Johan DeFarfalla

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun

Johan DeFarfalla (s. 1971 Tukholma) on ruotsalainen basisti. Hän toimi progressiivisen metalliyhtye Opethin basistina vuosina 1991 ja 1994-1996.

DeFarfalla liittyi Opethiin alun perin vielä sen hyvin alkuvaiheilla, kun David Isberg toimi yhtyeen laulajana. Hänen piti korvata yhtyeen entinen basisti Nick Döring. Hän kuitenkin toimi yhtyeen basistina vain yhden keikan, ja lopetti saman tien, jolloin hänen tilalleen yhtyeen basistiksi siirtyivät ensin Mattias Ander, ja sen jälkeen Stefan Guteklint, kumpikin kuitenkin hyvin lyhyeksi aikaa.

DeFarfalla palkattiin yhtyeeseen takaisin, kun Candlelight Records lähestyi Opethia uuden albumin tekemisen aloittamisen merkeissä. DeFarfalla palkattiin aluksi vain sessiobasistiksi, mutta lopulta hänestä kehkeytyi yhtyeen vakiobasisti myös kiertueille. Hän soittaa yhtyeen kahdella ensimmäisellä albumilla, Orchidilla sekä Morningrisella. Morningrisen jälkeisen kiertueen jälkeen Opethin keulahahmo Mikael Åkerfeldt kuitenkin erotti DeFarfallan vedoten siihen että hän ei ollut enää sopiva basisti yhtyeeseen.

DeFarfallan lähdettyä yhtyeestä lähes samaan aikaan silloisen rumpalin Anders Nordinin kanssa Opethin soundi muuttui väkisinkin jonkin verran. DeFarfallan korvasi uruguaylaislähtöinen Martin Mendez, joka on yhä osa bändin kokoonpanoa.

Nykyään DeFarfalla kuuluu Ruotsin kristillisdemokraatteihin ja on poliitikko. Hän on naimisissa ja hänellä on kaksi lasta.

Tämä muusikkoon liittyvä artikkeli on tynkä. Voit auttaa Wikipediaa laajentamalla artikkelia.