William Dunbar (hahmo)

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun
William Dunbar
Näyttelijä(t) Alkuperäiset:
Mathieu Moreau (Code Lyoko),
Diego Mestanza (Code Lyoko: Evolution)
Englanniksi:
David Gasman (Code Lyoko),
? (Code Lyoko: Evolution)
Suomeksi:
Peter Pihlström (Code Lyoko),
Antti Lang (Code Lyoko: Evolution)
Ensi-
esiintyminen
Code Lyokon 2. kausi
Henkilötiedot
Status Aktiivinen
Ammatti Oppilas
Sukupuoli Poika
Ikä 14
Ryhmäsidokset Lyoko-soturit
Voimat Lyokossa kyky muuttua mustaksi savuksi ja käyttää sitä myös muuten, kyky ampua voima-aallon miekallaan
Suhteet
Vanhemmat James Dunbar,
nimeämätön äiti
Tädit ja sedät nimeämätön setä tai eno
Tutut Yumi Ishiyama,
Ulrich Stern,
Odd Della Robbia,
Jeremy Belpois,
Aelita Schaeffer,
X.A.N.A.

William Dunbar on Code Lyoko -televisiosarjassa ja sen jatko-osassa esiintyvä kuvitteellinen poika. Hän on sarjan alussa 14-vuotias.

William sarjassa[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

2. kausi[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

William tekee ensiesiintymisensä toisella kaudella. Hän siirtyy Kadicin kouluun jouduttuaan erotetuksi edellisestä koulustaan. 2. kaudella William on vain sivuhenkilö.

3. kausi[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Kolmannella kaudella Williamista tulee merkittävämpi hahmo. Hänestä tulee ehdokas ryhmän jäseneksi, mutta häntä ei heti hyväksytä. Hänet hyväksytään vasta saman kauden lopussa. Kauden viimeisessä jaksossa Williamin ensimmäisellä tehtävällä hänen lisäkseen vain Aelita ja Jeremy pääsevät heti pysäyttämään X.A.N.A.:a. Kun William pääsee ensi kertaa Lyokoon ja vitossektorille, hänestä tulee innokas ja hän haluaa tuhota vähän aikaa hirviöitä. Tämän ja huoneen muuttumisen seurauksena William ja Aelita joutuvat eroon toisistaan ja Meduusa tulee Williamia kohti. Jeremy yrittää käskeä Williamia pakenemaan, mutta tämä ei tottele, vaan luulee pärjäävänsä Meduusalle. Toisin kuitenkin käy ja Meduusa nappaa Williamin ja pistää hänet X.A.N.A.:n valtaan ennen kuin Aelita ehtii paikalle. Hän devirtualisoi tämän ja suuntaa vitossektorin sydämeen tuhoamaan tätä. Tässä välissä paikalle tulleet Ulrich, Yumi ja Odd yrittävät pysäyttää hänet, mutta William on ylivoimainen ja onnistuu heidän devirtualisointien jälkeen tuhoamaan sydämen ja Lyoko.

4. kausi[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Neljännellä kaudella William on X.A.N.A.:n vallassa oleva vihollinen ja Lyoko-soturit yrittävät peitellä Williamin katoamista soittamalla Williamin isän äänellä rehtorille ja sanomalla Williamin olevan ensin lomalla ja sitten kipeä. Tämän jälkeen Jeremy tekee Williamille kloonin, joka on kuitenkin hyvin tyhmä. Lyoko-sotureiden on siis saatava William takaisin mahdollisimman nopeasti.

William on ainoa X.A.N.A.:n hirviöistä, joka on vihollinen sekä maalla, ilmassa, digimeressä että Maassa, jossa on käynyt sekä koululla että erään kopion supertietokoneella. X.A.N.A. teki virheen lähettäessään Williamin viimeisenä mainittuun paikkaan. Jotta X.A.N.A. pystyi lähettämään hänet sinne, niin hänen piti aktivoida torni, jossa on Williamin palauttamiseen tarvittavat tiedot. Lyoko-soturit saavat nämä tiedot neljänneksi viimeisessä jaksossa ja seuraavalla jaksossa Williamin takaisin. Toiseksi viimeisessä jaksossa muiden mennessä tehtaalle suorittavaan viimeistä tehtävää William seuraa heitä. Hän haluaa mukaan, mutta muut eivät enää luota häneen. He sopivat, että jos muut tarvitsevat apua, niin William lähetetään Lyokoon. Tuleekin tällainen tilanne, mutta juuri kun Jeremy kertoo tämän, X.A.N.A. ottaa Williamin valtaansa. Kuitenkin Aelitan onnistuttua käynnistämään X.A.N.A.:n tuhoava multiagenttijärjestelmä, X.A.N.A. tuhoutuu ja William pääsee hänen vallastaan.

Evolution-sarjassa[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Pääsarjan Evolution-jatkosarjassa Lyoko-soturit eivät vieläkään luota Williamiin, vaikka hän pääseekin jo toisessa jaksossa Lyokoon. Tehtävän jälkeen muut lupaavat miettiä, että pääseekö hän takaisin ryhmään. Hän pääsee takaisin vastaviidennessä jaksossa Kilpailu autettuaan Ulrichia Lyokossa.

Perhe[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Williamin perheeseen kuuluu isä James Dunbar ja äiti. Hänellä on myös setä tai eno, joka työskentelee rakennuksenräjäytysyrityksessä.[1]

Lähteet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

  • William CodeLyoko.Fr (en.codelyoko.fr). Viitattu 26.3.2024. (englanniksi)

Viitteet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

  1. James Dunbar & Mrs Dunbar CodeLyoko.Fr (en.codelyoko.fr). Viitattu 26.3.2024. (englanniksi)