Mónica Cruz

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun
Mónica Cruz
Monica Cruz crop.jpg
Henkilötiedot
Koko nimi Mónica Cruz Sánchez
Syntynyt16. maaliskuuta 1977 (ikä 44)
Madrid, Madridin maakunta, Espanja
Ammatti näyttelijä, tanssija ja malli
Aiheesta muualla
IMDb

Mónica Cruz Sánchez (s. 16. maaliskuuta 1977 Alcobendas, Madridin maakunta, Espanja) on espanjalainen näyttelijä, tanssija ja malli.

Cruz syntyi Alcobendasissa Espanjassa kampaaja ja kykyjenetsijä Encarna Sánchezin ja kauppias ja automekaanikko Eduardo Cruzin toiseksi lapseksi. Hänellä on isosisko Penélope (s. 1974), pikkuveli Eduardo (s. 1985) ja siskopuoli Salma (s. 2012) isänsä puolelta. Cruz opiskeli balettia ja flamencoa Kuninkaallisessa tanssiakatemiassa.

Valmistumisensa jälkeen Cruz tanssi Joaquín Cortésin flamencoryhmässä. Seitsemän vuoden kuluttua, vuonna 2002, hän jätti ryhmän keskittyäkseen näyttelemiseen. Hän näytteli vuonna 2005 espanjalaisessa draamatelevisiosarjassa Un paso adelante. Hän on esiintynyt myös usealla musiikkivideolla: vuonna 1994 Nacho Canon "Un mundo separado por el mismo dios", vuonna 2002 David Bisbalin ”Lloraré las penas”, vuonna 2006 veljensä Eduardo Cruzin "Cosas que contar" ja vuonna 2017 Jamiroquain " Cloud 9".

Cruzin vanhempi sisko Penélope Cruz on näyttelijä. Vuonna 2011 Mónica Cruz näytteli Angelica Teachin joitakin osia Penélopen tilalla elokuvassa Pirates of the Caribbean: Vierailla vesillä sitten, kun Penélopen raskaus alkoi näkyä selvästi.

Aiheesta muualla[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Tämä näyttelijään liittyvä artikkeli on tynkä. Voit auttaa Wikipediaa laajentamalla artikkelia.