Masae Ueno

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun
Mitalit
Maa:  Japani
Naisten judo
Olympiarenkaat Olympialaiset
Kultaa Kultaa Ateena 2004 70 kg
Kultaa Kultaa Peking 2008 70 kg
MM-kilpailut
Kultaa Kultaa München 2001 70 kg
Kultaa Kultaa Osaka 2003 70 kg

Masae Ueno (jap. 上野雅恵, s. 17. tammikuuta 1979 Asahikawa) on japanilainen judoka, kaksinkertainen olympiavoittaja. Hän on kilpaillut 1990-luvun loppupuolelta lähtien 70 kg:n sarjassa.

Ueno sijoittui vuonna 1999 kolmanneksi Münchenin maailmancupissa ja viidenneksi Birminghamin MM-kilpailuissa. Seuraavana vuonna hän oli jälleen kolmas Münchenin maailmancupissa sekä voitti Aasian mestaruuden Osakassa. Vuonna 2001 Ueno voitti MM-kultaa Münchenissä kukistettuaan loppuottelussa Ison-Britannian Kate Howeyn. Lisäksi hän voitti Japanin mestaruuden sekä oli maailmancupin kilpailuissa toinen Pariisissa ja kolmas Sevillassa.

Vuonna 2002 Ueno voitti Pariisin maailmancup-kilpailun sekä saavutti pronssia Aasian kisoissa. Lisäksi hän kuului Japanin joukkueeseen, joka voitti joukkuekilpailun maailmanmestaruuden Baselissa. Vuonna 2003 hän voitti maailmanmestaruuden Osakassa kukistettuaan loppuottelussa Kuuban Regla Leyénin.

Ueno voitti toukokuussa 2004 Aasian mestaruuden Almatyssa voitettuaan finaalissa Pohjois-Korean Ryon Mi Kimin. Elokuussa hän voitti olympiakultaa Ateenassa kukistettuaan loppuottelussa Alankomaiden Edith Boschin. Seuraavana vuonna hän oli toinen Pariisin maailmancupissa.

Vuonna 2006 Ueno voitti kultaa Aasian kisoissa Dohassa. Lisäksi hän voitti Japanin mestaruuden. Hän kuului Japanin joukkueeseen, joka saavutti pronssia joukkuekilpailun MM-kisoissa 2006 ja 2007. Helmikuussa 2008 Ueno sijoittui kolmanneksi Pariisin maailmancup-kilpailussa. Myöhemmin samana vuonna hän voitti Aasian mestaruuden Jejussa kukistettuaan loppuottelussa Etelä-Korean Ka-Yeon Parkin. Pekingin olympialaisissa hän voitti toisen peräkkäisen olympiakultansa. Loppuottelussa hän voitti Kuuban Anaysi Hernándezin.

Lähteet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]