Móstoles

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun
Móstoles
Plaza de Ernesto Peces
Plaza de Ernesto Peces
lippu
lippu
vaakuna
vaakuna

Móstoles

Koordinaatit: 40°20′0″N, 3°52′0″W

Valtio Espanja Espanja
Itsehallintoalue Madrid
Pinta-ala
 – Kokonaispinta-ala 45 km²
Väkiluku (2016) 205 614[1]









Móstoles on kaupunki Madridin itsehallintoalueella Espanjassa. Se sijaitsee metropolialueella 18 kilometriä itsehallintoalueen ja maan pääkaupungista Madridista lounaaseen. Kaupungin pinta-ala on 45 neliökilometriä. Vuonna 2016 Móstolesissa oli 205 614 asukasta, ja se on täten väkiluvussa mitattuna itsehallintoalueen toiseksi suurin kaupunki pääkaupungin jälkeen.

Móstolesin talous perustuu metalliteollisuuteen, rakennustoimintaan ja palveluihin, sekä maatalouteen ja karjanhoitoon. Kaupungissa sijaitsee Kuningas Juan Carlosin yliopiston pääkampus. Móstolesin yhdistää Madridiin Madridin metron MetroSur-linja, Cercanías-lähiliikennejunat sekä useat moottoritiet.

Kaupungin merkittävimpiä nähtävyyksiä ovat Nuesta Señora de la Asunciónin maurilaistyylinen katolinen kirkko, Nuestra Señora de los Santosin barokkilaistyylinen eremitaasi ja pormestari Andrés Torrejónin (1736–1812) kunniaksi pystytetty patsas Pradillo-aukiolla.

Móstolesissa toimii jalkapalloseura Club Deportivo Móstoles. Tunnetut jalkapalloilijat Iker Casillas ja Rubén de la Red ovat kotoisin kaupungista.

Kuvia[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]


Lähteet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]


Aiheesta muualla[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Commons
Commons
Wikimedia Commonsissa on kuvia tai muita tiedostoja aiheesta Móstoles.
Tämä Eurooppaan liittyvä artikkeli on tynkä. Voit auttaa Wikipediaa laajentamalla artikkelia.