Markus Huitsi

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun

Jaakko Markus Huitsi (s. 22. lokakuuta 1974 Loppilähde?) on suomalainen iskelmälaulaja ja valmistunut lähihoitajaksi 1996. Hän toimi pitkään ammattimuusikkona ja voitti lukuisia iskelmäkilpailuja. Sittemmin hän kuitenkin murhasi hoidettavansa ja hänet tuomittiin elinkautiseen vankeuteen[1].

Ura[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Huitsi osallistui vuonna 1990 ensimmäiseen laulukilpailuunsa, Tähtisolisti-kilpailuun, jossa hän selviytyi loppukilpailuun asti. Vuonna 1999 hän osallistui Arkkiviisut-laulukilpailuihin ja iskelmän Suomen-mestaruuskilpailuihin, joissa hän sijoittui loppukilpailussa toiselle sijalle. Vuonna 2000 Huitsi kruunattiin Lavatähtiprinssi-kilpailun voittajaksi, ja hän teki ensimmäisen levytyssopimuksensa Burning Floor -yhtiön kanssa.

Vuonna 2001 Huitsi voitti iskelmän SM-kilpailuissa yleisönsuosikki-äänestyksen ja sai Iskelmäprinssin tittelin. Syyskuussa 2002 julkaistu promo-single ”On kaipuu mulla” nousi paikallisradioiden top 20 -listalla kuudenneksi ja Tätä Suomi tanssii -listalla kymmenen parhaan joukkoon. Monilla radiokanavilla kappale nousi myös vuoden soitetuimmaksi iskelmäksi. Hän pääsi esittämään singlen nimikappaleen myös TV2:n Saanko luvan -ohjelmassa syyskuussa 2002. Huitsin taakse kerättiin pian oma tanssiorkesteri Nevada, jonka kanssa hän esiintyi vuodesta 2003 lähtien.

Huitsin esikoisalbumi Markus Huitsi julkaistiin helmikuussa 2005. Albumilta nousivat listoille kappaleet ”Kertoisinko”, ”Onko elämää jälkeen rakkauden” ja ”Vapaa”. ”Kertoisinko” oli myös vuoden soitetuin kappale joidenkin paikallisradioiden listoilla.

Henkirikostuomio[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Huitsi tuomittiin Päijät-Hämeen käräjäoikeudessa lokakuussa 2017 faninsa murhasta elinkautiseen vankeuteen. Hän toimi monisairaan uhrinsa lähihoitajana ja henkilökohtaisena avustajana. Hän löi tätä vuoden 2017 maaliskuussa 66 kertaa veitsellä.[1]

Diskografia[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Albumit[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

  • Markus Huitsi  (2005)

Lähteet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

  1. a b Entinen iskelmälaulaja Markus Huitsi tuomittiin elinkautiseen murhasta Ilta-Sanomat. 9.10.2017. Viitattu 9.10.2017.