Jackass: Number Two

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun
Jackass: Number Two
Jackass- Number Two
Jackass- Number Two
Ohjaaja Jeff Tremaine
Käsikirjoittaja Jeff Tremaine
Spike Jonze
Johnny Knoxville
Tuottaja Sean Cliver
Dimitry Elyashkevich
Spike Jonze
Säveltäjä Andrew W.K.
Kuvaaja Lance Bangs
Dimitry Elyashkevich
Rick Kosick
Pääosat Johnny Knoxville
Bam Margera
Chris Pontius
Steve-O
Ryan Dunn
Dave England
Jason "Wee Man" Acuña
Preston Lacy
Ehren McGhehey
Spike Jonze
Brandon Dicamillo
Manny Puig
Valmistustiedot
Valmistusmaa Yhdysvallat
Tuotantoyhtiö Paramount Pictures
MTV Films
Dickhouse Productions
Lynch Siderow Productions
Levittäjä Paramount Pictures
Netflix
Ensi-ilta 22. syyskuuta 2006
Kesto 95 min
Alkuperäiskieli englanti
Budjetti 20 000 000 USD
Edeltäjä Jackass: The Movie (2002)
Seuraaja Jackass 3D (2010)
Aiheesta muualla
IMDb
Elonet
AllMovie

Jackass: Number Two on 22. syyskuuta 2006 ensi-iltansa saanut jatko-osa vuonna 2002 julkaistulle komediaelokuvalle Jackass: The Movie. Alkuperäisestä Jackass-porukasta mukana ovat lähes kaikki, Johnny Knoxville, Bam Margera, Ryan Dunn, Chris Pontius, Steve-O, Dave England, Ehren McGhehey, Preston Lacy ja Jason "Wee-Man" Acuña. Ainoastaan Chris Raab ei ole mukana. Elokuvan kuvaukset aloitettiin tammikuussa 2006 ja se sai ensi-iltansa Yhdysvalloissa 22. syyskuuta 2006. Ensimmäisenä viikonloppunaan elokuva tuotti 29 miljoonaa dollaria ja vei ykkössijan Yhdysvaltojen Box Office -listalla.[1] Elokuvan jälkeen julkaistiin Jackass 2.5, jossa on ylijäämämateriaalia Number Twon kuvauksista.

Jackass: Number Two -elokuvassa ei ole keskeistä juonta, vaan se koostuu yksittäisistä stunteista ja piloista ykkösosan tapaan.

Elokuva alkaa Ennio Morriconen kappaleella The Ecstasy of Gold, jonka aikana pääosissa olevat Jackass-ryhmän jäsenet pakenevat autioitunutta asuinaluetta pitkin heidän perässään juoksevia härkiä. Yksitellen härät niittaavat Jackass-ryhmän jäsenet pois pelistä, kunnes jäljelle jää Johnny Knoxville, joka heittää ilmoille tutun fraasin “Hi, I’m Johnny Knoxville, welcome to Jackass!”, ja elokuvan otsikkoteksti “Jackass: Number Two” ilmaantuu kuvaan. Johnny ei pääse ikkunasta läpi ja härkä puskee hänet läpi.

Turun Sanomien Päivi Valotien mielestä tätä jatko-osaa ei maksa vaivaa yrittää arvioida normaaleilla kriteereillä, koska se on samanlainen törkyvitseistä ja temppukokeiluista koottu kimara kuin edeltäjänsä Jackass: The Movie (2002). ”Eritteitä ja kakkakeppostelua elokuvassa piisaa siinä määrin, että rainan voisi monimielisesti todeta olevan ihan perseestä.” Elokuvan parasta antia on Valotiestä piilokamerajakso Pahasta papasta, kyseenalaisinta taas eläinten kiusaaminen.[1]

  1. Valotie, Päivi: Kakkaa ja sirkushuveja Turun Sanomat. 20.10.2006. Arkistoitu 20.4.2019. Viitattu 20.4.2019.
Tämä elokuviin liittyvä artikkeli on tynkä. Voit auttaa Wikipediaa laajentamalla artikkelia.