä.

Nastasić pelasi Serbian A-maajoukkueessa ensimmäisen kerran helmikuussa 2012 Kyprosta vastaan. Vuoden 2022 loppuun mennessä hän on pelannut 34 maaottelua eikä ole tehnyt niissä yhtään maalia. MM-karsintaotteluja hän on pelannut 19 ja EM-karsintaotteluja viisi.

Lähteet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Tämä urheilijaan liittyvä artikkeli on tynkä. Voit auttaa Wikipediaa laajentamalla artikkelia.