Maavoimien materiaalilaitos

Wikipediasta
(Ohjattu sivulta Maavoimien Materiaalilaitos)
Siirry navigaatioon Siirry hakuun
Maavoimien materiaalilaitos
Toiminnassa 2008–2014
Valtio  Suomi
Puolustushaarat maavoimat
Aselajit huolto
Tukikohta Tampere, koko Suomi

Maavoimien materiaalilaitos (MAAVMATL) oli maavoimien komentajan alainen sotilaslaitos, joka vastasi maavoimien kaikesta sekä muiden puolustushaarojen kanssa yhteisestä sotavarustuksesta ja huollon järjestelyistä kaikissa valmiustiloissa. Materiaalilaitoksen viimeinen johtaja oli vuonna 2011 aloittanut kenraalimajuri Kyösti Halonen.

Organisaatio[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Tampereelle Kalevaan sijoitettuun Maavoimien materiaalilaitoksen esikuntaan kuului kolme osastoa: järjestelmäosasto, huolto-osasto ja hallinto-osasto, jotka voivat jakautua sektoreihin. Huolto-osaston ja sen alaisten huoltorykmenttien myötä laitokseen kuului merkittävä osa entisiä ja nykyisiä puolustusvoimien eri alojen varikkoja.

Lisäksi esikuntaan kuuluivat

Joukko-osastojen kaltaisia hallintoyksiköitä olivat:

Yhteensä MAAVMATL:n palveluksessa on noin 1 600 henkeä.

Johtajat[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Lakkauttaminen[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Laitokseen kuului myös Riihimäen varuskunnassa sijaitseva Elektroniikkalaitos (EL), jonka alaisuudessa ehti vuonna 2008 jonkin aikaa toimia Lylyn Varikko, Elektroniikkalaitos lakkautettiin ja sen kunnossapitotyöt siirrettiin 1. tammikuuta 2009 Millog osakeyhtiöön. Uudistuksessa kaikki huoltorykmentit siirtyivät 1. tammikuuta 2015 perustetun Puolustusvoimien logistiikkalaitoksen (PVLOGL) alaisuuteen eri nimisinä.

Lähteet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]