MAOL

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun

MAOL ry eli Matemaattisten Aineiden Opettajien Liitto MAOL ry on vuonna 1935 perustettu pedagoginen ainejärjestö, joka toimii matemaattis-luonnontieteellisen kulttuurin puolestapuhujana ja opetuksen kehittäjänä suomalaisessa yhteiskunnassa. Liitto harjoittaa julkaisu- ja koulutus- ja tiedotustoimintaa.

MAOL julkaisee myös taulukkokirjaa, jota käytetään apuna muun muassa ylioppilastutkintoa tehdessä.

Kilpailut[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

MAOL järjestää vuosittain kansalliset Neljän tieteen kisat eli peruskoulun matematiikkakilpailun ja lukiossa fysiikka-, kemia- ja matematiikkakilpailut sekä Datatähti-kilpailun, johon saavat osallistua myös peruskoululaiset.

Koepaketit ja muu materiaali[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

MAOL julkaisee opettajien käyttöön erilaisia koepaketteja helpottamaan kokeiden laatimistyötä ja varmentamaan esimerkiksi lukioiden kurssikokeiden yhteismitallisuutta eri puolilla Suomea. Myös ylioppilaskirjoituksiin valmentavat preliminäärikokeet kuuluvat MAOL:n kautta saataviin materiaaleihin. Koulut voivat tilata näitä materiaaleja MAOL:n omistaman kustannusyhtiön MFKA -kustannuksen kautta. MFKA markkinoi myös muuta luonnontieteiden opetustyötä edesauttavaa materiaalia.

Dimensio[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

MAOL julkaisee jäsenlehteä nimeltä Dimensio, joka ilmestyy kuudesti vuodessa. Dimension artikkeleista on luonnontieteiden opettajien lisäksi hyötyä myös mm. YO-kirjoitusten tuloksista kiinnostuneille opiskelijoille, sillä kunkin YO-kirjoituskerran jälkeen lehdessä julkaistaan yksityiskohtainen analyysi niin matematiikan, fysiikan kuin kemiankin vastauksista.

Aiheesta muualla[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Tämä järjestöön, yhdistykseen tai organisaatioon liittyvä artikkeli on tynkä. Voit auttaa Wikipediaa laajentamalla artikkelia.