Luettelo metalliseoksista

Kohteesta Wikipedia
Loikkaa: valikkoon, hakuun
Uushopeainen kampa.

Tämä on luettelo metalliseoksista. Se on aakkostettu seoksen mukaan.

Nimi Alatyyppi Päämetalli Muut aineet Kommentti
Alnico alumiini nikkeli, koboltti, saattaa sisältää rautaa, kuparia ja titaania
Alumel nikkeli mangaani, alumiini, pii
Alpakka kupari nikkeli, saattaa sisältää sinkkiä
Amalgaami elohopean metalliseokset
Billon kupari hopea, elohopea
Britannium tina antimoni, kupari
Chromel nikkeli kromi
Cunife kupari nikkeli, rauta
Devardan metalliseos alumiini kupari, sinkki
Duralumiini alumiini kupari
Elektron magnesium saattaa sisältää neodyymiä, gadoliniumia ja sinkkiä
Elektrum kulta hopea
Fernico rauta nikkeli, koboltti
Fieldin metalli vismutti indium, tina
Galinstan gallium indium, tina
Hepatizon kupari kulta, nikkeli
Inconel nikkeli kromi, rauta, muita metalleja
Juotostina tina lyijy
Kirjasinmetalli lyijy tina ja antimoni
Konstantaani kupari nikkeli
Kovatina tina kupari, vismutti, saattaa sisältää lyijyä ja hopeaa
Magnox magnesium alumiini
Manganiini kupari mangaani, nikkeli
Megallium koboltti kromi, molybdeeni
Meltorauta rauta hiiltä alle 0,03 %
Merialumiini alumiini magnesium
Messinki kupari sinkki
Mischmetalli cerium lantaani, saattaa sisältää praseodyymiä ja neodyymiä
Molybdochalkos kupari lyijy
NaK natrium kalium
Nisil nikkeli pii
Nordic Gold kupari alumiini, sinkki, tina Rahametalli
Pronssi kuparin metalliseokset pl pronssi tinaa yleensä
Punakulta kulta kupari, saattaa sisältää hopeaa
Raney-nikkeli nikkeli alumiini
Rhodiitti kulta rodium
Rosen metalli vismutti lyijy, tina
Shibuichi kupari hopea
Silumiini alumiini pii
Stelliitti koboltti kromi, volframi, rauta, hiili
Sterling-hopea hopea kupari
Talmikulta kupari sinkki, kulta
Terne lyijy tina
Teräs rauta hiili 0,03 - 1,7 %, saattaa sisältää muun muassa mangaania, kuparia, kromia
Teräs Invarteräs rauta nikkeli, saattaa sisältää muun muassa magnesiumia, piitä, hiiltä ja kobolttia
Teräs Ruostumaton teräs rauta kromi ja usein muita lisäaineita kuten nikkeli ja molybdeeni
Tumbaga kulta kupari
Uushopea katso Alpakka
Valkokulta kulta esim. palladium tai nikkeli
Valkometalli tina lyijy, antimoni, kupari
Valurauta rauta hiiltä yli 1,7 %
Vaski kupari katso messinki tai pronssi
Viherkulta kulta hopea
Vitallium koboltti kromi, molybdeeni
Woodin metalli vismutti lyijy, kadmium, tina
Zamak sinkki alumiini, magnesium, kupari
Zircaloy zirkonium muita metalleja, kuten tinaa, niobiumia, rautaa, kromia, nikkeliä
Pronssi on yksi historian merkittävimpiä metalliseoksia.
Raney-nikkeliä voidaan käyttää muun muassa vedytyskatalyyttinä.