Manny Puig

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun
Manny Puig
Manny Puig
Manny Puig
Henkilötiedot
Syntynyt13. helmikuuta 1954 (ikä 67)
 Kuuba
Ammatti eläinasiantuntija
Näyttelijä
Taiteilijanimet Sharkman, Tarzan
Merkittävät roolit eläinasiantuntija sarjoissa Jackass ja Wildboyz
Aiheesta muualla
Viralliset kotisivut
IMDb

Manny Puig (s. 13. helmikuuta 1954 Kuuba) on yhdysvaltalainen villieläinten kouluttaja. Hän työskennellyt haiden, karhujen ja alligaattorien kanssa. Hän on esiintynyt myös televisiosarjoissa Jackass ja Wildboyz. Puig asuu tällä hetkellä Miamissa, ja hänen lempinimensä on "Sharkman" (suom. haimies).

Elämäntapa[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Puig on kiinnostunut villieläimistä, ja hän pitää myös historia- ja luontodokumenteista. Puig kunnioittaa suuresti Amerikan alkuperäisasukkaita mm. heidän selviytymistaitojensa takia. Puig on kertonut sankarinsa olevan Tarzan.

Puigin harrastuksiin kuuluu kuntosalilla käynti ja ajanvietto ystävien kanssa. Hän pitää myös kahvista.

Nuoruus[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Puig syntyi Kuubassa vuonna 1954. Pian hän kuitenkin muutti vanhempiensa kanssa Floridaan. Floridassa Puigin kiinnostus villieläimiä kohtaan heräsi. Hän kävikin usein Evergladesin rämealueella vain paistinpannu ja haulikko mukanaan saalistamassa hirviä ravinnokseen.

Jackass ja Wildboyz[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Puig on toiminut eläinasiantuntijana sarjoissa Jackass ja Wildboyz. Yksi Puigin tunnetuimmista tempuista tapahtui Jackass-sarjassa. Hän sukelsi Steve-On kanssa meressä vaarallisten haiden seassa. Puig sanoo, että Steve-O oli onnekas, kun hän ei menettänyt jalkaansa potkaistuaan haita.

Puigin vaarallisin ja samalla ikimuistoisin hetki Wildboyzissa oli se, kun näykkijäkilpikonna puraisi häntä käteen. Steve-O kertoi, että se oli ensimmäinen kerta kun hän kuuli Puigin huutavan.

Projektit[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Jackass: Number Two:n ja Wildboyzin viimeisen tuotantokauden jälkeen Puig alkoi tehdä omaa elokuvaa nimeltä "Ultimate Predator". Elokuvassa Puig on tekemisissä erilaisten villieläinten kuten haiden kanssa. Jackass:sta tutut Johnny Knoxville, Steve-O, Chris Pontius ja Jeff Tremaine olivat myös mukana.

Puig esiintyy vuonna 2008 esitettävässä sarjassa "The American Outdoorsman presents Predator Hunt", jossa kalastetaan haikaloja Meksikonlahdesta.

Filmografia[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Vuosi Elokuva
2002 Jackass: The Movie
2006 Jackass: Number Two
2006 TV: The Movie
2006 Ultimate Predator
2010 Jackass 3D

Lähteet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

  • Internet Movie Database - Manny Puig
  • mannypuig.com
  • MySpace - Manny "the sharkman" Puig

Aiheesta muualla[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]