Luong Lao Shi

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun
Luong Lao Shi
Jaken vaari jaksossa 4. näytös, 15. kohtaus.
Jaken vaari jaksossa 4. näytös, 15. kohtaus.
Luoja(t) Jeff Goode
Näyttelijä(t) Keone Young (englanniksi)
Seppo Kolehmainen (suomeksi)
Ensi-
esiintyminen
Vanhanaikaista koulutusta(tammikuu 2005)
Kustantaja Walt Disney Television Animation
Henkilötiedot
Ammatti myyjä
Sukupuoli mies
Ikä 64–73
Kotipaikka Hongkong, Kiina
Asuinpaikka New York, Yhdysvallat
Luonteenpiirteet muodonmuutos, lentäminen, vahvuus, tarkka näkö ja kuulo, tulen syökseminen, kestävä iho
Suhteet
Vanhemmat Jonathan Long
Susan Long
Lapset Susan Long
Lastenlapset Jake Long
Haley Long
Tutut Jonathan Long

Luong Lao Shi on kuvitteellinen hahmo yhdysvaltalaisessa animaatiosarjassa Jake Long – amerikkalainen lohikäärme. Hahmo esiintyi ensimmäisen kerran ensimmäisessä jaksossa ”Vanhanaikaista koulutusta” vuonna 2005. Hahmoa ääninäyttelee sarjan englanninkielisessä alkuperäisversiossa Keone Young. Luong Lao Shi on Jake Longin isoisä. Jake kutsuu häntä aina nimellä Vaari, Jou Vaari tai Jou V. Lao Shi on kiinalainen lohikäärme ja hänen lemmikkinsä on Fu-koira. Lao Shi opettaa Jakea amerikkalaiseksi lohikäärmeeksi.

Historia[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Lao Shi on ikääntynyt lohikäärmemestari, joka tunnettiin ennen kiinalaisena lohikäärmeenä. Hän kuitenkin jätti tittelinsä keski-iässä muutettuaan New Yorkiin, Yhdysvaltoihin. Alun perin Lao Shi oli erityisesti 1960- ja 1970-luvulla Hongkongin suojelija ja hurvitteleva poikamies. Tuolloin hän tapasi nykyisen suojelijansa Fu-koiran, jonka kanssa Lao Shi on tehnyt yhteistyötä aina sarjan nykyhetkeen. Noin 1970-luvulla hän saavutti erityisen maineen ollessaan ensimmäinen lohikäärme, joka oli voittanut uhkaavan Mustan lohikäärmeen, jonka aikaisemmat vastustajat eivät selvinneet edes hengissä. Myöhemmin 1980-luvun puolessavälissä Lao Shi muutti tyttärensä Susanin kanssa Yhdysvaltoihin ja aseittui New Yorkiin, jossa hän perusti elektroniikka kaupan. Lao Shin tyttären mennessä naimisiin miehen kanssa, joka ei ollut taianomainen ihminen, kuten heidän perheensä Lao pettyi tyttäreensä. Myöhemmin hänen tyttärensä sai kaksi lasta Jaken ja Haleyn, jotka perivät äitinsä lohikäärmevoimat. Tämän johdosta Lao Shista tuli vaari ja yhdessä puhuvan koiransa Fun kanssa hän on viettänyt suurimman osan ajastaan Jaken kanssa opettamassa pojalle voimiensa hallitsemista. Jakesta tuli samalla ensimmäinen amerikkalainen lohikäärme, jonka myötä vaari on opettanut hänelle vastuun ottamista ja olemaan päättäväinen, sillä useat pienemmän ja heikommat taikaolennot olettavat lohikäärmeiden olevan vahvoja ja viisaita olentoja, joilta he voivat kysyä neuvoa ja suojelusta.

Tämä kuvitteelliseen hahmoon, paikkaan tai ilmiöön liittyvä artikkeli on tynkä. Voit auttaa Wikipediaa laajentamalla artikkelia.