Markiplier

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun
Markiplier vuonna 2014

Mark Edward Fischbach (s. 28. kesäkuuta 1989 Honolulu, Havaiji), joka tunnetaan YouTube-käyttäjänimellä Markiplier, on yhdysvaltalainen internetpersoona ja videopelien kommentaattori. Hänen videonsa keskittyvät pääosin indiepeleihin. Heinäkuussa 2017 hänen kanavallaan oli 17,9 miljoonaa tilaajaa ja hänen videoillaan lähes kuusi miljardia katselukertaa, mikä teki Markiplier (GAME)-kanavasta YouTuben 23:nneksi tilatuimman kanavan[1]. Markiplier on lahjoittanut yli 3 000 000 dollaria hyväntekeväisyyteen.

Fischbach aloitti videoiden tuottamisen ja lataamisen Cincinnatissa, Ohiossa, mutta asuu nyt Los Angelesissa, Kaliforniassa, asunnossa jossa hän eli yhdessä Matt Watsonin ja Ryan Mageen kanssa, ennen kuin he muuttivat omiin asuntoihinsa. Mark on hyvissä väleissä suosittujen tubettajien PewDiePien, Jacksepticeyen kanssa ja tekee hyvin samanlaista videosisältöä Youtubeen.

Fischbachin faneja kutsutaan nimellä ”Markiplier’s Heroes” ja hän on suunnitellut perustavasta saman nimen alla toimivan hyväntekeväisyysjärjestön.

Kolmen vuoden ajan Fischbach editoi videonsa itse, mutta 31. elokuuta 2015 alkaen hänen lataamissaan videoissa nähdään osallisena hänen editorinsa Matt Watson, joka oli Youtube-kanava Cyndagon jäsen kunnes ryhmän jäsen Daniel Kyre kuoli itsemurhayrityksensä jälkeisenä päivänä. Fischbach tekee nykyään myös sketsejä Mageen ja Watsonin kanssa.

Marraskuussa 2019 Mark aloitti YouTube kanavan nimeltä "Unus Annus"[2] ystävänsä Ethanin (YouTubessa crankgameplays[3]) kanssa. Kanavalle ladattiin videoita tasan vuoden ajan päivittäin, kunnes 14.11.2020 kanava poistettiin kokonaan eikä sen videoita ole mahdollisuutta nähdä mistään. Videot olivat huumori/vlogi -aiheisia.

Lähteet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

  1. YouTube Top 100 Most Subscribed Channels List - Top by Subscribers Vidstatsx.com. Viitattu 16.5.2016
  2. Unus Annus YouTube. Viitattu 19.12.2019.
  3. CrankGameplays YouTube. Viitattu 19.12.2019.

Aiheesta muualla[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Tämä henkilöön liittyvä artikkeli on tynkä. Voit auttaa Wikipediaa laajentamalla artikkelia.
Käännös suomeksi
Tämä artikkeli tai sen osa on käännetty tai siihen on haettu tietoja muunkielisen Wikipedian artikkelista.
Alkuperäinen artikkeli: en:Markiplier