My Arms, Your Hearse

Kohteesta Wikipedia
Loikkaa: valikkoon, hakuun
My Arms, Your Hearse
Opeth
Studioalbumin My Arms, Your Hearse kansikuva
Studioalbumin tiedot
 Nauhoitettu  elo–syyskuussa 1997
 Julkaistu 1997
 Tuottaja(t) Opeth
 Tyylilaji death metal
progressiivinen metalli
 Kesto 52.38
 Levy-yhtiö Candlelight Records
Opethin muut julkaisut
Morningrise
1996
My Arms, Your Hearse
1997
Still Life
1999

My Arms, Your Hearse on vuonna 1997 julkaistu ruotsalaisen metalliyhtye Opethin kolmas studioalbumi. Albumi on Opethin ensimmäinen konseptialbumi, ja sen tyyli on edelliseen albumiin, Morningriseen nähden raskaampi ja sisältää vähemmän rauhallisia akustisia osuuksia sekä kitaraharmonioita. "MAYH"ia onkin pidetty virstanpylväänä yhtyeen tyylin muuttumiselle kohti sen nykyistä muotoa. Albumi oli myös ensimmäinen Opethin levy, joka julkaistiin samaan aikaan niin Euroopassa kuin Pohjois-Amerikassa.

My Arms, Your Hearse sisältää myös yhteensä kokonaista neljä kappaletta ilman kitaristi-laulaja Mikael Åkerfeldtin death metal -örinää. Näistä "Prologue", "Madrigal" ja "Epilogue" ovat instrumentaaleja sekä "Credence" puhtaalla laululla laulettu.

Albumin konsepti kertoo eräänlaisen kummitustarinan miehestä, joka kuolee ja muuttuu aaveeksi. Toisaalta albumin konsepti kuvastaa vuodenaikoja ensimmäisen kappaleen alkaessa keväästä ja viimeisen kappaleen päättyessä talveen[1].

Albumin jokaisen kappaleen sanoitukset loppuvat seuraavan kappaleen nimeen, ja viimeisen kappaleen, Epiloguen, lopussa on ensimmäisen kappaleen nimi päättäen ympyrän.

MAYH on ensimmäinen Opeth-albumi, jolla yhtyeen entiset jäsenet, basisti Johan DeFarfalla sekä rumpali Anders Nordin eivät soita. DeFarfallan tilalle yhtyeen basistiksi palkattiin siinä nykyäänkin soittava Martin Mendez. Mendez ei kuitenkaan soita albumilla bassoa, koska ei ehtinyt opetella albumin bassokuvioita ennen sen nauhoittamista, ja tästä syystä Mikael Åkerfeldt soitti albumin bassokuviot. Rumpalina albumilla toimii Martin Lopez, joka jätti yhtyeen vuonna 2006.

"Demon of the Fall" on edelleen yhtyeen suosituimpia keikkakappaleita, jonka yhtye soittaa yleensä encorena.

Kappaleet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

 1. Prologue – 0.59
 2. April Ethereal – 8.41
 3. When – 9.14
 4. Madrigal – 1.25
 5. The Amen Corner – 8.43
 6. Demon of the Fall – 6.13
 7. Credence – 5.26
 8. Karma – 7.52
 9. Epilogue – 3.59

Vuoden 2000 uudelleenjulkaisu

 1. Circle of the Tyrants – 5.12 (Celtic Frost -cover)
 2. Remember Tomorrow – 5.00 (Iron Maiden -cover)

Triviaa[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

 • Vuoden 2000 uudelleenjulkaisun bonuskappale "Circle of the Tyrants" on virheellisesti kirjoitettu muotoon "Circle of the Tyrant" albumin takakannessa.
 • Albumin konseptin täydentämiseksi sen kansilehteen on kirjoitettu sanoitukset myös instrumentaalikappaleille, jotka albumi sisältää.
 • Uudelleenjulkaisun kappaleet olivat aikaisemmin julkaistu kahdella eri tribuutti-albumilla, In Memory of Celtic Frost ja Call to Irons: A Tribute to Iron Maiden, Volume I.

Kokoonpano[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Muut

Aiheesta muualla[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Lähteet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]