MAOL-taulukot

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun
MAOL-taulukot
MAOL-taulukoiden vuoden 2019 punakantinen painos.
MAOL-taulukoiden vuoden 2019 punakantinen painos.
Kieli Suomi
Löydä lisää kirjojaKirjallisuuden teemasivulta

MAOL-taulukot eli MAOL-taulukkokirja on Matemaattisten Aineiden Opettajien Liitto MAOL ry:n julkaisema ja Otavan kustantama lukion matematiikan, fysiikan ja kemian opiskelun apuvälineeksi tarkoitettu taulukkokirja. Taulukkokirja sisältää matemaattisten merkintöjen ja symbolien luettelon, laajan kaavakokoelman sekä useita numeerisia taulukoita. Ylioppilastutkintolautakunta on hyväksynyt taulukkokirjan ja antanut luvan käyttää sitä ylioppilastutkinnon kokeissa.

MAOL-taulukoiden kannen väri vaihdetaan painoksittain. Kannen väri on ollut esimerkiksi keltainen, vihreä ja sininen.[1]

Uusimman kirjan kansi on punainen. Edeltävän kirjan kansi oli harmaa ja se kelpaa vielä ylioppilastutkinnon kokeissa, mutta näitä vanhemmat painokset eivät enää kelpaa.

MAOL-taulukkokirjan fyysistä painosta sai käyttää ylioppilaskokeissa vuoden 2020 loppuun, jonka jälkeen kokeissa siirryttiin käyttämään ainoastaan MAOL-taulukkokirjan digipainosta nimeltään MAOL-digitaulukot.[2]

Kirjallisuutta[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Katso myös[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Lähteet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

  1. Leinonen, Pauliina: Monet muistavat MAOL-taulukkokirjan – nämä ovat hyödyllisimmät kaavat arjessa! Viihde. 1.6.2016. Ilta-Sanomat. Viitattu 16.11.2020.
  2. MAOL-taulukot, s. 3. Matemaattisten Aineiden Opettajien Liitto, Otava, 2019. ISBN 978-951-1-34438-4.
Tämä kirjaan liittyvä artikkeli on tynkä. Voit auttaa Wikipediaa laajentamalla artikkelia.