Mark Helprin

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun

Mark Helprin (s. 28. kesäkuuta 1947) on yhdysvaltalainen romaanikirjailija ja journalisti, joka on palkittu lukuisilla palkinnoilla viime vuosikymmenten aikana. Helprin tunnetaan mielikuvituksellisista tarinoistaan, monikerroksisista rakenteista romaaneissaan ja rikkaasta sanankäytöstään.

Hänen tunnetuimpia menestysromaanejaan ovat A Winter's Tale (Eva Siikarlan suomennos Talvinen tarina, Tammi), Memoirs from Antproof Case, A Soldier of the Great War, novelleja: Ellis Island and Other Stories, A Dove of the East and Other Stories sekä lastenkirjatrilogia: Swan Lake, A City in Winter ja The Veil of Snows.

Helprin valmistui Harvard Collegesta ja jatkoi opintojaan Oxfordin, Princetonin ja Columbian yliopistoissa. Hän on palvellut brittiläisillä kauppalaivoilla ja Israelin maa- ja ilmavoimissa.[1]

Vuonna 2007 Helprin kirjoitti The New York Timesiin Vieraskynä-kirjoituksen, jossa hän vastusti tekijänoikeuksien laukeamista ajan myötä.[2]

Suomennettu teos[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Lähteet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

  1. Kotisivu, About Mark Helprin. Arkistoitu 12.10.2014. Viitattu 12.10.2014. (englanniksi)
  2. Mark Helprin: A Great Idea Lives Forever. Shouldn’t Its Copyright? (alkuperäinen mielipidekirjoitus) 2007. NY Times. Viitattu 12.10.2014. (englanniksi)

Aiheesta muualla[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Tämä kirjailijaan liittyvä artikkeli on tynkä. Voit auttaa Wikipediaa laajentamalla artikkelia.