Luettelo televisiosarjan Code Lyoko hahmoista

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun

Tämä on luettelo televisiosarjan Code Lyoko ja sen jatko-osan Code Lyoko: Evolutionin hahmoista.

Lyoko-soturit[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Jäsenet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Muut jäsenet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

  • Sissi oli alun perin yksi Lyoko-sotureista, mutta alkoi pelkäämään niin paljon, että petti muut ja toi rehtorin ja Jimin tehtaalle. Jeremy kuitenkin käynnisti juuri löytämänsä ohjelman eli "paluun menneisyyteen". Koska Sissi ei ehtinyt päästä Lyokoon, niin hän ei muista mitään ja hänet oli näin helppo erottaa ryhmästä. Sarjassa hän haluaisi kuulua Jeremyn porukkaan ja olla Ulrichin tyttöystävä.[1][2]
  • Jim(bo) tietää, että Jeremyllä kavereineen on jokin salaisuus. Ensimmäisen kauden toiseksi viimeisessä jaksossa hän pysäyttää heidät ja vaatii kertomaan tämän salaisuuden. Kuitenkin rehtori tulee paikalle ja käskee Jimiä lopettamaan vainoharhaisuuden. Pian Jeremy ja muut menevät tehtaalle levyllä olevan ohjelman kanssa, jolla Aelita saadaan materialisoitua. Tehtaalla muiden ollessa jo Lyokossa Jeremy huomaa ottaneensa vahingossa väärän levyn ja lähtee hakemaan sitä huoneestaan. Jim huomaa tämän ja lähtee perään. Jeremyn tullessa huoneestaan Jim pysäyttää hänet. Jeremy lähtee juoksemaan karkuun, jolloin Jim lähtee perään. Jeremy kuitenkin kaatuu portaissa ja murtaa nilkkansa, minkä takia rehtori antaa Jimille potkut. Koska terveydenhoitaja kieltää Jeremyä kävelemästä ja hän pyytää Jimia auttamaan. Jeremy kertoo kaiken Jimille luvaten, että kun kaikki on ohi hän kertoisi rehtorille kaiken, jotta Jim saa työnsä takaisin. Jim vie Jeremyn tehtaalle, jossa hän tuo Aelitan Maahan. He kuitenkin antavat Aelitalle aikaa eivätkä vielä sulje supertietokonetta. Täksi ajaksi Jim jää asumaan tehtaalle. Hän myös pyytää kutsumaan itseään Jimboksi. Kun he sulkevat supertietokoneen, Aelita pyörtyy. Jeremyn tutkiessa syytä käy ilmi, että X.A.N.A. on tartuttanut Aelitaan viruksen, joka estää supertietokoneen sulkemisen. Seikkailut Lyokossa jatkuvat ja Jim saa työnsä takaisin ja unohtaa tapahtuneen X.A.N.A.:n seuraavan hyökkäyksen jälkeisen aikahypyn ansiosta.[3][4]
  • William tulee sarjaan toisella kaudella sivuhenkilönä. Kolmannella kaudella hän on ehdokas tiimin jäseneksi, mutta häntä ei aluksi hyväksytä. Hänet hyväksytään vasta saman kauden lopussa. Hänen ensimmäisellä tehtävällään hän on Jeremyn ja Aelitan lisäksi ainoa, joka pääsee heti pysäyttämään X.A.N.A.:a. Tehtävä sijoittuu vitossektoriin, jossa Aelita ja innokas William joutuvat eroon toisistaan. Meduusa lähestyy Williamia, joka ei välitä Jeremyn varoituksista. Jeremy yrittää pyytää Williamin pakenemaan, mutta tämä luulee pärjäävänsä Meduusalle. Hän ei pärjää ollenkaan ja Jeremy ohjeistaa Aelitan Williamin luokse, mutta hän ei ehdi ajoissa, vaan X.A.N.A. on jo ehtinyt saada Williamin valtaansa. Tiimi kuitenkin onnistuu saamaan Williamin takaisin sarjan lopussa. Häntä ei otetaa mukaan viimeiseen tehtävään, vaan hänet pidetään hätävarana, jos jotain tapahtuu. Mitään ei tapahdu, joten häntä ei tarvitse siirtää Lyokoon. Code Lyoko: Evolutionissa hän onnistuu saamaan takaisin tiimin luottamuksen ja pääsee tiimiin takaisin.
  • Lauran ensiesiintyminen tapahtuu Code Lyoko: Evolutionissa. Hän päätyy laboratorioon pari kertaan auttamaan hätätilanteessa, mutta aikahyppy ei vienyt hänen muistiaan. Hänet otetaan mukaan ryhmään. Hän ei kuitenkaan koskaan mene Lyokoon, vaan auttaa Jeremyä laboratoriossa. Hänet erotetaan ryhmästä, kun hän vastoin ryhmän sisäistä sopimusta suostuttelee Williamin viemään suunniteltua aikeisemmin X.A.N.A.:n tuhoavan viruksen Kuoreen, tehtävä epäonnistuu ja William melkein päätyy X.A.N.A.:n käsiin.

Code Lyoko[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Henkilöt[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Päähenkilöt[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Jeremy Belpois[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]
Pääartikkeli: Jeremy Belpois

Jeremy (ranskankielisessä versiossa Jeremie) Belpois on tiimin älykkäin. Hän löysi supertietokoneen, Aelitan ja skannerit. Hän on tiimin ainoa, jonka Lyokon ulkonäköä ei nähdä sarjassa. Hän kyllä kerran yritti käydä Lyokossa, mutta jokin meni vikaan ja toisella kerralla häntä ei näytetty siellä.

Aelita Schaeffer[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]
Pääartikkeli: Aelita (hahmo)

Aelita Schaeffer (myös Aelita Stones) on ryhmän toiseksi älykkäin. Kun Jeremy sattumalta löysi supertietokoneen, hän löysi myös Aelitan, jonka muisti oli tuhottu. Hän kuitenkin saa tietää nimensä deaktivoidessaan tornin ensimmäistä kertaa. Ensimmäisellä kaudella tehtävä on saada Aelita Lyokosta Maahan, mikä onnistuu. Aelita on pääsarjassa ryhmän ainoa, joka pystyy deaktivoimaan tornin. Code Lyoko: Evolution -sarjassa muutkin lukuun ottamatta Williamia pystyvät deaktivoimaan tornin. Lyokossa hän pystyy luomaan ja poistamaan asioita ja tekemään itsestään tai muista harhakuvia. Kolmannelta kaudelta lähtien hänellä on myös energiakentät, joiden avulla hän pystyy taistelemaan hirviöitä vastaan. Neljänneltä kaudelta lähtien hänellä on myös siivet, joilla voi lentää. Jos käytetään kulkuneuvoja, niin Aelita menee yleensä Yumin kyytiin. Jos Yumia ei ole, niin Aelita menee yleensä Oddin kyytiin.

Ulrich Stern[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]
Pääartikkeli: Ulrich Stern

Ulrich Stern jakaa huoneen Oddin kanssa. Hän on huono koulussa ja hänellä on ankara isä. Hän on ihastunut Yumiin, mutta tämä päättää kolmannen kauden alussa olla vain ystäviä. Lyokossa Ulrich on muita nopeampi ja pystyy myös jakaantumaan kolmeksi. Hänen aseensa on miekka, joita on kaksi neljänneltä kaudelta lähtien. Hänen kulkuneuvonsa Lyokossa on lentopyörä.

Odd Della Robbia[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]
Pääartikkeli: Odd Della Robbia

Odd Della Robbia on tiimin pienin ja häntä kutsutaankin välillä ruipeloksi, mihin Odd puolustautuu vastaamalla, että hän on vain solakka. Oddilla on koira nimeltä Kiwi, jonka hän salaa opettajilta, koska asuntolassa ei saa olla lemmikkejä. Lyokossa Odd muistuttaa kissaa ja hänen aseensa ovat lasernuolet. Hänellä on myös kilpi. Hänellä oli myös kyky nähdä välähdyksiä tulevaisuuteen, mutta se otettiin myöhemmin pois. Hänen kulkuneuvonsa Lyokossa on lentolauta.

Yumi Ishiyama[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]
Pääartikkeli: Yumi Ishiyama

Yumi Ishiyama on toinen tiimin tytöistä. Hän on tiimistä ainoa, joka ei asu asuntolassa. Hän asuu kotonaan vanhempiensa ja veljensä kanssa. Ulrich ja William kilpailevat hänestä. Heistä Ulrich on koko ajan voitolla. Kuitenkin kolmannen kauden alussa Yumi päättää olla vain ystäviä Ulrichin kanssa ja ei kiinnostu Williamista. Lyokossa Yumi muistuttaa geishaa ja hänellä on aseenaan viuhka, joita on toiselta kaudelta lähtien kaksi. Hänellä on myös telekinesia, jonka avulla pystyy liikuttamaan esineitä tai asioita. Code Luoko: Evolutionissa hän saa -sauvan. Hänen kulkuneuvonsa Lyokossa on lintu.

William Dunbar[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

William Dunbar tulee mukaan sarjaan toisella tuotantokaudella. Iältään William on sarjan alussa 14-vuotias, ja hän on samalla luokalla Yumin kanssa. Aluksi hän on vain sivuhenkilö, mutta kolmannella tuotantokaudella hänestä tulee yksi päähenkilöistä. Williamilla on mustansiniset pöyheät hiukset. Ensimmäisellä Lyoko-matkallaan hän joutuu X.A.N.A:n valtaan ja jää Lyokoon tämän palvelijaksi.[5]

Aseenaan Williamilla on Lyokossa supersavu ja iso miekka. William ilmestyy monta kertaa Aelitan perään, koska hän yrittää pudottaa tytön digimereen saadakseen Aelitan isän esiin ja tuhottua hänet. X.A.N.A. käyttää Williamia tuhotakseen luojansa, Franz Hopperin. Aelita on melkein aina onnistunut välttämään Williamin kun tämä on hyökännyt. William on vahva Lyokossa, sillä hänen vastustajansa kaatuvat yhdestä iskusta. Jouduttuaan X.A.N.A:n valtaan hän saa uuden mustan asun, joka oli alunperin valkoinen, sekä X.A.N.A:n merkin rintaan.[5] Jaksossa Maan pinnalla William saadaan pois Lyokosta ja X.A.N.A:n vallasta.[6] William on myös viimeinen henkilö, jonka X.A.N.A valtasi.

William on ihastunut Yumiin, mutta Yumi ei pidä hänestä enää 3. ja 4. tuotantokaudella.

Viholliset[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

X.A.N.A.[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

X.A.N.A on tekoäly, joka yrittää päästä ulos supertietokoneesta ja vallata maailman. X.A.N.A oli alun perin Franz Hopperin luoma multiagenttijärjestelmä, jonka piti olla osa sotilasprojekti "Carthagoa" jonka tarkoitus oli tuhota "Carthago" eli estää vihollisjoukkojen yhteydenpito. X.A.N.A:n ohjelmassa oli kuitenkin bugi ja jatkuvien Franzin tekemien aikahyppyjen seurauksena se saavutti tietoisuuden ja kehittyi niin voimakkaaksi että siitä oli tulossa vaara ihmiskunnalle. X.A.N.A pystyy vaikuttamaan ulkomaailmaan Lyokon tornien kautta. X.A.N.A yrittää myös saada Aelitan muistista Lyokon avaimet ja päästä supertietokoneesta. X.A.N.A:n aseena ovat hirviöt, kuten blokki, tarantella, megatankki, kankrella, rapu, manta, herhiläinen, matelija, ja meduusa, joita vastaan Lyokosoturit taistelevat Lyokossa. Myöhemmin mukaan tulee muitakin hirviöitä. William oli yksi X.A.N.A:n pahimmista aseista, kunnes se menetti hänet. Viides sektori on X.A.N.A:n koti. X.A.N.A tuhottiin lopulta jaksossa 94. X.A.N.A.n aktivoima torni on punainen.

X.A.N.A. itse esiintyi vain jaksossa "Kummituskanava".

X.A.N.A:n hirviöt[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]
  • William on X.A.N.A.:n vaarallisin hirviö, jonka se otti valtaansa kolmannen kauden viimeisessä jaksossa. X.A.N.A. antaa Williamille kyvy muuttua mustaksi savuksi ja käyttää sitä myös muuten ja kyvyn ampua voima-aallon miekallaan sekä mustan asun, jonka rinnassa on X.A.N.A.:n merkki, joka on myös otsassa (alkuperäisessa asussa silmissä). William on ainoa X.A.N.A.:n hirviöistä, joka on vihollinen sekä maalla, ilmassa, digimeressä että Maassa, jossa on käynyt sekä koululla että erään kopion supertietokoneella. X.A.N.A. teki virheen lähettäessään Williamin viimeisenä mainittuun paikkaan. Jotta X.A.N.A. pystyi lähettämään hänet sinne, niin hänen piti aktivoida torni, jossa on Williamin palauttamiseen tarvittavat tiedot. Lyoko-soturit saavat nämä tiedot neljänneksi viimeisessä jaksossa ja seuraavalla jaksossa Williamin takaisin. Toiseksi viimeisessä jaksossa muiden mennessä tehtaalle suorittavaan viimeistä tehtävää William seuraa heitä. Hän haluaa mukaan, mutta muut eivät enää luota häneen. He sopivat, että jos muut tarvitsevat apua, niin William lähetetään Lyokoon. Tuleekin tällainen tilanne, mutta juuri kun Jeremy kertoo tämän, X.A.N.A. ottaa Williamin valtaansa. Kuitenkin Aelitan onnistuttua käynnistämään X.A.N.A.:n tuhoava multiagenttijärjestelmä, X.A.N.A. tuhoutuu ja William pääsee hänen vallastaan.
Evolution-sarjassa jaksossa Koodittomat X.A.N.A. on luonut kopion Williamista. Kuitenkaan sen tehtävä ei ole tuhota Lyoko-sotureita, vaan taivutella William takaisin X.A.N.A.:n puolelle. Hän näyttää ensin onnistuvan, mutta William päättää pysyä Lyoko-sotureiden puolella ja lyhyen taistelun jälkeen tuhoaa kopion. Tämä on ainoa jakso, jossa kopio esiintyy.
Saman sarjan jaksossa Kapina Williamin ja Lauran yritys viedä Tyronin supertietokoneen tuhoavan viruksen Kuoreen epäonnistuu ja William päätyy hetkellisesti X.A.N.A.:n valtaamaksi, mutta huolimatta monista Williamin halitsemista Ravuista muut Lyoko-soturit onnistuvat irroittamaan Meduusan Williamista ennen kuin se ehtii täysin valtaamaan Williamin. Tämän seurauksna Ravut ja Meduusa tuhoutuvat.
Maahirviöt[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]
  • Kankrella (engl. Kankrelat) on pieni olento, joka on hirviöistä helpoin. Se on yksi harvoista hirviöistä, joita on nähty sarjassa myös Lyokon ulkopuolella.
  • Megatankki (engl. Megatank) on pallo, jonka on avauduttava ampuakseen. Kun se on kiinni, sitä ei voi tuhota, joten sen tuhoamiseksi on odotettava, että se avautuu.
  • Rapu (engl. Krabes) on oranssin värinen olento, jolla on neljä jalkaa. Se on yksi harvoista hirviöistä, joita on nähty sarjassa myös Lyokon ulkopuolella.
  • Blokki (engl. Block) on kuutio, jolla on oranssit jalat. Se pystyy jäädyttämään hetkellisesti.
  • Tarantella (engl. Tarantula) on nelijalkainen olento, jonka raajat ovat aseita. Se kuitenkin käyttää vain eturaajojaan aseina. Kun se ampuu, se ei pysty kovin paljoa liikkumaan. Olennon ensiesiintymisellä lyokosoturit eivät pärjänneet sille ollenkaan yhdessäkään, mutta oppivat taistelemaan sitä vastaan jopa yksin.
  • Matelija (engl. Creeper) on vähän kuin Tarantella, mutta sillä ei ole takaraajoja ja se ampuu suustaan. Matelijat esiintyvät vain viitossektorissa.
  • Kolossi (engl. Kolossus) on jättimäinen olento, jonka ensiesiintyminen on sarjan lopulla. Olennon luomiseksi X.A.N.A.:n pitää koota paljon voimaa. Vaikka olennon ulkonäön perusteella se tuhoutuu osumalla sen päähän, niin oikeasti pitää osua sen miekkakäden X.A.N.A.-symbolin kohtaan.
  • Kaksoisolennot ovat Evolution-sarjassa jaksossa Katalat kaksoisolennot esiintyviä X.A.N.A.:n hirviöitä, jotka ovat identtisiä Lyoko-sotureiden kanssa ja joilla on näiden kanssa samat voimat. Niillä ei ole edes X.A.N.A.:n merkkiä. Tästä huolimatta Lyoko-soturit onnistuvat selvittämään kuka on oikea ja kuka X.A.N.A.:n hirviö. Yhtä aikaa näitä hirviöitä on korkeintaan vain kaksi.
Lentävät hirviöt[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]
  • Herhiläinen (engl. Hornet) on yksi pienimmistä hirviöistä. Se pystyy ampumaan myös syövyttävää ainetta.
  • Manta (engl. Manta) on rauskun näköinen olento, joita esiintyy yleensä vain viitossektorissa, mutta myös joissain muissakin sektoreissa X.A.N.A.:n valtaaman Williamin kutsumana. Evolution-sarjassa X.A.N.A.:n vahvistuessa, tämä on pystynyt lähettämään Mantoja myös digimereen. Se pystyy munimaan lentäviä miinoja. Williamia kuljettava Manta (engl. Black Manta) on hieman erilainen kuin muut.
  • Meduusa (engl. Scyphozoa) on yksi X.A.N.A:n hirviöistä. Meduusan tehtävänä on viedä jonkun muisti, muuttaa joku pahaksi, tai sitten tartuttaa johonkuhun virus. Meduusa ei pääse materiaaliasoitumaan johonkin sektoriin, kun taas muut hirviöt pääsevät. Meduusan on itse matkustettava siihen paikkaan, mihin aikoo mennä. Kuitenkaan meduusaa ei välttämättä voi tuhota normaalein keinoin. Ainoa kerta, kun meduusa on pääsarjassa tuhoutunut on silloin, kun X.A.N.A. lähetti sen tuhoamaan Skidbladnirin ja tiimi onnistui vahvistamaan suojia, mikä aiheutti meduusan tuhoutumisen. Meduusa käy usein Aelitan kimppuun jotta tämä saisi Aelitan muistin ja Lyokon avaimen. Jaksossa Kartoittamaton alue Meduusa esiintyi ensimmäisen kerran. Jaksossa Viimeinen kierros Meduusa kävi Williamin kimppuun ja muutti hänet pahaksi. Evolution-sarjassa Meduusa esiintyy vain jaksossa Kapina, jossa yrittää ottaa Williamin X.A.N.A.:n valtaan. Ilmeisesti Meduusa on kuitenkin heikompi kuin pääsarjassa, sillä sen pitää nyt koskea Williamiin fyysisesti saadakseen tämän X.A.N.A.:n valtaan. Lisäksi joko valtaus kestää hyvin kauan tai sen on pakko pitää senkin jälkeen Williamista kiinni, koska se pitkähkön ajan jälkeen edelleen Williamissa kiinni ja tämä on jo X.A.N.A.:n vallassa. Lyoko-soturit onnistuvat irroittamaan Meduusan Williamista, jolloin Meduusa tuhoutuu.
  • Vartija (engl. Guardian) on ison tulipallon näköinen olento. Vartijan tehtävä on vangita Lyoko-soturi. Vartijaa ei voi tuhota normaalein keinoin, vaan pitää luoda harhakuva vartijan sisällä vankina olevasta henkilöstä, jolloin vartija hämmentyy ja tuhoutuu. Vartija esiintyy vain muutaman kerran ensimmäisellä kaudella ja sellainen on vanginnut vain Aelitan ja Yumin.
Digimeren hirviöt[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]
  • Ankerias (engl. Kongre) on ison ankeriaan kaltainen olento.
  • Hai (engl. Shark) on hain kaltainen olento. Se ampuu suustaan torpedoita.
  • Kalmari (engl. Kalamar) on kalmarin kaltainen olento, jolla on lonkeroiden sijasta jalat, joita on vain neljä. Sen tarkoitus on tuhota Skidbladnir poraamalla sitä.
Maan hirviöt[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]
  • Polymorfinen Aave on X.A.N.A:n olento, jota tämä yleensä käyttää hyökkäyksissä. Se pystyy esimerkiksi ottamaan hallintaansa eläimiä ja myöhemmin myös ihmisiä ja muuttumaan miksi tai keneksi vain haluaa.
  • Zombit ovat hirviöitä, joiksi X.A.N.A. muutti koulun oppilaita ja henkilökuntaa valtaamalla Kiwin, jonka puremasta valtauksen aikana muuttuu zombiksi, joka pystyy myös muuttamaan zombiksi. Valtaosa oppilaista ja henkilökunnasta saatiin nopeasti muutettua zombiksi. Selvinneet suojautuivat ruokalaan. Jeremy, Aelita ja Odd eivät Williamin takia meinaa päästää tehtaalle ja Lyokoon, vaikka kertovatkin kaiken, mutta onnistuvat myöhemmin pääsemään sinne. Zombien hyökkäys eroaa X.A.N.A.:n muista hyökkäyksistä siten, että zombit eivät palaudu ennalleen Aelitan saatua tornin deaktivoitua. Vaikka Jeremy muuttuu zombiksi juuri ennen tornin deaktivointia, hän onnistuu käynnistämään paluun menneisyyteen rakkaudesta Aelitaan.[7]
Professori Lowell Tyron[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Professori Lowell Tyron on toinen vihollinen Evolution-sarjassa. Hän on sveitsiläinen professori, joka omistaa oman supertietokoneen. Tämä supertietokone pyörittää omaa yksisektorista virtuaalimaailmaa, Kuorta, joka on sarjan keskiössä oleva tapahtumapaikka. Hän on aikanaan ollut Franz Hopperin kollega. Hän ei tiedä X.A.N.A:n olemassaolosta, eikä siitä, että se on piiloutunut hänen tietokoneeseensa.

Ninjat[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Ninjat ovat Tyronin vartijoita Kuoressa. Ne ovat kauko-ohjattavia ja niitä ohjaavat oikeat ihmiset. Ne ovat kovempia ja taitavampia kuin X.A.N.A.:n hirviöt. Lyoko-soturit eivät ensin pärjää heille, mutta Ulrichin tajutessa niiden olevan ihmisten ohjaamia eikä ohjelmoituja, he tekevät odottamattomia liikkeitä ja pärjäävät niille.

Muut henkilöt[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Elisabeth "Sissi" Delmas[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Sarjan alussa 13-vuotias Sissi on rehtorin tytär. Hän on ihastunut Ulrichiin ja yrittää saada kaikin keinoin Ulrichin omakseen, mutta ei ikinä onnistu. Sissi yrittää myös päästä porukkaan mukaan, mutta tämäkään ei onnistu. Sissi on suudellut Ulrichia kaksi kertaa.[8] Hän on ollut kerran Franz Hopperin hallinnassa ja antanut heille tietoja Hopperista.[9] Hän sai Lyokosotureiden salaisuuden selville viimeisessä jaksossa, mutta unohti sen viimeisen aikahypyn jälkeen.[10] Sissi saa yleensä tahtonsa läpi isältään suostuttelemalla. Hän on muutaman kerran auttanut Lyokosotureita. Alkuaikoina Sissistä piti tulla yksi Lyokosotureista, mutta pelättyään hän petti muut heti X.A.N.A:n ensimmäisessä hyökkäyksessä kertomalla opettajille tehtaasta ja supertietokoneesta. Hänet oli helppo erottaa ryhmästä, sillä hän ei ollut ehtinyt vielä mennä Lyokoon, eikä hän näin ollen muistanut aikahypyn jälkeen mitään.

Franz Hopper[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Franz Hopperin oikea nimi on Waldo Schaeffer. Hän on Aelitan isä, joka loi Lyokon. Franz loi X.A.N.A.:n, mutta hän lopulta menetti sen hallinnan, jolloin hän ei enää mahtanut X.A.N.A:lle mitään. Jeremy, Yumi, Aelita, Odd ja Ulrich yrittävät toisinaan etsiä tietoa Aelitan isästä viidennestä sektorista. Jaksossa Väärissä käsissä paljastui että Hopper on vaimonsa Anthean tyttönimi ja Franz hänen toinen nimi. Kun Aelita muutti isänsä kanssa Kadicin koulun lähettyville, Franz halusi aloittaa kaiken alusta. Hän opetti fyysikkaa ennen Susan Hertziä.

Jim Morales[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Jim Morales on Kadicin koulun liikunnanopettaja. Jim on ollut monessa työpaikassa, esimerkiksi Salaisessa palvelussa. Jos häneltä kysyy jotakin hänen nuoruuteensa liittyvää, hän sanoo: "En halua puhua siitä". Jimistä tulee osa Lyoko-sotureita jaksossa Koodi: Maa, mutta unohtaa kaiken aikahypyn jälkeen. Samassa jaksossa Jim oli saada liikunnanopettajan työstään potkut, mutta sai lopulta pidettyä paikkansa. Jim on myös näytellyt Paco, diskon kuningas-elokuvassa, josta Odd tykkää. Sarjan aikana Jim muistelee usein muita työpaikkojaan termillä: "Tästä tulee mieleen kun olin töissä...". Koulun rehtori yleensä määrää Jimin valvomaan jälki-istuntoa.

Jean-Pierre Delmas[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Jean-Pierre Delmas on Kadicin koulun rehtori ja Sissin isä. Hänellä on usein ongelmia Jimin kanssa, kun tämä väittää, että Lyoko-sotureilla on jotain meneillään. Jean-Pierre on käynyt tehtaalla pari kertaa.

Nicolas Poliakoff[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Nicolas Poliakoff, 14 vuotta, on Kadicin koulun huonoimpia oppilaita. Hän kuitenkin osaa soittaa rumpuja. Hän kuuluu Sissin kolmikkoon.

Herb Pichon[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Herb on yksi koulun lahjakkaimmista oppilaista. Hän tahtoisi olla Jeremyä parempi. Herb on rakastunut Sissiin ja kuvittelee heidän olevan yhdessä. Sissi ei kuitenkaan halua olla Herbin kanssa yleensä Herbin finnien takia. Herb on hermostunut siitä, että hänen finneistään puhutaan tai niitä arvostellaan. Herb kuuluu Nicolaksen kanssa Sissin kolmikkoon.

Milly Solovieff[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Milly Solovieff on oppilas Kadicin koulussa. Hän pitää ystävänsä Tamiyan kanssa koulun lehteä. Hän on reportteri ja Tamiya kuvaaja.

Tamiya Diop[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Tamiya Diop on oppilas Kadicin koulussa. Hän pitää ystävänsä Millyn kanssa koulun lehteä. Hän on kuvaaja ja Milly reportteri.

Hiroki Ishiyama[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Hiroki Ishiyama on Yumin pikkuveli. Kolmannen kauden ensimäisessä jaksossa hän alkaa käymään Kadicin koulua, ja jaksossa käy myös ilmi, että hän on ohittanut yhden vuosiluokan. Hän on ihastunut Millyyn.

Suhteet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Yumi & Ulrich[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Yumilla ja Ulrichilla on vaihteleva suhde. Suhdetta häiritsevät Sissi, joka on ihastunut Ulrichiin, William, joka on ihastunut Yumiin, sekä muita yksittäisiä sotkuja. Monien vaikeuksien jälkeen Yumi halusi olla vain ystäviä Ulrichin kanssa, mutta heidän suhteensa on silti näkynyt monessa jaksossa esim. Skidbladnir, jossa Yumi nojasi Ulrichiin (Ulrich nukkui ja Yumi oli valveilla). Yumi ja Ulrich tapasivat koulun liikkasalissa itsepuolustustunnilla. Heidän taistellessaan tunnilla, he kaatuivat vahingossa lattialle päälleikkäin, ja punastuivat molemmat. Ulrich hävisi tunnilla ja he päättivät ottaa uusintaottelun ja se päättyi tasapeliin. (Jakso: Xana herää osa1) Jaksossa Rutiinilla Yumi ja Ulrich olivat melkein suutelemaisillaan, mutta Jeremy käynnisti juuri silloin paluun menneisyyteen, eivätkä he ehtineet sen pitemmälle. Taas koulun pihalla he juttelivat asiasta ja Yumi pyysi ettei Ulrich kertoisi muille mitä tapahtui. Yumi on kyllä tapahtuman jälkeen suudellut Ulrichia poskelle.

Jeremy & Aelita[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Jeremy ihastui Aelitaan heti ensi silmäyksellä, kun Jeremy käynnisti supertietokoneen. Jeremyn ja Aelitan suhde on vahvistunut sarjan myötä. He ovat myös suudelleet, vaikka ensimmäinen "Jeremy", joka suuteli Aelitaa, olikin XANAn luoma polymorfinen aave (jaksossa: XANAn suudelma). Aelita kuitenkin huomasi tämän, ja myöhemmin suuteli Jeremya.

Oddin suhteet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Oddilla on ollut monta "suhdetta", joista kenties merkittävin oli Samanthan kanssa. Myös Brynjalla on ollut hyvät mahdollisuudet Oddin suhteen, mutta hän unohti Oddin. Oddilla ja Aelitalla on sanottu olevan jotakin, mutta se ollut fanfictionia. Odd ja Aelita ovat kyllä monesti kaatuneet tai lentäneet toistensa päälle, mutta se on tapahtunut Oddin pelastessa Aelitaa tai vahingossa. Aelita ja Odd ovat kyllä suudelleet, mutta vain huijatakseen Sissin "kätyrit" pois tehtaasta. Oddilla ja Sissillä on myös ollut jotain, vaikka Odd haukkuukin Sissiä "aivottomaksi kanaksi". Odd on kyllä kutsunut Sissiä "kauniiksi kuin perhonen", ja samassa jaksossa hän iski Sissille silmää. Sissi on myös antanut pusun Oddille.

William & Yumi[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Williamilla ja Yumilla on ollut jonkinmoinen suhteentapainen, mutta Yumi on koko ajan pitänyt Ulrichista (vaikka ei ollut aina itse varma siitä). Suurimmaksi osaksi tämä suhde on perustunut vain väärinkäsityksiin. Vaikka William välittää Yumista, hän myös auttaa monesti Ulrichia. Yumi ja William eivät ole suudelleet. Yumi on kyllä suudellut Williamia poskelle Ulrichin nähden jaksossa "ystävänpäivä", kun William toi hänelle kukkia.

Ulrich & Sissi[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Ulrichilla ja Sissillä ei ole sen suurempaa suhdetta, vaikka Sissi on parikin kertaa pussannut Ulrichia. Sissi on ihastunut Ulrichiin, mutta Ulrich taas ei ole Sissistä kiinnostunut. Joissakin jaksoissa kuitenkin on Ulrich punastunut Sissin pussatessa häntä poskelle. Sissi yrittää saada Ulrichin puolelleen, mutta ei ole siinä menestynyt. Ulrich on kerran pussannut Sissiä, mutta tämä Ulrich oli oikeasti polymorfinen aave. (jaksossa "XANAn suudelma".)

Code Lyoko: Evolution[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Hahmot ja hirviö, jotka eivät esiinny alkuperäisessä sarjassa[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

  • Laura Gauthier on sarjan aikana ryhmään tullut uusi oppilas. Hän on koulussa ja tietokoneasioissa yhtä aikaa Jeremyn apuri ja kilpailija. Toisin kuin muut jäsenet, hän auttaa Jeremyä laboratoriossa supertietokoneen toimintojen kanssa. Hän päätyi laboratorioon pari kertaa auttamaan hätätilanteessa, mutta aikahyppy ei vienyt hänen muistiaan. Kun X.A.N.A:n tuhoava virus saatiin toimimaan jaksossa Kapina, Laura ei halunnut odottaa sen asentamista, vaan vastoin ryhmän sisäistä sopimusta houkutteli Williamin viemään virus Kuoreen. Kun tehtävä epäonnistuu ja William melkein päätyy X.A.N.A:n käsiin, Laura äänestetään ulos ryhmästä. [11] Vaikkei hän muista enää mitään Lyoko-ajoista, hän silti antaa tahattomasti tietoja Tyronille.[12]
  • Professori Lowell Tyron on sarjan toinen vihollinen. Hän on sveitsiläinen professori, joka omistaa oman supertietokoneen. Tämä supertietokone pyörittää omaa yksisektorista virtuaalimaailmaa, Kuorta, joka on sarjan keskiössä oleva tapahtumapaikka. Hän on aikanaan ollut Franz Hopperin kollega. Hän ei tiedä X.A.N.A:n olemassaolosta, eikä siitä, että se on piiloutunut hänen tietokoneeseensa.
  • Ninjat ovat Professori Lowell Tyronin virtuaalisen Kuori-maailman vartijoita, joita oikeat ihmiset ohjaavat.

Alkuperäisen sarjan hahmot, jotka eivät esiinny Code Lyoko: Evolution -sarjassa[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

  • Kiwi
  • Nicholas Poliakoff
  • Herb Pichon
  • Milly Solovieff
  • Tamiya Diop

Lähteet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

  1. Code Lyoko: ”XANA herää, osa 1” (”Le réveil de X.A.N.A. partie 1”). 2006. Video verkossa. Viitattu 13.7.2023.
  2. Code Lyoko: ”XANA herää, osa 2” (”Le réveil de X.A.N.A. partie 2”). 2006. Video verkossa. Viitattu 13.7.2023.
  3. Code Lyoko: 1. tuotantokausi, 25. jakso: ”Koodi: Maa” (”Code Terre”). 2004. Video verkossa. Viitattu 13.7.2023.
  4. Code Lyoko: 1. tuotantokausi, 26. jakso: ”Varaslähtö” (”Faux départ”). 2004. Video verkossa. Viitattu 13.7.2023.
  5. a b Characters > William • Code Lyoko - CodeLyoko.Fr en.codelyoko.fr. Viitattu 16.7.2022.
  6. Code Lyoko (Code Lyoko): 4. tuotantokausi, 28. jakso: ”Maan pinnalla” (”Retour”). Viitattu 16.7.2022.
  7. Code Lyoko: 2. tuotantokausi, 40. jakso: ”Zombien hyökkäys” (”Contagion”). 2005. Video verkossa. Viitattu 10.8.2023.
  8. Characters > Elisabeth Delmas • Code Lyoko - CodeLyoko.Fr en.codelyoko.fr. Viitattu 18.7.2022.
  9. Code Lyoko (Code Lyoko): 2. tuotantokausi, 24. jakso: ”Yhteys” (”Contact”). Viitattu 18.7.2022.
  10. Code Lyoko (Code Lyoko): 4. tuotantokausi, 30. jakso: ”Kaikuja” (”Souvenirs”). Viitattu 18.7.2022.
  11. Tapahtuu jaksossa 22: Kapina
  12. Tapahtuu jaksossa 24: Aikasilmukka