Malline:Yhdistettävä muutoshistoria

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun
Mallineen ohje [näytä] [muokkaa] [päivitä]


Malline lisätään sisältösivun alkuun seuraavanlaisesti:

{{Yhdistettävä muutoshistoria|ohjauksen nimi|2=vapaaehtoinen selitys}}

Pakolliseen ohjauksen nimi -kohtaan lisätään ohjaussivu, jonka muutoshistoria halutaan yhdistää sisältösivun muutoshistorian kanssa.

Malline lisää sivun luokkaan Muutoshistorian yhdistämistä kaipaavat sivut.

Tämä malline on tarkoitettu ensisijaisesti selvän ja helposti yhdistettävän muutoshistorian merkitsemiseksi, joten tämä malline ei välttämättä sovellu vaativampaa muutoshistorian korjausta, kuten muutoshistorian erottelua, vaativan sivun merkitsemiseen.

Tätä mallinetta voi käyttää etenkin sivulla, joka on siirretty ”leikkaa, liitä ja ohjaa” -tavalla väärin toiselle nimelle ja jolle on siirron jälkeen ehtinyt kertyä muokkauksia eli siirrosta on jo ehtinyt kulua aikaa. Tällaisten sivujen muutoshistoriat on yhdistettävä mahdollisimman yhtenäisen muutoshistorian säilyttämiseksi. Yhdistäminen takaa myös sen, että tekstin alkuperäiset tekijät näkyvät yhtenäisessä muutoshistoriassa (ks. Wikipedia:Tekijänoikeudet).

Vain ylläpitäjät pystyvät käyttämään muutoshistorian liittämistoimintoa. Lisäohjeita löytyy ylläpitäjien oppaasta ja vielä tarkemmin englanninkielisestä Wikipediasta.

Tätä mallinetta ei tule käyttää, mikäli uutta luotua kopiosivua ei ole vielä ehditty muokkaamaan[1] eli siirto on todennäköisesti tehty hiljattain. Tällöin muutoshistorian yhdistäminen ei ole tarpeen, vaan ohjausmuokkauksen voi kumota ja luodun kopiosivun voi merkitä poistettavaksi mallineella {{Pikapoisto}}, esimerkiksi seuraavanlaisesti poistettavan sivun alkuun lisättynä:

{{Pikapoisto|kopioimalla siirretyn sivun poisto|Y13}}

Kun kopiosivu on poistettu, alkuperäisen sivun voi siirtää muutoshistorian säilyttävällä siirtotoiminnolla.


  1. Epäselvässä tilanteessa voi käyttää avuksi sivujen vertaustoimintoa. Siirtäjä on esimerkiksi voinut muokata kopioimaansa tekstiä ennen kopiosivun julkaisemista eli luotu kopiosivu ei olekaan täysin suora kopio. Tällöin muutoshistorian yhdistäminen on tarpeen, jos tekstiin tehdyt muokkaukset halutaan säilyttää.