Luettelo maailman sadasta vaikutusvaltaisimmasta naisesta Forbesin mukaan

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun
Forbesin logo

Luettelo maailman sadasta vaikutusvaltaisimmasta naisista (engl. The World's 100 Most Powerful Women) on yhdysvaltalaisen talousjulkaisu Forbesin vuodesta 2004 lähtien vuosittain laatima lista sadasta, lehden vaikutusvaltaisimpana pitämästä naisesta maailmassa. Julkaisu yhdistelee listallaan yhteiskunnan eri aloilla toimivien ihmisten vaikutusvaltaa, muttei avaa vertailukriteerejään ja osatekijöiden painotuksia lukijoilleen. Vuonna 2017 listalle valittiin esimerkiksi 25 politiikan, 19 talouselämän ja 15 joukkoviestinnän edustajaa. Mukana on myös huomattavia tekniikan ja hyväntekeväisyyden parissa toimivia naisia.[1]

Saksan liittokansleri Angela Merkel on ollut listan kärjessä vuodesta 2006 lähtien paitsi vuonna 2010, jolloin kärkitilalla oli Michelle Obama ja Merkel oli vasta neljäntenä.[2]

2018 (top 10)[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Sija[3][4] Nimi Ikä Maa
1 Angela Merkel 64  Saksa
2 Theresa May 62  Yhdistynyt kuningaskunta
3 Christine Lagarde 63  Ranska
4 Mary Barra (autoteollisuus) 57  Yhdysvallat
5 Abigail Johnson (rahoitus ja sijoitustoiminta) 57  Yhdysvallat
6 Melinda Gates 54  Yhdysvallat
7 Susan Wojcicki (YouTuben toimitusjohtaja) 50  Yhdysvallat
8 Ana Patricia Botín (Grupo Santanderin hallituksen puheenjohtaja) 58  Espanja
9 Marillyn Hewson 65  Yhdysvallat
10 Ginni Rometty (IBM:n toimitusjohtaja) 61  Yhdysvallat

2017 (top 10)[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Sija[1] Nimi Ikä Maa
1 Angela Merkel 63  Saksa
2 Theresa May 61  Yhdistynyt kuningaskunta
3 Melinda Gates 53  Yhdysvallat
4 Sheryl Sandberg 48  Yhdysvallat
5 Mary Barra 55  Yhdysvallat
6 Susan Wojcicki (YouTuben toimitusjohtaja) 49  Yhdysvallat
7 Abigail Johnson (Fidelity Investmentsin toimitusjohtaja & hallituksen puheenjohtaja, Fidelity Internationalin hallituksen puheenjohtaja) 48  Yhdysvallat
8 Christine Lagarde 61  Ranska
9 Ana Patricia Botín (Grupo Santanderin hallituksen puheenjohtaja) 57  Espanja
10 Ginni Rometty (IBM:n toimitusjohtaja) 60  Yhdysvallat

2012 (top 10)[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Sija[5] Nimi[5] Maa[5]
1 Angela Merkel  Saksa
2 Hillary Clinton  Yhdysvallat
3 Dilma Rousseff  Brasilia
4 Melinda Gates  Yhdysvallat
5 Jill Abramson  Yhdysvallat
6 Sonia Gandhi  Intia
7 Michelle Obama  Yhdysvallat
8 Christine Lagarde  Ranska
9 Janet Napolitano  Yhdysvallat
10 Sheryl Sandberg  Yhdysvallat

2007 (top 10)[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Sija[6] Nimi[6] Maa[6]
1 Angela Merkel  Saksa
2 Wu Yi  Kiina
3 Ho Ching  Singapore
4 Condoleezza Rice  Yhdysvallat
5 Indra Nooyi  Yhdysvallat
6 Sonia Gandhi  Intia
7 Cynthia Carroll  Yhdysvallat
 Yhdistynyt kuningaskunta
8 Patricia Woertz  Yhdysvallat
9 Irene Rosenfeld  Yhdysvallat
10 Patricia Russo  Yhdysvallat

Lähteet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

  1. a b The World's 100 Most Powerful Women (2017) 2017. Forbes, forbes.com. Viitattu 28.3.2018. (englanniksi)
  2. World's Most Powerful Women List 2010 Forbes.com. Marraskuu 2010. Viitattu 10.6.2019. (englanniksi)
  3. The World's Most Powerful Women in 2018 4.12.2018. Forbes, forbes.com. Viitattu 23.1.2019. (englanniksi)
  4. The World's Most Powerful Women in 2018 - List Forbes, forbes.com. Viitattu 23.1.2019. (englanniksi)
  5. a b c Forbes World's Most Powerful Women 2012: Top 10 22.8.2012. The Telegraph, telegraph.co.uk. Viitattu 29.3.2018. (englanniksi)
  6. a b c The 100 Most Powerful Women (2007) 30.8.2007. Forbes, forbes.com. Viitattu 29.3.2018. (englanniksi)

Aiheesta muualla[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Käännös suomeksi
Tämä artikkeli tai sen osa on käännetty tai siihen on haettu tietoja muunkielisen Wikipedian artikkelista.
Alkuperäinen artikkeli: de:The_World’s_100_Most_Powerful_Women