Luettelo vuoden 1979 miehittämättömistä avaruuslennoista

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun

Luettelo vuoden 1979 miehittämättömistä avaruuslennoista. Vuonna 1979 tehtiin 134 avaruusaluksen laukaisua, joista neljä oli Neuvostoliiton miehitettyjen avaruusalusten laukaisuja. 130 miehittämättömästä laukaisusta kuusi epäonnistui eli noin viisi prosenttia.

Onnistuneet laukaisut[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Laukaisuajankohta Aluksen nimi Aluksen tyyppi Aluksen omistaja Kantoraketti, laukaisupaikka
Tammikuu
11. Kosmos 1070 eli Zenit-2M alias Gektor Vakoilusatelliitti Neuvostoliiton puolustusministeriö Sojuz-U Plesetskin kosmodromi (yhteislaukaisu)
11. Nauka Tiedesatelliitti Neuvostoliitto Sojuz-U Plesetskin kosmodromi (yhteislaukaisu)
13. Kosmos 1071 eli Zenit-4MKM #25 alias Gerakl #25 Vakoilusatelliitti Neuvostoliiton puolustusministeriö Sojuz-U Plesetskin kosmodromi
16. Kosmos 1072 eli Parus #17 Paikannussatelliitti Neuvostoliiton puolustusministeriö Kosmos-3M, Plesetskin kosmodromi
18. Molnija-3 23L Tietoliikennesatelliitti, Molnija-rata Neuvostoliitto Molniya-M (Blok-ML), Plesetskin kosmodromi
25. Meteor-1 29 Sääsatelliitti Neuvostoliitto Vostok-2M, Plesetskin kosmodromi
30. SCATHA (P78-2) Teknologiakoe (satelliitin varautuminen) Delta-2914 Cape Canaveral
30. Kosmos 1073 eli Zenit-4MKM #26 alias Gerakl #26 Vakoilusatelliitti Neuvostoliiton puolustusministeriö Sojuz-U, Plesetskin kosmodromi
31. Kosmos 1074 (Sojuz-T2) Miehitetyn kapselin koelento tyhjänä Neuvostoliitto Sojuz-U, Baikonurin kosmodromi
Helmikuu
6. ECS a (Ayame 1) Tietoliikennesatelliitti NASDA, Japani N-1, Tanegashima, osittainen epäonnistuminen=?
8. Kosmos 1075 (Taifun-1 #10, Vektor #10) Tutkakalibrointisatelliitti Neuvostoliiton puolustusministeriö Kosmos-3M Plesetskin kosmodromi
12. Kosmos 1076 (Okean-E #1) Tsiklon-3, Plesetskin kosmodromi
14. Kosmos 1077 (Tselina-D #18) ELINT Neuvostoliiton puolustusministeriö Vostok-2M, Plesetskin kosmodromi
18. SAGE (AEM 2, Explorer 60) Tiedesatelliitti NASA Scout-D1 Wallops Island
21. Ekran 3 (Ekran 16L) Proton-K Blok-DM Baikonurin kosmodromi
21. Corsa B (Hakucho) ISAS, Japani M-3C-raketti, Ka, Japani
22. Kosmos 1078 (Zenit-4MKM #27, Gerakl #27) Vakoilusatelliitti Neuvostoliiton puolustusministeriö Sojuz-U Plesetskin kosmodromi
24. Solwind (P78-1) Atlas-F OIS Vandenberg
27. Interkosmos 19 (AUOS-Z-I-IK #1) Kaukokartoitussatelliitti (yläilmakehä) SEV-maat Kosmos-3M Plesetskin kosmodromi
27. Kosmos 1079 (Yantar-2K #9, Feniks #9) Sojuz-U Plesetskin kosmodromi
Maaliskuu
1. Meteor-2 4 Sääsatelliitti Neuvostoliitto Vostok-2M Plesetskin kosmodromi
12. Progress 5 Rahtialus Neuvostoliitto Sojuz-U, Baikonurin kosmodromi
14. Kosmos 1080 (Zenit-4MKM #28, Gerakl #28) Vakoilusatelliitti Neuvostoliiton puolustusministeriö Sojuz-U Plesetskin kosmodromi
15. Kosmos 1081 (Strela-1M #169) Neuvostoliitto Kosmos-3M Plesetskin kosmodromi (yhteislaukaisu)
15. Kosmos 1082 (Strela-1M #170) Neuvostoliitto Kosmos-3M Plesetskin kosmodromi (yhteislaukaisu)
15. Kosmos 1083 (Strela-1M #171) Neuvostoliitto Kosmos-3M Plesetskin kosmodromi (yhteislaukaisu)
15. Kosmos 1084 (Strela-1M #172) Neuvostoliitto Kosmos-3M Plesetskin kosmodromi (yhteislaukaisu)
15. Kosmos 1085 (Strela-1M #173) Neuvostoliitto Kosmos-3M Plesetskin kosmodromi (yhteislaukaisu)
15. Kosmos 1086 (Strela-1M #174) Neuvostoliitto Kosmos-3M Plesetskin kosmodromi (yhteislaukaisu)
15. Kosmos 1087 (Strela-1M #175) Neuvostoliitto Kosmos-3M Plesetskin kosmodromi (yhteislaukaisu)
15. Kosmos 1088 (Strela-1M #176) Neuvostoliitto Kosmos-3M Plesetskin kosmodromi (yhteislaukaisu)
16. KH-9 15 SSF-D 3 Vakoilusatelliitti NRO, Yhdysvallat Titan-3D Vandenberg
21. Kosmos 1089 (Parus #18) Paikannussatelliitti Neuvostoliiton puolustusministeriö Kosmos-3M Plesetskin kosmodromi
31. Kosmos 1090 (Zenit-2M #, Gektor #) Vakoilusatelliitti Neuvostoliiton puolustusministeriö Sojuz-U Plesetskin kosmodromi
Huhtikuu
7. Kosmos 1091 (Parus #19) Paikannussatelliitti Neuvostoliiton puolustusministeriö Kosmos-3M Plesetskin kosmodromi
11. Kosmos 1092 (Tsikada #5) Paikannussatelliitti Neuvostoliitto Kosmos-3M Plesetskin kosmodromi
12. Molniya-1 43 Tietoliikennesatelliitti, Molnija-rata Neuvostoliitto Molniya-M (Blok-ML) Plesetskin kosmodromi
14. Kosmos 1093 (Tselina-D #19) Vostok-2M Plesetskin kosmodromi
18. Kosmos 1094 (US-P #6) Tsiklon-2 Baikonurin kosmodromiLC-90
20. Kosmos 1095 (Zenit-6 #6, Argon #6) Vakoilusatelliitti Neuvostoliiton puolustusministeriö Sojuz-U Plesetskin kosmodromi
15. Kosmos 1096 (US-P #7) Tsiklon-2 Baikonurin kosmodromi
25. Raduga 5 (Gran 15L) Proton-K Blok-DM Baikonurin kosmodromi
27. Kosmos 1097 (Yantar-4K1 #1, Oktan #1) Sojuz-U Plesetskin kosmodromi
Toukokuu
4. FLTSATCOM 2 Sotilaallinen tietoliikennesatelliitti US Navy Atlas-SLV3D Centaur-D1AR Cape Canaveral
15. Kosmos 1098 (Zenit-4MKM #29, Gerakl #29) Vakoilusatelliitti Neuvostoliiton puolustusministeriö Sojuz-U Plesetskin kosmodromi
17. Kosmos 1099 (Zenit-4MKT #8, Fram #8) Vakoilusatelliitti Neuvostoliiton puolustusministeriö Sojuz-U Plesetskin kosmodromi (yhteislaukaisu)
17. Nauka Tiedesatelliitti Neuvostoliitto Sojuz-U Plesetskin kosmodromi (yhteislaukaisu)
22.05.79 Kosmos 1100 (TKS-VA #9) Proton-K Baikonurin kosmodromi (yhteislaukaisu)
22.05.79 Kosmos 1101 (TKS-VA #10) Proton-K Baikonurin kosmodromi (yhteislaukaisu)
25. Kosmos 1102 (Zenit-2M/NKh #2,Gektor-Priroda #2) Vakoilusatelliitti Neuvostoliiton puolustusministeriö Sojuz-U Plesetskin kosmodromi
25. Nauka Tiedesatelliitti Neuvostoliitto Sojuz-U Plesetskin kosmodromi
28. KH-8A 28 Vakoilusatelliitti NRO, Yhdysvallat Titan-3(24)B Agena-D Vandenberg
31. Kosmos 1104 (Parus #20) Paikannussatelliitti Neuvostoliiton puolustusministeriö Kosmos-3M Plesetskin kosmodromi
31. Kosmos 1103 (Zenit-6 #7, Argon #7) Sojuz-U Plesetskin kosmodromi
Kesäkuu
2. Ariel 6 (UK 6) Englanti Scout-D1 Wallops Island
5. Molniya-3 21L Tietoliikennesatelliitti, Molnija-rata Neuvostoliitto Molniya-M (Blok-ML) Plesetskin kosmodromi
6. DMSP-5D1 F4 Sotilaallinen sääsatelliitti USAF Thor-LV2F Star-37XE Star-37S-ISS Vandenberg
7. Bhaskara 1 ISRO Kosmos-3M Kapustin Jar
8. Kosmos 1105 (Zenit-4MKT #9, Fram #9) Vakoilusatelliitti Neuvostoliiton puolustusministeriö Sojuz-U Plesetskin kosmodromi
8. Nauka Tiedesatelliitti Neuvostoliitto Sojuz-U Plesetskin kosmodromi
10. DSP 8 Ennakkovaroitusatelliitti USAF Titan-3(23)C Cape Canaveral
12. Kosmos 1106 (Zenit-2M/NKh #3,Gektor-Priroda #3) Vakoilusatelliitti Neuvostoliiton puolustusministeriö Sojuz-U Plesetskin kosmodromi
12. Nauka Tiedesatelliitti Neuvostoliitto Sojuz-U Plesetskin kosmodromi
15. Kosmos 1107 (Zenit-6 #8, Argon #8) Vakoilusatelliitti Neuvostoliiton puolustusministeriö Sojuz-U Plesetskin kosmodromi
22. Kosmos 1108 (Zenit-4MKT #10, Fram #10) Vakoilusatelliitti Neuvostoliiton puolustusministeriö Sojuz-U Plesetskin kosmodromi
12. Nauka Tiedesatelliitti Neuvostoliitto Sojuz-U Plesetskin kosmodromi
27. Kosmos 1109 (US-K #11) Neusvostoliitto Molnija-M (Blok-2BL), Plesetskin kosmodromi
27. NOAA 6 (A) Sääsatelliitti NOAA Atlas-F Star-37S-ISS Vandenberg
28. Kosmos 1110 (Strela-2M #20) Kosmos-3M Plesetskin kosmodromi
28. Progress 7 Rahtialus Neuvostoliitto Sojuz-U Baikonurin kosmodromi
29. Kosmos 1111 (Zenit-6 #9, Argon #9) Vakoilusatelliitti Neuvostoliiton puolustusministeriö Sojuz-U Plesetskin kosmodromi
Heinäkuu
5. Horizont 2 (Horizont 12L) Proton-K Blok-DM Baikonurin kosmodromi
6. Kosmos 1112 (Taifun-2 #6) / 24 Romb Kosmos-3M Kapustin Jar
10. Kosmos 1113 (Zenit-4MKM #30, Gerakl #30) Vakoilusatelliitti Neuvostoliiton puolustusministeriö Sojuz-U Baikonurin kosmodromi
11. Kosmos 1114 (Tselina-O #39) Kosmos-3M Plesetskin kosmodromi
13. Kosmos 1115 (Zenit-4MKT #11, Fram #11) Vakoilusatelliitti Neuvostoliiton puolustusministeriö Sojuz-U Plesetskin kosmodromi
13. Nauka Tiedesatelliitti Neuvostoliitto Sojuz-U Plesetskin kosmodromi
20. Kosmos 1116 (Tselina-D #20) Vostok-2M Plesetskin kosmodromi
25. Kosmos 1117 (Zenit-4MKM #31, Gerakl #31) Vakoilusatelliitti Neuvostoliiton puolustusministeriö Sojuz-U Plesetskin kosmodromi
27. Kosmos 1118 (Zenit-2M/NKh #4, Gektor-Priroda #4) Vakoilusatelliitti Neuvostoliiton puolustusministeriö Sojuz-U Plesetskin kosmodromi
31. Molniya-1 44 Tietoliikennesatelliitti, Molnija-rata Neuvostoliitto Molniya-M (Blok-ML) Plesetskin kosmodromi
3. Kosmos 1119 (Zenit-4MT #16, Orion #16) Vakoilusatelliitti Neuvostoliiton puolustusministeriö Sojuz-U Plesetskin kosmodromi
10. Westar 3 Delta-2914 CC LC-17A
11. Kosmos 1120 (Zenit-4MKM #32, Gerakl #32) Vakoilusatelliitti Neuvostoliiton puolustusministeriö Sojuz-U Plesetskin kosmodromi
14. Kosmos 1121 (Yantar-2K #10, Feniks #10) Sojuz-U Plesetskin kosmodromi
17. Kosmos 1122 (Zenit-2M/NKh #5, Gektor-Priroda #5) Vakoilusatelliitti Neuvostoliiton puolustusministeriö Sojuz-U Plesetskin kosmodromi
21. Kosmos 1123 (Zenit-4MKT #12, Fram #12) Vakoilusatelliitti Neuvostoliiton puolustusministeriö Sojuz-U Plesetskin kosmodromi (yhteislaukaisu)
21. Nauka Tiedesatelliitti Neuvostoliitto Sojuz-U Plesetskin kosmodromi (yhteislaukaisu)
28. Kosmos 1124 (US-K #12) Neuvostoliitto Molniya-M (Blok-2BL) Plesetskin kosmodromi
28. Kosmos 1125 (Strela-2M #21) Neuvostoliitto Kosmos-3M, Plesetskin kosmodromi
31. Kosmos 1126 (Zenit-6 #10, Argon #10) Vakoilusatelliitti Neuvostoliiton puolustusministeriö Sojuz-U Plesetskin kosmodromi
Syyskuu
5. Kosmos 1127 (Resurs-F1 (17F41) #1) Neuvostoliitto Sojuz-U Plesetskin kosmodromi
14. Kosmos 1128 (Zenit-4MKM #33, Gerakl #33) Vakoilusatelliitti Neuvostoliiton puolustusministeriö Sojuz-U Plesetskin kosmodromi
15. Kosmos 1129 (Bion #5) Sojuz-U Plesetskin kosmodromi
15. Nauka Tiedesatelliitti Neuvostoliitto Sojuz-U Plesetskin kosmodromi
20. HEAO 3 Tiedesatelliitti NASA Atlas-SLV3D Centaur-D1AR Cape Canaveral
25. Kosmos 1130 (Strela-1M #177) Tietoliikennesatelliitti Neuvostoliitto Kosmos-3M Plesetskin kosmodromi (yhteislaukaisu)
25. Kosmos 1131 (Strela-1M #178) Tietoliikennesatelliitti Neuvostoliitto Kosmos-3M Plesetskin kosmodromi (yhteislaukaisu)
25. Kosmos 1132 (Strela-1M #179) Tietoliikennesatelliitti Neuvostoliitto Kosmos-3M Plesetskin kosmodromi (yhteislaukaisu)
25. Kosmos 1133 (Strela-1M #180) Tietoliikennesatelliitti Neuvostoliitto Kosmos-3M Plesetskin kosmodromi (yhteislaukaisu)
25. Kosmos 1134 (Strela-1M #181) Tietoliikennesatelliitti Neuvostoliitto Kosmos-3M Plesetskin kosmodromi (yhteislaukaisu)
25. Kosmos 1135 (Strela-1M #182) Tietoliikennesatelliitti Neuvostoliitto Kosmos-3M Plesetskin kosmodromi (yhteislaukaisu)
25. Kosmos 1136 (Strela-1M #183) Tietoliikennesatelliitti Neuvostoliitto Kosmos-3M Plesetskin kosmodromi (yhteislaukaisu)
25. Kosmos 1137 (Strela-1M #184) Tietoliikennesatelliitti Neuvostoliitto Kosmos-3M Plesetskin kosmodromi (yhteislaukaisu)
28. Kosmos 1138 (Zenit-6 #11, Argon #11) Vakoilusatelliitti Sojuz-U Plesetskin kosmodromi
Lokakuu
1. Chalet 2 (Vortex 2) USAF? Titan-3(23)C Cape Canaveral
3. Ekran 4 (Ekran 17L) Proton-K Blok-DM Baikonurin kosmodromi
5. Kosmos 1139 (Zenit-4MT #17, Orion #17) Vakoilusatelliitti Neuvostoliiton puolustusministeriö Sojuz-U Plesetskin kosmodromi
11. Kosmos 1140 (Strela-2M #22) Kosmos-3M Plesetskin kosmodromi
16. Kosmos 1141 (Parus #21) Paikannussatelliitti Neuvostoliiton puolustusministeriö Kosmos-3M Plesetskin kosmodromi
20. Molniya-1 45 Tietoliikennesatelliitti, Molnija-rata Neuvostoliitto Molniya-M (Blok-ML) Plesetskin kosmodromi
22. Kosmos 1142 (Zenit-6 #13, Argon #13) Vakoilusatelliitti Sojuz-U Plesetskin kosmodromi
26. Kosmos 1143 (Tselina-D #21) Vostok-2M Plesetskin kosmodromi
30. Magsat (AEM 3, Explorer 61) Tiedesatelliitti NASA Scout-G1 Va SLC-5
31. Meteor-2 5 Vostok-2M Plesetskin kosmodromi
Marraskuu
1. Interkosmos 20 (AUOS-Z-R-P-IK #1) Neuvostoliitto Kosmos-3M Plesetskin kosmodromi
2. Kosmos 1144 (Yantar-2K #11, Feniks #11) Sojuz-U Plesetskin kosmodromi
21. DSCS-2 D13 Tietoliikennesatelliitti Titan-3(23)C Cape Canaveral (yhteislaukaisu)
21. DSCS-2 D14 Tietoliikennesatelliitti Titan-3(23)C Cape Canaveral (yhteislaukaisu)
27. Kosmos 1145 (Tselina-D #22) Vostok-2M Plesetskin kosmodromi
Joulukuu
5. Kosmos 1146 (Taifun-1Yu #1, Yug #1) Kosmos-3M Plesetskin kosmodromi
12. Kosmos 1147 (Zenit-6 #14, Argon #14) Vakoilusatelliitti Neuvostoliiton puolustusministeriö Sojuz-U Plesetskin kosmodromi
24. CAT 1 Koesatelliitti tai massamalli ESA Ariane-1 Kourou
28. Horizont 3 (Horizont 13L) Proton-K Blok-DM Baikonurin kosmodromiLC-200/40
28. Kosmos 1148 (Zenit-4MKM #34, Gerakl #34) Vakoilusatelliitti Neuvostoliiton puolustusministeriö Sojuz-U Plesetskin kosmodromi

Epäonnistuneet laukaisut[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

  • 6.2.1979, ECS 1A / Ayame, kokeellinen tietoliikennesatelliitt, NASDA
  • 16.2.1979 Kosmos (1078) (Zenit-2M #, Gektor #) Sojuz-U Plesetsk
  • 20.4.1979 Kosmos (1096) (TKS-VA #7) ja Kosmos (1097) (TKS-VA #8), Proton-K Baikonurin kosmodromi
  • 27.6.1979, SJ (2) ?, FB-1 Jq, Kiina
  • 19.8.1979 Rohini 1A, SLV-3, Intia
  • 12.10.1979 Kosmos (1141) eli Zenit-6 #12 alias Argon #12, vakoilusatelliitti, Sojuz-U-raketti, Plesetskin kosmodromi
  • 7.12.1979, Satcom 3, Delta-3914, Cape Canaveral

Aiheesta muualla[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Q space.svg Edeltäjä:
Vuosi 1978
Miehittämätön avaruustoiminta Seuraaja:
Vuosi 1980