Luettelo vuoden 1978 miehittämättömistä avaruuslennoista

Kohteesta Wikipedia
Siirry navigaatioon Siirry hakuun

Vuonna 1978 laukaistiin avaruuteen 174 avaruusalusta, joista neljän laukaisu epäonnistui. Pääosa onnistuneista ja kaikki epäonnistumiset olivat miehittämättömien alusten laukaisuja.

Onnistuneet laukaisut[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Laukaisuajankohta Aluksen nimi Aluksen tyyppi Aluksen operaattori Kantoraketti, laukaisupaikka
Tammikuu
6. Kosmos 974 (Zenit-4MKM #8, Gerakl #8) Vakoilusatelliitti, LEO-rata Neuvostoliiton puolustusministeriö Sojuz-U, Plesetskin kosmodromi
7. Intelsat-4A 3 Tietoliikennesatelliitti, GEO-rata Intelsat Atlas-SLV3D Centaur-D1AR, Cape Canaveral
10. Kosmos 975 (Tselina-D #14) Vostok-2M, Plesetskin kosmodromi
10. Kosmos 976 (Strela-1M #137) Sotilaallinen tietoliikennesatelliitti Neuvostoliiton puolustusministeriö Kosmos-3M Plesetskin kosmodromi
10. Kosmos 977 (Strela-1M #138) Sotilaallinen tietoliikennesatelliitti Neuvostoliiton puolustusministeriö Kosmos-3M Plesetskin kosmodromi
10. Kosmos 978 (Strela-1M #139) Sotilaallinen tietoliikennesatelliitti Neuvostoliiton puolustusministeriö Kosmos-3M Plesetskin kosmodromi
10. Kosmos 979 (Strela-1M #140) Sotilaallinen tietoliikennesatelliitti Neuvostoliiton puolustusministeriö Kosmos-3M Plesetskin kosmodromi
10. Kosmos 980 (Strela-1M #141) Sotilaallinen tietoliikennesatelliitti Neuvostoliiton puolustusministeriö Kosmos-3M Plesetskin kosmodromi
10. Kosmos 981 (Strela-1M #142) Sotilaallinen tietoliikennesatelliitti Neuvostoliiton puolustusministeriö Kosmos-3M Plesetskin kosmodromi
10. Kosmos 982 (Strela-1M #143) Sotilaallinen tietoliikennesatelliitti Neuvostoliiton puolustusministeriö Kosmos-3M Plesetskin kosmodromi
10. Kosmos 983 (Strela-1M #144) Sotilaallinen tietoliikennesatelliitti Neuvostoliiton puolustusministeriö Kosmos-3M Plesetskin kosmodromi
13. Kosmos 984 (Zenit-2M #91, Gektor #91) Vakoilusatelliitti, LEO-rata Neuvostoliiton puolustusministeriö Sojuz-U, Plesetskin kosmodromi
17. Kosmos 985 (Parus #12) Sotilaallinen paikannussatelliitti Neuvostoliiton puolustusministeriö Kosmos-3M, Plesetskin kosmodromi
20.01.78 Progress 1 Rahtialus, LEO-rata Neuvostoliitto Sojuz-U, Baikonurin kosmodromi
24. Molnija-3 20L Tietoliikennesatelliitti, Molnija-rata Neuvostoliitto Molnija-M (Blok-ML), Plesetskin kosmodromi
24. Kosmos 986 (Zenit-4MKM #9, Gerakl #9) Vakoilusatelliitti, LEO-rata Neuvostoliiton puolustusministeriö Sojuz-U, Baikonurin kosmodromi
26. FSW-0 3 (China 8) Kiinan kansantasavalta Pitkä marssi CZ-2C Jq
26. IUE (Explorer 57) Tiedesatelliitti (UV-säteily) NASA Delta-2914, Cape Canaveral
31. Kosmos 987 (Zenit-4MKM #10, Gerakl #10) Vakoilusatelliitti, LEO-rata Neuvostoliiton puolustusministeriö Sojuz-U, Plesetskin kosmodromi
Helmikuu
4. Exos A (Kyokko) [KM-?] ISAS, Japani M-3H Ka
8. Kosmos 988 (Zenit-4MT #13, Orion #13) Vakoilusatelliitti, LEO-rata Neuvostoliiton puolustusministeriö Sojuz-U, Plesetskin kosmodromi
8. Nauka Tiedesatelliitti, LEO-rata Neuvostoliiton puolustusministeriö Sojuz-U, Plesetskin kosmodromi (yhteislaukaisu)
9. FLTSATCOM 1 Sotilaallinen tietoliikennesatelliitti, GEO-rata Yhdysvaltojen laivasto Atlas-SLV3D Centaur-D1AR, Cape Canaveral
14. Kosmos 989 (Zenit-4MKM #11, Gerakl #11) Vakoilusatelliitti, LEO-rata Neuvostoliiton puolustusministeriö Sojuz-U, Baikonurin kosmodromi
16. ISS b (Ume 2) ISAS, Japani N-1, Tanegashima
17. Kosmos 990 (Strela-2M #17) Sotilaallinen tietoliikennesatelliitti Neuvostoliiton puolustusministeriö Kosmos-3M Plesetskin kosmodromil
22. Navstar 1 (GPS 1) Sotilaallinen paikannussatelliitti, MEO-rata Yhdysvaltain ilmavoimat Atlas-F SGS-1, Vandenbergin lentotukikohta
25. Jumpseat 5 Titan-3(34)B Agena-D, Vandenbergin lentotukikohta
28. Kosmos 991 (Parus #13) Sotilaallinen paikannussatelliitti Neuvostoliiton puolustusministeriö Kosmos-3M, Plesetskin kosmodromi
Maaliskuu
2. Molnija-1 39 Tietoliikennesatelliitti, Molnija-rata Neuvostoliitto Molnija-M (Blok-ML), Plesetskin kosmodromi
4. Kosmos 992 (Zenit-2M #92, Gektor #92) Vakoilusatelliitti, LEO-rata Neuvostoliiton puolustusministeriö Sojuz-U, Plesetskin kosmodromi
5. Landsat 3 (ERTS 3) Kaukokartoitussatelliitti NASA Delta-2910, Vandenbergin lentotukikohta (yhteislaukaisu)
5. Amsat P2D (Oscar 8) Amatöörisatelliitti AMSAT Delta-2910, Vandenbergin lentotukikohta (yhteislaukaisu)
5. PIX 1 Delta-2910, Vandenbergin lentotukikohta (yhteislaukaisu)
10. Kosmos 993 (Zenit-4MKM #12, Gerakl #12) Vakoilusatelliitti, LEO-rata Neuvostoliiton puolustusministeriö Sojuz-U, Plesetskin kosmodromi
15. Kosmos 994 (Zaliv #13) Kosmos-3M, Plesetskin kosmodromi
16. SSF-D 2 Titan-3D, Vandenbergin lentotukikohta (yhteislaukaisu)
16. KH-9 14 Vakoilusatelliitti NRO, Yhdysvallat Titan-3D, Vandenbergin lentotukikohta (yhteislaukaisu)
17. Kosmos 995 (Zenit-2M #93, Hektor #93) Vakoilusatelliitti, LEO-rata Neuvostoliiton puolustusministeriö Sojuz-U, Plesetskin kosmodromi
28. Kosmos 996 (Parus #14) Sotilaallinen paikannussatelliitti Neuvostoliiton puolustusministeriö Kosmos-3M, Plesetskin kosmodromi
30. Kosmos 998 (TKS-VA #6) Proton-K, Baikonurin kosmodromi
30. Kosmos 997 (TKS-VA #5) Proton-K, Baikonurin kosmodromi
30. Kosmos 999 (Zenit-4MKM #13, Gerakl #13) Vakoilusatelliitti, LEO-rata Neuvostoliiton puolustusministeriö Sojuz-U, Plesetskin kosmodromi
31. Intelsat-4A 6 Tietoliikennesatelliitti, GEO-rata Intelsat Atlas-SLV3D Centaur-D1AR, Cape Canaveral
31. Kosmos 1000 (Tsikada #4) Kosmos-3M, Plesetskin kosmodromi
Huhtikuu
4. Kosmos 1001 (Sojuz-T #1) Miehitetty alus (tyhjä) Neuovstoliitto Sojuz-U, Baikonurin kosmodromi
6. Kosmos 1002 (Zenit-2M #, Gektor #) Vakoilusatelliitti, LEO-rata Neuvostoliiton puolustusministeriö Sojuz-U, Baikonurin kosmodromi
7. BSE 1 (Yuri 1) Delta-2914, Cape Canaveral
8. Rhyolite 4 -> Aquacade 4 ELINT NRO, Yhdysvallat Atlas-SLV3A Agena-D, Cape Canaveral
20. Kosmos 1003 (Zenit-4MKM #14, Gerakl #14) Vakoilusatelliitti, LEO-rata Neuvostoliiton puolustusministeriö Sojuz-U, Plesetskin kosmodromi
26. HCMM (AEM 1, Explorer 58) Tiedesatelliitti NASA Scout-D1, Vandenbergin lentotukikohta
Toukokuu
1. DMSP-5D1 F3 Sotilaallinen sääsatelliitti Yhdysvaltain puolustusministeriö Thor-LV2F, Vandenbergin lentotukikohta
5. Kosmos 1004 (Zenit-2M #94, Gektor #94) Vakoilusatelliitti, LEO-rata Neuvostoliiton puolustusministeriö Sojuz-U, Plesetskin kosmodromi
11. OTS 2 Delta-3914, Cape Canaveral
12. Kosmos 1006 (Taifun-1 #9, Vektor #9) Kosmos-3M, Plesetskin kosmodromi
12. Kosmos 1005 (Tselina-D #15) Vostok-2M, Plesetskin kosmodromi
13. Navstar 2 (GPS 2) Sotilaallinen paikannussatelliitti, MEO-rata Yhdysvaltain ilmavoimat Atlas-F SGS-1, Vandenbergin lentotukikohta
16. Kosmos 1007 (Zenit-4MKM #15, Gerakl #15) Vakoilusatelliitti, LEO-rata Neuvostoliiton puolustusministeriö Sojuz-U, Plesetskin kosmodromi
17. Kosmos 1008 (Tselina-O #37) Kosmos-3M, Plesetskin kosmodromi
19. Kosmos 1009 (IS-A #9) Tsiklon-2 TB, Baikonurin kosmodromi
20. Pioneer Venus Orbiter (Pioneer 12) Atlas-SLV3D Centaur-D1AR, Cape Canaveral
23. Kosmos 1011 (Parus #15) Sotilaallinen paikannussatelliitti Neuvostoliiton puolustusministeriö Kosmos-3M Pl
23. Kosmos 1010 (Zenit-4MKT #6, Fram #6) Vakoilusatelliitti, LEO-rata Neuvostoliiton puolustusministeriö Sojuz-U, Plesetskin kosmodromi (yhteislaukaisu)
23. Nauka Tiedesatelliitti, LEO-rata Neuvostoliiton puolustusministeriö Sojuz-U, Plesetskin kosmodromi (yhteislaukaisu)
25. Kosmos 1012 (Zenit-2M #95, Gektor #95) Vakoilusatelliitti, LEO-rata Neuvostoliiton puolustusministeriö Sojuz-U, Plesetskin kosmodromi
Kesäkuu
2. Molnija-1 40 Tietoliikennesatelliitti, Molnija-rata Neuvostoliitto Molnija-M (Blok-ML, Plesetskin kosmodromi
7. Kosmos 1013 (Strela-1M #145) Sotilaallinen tietoliikennesatelliitti Neuvostoliiton puolustusministeriö Kosmos-3M Plesetskin kosmodromi (yhteislaukaisu)
7. Kosmos 1014 (Strela-1M #146) Sotilaallinen tietoliikennesatelliitti Neuvostoliiton puolustusministeriö Kosmos-3M Plesetskin kosmodromi (yhteislaukaisu)
7. Kosmos 1015 (Strela-1M #147) Sotilaallinen tietoliikennesatelliitti Neuvostoliiton puolustusministeriö Kosmos-3M Plesetskin kosmodromi (yhteislaukaisu)
7. Kosmos 1016 (Strela-1M #148) Sotilaallinen tietoliikennesatelliitti Neuvostoliiton puolustusministeriö Kosmos-3M Plesetskin kosmodromi (yhteislaukaisu)
7. Kosmos 1017 (Strela-1M #149) Sotilaallinen tietoliikennesatelliitti Neuvostoliiton puolustusministeriö Kosmos-3M Plesetskin kosmodromi (yhteislaukaisu)
7. Kosmos 1018 (Strela-1M #150) Sotilaallinen tietoliikennesatelliitti Neuvostoliiton puolustusministeriö Kosmos-3M Plesetskin kosmodromi (yhteislaukaisu)
7. Kosmos 1019 (Strela-1M #151) Sotilaallinen tietoliikennesatelliitti Neuvostoliiton puolustusministeriö Kosmos-3M Plesetskin kosmodromi (yhteislaukaisu)
7. Kosmos 1020 (Strela-1M #152) Sotilaallinen tietoliikennesatelliitti Neuvostoliiton puolustusministeriö Kosmos-3M Plesetskin kosmodromi (yhteislaukaisu)
10. Chalet 1 (Vortex 1) Titan-3(23)C, Cape Canaveral
10. Kosmos 1021 (Zenit-4MKM #16, Gerakl #16) Vakoilusatelliitti, LEO-rata Neuvostoliiton puolustusministeriö Sojuz-U, Baikonurin kosmodromi
12. Kosmos 1022 (Zenit-4MKM #17, Gerakl #17) Vakoilusatelliitti, LEO-rata Neuvostoliiton puolustusministeriö Sojuz-U, Plesetskin kosmodromi
14. KH-11 2 Vakoilusatelliitti NRO,Yhdysvallat Titan-3D, Vandenbergin lentotukikohta
16. GOES 3 NASA Delta-2914 CC LC-17B
21. Kosmos 1023 (Strela-2M #18) Sotilaallinen tietoliikennesatelliitti Neuvostoliiton puolustusministeriö Kosmos-3M Plesetskin kosmodromi
27. Seasat 1 Atlas-F Agena-D, Vandenberg
28. Kosmos 1024 (US-K #9) Molnija-M (Blok-2BL), Plesetskin kosmodromi
28. Kosmos 1025 (Tselina-D GVM #1) Tsiklon-3, Plesetskin kosmodromi
29. Comstar 1C Atlas-SLV3D Centaur-D1AR, Cape Canaveral
Heinäkuu
2. Kosmos 1026 (Energiya #1) Sojuz-U, Baikonurin kosmodromi
7. Progress 2 Rahtialus Neuvostoliitto Sojuz-U, Baikonurin kosmodromi
14. GEOS 2 Tiedesatelliitti ESA Delta-2914, Cape Canaveral
14. Molnija-1 41 Tietoliikennesatelliitti, Molnija-rata Neuvostoliitto Molnija-M (Blok-ML) Plesetskin kosmodromi
18. Raduga 4 (Gran 14L) Tietoliikennesatelliitti Proton-K Blok-DM, Baikonurin kosmodromi
27. Kosmos 1027 (Zaliv #14) Kosmos-3M, Plesetskin kosmodromi
Elokuu
5. SDS 3 Titan-3(34)B Agena-D, Vandenbergin lentotukikohta
5. Kosmos 1028 (Yantar-2K #8, Feniks #8) Vakoilusatelliitti, LEO-rata Neuvostoliiton puolustusministeriö Sojuz-U, Plesetskin kosmodromi
7. Progress 3 Rahtialus, LEO-rata Neuvostoliitto Sojuz-U, Baikonurin kosmodromi
8. Pioneer Venus Multiprobe (Pioneer 13) Venus-luotain NASA Atlas-SLV3D Centaur-D1AR CC LC-36A
12. ISEE 3 (Explorer 59) -> ICE Tiedesatelliitti NASA Delta-2914, Cape Canaveral
22. Molnija-1 42 Tietoliikennesatelliitti, Molnija-rata Neuvostoliitto Molnija-M (Blok-ML) Plesetskin kosmodromi
29. Kosmos 1029 (Zenit-4MKM #18, Gerakl #18) Vakoilusatelliitti, LEO-rata Neuvostoliiton puolustusministeriö Sojuz-U, Plesetskin kosmodromi
Syyskuu
6. Kosmos 1030 (US-K #10) Molnija-M (Blok-2BL)Plesetskin kosmodromi
9. Venera 11 (4V1 #3) Venus-luotain Neuvostoliitto Proton-K Blok-D-1, Baikonurin kosmodromi
9.09.78 Kosmos 1031 (Zenit-4MKM #19, Gerakl #19) Vakoilusatelliitti, LEO-rata Neuvostoliiton puolustusministeriö Sojuz-U, Plesetskin kosmodromi
14. Venera 12 (4V1 #4) Venus-luotain Neuvostoliitto Proton-K Blok-D-1, Baikonurin kosmodromi
16. Exos B (Jikiken) [KM-?] Tiedesatelliitti ISAS, Japani M-3H Ka
19. Kosmos 1032 (Zenit-2M #96, Hektor #96) Vakoilusatelliitti, LEO-rata Neuvostoliiton puolustusministeriö Sojuz-U, Plesetskin kosmodromi (yhteislaukaisu)
19. Nauka Tiedesatelliitti, LEO-rata Neuvostoliiton puolustusministeriö Sojuz-U, Plesetskin kosmodromi (yhteislaukaisu)
Lokakuu
3. Kosmos 1033 (Zenit-4MKT #7, Fram #7) Vakoilusatelliitti, LEO-rata Neuvostoliiton puolustusministeriö Sojuz-U, Plesetskin kosmodromi (yhteislaukaisu)
3. Nauka Tiedesatelliitti, LEO-rata Neuvostoliiton puolustusministeriö Sojuz-U, Plesetskin kosmodromi (yhteislaukaisu)
4. Kosmos 1034 (Strela-1M #153) Sotilaallinen tietoliikennesatelliitti Neuvostoliiton puolustusministeriö Kosmos-3M, Plesetskin kosmodromi (yhteislaukaisu)
4. Kosmos 1035 (Strela-1M #154) Sotilaallinen tietoliikennesatelliitti Neuvostoliiton puolustusministeriö Kosmos-3M, Plesetskin kosmodromi (yhteislaukaisu)
4. Kosmos 1036 (Strela-1M #155) Sotilaallinen tietoliikennesatelliitti Neuvostoliiton puolustusministeriö Kosmos-3M, Plesetskin kosmodromi (yhteislaukaisu)
4. Kosmos 1037 (Strela-1M #156) Sotilaallinen tietoliikennesatelliitti Neuvostoliiton puolustusministeriö Kosmos-3M, Plesetskin kosmodromi (yhteislaukaisu)
4. Kosmos 1038 (Strela-1M #157) Sotilaallinen tietoliikennesatelliitti Neuvostoliiton puolustusministeriö Kosmos-3M, Plesetskin kosmodromi (yhteislaukaisu)
4. Kosmos 1039 (Strela-1M #158) Sotilaallinen tietoliikennesatelliitti Neuvostoliiton puolustusministeriö Kosmos-3M, Plesetskin kosmodromi (yhteislaukaisu)
4. Kosmos 1040 (Strela-1M #159) Sotilaallinen tietoliikennesatelliitti Neuvostoliiton puolustusministeriö Kosmos-3M, Plesetskin kosmodromi (yhteislaukaisu)
4. Kosmos 1041 (Strela-1M #160) Sotilaallinen tietoliikennesatelliitti Neuvostoliiton puolustusministeriö Kosmos-3M, Plesetskin kosmodromi (yhteislaukaisu)
4. Progress 4 Rahtialus, LEO-rata Neuvostoliitto Sojuz-U, Baikonurin kosmodromi
6. Kosmos 1042 (Zenit-4MKM #20, Gerakl #20) Vakoilusatelliitti, LEO-rata Neuvostoliiton puolustusministeriö Sojuz-U, Plesetskin kosmodromi
7. Navstar 3 (GPS 3) Sotilaallinen paikannussatelliitti USAF Atlas-F SGS-1, Vandenbergin lentotukikohta
10. Kosmos 1043 (Tselina-D #16) Vostok-2M, Plesetskin kosmodromi
13. Molnija-3 22L Tietoliikennesatelliitti, Molnija-rata Neuvostoliitto Molnija-M (Blok-ML), Plesetskin kosmodromi
13. Tiros N Sääsatelliitti NOAA Atlas-F Star-37S-ISS, Vandenbergin lentotukikohta
17. Kosmos 1044 (Zenit-2M #97, Hektor #97) Vakoilusatelliitti, LEO-rata Neuvostoliiton puolustusministeriö Sojuz-U, Plesetskin kosmodromi
24. Nimbus 7 Sääsatelliitti Delta-2910 Vandenberg (yhteislaukaisu)
24. CAMEO Delta-2910 Vandenberg (yhteislaukaisu)
24. Interkosmos 18 (AUOS-Z-M-IK #1, Magik) Kosmos-3M, Plesetskin kosmodromi (yhteislaukaisu)
24. Magion 1 Kosmos-3M, Plesetskin kosmodromi (yhteislaukaisu)
26. Kosmos 1045 (Meteor-2 GVM) Tsiklon-3 Plesetskin kosmodromi (yhteislaukaisu)
26. RS 1 Tsiklon-3 Plesetskin kosmodromi (yhteislaukaisu)
26. RS 2 Tsiklon-3 Plesetskin kosmodromi (yhteislaukaisu)
30. Prognoz 7 Molnija-M (Blok-SO-L), Baikonurin kosmodromi
Marraskuu
1. Kosmos 1046 (Zenit-4MT #14, Orion #14) Vakoilusatelliitti, LEO-rata Neuvostoliiton puolustusministeriö Sojuz-U, Plesetskin kosmodromi (yhteislaukaisu)
1. Nauka Vakoilusatelliitti, LEO-rata Neuvostoliiton puolustusministeriö Sojuz-U, Plesetskin kosmodromi (yhteislaukaisu)
13. HEAO 2 (Einstein) Tiedesatelliitti NASA Atlas-SLV3D Centaur-D1AR, Cape Canaveral
15. Kosmos 1047 (Zenit-4MKM #21, Gerakl #21) Vakoilusatelliitti, LEO-rata Neuvostoliiton puolustusministeriö Sojuz-U, Plesetskin kosmodromi
16. Kosmos 1048 (Strela-2M #19) Sotilaallinen tietoliikennesatelliitti Neuvostoliiton puolustusministeriö Kosmos-3M Plesetskin kosmodromi
19. NATO 3C Sotilaallinen tietoliikennesatelliitti, GEO-rata NATO Delta-2914, Cape Canaveral
21. Kosmos 1049 (Zenit-4MKM #22, Gerakl #22) Vakoilusatelliitti, LEO-rata Neuvostoliiton puolustusministeriö Sojuz-U, Plesetskin kosmodromi
28. Kosmos 1050 (Zenit-6 #5, Argon #5) Vakoilusatelliitti, LEO-rata Neuvostoliiton puolustusministeriö Sojuz-U, Plesetskin kosmodromi
Joulukuu
5. Kosmos 1051 (Strela-1M #161) Sotilaallinen tietoliikennesatelliitti Neuvostoliiton puolustusministeriö Kosmos-3M Plesetskin kosmodromi (yhteislaukaisu)
5. Kosmos 1052 (Strela-1M #162) Sotilaallinen tietoliikennesatelliitti Neuvostoliiton puolustusministeriö Kosmos-3M Plesetskin kosmodromi (yhteislaukaisu)
5. Kosmos 1053 (Strela-1M #163) Sotilaallinen tietoliikennesatelliitti Neuvostoliiton puolustusministeriö Kosmos-3M Plesetskin kosmodromi (yhteislaukaisu)
5. Kosmos 1054 (Strela-1M #164) Sotilaallinen tietoliikennesatelliitti Neuvostoliiton puolustusministeriö Kosmos-3M Plesetskin kosmodromi (yhteislaukaisu)
5. Kosmos 1055 (Strela-1M #165) Sotilaallinen tietoliikennesatelliitti Neuvostoliiton puolustusministeriö Kosmos-3M Plesetskin kosmodromi (yhteislaukaisu)
5. Kosmos 1056 (Strela-1M #166) Sotilaallinen tietoliikennesatelliitti Neuvostoliiton puolustusministeriö Kosmos-3M Plesetskin kosmodromi (yhteislaukaisu)
5. Kosmos 1057 (Strela-1M #167) Sotilaallinen tietoliikennesatelliitti Neuvostoliiton puolustusministeriö Kosmos-3M Plesetskin kosmodromi (yhteislaukaisu)
5. Kosmos 1058 (Strela-1M #168) Sotilaallinen tietoliikennesatelliitti Neuvostoliiton puolustusministeriö Kosmos-3M Plesetskin kosmodromi (yhteislaukaisu)
7. Kosmos 1059 (Zenit-4MKM #23, Gerakl #23) Vakoilusatelliitti, LEO-rata Neuvostoliiton puolustusministeriö Sojuz-U, Plesetskin kosmodromi
8. Kosmos 1060 (Zenit-2M #, Hektor #) Vakoilusatelliitti, LEO-rata Neuvostoliiton puolustusministeriö Sojuz-U, Baikonurin kosmodromi
11. Navstar 4 (GPS 4) Sotilaallinen paikannussatelliitti Yhdysvaltain ilmavoimat Atlas-F SGS-1, Vandenbergin lentotukikohta
14. DSCS-2 C11 Sotilaallinen tietoliikennesatelliitti. GEO-rata Yhdysvaltain ilmavoimat Titan-3(23)C, Cape Canaveral (yhteislaukaisu)
14. DSCS-2 C12 Sotilaallinen tietoliikennesatelliitti. GEO-rata Yhdysvaltain ilmavoimat Titan-3(23)C, Cape Canaveral (yhteislaukaisu)
14. Kosmos 1061 (Zenit-2M #, Hektor #) Vakoilusatelliitti, LEO-rata Neuvostoliiton puolustusministeriö Sojuz-U, Plesetskin kosmodromi (yhteislaukaisu)
14. Nauka Vakoilusatelliitti, LEO-rata Neuvostoliiton puolustusministeriö Sojuz-U, Plesetskin kosmodromi (yhteislaukaisu)
15. Kosmos 1062 (Tselina-O #38) Kosmos-3M, Plesetskin kosmodromi
16. Anik B1 Tietoliikennesatelliitti, GEO-rata Kanada Delta-3914, Cape Canaveral (yhteislaukaisu)
16. DRIMS Delta-3914, Cape Canaveral (yhteislaukaisu)
19. Kosmos 1063 (Tselina-D #17) Vostok-2M, Plesetskin kosmodromi
19. Horizont 1 (Horizont 11L) Tietoliikennesatelliitti, GEO-rata Neuvostoliitto Proton-K Blok-DM, Baikonurin kosmodromi, osittainen epäonnistuminen=?
20. Kosmos 1064 (Parus #16) Sotilaallinen paikannussatelliitti Neuvostoliiton puolustusministeriö Kosmos-3M, Plesetskin kosmodrom, osittainen epäonnistuminen=?
22. Kosmos 1065 (Taifun-2 #5) / 6 Romb Tutkakalibrointisatelliitti Neuvostoliiton puolustusministeriö Kosmos-3M, Kapustin Jar
23. Kosmos 1066 (Astrofizika) Tiedesatelliitti Neuvostoliitto Vostok-2M, Plesetskin kosmodromi
26. Kosmos 1067 (Sfera #18) Kosmos-3M, Plesetskin kosmodromi
26. Kosmos 1068 (Zenit-4MKM #24, Gerakl #24) Vakoilusatelliitti, LEO-rata Neuvostoliiton puolustusministeriö Sojuz-U, Plesetskin kosmodromi
28. Kosmos 1069 (Zenit-4MT #15, Orion #15) Vakoilusatelliitti, LEO-rata Neuvostoliiton puolustusministeriö Sojuz-U, Plesetskin kosmodromi (yhteislaukaisu)
28. Nauka Tiedesatelliitti, LEO-rata Neuvostoliiton puolustusministeriö Sojuz-U, Plesetskin kosmodromi (yhteislaukaisu)

Epäonnistuneet laukaisut[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

  • 25.03.78 DSCS-2 C9 ja DSCS-2 C10, Titan-3(23)C, Cape Canaveral
  • 27.5.1978 Ekran (3a) (Ekran 13L), Proton-K Blok-DM, Baikonur
  • 17.8.1978, Ekran (3b) (Ekran 15L), Proton-K Blok-DM, Baikonur
  • 17.10.78 Ekran (3c) (Ekran 14L), Proton-K Blok-DM, Baikonur

Aiheesta muualla[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Q space.svg Edeltäjä:
Vuosi 1977
Miehittämätön avaruustoiminta Seuraaja:
Vuosi 1979