Luettelo Uuden-Seelannin pääministereistä

Kohteesta Wikipedia
Siirry navigaatioon Siirry hakuun

Tämä on luettelo Uuden-Seelannin pääministereistä.

Luettelo[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Järjestys pääministeri
(syntynyt–kuollut)
Virkakausi Puolue Monarkki(t)
1 Henry Sewell.jpg Henry Sewell
(1807–1879)
7. toukokuuta 1856 – 20. toukokuuta 1856 sitoutumaton Viktoria
2 Retouched portrait of Sir William Fox.jpg William Fox
(1812–1893)
20. toukokuuta 1856 – 2. kesäkuuta 1856 sitoutumaton
3 Edward William Stafford.jpg Edward Stafford
(1819–1901)
2. kesäkuuta 1856 – 12. heinäkuuta 1861 sitoutumaton
4 Retouched portrait of Sir William Fox.jpg William Fox
(1812–1893)
12. heinäkuuta 1861 – 6. elokuuta 1862 sitoutumaton
5 Alfred Domett c1870-1887.jpg Alfred Domett
(1811–1887)
6. elokuuta 1862 – 30. lokakuuta 1863 sitoutumaton
6 Frederick Whitaker.jpg Frederick Whitaker
(1812–1891)
30. lokakuuta 1863 – 24. marraskuuta 1864 sitoutumaton
7 Frederick Weld.jpg Frederick Weld
(1823–1891)
24. marraskuuta 1864 – 16. lokakuuta 1865 sitoutumaton
8 Edward William Stafford.jpg Edward Stafford
(1819–1901)
16. lokakuuta 1865 – 28. kesäkuuta 1869 sitoutumaton
9 Retouched portrait of Sir William Fox.jpg William Fox
(1812–1893)
28. kesäkuuta 1869 – 10. syyskuuta 1872 sitoutumaton
10 Edward William Stafford.jpg Edward Stafford
(1819–1901)
10. syyskuuta 1872 – 11. lokakuuta 1872 sitoutumaton
11 George Marsden Waterhouse.jpg George Marsden Waterhouse
(1824–1906)
11. lokakuuta 1872 – 3. maaliskuuta 1873 sitoutumaton
12 Retouched portrait of Sir William Fox.jpg William Fox
(1812–1893)
3. maaliskuuta 1873 – 8. joulukuuta 1873 sitoutumaton
13 Julius Vogel, ca 1870s.jpg Julius Vogel
(1835–1899)
8. joulukuuta 1873 – 6. heinäkuuta 1875 sitoutumaton
14 Daniel Pollen, ca 1873.jpg Daniel Pollen
(1813–1896)
6. heinäkuuta 1875 – 15. helmikuuta 1876 sitoutumaton
15 Julius Vogel, ca 1870s.jpg Julius Vogel
(1835–1899)
15. helmikuuta 1876 – 1. syyskuuta 1876 sitoutumaton
16 Sir Harry Albert Atkinson, ca 1885.jpg Harry Atkinson
(1831–1892)
1. syyskuuta 1876 – 13. lokakuuta 1877 sitoutumaton
17 Sir George Grey, ca 1890.jpg] George Grey
(1812–1898)
13. lokakuuta 1877 – 8. lokakuuta 1879 sitoutumaton
18 Sir John Hall, ca 1880.jpg John Hall
(1824–1907)
8. lokakuuta 1879 – 21. joulukuuta 1882 sitoutumaton
19 Frederick Whitaker.jpg Frederick Whitaker
(1812–1891)
21. joulukuuta 1882 – 25. syyskuuta 1883 sitoutumaton
20 Sir Harry Albert Atkinson, ca 1885.jpg Harry Atkinson
(1831–1892)
25. syyskuuta 1883 – 16. elokuuta 1884 sitoutumaton
21 Robert Stout, 1885.jpg Robert Stout
(1844–1930)
16. elokuuta 1884 – 28. elokuuta 1884 sitoutumaton
22 Sir Harry Albert Atkinson, ca 1885.jpg Harry Atkinson
(1831–1892)
28. elokuuta 1884 – 3 .syyskuuta 1884 sitoutumaton
23 Robert Stout, 1885.jpg Robert Stout
(1844–1930)
3 .syyskuuta 1884 – 8. lokakuuta 1887 sitoutumaton
24 Sir Harry Albert Atkinson, ca 1885.jpg Harry Atkinson
(1831–1892)
8. lokakuuta 1887 – 24. tammikuuta 1891 sitoutumaton
25 John Ballance.jpg John Ballance
(1839–1893)
24. tammikuuta 1891 – 27. joulukuuta 1893† liberaali
26 RichardSeddon1905.jpg Richard Seddon
(1845–1906)
1. toukokuuta 1893 – 10. kesäkuuta 1906† liberaali Viktoria
Edvard VII
27 William Hall-Jones 2.jpg William Hall-Jones
(1851–1936)
21. kesäkuuta 1906 – 6. elokuuta 1906 liberaali Edvard VII
28 Joseph Ward c. 1906.jpg Joseph Ward
(1856–1930)
6. elokuuta 1906 – 12. maaliskuuta 1912 liberaali Edvard VII
Yrjö V
29 Thomas Mackenzie.jpg Thomas Mackenzie
(1854–1930)
28. maaliskuuta 1912 – 10. heinäkuuta 1912 liberaali Yrjö V
30 William Ferguson Massey 1919.jpg William Massey
(1856–1925)
10. heinäkuuta 1912 – 10. toukokuuta 1925† reformisti
31 Sir Francis Henry Dillon Bell, ca 1924.jpg Francis Bell
(1851–1936)
14. toukokuuta 1925 – 30. toukokuuta 1925 reformisti
32 Joseph Gordon Coates.jpg Gordon Coates
(1878–1943)
30. toukokuuta 1925 – 10. joulukuuta 1928 reformisti
33 Joseph Ward c. 1906.jpg Joseph Ward
(1856–1930)
10. joulukuuta 1928 – 28. toukokuuta 1930 yhdistynyt puolue
34 George William Forbes.jpg George Forbes
(1869–1947)
28. toukokuuta 1930 – 6. joulukuuta 1935 yhdistynyt puolue
35 Michael Joseph Savage Portrait.jpg Michael Joseph Savage
(1872–1940)
6. joulukuuta 1935 – 27. maaliskuuta 1940 työväenpuolue Yrjö V
Edvard VIII
Yrjö VI
36 Peter Fraser.jpg Peter Fraser
(1884–1950)
27. maaliskuuta 1940 – 13. joulukuuta 1949 työväenpuolue Yrjö VI
37 Sidney George Holland (1951).jpg Sidney Holland
(1893–1961)
13. joulukuuta 1949 – 20. syyskuuta 1957 kansallispuolue Yrjö VI
Elisabet II
38 Keith Holyoake (1960).jpg Keith Holyoake
(1904–1983)
20. syyskuuta 1957 – 12. joulukuuta 1957 kansallispuolue Elisabet II
39 Walter Nash (1951).jpg Walter Nash
(1882–1968)
12. joulukuuta 1957 – 12. joulukuuta 1960 työväenpuolue
41 Keith Holyoake (1960).jpg Keith Holyoake
(1904–1983)
12. joulukuuta 1960 – 7. helmikuuta 1972 kansallispuolue
42 Jack Marshall Bundesarchiv B 145 Bild-F011973-0020 cropped.jpg Jack Marshall
(1912–1988)
7. helmikuuta 1972 – 8. joulukuuta 1972 kansallispuolue
43 Norman Kirk.jpg Norman Kirk
(1923–1974)
8. joulukuuta 1972 – 31. elokuuta 1974† työväenpuolue
44 Hugh Watt.jpg Hugh Watt vt.
(1912–1980)
31. elokuuta 1974 – 6. syyskuuta 1974 työväenpuolue
45 Bill Rowling, 1962.jpg Bill Rowling
(1927–1995)
6. syyskuuta 1974 – 12. joulukuuta 1975 työväenpuolue
46 Muldoon 26 June 1969.jpg Robert Muldoon
(1921–1992)
12. joulukuuta 1975 – 26. heinäkuuta 1984 kansallispuolue
47 David Lange (cropped).jpg David Lang
(1942–2005)
26. heinäkuuta 1984 – 8. elokuuta 1989 työväenpuolue
48 Geoffrey Palmer.jpg Geoffrey Palmer
(1942–)
8. elokuuta 1989 – 4. syyskuuta 1990 työväenpuolue
49 Mike Moore.jpg Mike Moore
(1949–)
4. syyskuuta 1990 – 2. marraskuuta 1990 työväenpuolue
50 Jim Bolger at press conference cropped.jpg Jim Bolger
(1935–)
2. marraskuuta 1990 – 8. joulukuuta 1997 kansallispuolue
51 Jenny Shipley.jpg Jenny Shipley
(1952–)
8. joulukuuta 1997 – 5. joulukuuta 1999 kansallispuolue
52 Helen Clark UNDP 2010.jpg Helen Clark
(1950–)
5. joulukuuta 1999 – 19. marraskuuta 2008 työväenpuolue
53 John Key voting in Epsom cropped.jpg John Key
(1961–)
19. marraskuuta 2008 – 12. joulukuuta 2016 kansallispuolue
54 Prime Minister Bill English.jpg Bill English
(1961–)
12. joulukuuta 2016 – 26. lokakuuta 2017 kansallispuolue
55 Jacinda Ardern 26 October 2017.png Jacinda Ardern
(1980–)
26. lokakuuta 2017 – työväenpuolue