Möhköfantti

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun
Möhköfantti Möhköä (vasemmalla) vetää kärsästä hänen pomonsa, Tane -niminen tärppä.

Möhköfantti (engl. Heffalump) on fiktiivinen, elefanttia muistuttava olento A. A. Milnen Nalle Puh -tarinoissa. Alkuperäisissä kirjoissa möhköfanttia ei koskaan nähdä, mutta myöhemmissä Disney-elokuvissa otus on esiintynyt.

Milnen kirjoissa Nalle Puh ja Nasu yrittävät pyydystää möhköfanttia mutta eivät saa sitä koskaan ansaan. Vaikka möhköfanttia ei varsinaisesti nähdäkään, on Puh-kirjojen kuvittaja E. H. Shepard piirtänyt elefanttia muistuttavan möhköfantin kuvitukseksi lukuun, jossa Puh yrittää saada unta ja alkaa laskea lampaiden sijasta möhköfantteja. Kirjojen oikeudet nykyisin omistava Walt Disney Company on sittemmin tehnyt useita animaatioelokuvia, joissa möhköfantit esiintyvät. Vuonna 2005 valmistui elokuva Nalle Puh ja Möhköfantti, jossa esiintyi äitiään etsivä möhköfantin poikanen, Fantti. Elokuvassa se on kiltti olento, ja se ystävystyykin Puolen hehtaarin metsän asukkaiden kanssa, etenkin Ruun.

TV-sarjan Nalle Puhin uudet seikkailut suomenkielisessä dubbauksessa möhköfantteja kutsuttiin "kanttifanteiksi" (poikkeuksena jakso Möhköfantin ansa), mutta muissa suomennoksissa möhköfanteiksi.

Tämä kuvitteelliseen hahmoon, paikkaan tai ilmiöön liittyvä artikkeli on tynkä. Voit auttaa Wikipediaa laajentamalla artikkelia.