David Isberg

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun

David Isberg (s. 23. helmikuuta 1975[1]) on ruotsalainen muusikko, joka tunnetaan parhaiten progressiivisen death metal -yhtye Opethin perustajana.

Isberg perusti Opethin vuonna 1990 ja otti yhtyeeseen mukaan ystäviään, ruotsalaisesta Täbyn kunnasta, jossa he kaikki asuivat. Isberg oli Opethin jäsenenä vuoteen 1992 toimien yhtyeen laulajana. Isbergin johtama Opeth ei lähtenyt käyntiin parhaalla mahdollisella tavalla, sillä kun hän kutsui ystävänsä (ja yhtyeen nykyisen johtohahmon) Mikael Åkerfeldtin koesoittoon basistin paikkaa varten, muut bändin jäsenet eivät reagoineet asiaan hyvin, koska he olivat sitä mieltä, että yhtyeen silloinen basisti oli jo tarpeeksi hyvä ja Isberg ei ollut kysynyt uuden basistin hankinnasta ollenkaan heidän mielipidettään. Protestina muut bändin jäsenet lähtivät pois yhtyeestä ja perustivat oman uuden bändiprojektin, Crowleyn. Tämän jälkeen Mikael Åkerfeldt otti paikan Opethin toisena kitaristina.

Åkerfeldt ja Isberg kasasivat yhtyeen uudelleen, mutta Isberg jätti Opethin jo vuonna 1992 musikaalisten erimielisyyksien takia. Åkerfeldt otti hänen paikkansa yhtyeen laulajana, pitäen toisen kitaristin roolin myös itsellään.

Lähteet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Tämä muusikkoon liittyvä artikkeli on tynkä. Voit auttaa Wikipediaa laajentamalla artikkelia.