Móstoles

Kohteesta Wikipedia
Loikkaa: valikkoon, hakuun

Móstoles on kaupunki Madridin itsehallintoalueella Espanjassa. Se sijaitsee metropolialueella 18 kilometriä itsehallintoalueen ja maan pääkaupungista Madridista lounaaseen. Kaupungin pinta-ala on 45 neliökilometriä. Vuonna 2005 Móstolesissa oli 209 231 asukasta, ja se on täten väkiluvussa mitattuna itsehallintoalueen toiseksi suurin kaupunki pääkaupungin jälkeen.

Móstolesin talous perustuu metalliteollisuuteen, rakennustoimintaan ja palveluihin, sekä maatalouteen ja karjanhoitoon. Kaupungissa sijaitsee Kuningas Juan Carlosin yliopiston pääkampus. Móstolesin yhdistää Madridiin Madridin metron MetroSur-linja, Cercanías-lähiliikennejunat sekä useat moottoritiet.

Kaupungin merkittävimpiä nähtävyyksiä ovat Nuesta Señora de la Asunciónin maurilaistyylinen katolinen kirkko, Nuestra Señora de los Santosin barokkilaistyylinen huvimaja ja pormestari Andrés Torrejónin (1736–1812) kunniaksi pystytetty patsas Pradillo-aukiolla.

Móstolesissa toimii jalkapalloseura Club Deportivo Móstoles. Tunnetut jalkapalloilijat Iker Casillas ja Rubén de la Red ovat kotoisin kaupungista.

Aiheesta muualla[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Tämä Eurooppaan liittyvä artikkeli on tynkä. Voit auttaa Wikipediaa laajentamalla artikkelia.