Martín Méndez

Kohteesta Wikipedia
(Ohjattu sivulta Martin Mendez)
Loikkaa: valikkoon, hakuun
Martín Méndez
Martin Mendez
Syntynyt 6. huhtikuuta 1978 (ikä 39)
Uruguay
Kotoisin Tukholma, Ruotsi
Aktiivisena 1995-
Tyylilajit progressiivinen metalli
death metal
Soittimet basso, kitara[1]
Yhtyeet Opeth, Vinterkrig, Proxima
Levy-yhtiöt Music for Nations
Roadrunner Records

Martín Méndez (s. 6. huhtikuuta, 1978, Uruguay) on ruotsalaisen progressiivisen metalliyhtye Opethin basisti. Hän on kuulunut uransa aikana myös muihin, selvästi pienempiin yhtyeisiin, kuten Fifth to Infinity, Proxima, Vinterkrig ja Requiem Aeternam. Hänen ystävänsä, sekä entinen Opethin rumpali Martin Lopez oli myös mukana joidenkin näiden yhtyeiden kokoonpanossa.

Méndez käyttää soittaessaan Fenderin bassoja sekä Ampegin vahvistimia ja kaappeja.

Opeth[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Méndez siirtyi Opethiin vuonna 1997 korvatakseen siinä edeltäjänsä, yhtyeen vokalisti/kitaristi Mikael Åkerfeldtin erottaman Johan DeFarfallan. Opeth oli ennen hänen liittymistään ehtinyt julkaista kaksi albumia, Orchidin (1995) sekä Morningrisen (1996). Yhtyeen jäsenet olivat epäileväisiä Mendezin palkkaamisesta, koska he pelkäsivät sen johtavan yhtyeen jakautumista eri leireihin. Méndezin ystävä Martin Lopez oli nimittäin juuri ennen häntä liittynyt Opethiin rumpaliksi, ja Åkerfeldt sekä toinen kitaristi Peter Lindgren pelkäsivät, että bändi jakautuu kahtia, koska heillä kahdella oli takanaan pitkä yhteistyö yhtyeensä kanssa, kuten oli myös Mendezillä ja Lopezilla omien vanhojen yhtyeidensä kanssa. Méndez kuitenkin päätettiin palkata Opethiin.

Huolimatta siitä, että Méndez oli jo nauhoitusten aikaan bändissä mukana, hän ei soita yhtyeen kolmannella albumilla, My Arms, Your Hearsella (1997), koska hän ei ehtinyt opetella kaikkia albumin bassolinjoja ennen sen nauhoituksia. Tästä syystä Mikael Åkerfeldt on soittanut kaikki levyn bassokuviot. Ensimmäinen albumi, jossa Méndez soittaa on vuonna 1999 julkaistu Still Life.

Diskografia[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Opeth

Lähteet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

  1. Vinterkrig Encyclopaedia Metallum -sivustolla www.metal-archives.com. Viitattu 29.4.2010.

Aiheesta muualla[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]