Mamoru Takuma

Kohteesta Wikipedia
Siirry navigaatioon Siirry hakuun

Mamoru Takuma (jap. 宅間 守) (23. marraskuuta 196314. syyskuuta 2004) oli japanilainen rikollinen.

Takuma syntyi Hyōgon prefektuurissa. Hän jätti koulunsa kesken ja tuli erotetuksi myös Japanin ilmavoimista oltuaan seksuaalisessa kanssakäymisessä alaikäisen kanssa. Vuonna 1984 hän oli useita kertoja pidätettynä raiskauksista ja vastaavista rikoksista.

Muutettuaan Ikedaan, Osakaan, Takuma löysi töitä bussinkuljettajana. Hän oli työtovereidensa mukaan hiljainen ja melko huomaamaton mies, hieman syrjään vetäytyvä. Vuonna 1998 hän pahoinpiteli asiakkaansa tämän parfyymin epämiellyttäväksi kokemansa tuoksun vuoksi. Hänet erotettiin, mutta hän löysi uuden työn Itamin peruskoulun huoltomiehenä. Saman vuoden lokakuussa hänet pidätettiin epäiltynä entisen vaimonsa pahoinpitelystä.

3. maaliskuuta 1999 Takuma sekoitti opettajainhuoneessa teehen omia lääkkeitään ja aiheutti neljän ihmisen sairastumisen. Hänet pidätettiin ja lähetettiin psykiatriseen sairaalaan, jossa hänelle annettiin diagnoosiksi skitsofrenia. Jo kuukauden kuluttua hänet kuitenkin todettiin "kykeneväksi pitämään huolta itsestään" ja kirjoitettiin ulos. Hän sai syyskuussa 2000 paikan taksikuskina, mutta joutui jälleen kerran erotetuksi 16. lokakuuta pahoinpideltyään hotellipojan Osakassa.

Marraskuussa 1999 Takuma pidätettiin epäiltynä murrosta. Syytteistä luovuttiin. 23. toukokuuta 2001 hänet otettiin uudelleen sairaalaan, mutta hänet kirjoitettiin ulos seuraavana päivänä.

Osakan verilöyly[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Takuma murhasi 8 ja haavoitti 15 ihmistä "Osakan verilöylyssä" Ikedan peruskoulussa 8. kesäkuuta 2001. Hän teki joukkomurhan päivänä, jona hotellipojan pahoinpitelyjuttu oli määrä käsitellä oikeudessa. Pidätettäessä Takuma oli sekavassa tilassa; hän väitti mm. lähteneensä rautatieasemalle ja puukottaneensa 100 ihmistä. Ennen tapausta Takuma oli ottanut 10-kertaisen yliannostuksen psyykenlääkkeitään. Aseenaan koulussa Takumalla oli keittiöveitsi.

Takuma yritti useaan otteeseen itsemurhaa. Hänet todettiin 28. elokuuta 2003 syylliseksi useisiin murhiin ja tuomittiin kuolemaan. Hänet hirtettiin 14. syyskuuta 2004. Kaikki Takuman kuolonuhrit olivat olleet lapsia, enimmäkseen 7–8-vuotiaita. Haavoittuneisiin kuului 13 muuta oppilasta ja kaksi opettajaa.

Kuolonuhrit[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

  • Yuki Hongo (本郷優希)
  • Mayuko Isaka (猪阪真宥子)
  • Yuka Kiso (木曽友香)
  • Ayano Moriwaki (森脇綾乃)
  • Maki Sakai (酒井麻希)
  • Takahiro Totsuka (戸塚健大)
  • Hana Tsukamoto (塚本花菜)
  • Rena Yamashita (山下玲奈)