Luettelo Floridan kuvernööreistä

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun
Floridan kuvernööri
Tunnus
Tunnus
Gov Ron DeSantis Portrait.jpg
Nykyinen
Virka-asunto Floridan kuvernöörin kartano
Kauden pituus 4 vuotta, uudelleenvalinta mahdollinen
Perustettu 25. kesäkuuta 1845
Ensimmäinen William Dunn Moseley
Palkka 130 273 $ vuodessa
Kotisivut www.flgov.com

Tämä on luettelo Floridan kuvernööreistä.

Floridan kuvernööri on Floridan hallinnon päämies ja Floridan asevoimien ylipäällikkö. Kuvernöörillä on velvollisuus valvoa osavaltion lakeja ja valta vahvistaa uudet lait. Lisäksi kuvernöörillä on veto-oikeus osavaltion uusiin lakiesityksiin.[1]

Osavaltion perustuslain mukaan kuvernöörin tulee muiden osavaltion hallituksen kuuluvien tavoin olla vähintään 30-vuotias ja Floridan asukas vähintään 7 vuotta ennen vaaleja.[2] Kuvernöörin virkakausi on neljä vuotta ja ne on rajattu kahteen peräkkäiseen.[3] Kuvernöörin palkka on 130 273 dollari vuodessa.[4]

Luettelo[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Floridan kuvernöörin kartano

Floridan sotilaskuvernöörit[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

# Kuva Nimi Kausi Puolue
Kausi alkoi Kausi päättyi
1 Andrew jackson headFXD.jpg Andrew Jackson 10. maaliskuuta 1821 31. joulukuuta 1821 ei puoluetta

Floridan territorion kuvernöörit[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

# Kuva Nimi Kausi Puolue
Kausi alkoi Kausi päättyi
1 2 Duval.jpg William Pope Duval 17. huhtikuuta 1822 24. huhtikuuta 1834 Demokraattis-Republikaani
2 John Eaton.jpg John Eaton 24. huhtikuuta 1834 16. maaliskuuta 1836 Demokraatti
3 Richardkeithcall.jpg Richard K. Call 16. maaliskuuta 1836 2. joulukuuta 1839 Whig
4 Robert Raymond Reid.jpg Robert R. Reid 2. joulukuuta 1839 19. maaliskuuta 1841 Demokraatti
5 Richardkeithcall.jpg Richard K. Call 19. maaliskuuta 1841 11. elokuuta 1844 Whig
6 JohnBranch2.jpg John Branch 11. elokuuta 1844 25. kesäkuuta 1845 Demokraatti

Floridan osavaltion kuvernöörit[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

# Kuva Nimi Kausi Puolue
Kausi alkoi Kausi päättyi
1 8 Moseley.jpg William D. Moseley 25. kesäkuuta 1845 1. lokakuuta 1849 Demokraatti
2 Florida Governor Thomas Brown.jpg Thomas Brown 1. lokakuuta 1849 3. lokakuuta 1853 Whig
3 Florida Governor James E. Broome.jpg James E. Broome 3. lokakuuta 1853 5. lokakuuta 1857 Demokraatti
4 Florida Governor Madison S. Perry.jpg Madison S. Perry 5. lokakuuta 1857 7. lokakuuta 1861 Demokraatti
5 John Milton Florida.jpg John Milton 7. lokakuuta 1861 1. huhtikuuta 1865 Demokraatti
6 Florida Governor Abraham K. Allison.jpg Abraham K. Allison 1. huhtikuuta 1865 19. toukokuuta 1865 Demokraatti
7 Florida Governor William Marvin.jpg William Marvin 13. heinäkuuta 1865 20. joulukuuta 1865 ei puoluetta
8 Florida Governor David S. Walker.jpg David S. Walker 20. joulukuuta 1865 4. heinäkuuta 1868 Demokraatti
9 Governor Harrison Reed of Florida.jpg Harrison Reed 4. heinäkuuta 1868 7. tammikuuta 1873 Republikaani
10 Florida Governor Ossian B. Hart.jpg Ossian B. Hart 7. tammikuuta 1873 18. maaliskuuta 1874 Republikaani
11 Florida Governor Marcellus Stearns.png Marcellus Stearns 18. maaliskuuta 1874 2. tammikuuta 1877 Republikaani
12 Florida Governor George Franklin Drew.jpg George F. Drew 2. tammikuuta 1877 4. tammikuuta 1881 Demokraatti
13 Florida Governor William Bloxham.jpg William D. Bloxham 4. tammikuuta 1881 7. tammikuuta 1885 Demokraatti
14 Florida Governor Edward A. Perry.jpg Edward A. Perry 7. tammikuuta 1885 8. tammikuuta 1889 Demokraatti
15 FPFleming.jpg Francis P. Fleming 8. tammikuuta 1889 3. tammikuuta 1893 Demokraatti
16 Henry L Mitchell.jpg Henry L. Mitchell 3. tammikuuta 1893 5. tammikuuta 1897 Demokraatti
17 Florida Governor William Bloxham.jpg William D. Bloxham 5. tammikuuta 1897 8. tammikuuta 1901 Demokraatti
18 William Sherman Jennings.jpg William S. Jennings 8. tammikuuta 1901 3. tammikuuta 1905 Demokraatti
19 Napoleon Bonaparte Broward.jpg Napoleon B. Broward 3. tammikuuta 1905 5. tammikuuta 1909 Demokraatti
20 Florida Governor Albert W. Gilchrist.jpg Albert W. Gilchrist 5. tammikuuta 1909 7. tammikuuta 1913 Demokraatti
21 Park Trammell.jpg Park M. Trammell 7. tammikuuta 1913 2. tammikuuta 1917 Demokraatti
22 Sidney Johnston Catts in 1916 (cropped).jpg Sidney Johnston Catts 2. tammikuuta 1917 4. tammikuuta 1921 Kieltolakipuolue
23 Cary Hardee portrait.jpg Cary A. Hardee 4. tammikuuta 1921 6. tammikuuta 1925 Demokraatti
24 Florida Governor John Martin.jpg John W. Martin 6. tammikuuta 1925 8. tammikuuta 1929 Demokraatti
25 Doyle E. Carlton.jpg Doyle E. Carlton 8. tammikuuta 1929 3. tammikuuta 1933 Demokraatti
26 33 Sholtz.jpg David Sholtz 3. tammikuuta 1933 5. tammikuuta 1937 Demokraatti
27 Florida Governor Frederick Cone.jpg Fred P. Cone 5. tammikuuta 1937 7. tammikuuta 1941 Demokraatti
28 Spessard Holland.JPG Spessard Holland 7. tammikuuta 1941 2. tammikuuta 1945 Demokraatti
29 Millard F. Caldwell.jpg Millard F. Caldwell 2. tammikuuta 1945 4. tammikuuta 1949 Demokraatti
30 37 Warren.jpg Fuller Warren 4. tammikuuta 1949 6. tammikuuta 1953 Demokraatti
31 Daniel Thomas McCarty (1912–1953).jpg Daniel T. McCarty 6. tammikuuta 1953 28. syyskuuta 1953 Demokraatti
32 39 Johns.jpg Charley Eugene Johns 28. syyskuuta 1953 4. tammikuuta 1955 Demokraatti
33 Painted portrait of Governor LeRoy Collins.jpg LeRoy Collins 4. tammikuuta 1955 3. tammikuuta 1961 Demokraatti
34 C. Farris Bryant.jpg C. Farris Bryant 3. tammikuuta 1961 5. tammikuuta 1965 Demokraatti
35 42 Burns.jpg W. Haydon Burns 5. tammikuuta 1965 3. tammikuuta 1967 Demokraatti
36 Governor Claude R Kirk.jpg Claude R. Kirk, Jr. 3. tammikuuta 1967 5. tammikuuta 1971 Republikaani
37 Florida Governor Reubin Askew.jpg Reubin Askew 5. tammikuuta 1971 2. tammikuuta 1979 Demokraatti
38 Bob Graham, official Senate photo portrait, color.jpg Bob Graham 2. tammikuuta 1979 3. tammikuuta 1987 Demokraatti
39 John Wayne Mixson.jpg Wayne Mixson 3. tammikuuta 1987 6. tammikuuta 1987 Demokraatti
40 Portrait of Florida Governor Robert Martinez.jpg Bob Martinez 6. tammikuuta 1987 8. tammikuuta 1991 Republikaani
41 Lawton Chiles Governor portrait.jpg Lawton Chiles 8. tammikuuta 1991 12. joulukuuta 1998 Demokraatti
42 Buddy MacKay (official portrait).jpg Buddy MacKay 12. joulukuuta 1998 5. tammikuuta 1999 Demokraatti
43 Gov Jeb Bush.jpg Jeb Bush 5. tammikuuta 1999 2. tammikuuta 2007 Republikaani
44 Charlie Crist official portrait crop.jpg Charlie Crist 2. tammikuuta 2007 4. tammikuuta 2011 Republikaani/Sitoutumaton
45 Governor Rick Scott 2013.jpg Rick Scott 4. tammikuuta 2011 8. tammikuuta 2019 Republikaani
46 Gov Ron DeSantis Portrait.jpg Ron DeSantis 8. tammikuuta 2019 virassa Republikaani

Lähteet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

  1. Line item veto authority Ballotpedia. Viitattu 12.1.2019. (englanniksi)
  2. The Florida Constitution 1968. The Florida Senate. Viitattu 19.5.2022. (englanniksi)
  3. Term Limits on Governor 2022. U.S. Term Limits. Viitattu 19.5.2022. (englanniksi)
  4. Florida Governor 2022. Run For Office. Viitattu 19.5.2022. (englanniksi)