Marie (Tanskan prinsessa)

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun
Prinsessa Marie
Monpezatin kreivitär
Syntynyt 6. helmikuuta 1976 (ikä 48)
Pariisi, Ranska
Puoliso prinssi Joachim
Lapset Henrik
Athena
Isä Alain Cavallier
Äiti Françoise Grassiot
Uskonto Tanskan kansankirkko, aiemmin roomalaiskatolilainen
Prinsessa Marien kuninkaallinen monogrammi.

Prinsessa Marie (syntymänimeltään Marie Agathe Odile Cavallier, s. 6. helmikuuta 1976 Pariisi, Ranska) on Tanskan prinssi Joachimin aviopuoliso.

Marie Cavallier syntyi Françoise Grassiotin ja Alain Cavallierin ainoana yhteisenä lapsena. Vanhempiensa avioeron jälkeen Cavallier muutti sisäoppilaitokseen Geneveen, Sveitsiin, missä hän kävi koulua vuodet 1989–1993.

Cavallier opiskeli Bostonissa, Yhdysvalloissa ekonomiaa ja kansainvälistä kauppaa. Hän on myös opiskellut taiteita New Yorkissa. Opiskelujensa jälkeen Cavallier työskenteli New Yorkissa vuoteen 2002 saakka, jolloin hän muutti takaisin Pariisiin. Pariisissa hän työskenteli Media Marketing -nimisessä mainostoimistossa.

Prinssi Joachim

[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Prinssi Joachim ja Marie Cavallier kuvattiin ensimmäisen kerran yhdessä vuonna 2005. Tanskan hovi ilmoitti parin kihlauksesta 3. lokakuuta 2007, ja he avioituivat 24. toukokuuta 2008. Cavallier sai tuolloin prinsessan arvonimen. Prinsessa Marie sai avioliiton myötä myös Tanskan kansalaisuuden ja liittyi evankelisluterilaiseen seurakuntaan. Ennen avioliittoaan hän oli kuulunut katoliseen kirkkoon.

Prinsessa Mariella ja prinssi Joachimilla on kaksi yhteistä lasta, prinssi Henrik (s. 4. toukokuuta 2009) sekä prinsessa Athena (s. 2012). Prinssi Joachimilla on ensimmäisestä avioliitostaan kaksi lasta.

Ulkomaiset tunnustukset

[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]
  1. Princess Marie’s Foreign Orders Princess Marie's Closet. 11.04.2019. Arkistoitu 15.5.2021. Viitattu 15.5.2021. (englanniksi)

Aiheesta muualla

[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]