Luettelo New Jerseyn kuvernööreistä

Wikipedia
Loikkaa: valikkoon, hakuun
New Jerseyn kuvernööri
Tunnus
Tunnus
Chris Christie at townhall.jpg
Nykyinen
Virka-asunto Drumthwacket
Kauden pituus 4 vuotta
Perustettu 31. elokuuta 1776
Ensimmäinen William Livingston
Kotisivut www.state.nj.us/governor

Tämä on luettelo New Jerseyn kuvernööreistä. New Jerseyn kuvernööri on New Jerseyn hallinnon päämies ja asevoimien ylipäällikkö. Kuvernöörillä on velvollisuus valvoa osavaltion lakeja ja valta vahvistaa uudet lait. Lisäksi kuvernöörillä on veto-oikeus New Jerseyn uusiin lakiesityksiin.[1]

New Jerseyn kuvernöörin on oltava vähintään olla vähintään 30-vuotias, Yhdysvaltain kansalainen 20 vuoden ajan sekä asunut New Jerseyssä viimeiset seitsemän vuotta (viimeksi mainittua voidaan tehdä poikkeuksia esimerkiksi osavaltion ulkopuolella sijainneen korkean poliittisen viran takia).[1]

Luettelo[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

New Jersey kuului Iso-Britannian siirtomaihin 1664–1776. Myös tänä aikana New Jerseyllä (sekä siihen ajottain liitettyinä olleilla alueilla, kuten New Yorkilla) oli kuvernööriä vastaava toimeenpanovallan haltija. Näitä toimeenpanovallan haltijoita ei ole kuitenkaan lueteltu alla olevassa luettelossa.

#
Kuvernööri Kausi alkoi Kausi päättyi Puolue
1 William Livingston1 31. elokuuta 1776 25. heinäkuuta 1790 federalistit
Elisha Lawrence 25. heinäkuuta 1790 29. lokakuuta 1790 federalistit
2 William Paterson2 29. lokakuuta 1790 30. maaliskuuta 1793 federalistit
Thomas Henderson 30. maaliskuuta 1793 3. kesäkuuta 1793 federalistit
3 Richard Howell 3. kesäkuuta 1793 31. lokakuuta 1801 federalistit
4 Joseph Bloomfield 31. lokakuuta 1801 28. lokakuuta 1802 demokraattis-
republikaanit
John Lambert3 28. lokakuuta 1802 29. lokakuuta 1803 demokraattis-
republikaanit
4 Joseph Bloomfield 29. lokakuuta 1803 29. lokakuuta 1812 demokraatit-
republikaanit
5 Aaron Ogden4 29. elokuuta 1812 29. elokuuta 1813 federalistit
6 William Sanford Pennington 29. lokakuuta 1813 19. kesäkuuta 1815 demokraattis-
republikaanit
William Kennedy 19. kesäkuuta 1815 26. lokakuuta 1815 demokraattis-
republikaanit
7 Mahlon Dickerson 26. lokakuuta 1815 1. helmikuuta 1817 demokraattis-
republikaanit
8 Isaac Halstead Williamson 6. helmikuuta 1817 30. lokakuuta 1829 federalistit
Garret D. Wall demokraatit
9 Peter Dumont Vroom 6. marraskuuta 1829 26. lokakuuta 1832 demokraatit
10 Samuel L. Southard 26. lokakuuta 1832 27. helmikuuta 1833 Whig
11 Elias P. Seeley 27. helmikuuta 1833 25. lokakuuta 1833 Whig
9 Peter Dumont Vroom 25. lokakuuta 1833 3. marraskuuta 1836 demokraatit
12 Philemon Dickerson 3. marraskuuta 1836 27. lokakuuta 1837 demokraatit
13 William Pennington 27. lokakuuta 1837 27. lokakuuta 1843 Whig
14 Daniel Haines 27. lokakuuta 1843 21. tammikuuta 1845 demokraatit
15 Charles C. Stratton 21. tammikuuta 1845 18. tammikuuta 1848 Whig
14 Daniel Haines 18. tammikuuta 1848 21. tammikuuta 1851 demokraatit
16 George F. Fort 21. tammikuuta 1851 17. tammikuuta 1854 demokraatit
17 Rodman M. Price 17. tammikuuta 1854 20. tammikuuta 1857 demokraatit
18 William A. Newell 20. tammikuuta 1857 17. tammikuuta 1860 republikaanit
19 Charles Smith Olden 17. tammikuuta 1860 20. tammikuuta 1863 republikaanit
20 Joel Parker 20. tammikuuta 1863 16. tammikuuta 1866 demokraatit
21 Marcus Lawrence Ward 16. tammikuuta 1866 19. tammikuuta 1869 republikaanit
22 Theodore Fitz Randolph 19. tammikuuta 1869 16. tammikuuta 1872 demokraatit
20 Joel Parker 16. tammikuuta 1872 19. tammikuuta 1875 demokraatit
23 Joseph D. Bedle 19. tammikuuta 1875 15. tammikuuta 1878 demokraatit
24 George B. McClellan 15. tammikuuta 1878 18. tammikuuta 1881 demokraatit
25 George C. Ludlow 18. tammikuuta 1881 15. tammikuuta 1884 demokraatit
26 Leon Abbett 15. tammikuuta 1884 18. tammikuuta 1887 demokraatit
27 Robert Stockton Green 18. tammikuuta 1887 21. tammikuuta 1890 demokraatit
26 Leon Abbett 21. tammikuuta 1890 17. tammikuuta 1893 demokraatit
28 George Theodore Werts 17. tammikuuta 1893 21. tammikuuta 1896 demokraatit
29 John W. Griggs 21. tammikuuta 1896 31. tammikuuta 1898 republikaanit
Foster MacGowan Voorhees 31. tammikuuta 1898 18. lokakuuta 1898 republikaanit
David Ogden Watkins 18. lokakuuta 1898 17. tammikuuta 1899 republikaanit
30 Foster MacGowan Voorhees 17. tammikuuta 1899 21. tammikuuta 1902 republikaanit
31 Franklin Murphy 21. tammikuuta 1902 17. tammikuuta 1905 republikaanit
32 Edward C. Stokes 17. tammikuuta 1905 21. tammikuuta 1908 republikaanit
33 John Franklin Fort 21. tammikuuta 1908 17. tammikuuta 1911 republikaanit
34 Woodrow Wilson 17. tammikuuta 1911 1. maaliskuuta 1913 demokraatit
James Fairman Fielder 1. maaliskuuta 1913 28. lokakuuta 1913 demokraatit
Leon R. Taylor 28. lokakuuta 1913 20. tammikuuta 1914 demokraatit
35 James Fairman Fielder 20. tammikuuta 1914 16. tammikuuta 1917 demokraatit
36 Walter Evans Edge 16. tammikuuta 1917 16. toukokuuta 1919 republikaanit
William Nelson Runyon 16. toukokuuta 1919 13. tammikuuta 1920 republikaanit
Clarence E. Case 13. tammikuuta 1920 20. tammikuuta 1920 republikaanit
37 Edward I. Edwards 20. tammikuuta 1920 15. tammikuuta 1923 demokraatit
38 George Sebastian Silzer 15. tammikuuta 1923 19. tammikuuta 1926 demokraatit
39 A. Harry Moore 19. tammikuuta 1926 15. tammikuuta 1929 demokraatit
40 Morgan Foster Larson 15. tammikuuta 1929 19. tammikuuta 1932 republikaanit
39 A. Harry Moore 19. tammikuuta 1932 3. tammikuuta 1935 demokraatit
Clifford Ross Powell 3. tammikuuta 1935 8. tammikuuta 1935 republikaanit
Horace Griggs Prall 8. tammikuuta 1935 15. tammikuuta 1935 republikaanit
41 Harold G. Hoffman 15. tammikuuta 1935 18. tammikuuta 1938 republikaanit
39 A. Harry Moore 18. tammikuuta 1938 21. tammikuuta 1941 demokraatit
42 Charles Edison 21. tammikuuta 1941 18. tammikuuta 1944 demokraatit
36 Walter Evans Edge 18. tammikuuta 1944 21. tammikuuta 1947 republikaanit
43 Alfred E. Driscoll 21. tammikuuta 1947 19. tammikuuta 1954 republikaanit
44 Robert B. Meyner 19. tammikuuta 1954 16. tammikuuta 1962 demokraatit
45 Richard J. Hughes 16. tammikuuta 1962 20. tammikuuta 1970 demokraatit
46 William T. Cahill 20. tammikuuta 1970 15. tammikuuta 1974 republikaanit
47 Brendan Byrne 15. tammikuuta 1974 19. tammikuuta 1982 demokraatit
48 Thomas Kean 19. tammikuuta 1982 16. tammikuuta 1990 republikaanit
49 James Florio 16. tammikuuta 1990 18. tammikuuta 1994 demokraatit
50 Christine Todd Whitman 18. tammikuuta 1994 31. tammikuuta 2001 republikaanit
51 Donald DiFrancesco 31. tammikuuta 2001 8. tammikuuta 2002 republikaanit
John Farmer, Jr. 8. tammikuuta 2002 8. tammikuuta 2002 republikaanit
John O. Bennett 8. tammikuuta 2002 12. tammikuuta 2002 republikaanit
Richard Codey 12. tammikuuta 2002 15. tammikuuta 2002 demokraatit
52 Jim McGreevey 15. tammikuuta 2002 15. marraskuuta 2004 demokraatit
53 Richard Codey 15. marraskuuta 2004 17. tammikuuta 2006 demokraatit
54 Jon Corzine 17. tammikuuta 2006 19. tammikuuta 2010 demokraatit
55 Chris Christie 19. tammikuuta 2010 virassa republikaanit

1 Kuoli virassaan 2 Erosi ottaakseen vastaan viran Yhdysvaltain korkeimmasta oikeudesta 3 Oli vuoden poissa virastaan vuoden 1812 sodan takia 4 Erosi ottaakseen vastaan viran liittovaltion tuomarina


[2][3]

Lähteet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

  1. a b New Jerseyn perustuslaki, artikla V[1]
  2. THE GOVERNORS OF NEW JERSEY 1664-1974: BIOGRAPHICAL ESSAYS New Jersey State Library. Viitattu 23.10.2010. (englanniksi)
  3. Governor of New Jerseyy NNDB. Viitattu 3.2.2012. (englanniksi)