Luettelo Nvidian grafiikkapiireistä

Kohteesta Wikipedia
Loikkaa: valikkoon, hakuun

Tämä sivu sisältää tiedot Nvidian näytönohjaimista.


Listan selitykset[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

DirectX-versiot[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

DirectX versio jota näytönohjain tukee.

  • DirectX 6.0 - Multitexturing
  • DirectX 7.0 - Hardware Transformation, Clipping and Lighting (TCL/T&L)
  • DirectX 8.0 - Pixel Shader 1.3 & Vertex Shader 1.1
  • DirectX 8.1 - Pixel Shader 1.4 & Vertex Shader 1.1
  • DirectX 9.0 - Shader Model 2.0
  • DirectX 9.0b - Pixel Shader 2.0b & Vertex Shader 2.0
  • DirectX 9.0c - Shader Model 3.0, GPGPU
  • DirectX 9.0L - Vain Windows Vistassa, Vistan versio DirectX 9.0c stä.
  • Direct3D 10 - Vain Windows Vistassa, Shader Model 4.0, Windows Graphic Foundation 2.0, DXVA 2.0, GPGPU
  • Direct3D 10.1 - Vain Windows Vistassa, Shader Model 4.1, Windows Graphic Foundation 2.1, DXVA 2.1, GPGPU
  • Direct3D 11.0 - Windows Vista SP2/Windows 7.[1] Shader Model 5.0, tesselaatio, säikeistetty renderöinti, GPGPU.[2]
  • Direct3D 11.1 - Windows 7 SP1, Windows 8, GPGPU
  • Direct3D 11.2 - Windows 8.1 Tiled Resources, GPGPU.[3]
  • Direct3D 11.3 - Windows 10.
  • Direct3D 12.0 - Windows 10.

OpenGL-versiot[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

OpenGL versio jota näytönohjain tukee.

  • OpenGL 1.1 - Tekstuuriobjektit
  • OpenGL 1.2 - 3D tekstuurit, BGRA ja packed pixel formaatit [4]
  • OpenGL 1.3 - Multitexturing, multisampling, texture compression
  • OpenGL 1.4 - Depth textures
  • OpenGL 1.5 - Vertex Buffer Object (VBO), Occlusion Querys [5]
  • OpenGL 2.0 - GLSL 1.1, MRT, Non Power of Two textures, Point Sprites, Two-sided stencil [5]
  • OpenGL 2.1 - GLSL 1.2, Pixel Buffer Object (PBO), sRGB Textures [5]
  • OpenGL 3.0 - GLSL 1.3, Texture Arrays, Conditional rendering, Frame Buffer Object (FBO) [6]

Taulukot on jaoteltu alla olevan mukaan:

  • Malli - Nvidian tuotteelle antama nimi.
  • Vuosi - Tuotteen julkistamisvuosi
  • Koodinimi - Tuotteen kehittämisvaiheessa sille annettu koodinimi
  • Valmistusprosessi - Viivanleveys nanometreinä jolla tuote on valmistettu
  • Liitäntäväylä - Väylä jonka avulla näytönohjain on liitetty emolevyyn.
  • Muistin enimmäismäärä - Suurin määrä muistia jota tuetaan.
  • Grafiikkaprosessorin enimmäiskellotaajuus - Korkeimmat kellotaajuudet jolla tuotetta myydään.
  • Muistin enimmäiskellotaajuus - Korkein kellotaajuus jolla tuotetta myydään.
  • Config Core - Grafiikkapiirin sisältämien suorittavien yksiköiden luettelo. Ajan myötä yksiköiden lukumäärässä ja tyypissä on tapahtunut merkittäviä muutoksia. Ennen kunkin luettelon alkua on listattu yksiköissä tapahtuneet muutokset. Esimerkiksi tietyissä näytönohjainsukupolvissa erilliset yksiköt on liitetty unified shader arkkitehtuuriksi.
  • Siirtokyky - Teoreettinen tekstuuripikseleiden siirtokyvyn yläraja per sekunti.
  • Muisti
    • Väylänopeus - Suurin teoreettinen väylänopeus, jonka prosessori voi saavuttaa. GB=10^9 bittiä.
    • Väylän tyyppi - Käytetyn muistiväylän tyyppi.
    • Väylän leveys - Suurin väylän leveys. Annettu leveys on aina tehtaan oletusarvo.
  • Grafiikkakirjastotuki
    • DirectX - Direct3D täysin tuettu annettuun versioon asti.
    • OpenGL - OpenGL täysin tuettu annettuun versioon asti.
  • Ominaisuudet - Muita ominaisuuksia, jotka eivät ole osana kummankaan grafiikkakirjaston standardia.

Taulukko grafiikkapiireistä[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Ennen GeForcea[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Malli Vuosi Koodinimi Valmistusprosessi (nm) Liitäntä tietokoneeseen interface Muistin enimmäismäärä (MiB) Ytimen enimmäiskellotaajuus (MHz) Muistin enimmäiskellotaajuus (MHz) Config core1 Fillrate max (MT/s) Muisti Graphics library support (version) Ominaisuudet
Siirto-
kyky (GB/s)
Väylän tyyppi Kaistan-
leveys (bittiä)
DirectX OpenGL
NV1 / STG-2000 Syyskuu 1995 NV1  ? PCI 2/4  ? 75  ? 12 0,6 EDO/VRAM 64 - - 2D, 3D (NURBS), Peliportti, AV toisto
RIVA 128 Huhtikuu 1997 NV3 350 AGP 1x, PCI 4 100 100 0:1:1:1 100 1,6 SDR 128 5  ? Ensimmäinen DirectX-yhteensopiva
RIVA 128 ZX Marraskuu 1998 NV3 350 AGP 2x, PCI 8 100 100 0:1:1:1 100 1,6 SDR 128 5 1.0
RIVA TNT 1998? NV4 350 AGP 2x, PCI 8/16 90 110 0:2:2:2 180 1,7 SDR/SG 128 6 1.1 AGP sideband (rev.4)
Vanta 1999? NV6 250 AGP 4x, PCI 16 100 110 0:2:2:2 200 1,0 SDR 64 6 1.1 RAMDAC 250 MHz
Vanta LT 1999? NV6 250 AGP 4x 8 80 100 0:2:2:2 160 0,8 SDR 64 6 1.1  ?
RIVA TNT2 M64 Jul 1999 NV6 220 AGP 4x, PCI 32 125 135 0:2:2:2 250 1,2 SDR 64 6 1.1 RAMDAC 300 MHz
RIVA TNT2 Mar 1999 NV5 250 AGP 4x, PCI 32 125 150 0:2:2:2 250 2,4 SDR 128 6 1.1
RIVA TNT2 Pro 1999? NV5 250 AGP 4x, PCI 32 143 166 0:2:2:2 286 2,7 SDR 128 6 1.1
RIVA TNT2 Ultra May 1999 NV5 250 AGP 4x, PCI 32 150 183 0:2:2:2 300 2,9 SDR 128 6 1.1

GeForce mallit[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Malli Julkaistu Koodinimi Valmistusprosessi (nm) Liitäntä Muistin enimmäismäärä (MiB) Ytimen enimmäiskellotaajuus (MHz) Muistin enimmäiskellotaajuus (MHz) Ydin1 Suurin tiedonsiirtokyky (MT/s) Muisti API-tuki (versio) Ominaisuudet
Siirto-
kyky (GB/s)
Väylän tyyppi Kaistan-
leveys (bittiä)
DirectX OpenGL
GeForce 256 (SDR) Lokakuu 1999 NV10 220 AGP 4x 32/64 120 166 0:4:4:4 480 2.7 SDR 128 7 1.2 Hardware Transform & Lighting
GeForce 256 (DDR) Tammikuu 2000 NV10 220 AGP 4x 32/64 120 300 0:4:4:4 480 4.8 DDR 128 7 1.2 Hardware Transform & Lighting

GeForce 2 -sarja[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Pääartikkeli: GeForce 2 -sarja
Malli Julkaistu Koodinimi Valmistusprosessi (nm) Liitäntä Muistin enimmäismäärä (MiB) Ytimen enimmäiskellotaajuus (MHz) Muistin enimmäiskellotaajuus (MHz) Ydin Enimmäistiedonsiirtokyky (MT/s) Muisti API-tuki (versio) Ominaisuudet
Siirtokyky enimmillään (GB/s) Väylän tyyppi Väylän leveys (bittiä) DirectX OpenGL
GeForce2 MX 100 2001? NV11 180 AGP 4x 32 143 166 0:2:4:2 572 0.6 SDR 32 7 1.2
GeForce2 MX 200 Maaliskuu 2001 NV11 180 AGP 4x 64 175 166 0:2:4:2 700 1.2 SDR/ DDR 64 7 1.2
GeForce2 MX Kesäkuu 2000 NV11 180 AGP 4x 64 175 166 0:2:4:2 700 2.7 SDR 128 7 1.2 +TwinView +Shaders (NVIDIA Shading Rasterizer, OpenGL only)
GeForce2 MX 400 Maaliskuu 2001 NV11 180 AGP 4x, PCI 32/64 200 183 0:2:4:2 800 2.9 SDR/ DDR 128/64 7 1.2 Twinview
GeForce2 GTS Huhtikuu 2000 NV15 180 AGP 4x 32/64 200 333 0:4:8:4 1600 5.3 DDR 128 7 1.2 -TwinView
GeForce2 Pro 2000? NV15 180 AGP 4x 32/64 200 400 0:4:8:4 1600 6.4 DDR 128 7 1.2
GeForce2 Ti VX 2 2001? NV15 150 AGP 4x 64 225 400 0:4:8:4 1800 6.4 DDR 128 7 1.2
GeForce2 Ti Lokakuu 2001 NV15 150 AGP 4x 64 250 400 0:4:8:4 2000 6.4 DDR 128 7 1.2
GeForce2 Ultra Elokuu 2000 NV16 180 AGP 4x 64 250 460 0:4:8:4 2000 7.4 DDR 128 7 1.2

GeForce 3 -sarja[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Pääartikkeli: GeForce 3 -sarja
Malli Julkaistu Koodinimi Valmistusprosessi (nm) Liitäntä Muistin enimmäiskellotaajuus (MiB) Ytimen enimmäiskellotaajuus (MHz) Muistin enimmäiskellotaajuus (MHz) Ydin1 Siirtokyky enimmillään (MT/s) Muisti API-tuki (versio) Ominaisuudet
Siirtokyky (GB/s) Väylän tyyppi Kaistan-
leveys (bittiä)
DirectX OpenGL
GeForce3 Helmikuu 2001 NV20 180 AGP 4x 64/128 200 460 1:4:8:4 1600 7.4 DDR 128 8.0 1.2 +Shaders (v1.1) +LMA -TwinView
GeForce3 Ti 200 Lokakuu 2001 NV20 150 AGP 4x 64/128 175 400 1:4:8:4 1400 6.4 DDR 128 8.1 1.3
GeForce3 Ti 500 Lokakuu 2001 NV20 150 AGP 4x 64/128 240 500 1:4:8:4 1920 8.0 DDR 128 8.1 1.3

GeForce 4 -sarja[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Pääartikkeli: GeForce 4 -sarja
Malli Vuosi Koodinimi Valmistusprosessi (nm) Liitäntä tietokoneeseen Muistin määrä (MiB) Ytimen enimmäiskellotaajuus (MHz) Muistin kellotaajuus (MHz) Grafiikkaprosessorin sisäisten yksiköiden lukumäärä Siirtokyky enimmillään Megatexeliä/sekunti Muisti Grafiikkakirjasto (versio) Features
Siirtokyky enimmillään (GB/s) Käytetyn muistin tyyppi Väylän leveys (bit) DirectX OpenGL
GeForce4 MX 420 Helmikuu 2002 NV17 150 AGP 4x 64 250[7] 166[7] 0:2:4:2 1000[7] 2.7 SDR[7] 64 7 1.2 +TwinView +LMA2
GeForce4 MX 440SE 2002 NV17[8] 150[8] AGP 4x, PCI 64 250 333 0:2:4:2 1100 2.7,5.3 SDR, DDR 64,128 7 1.2
GeForce4 MX 440 Feb 2002 NV17 150 AGP 4x, PCI 64 270 400 0:2:4:2 1100 6.4 DDR 128 7 1.2
GeForce4 MX 440 8x 25. syyskuuta 2002[9] NV18 150[9] AGP 8x[9] 128 275[9] 500[9] 0:2:4:2 1100[9] 2.0 Gb/sek [9] DDR 128 7 1.2 AGP 3.0
GeForce4 MX 460 Helmikuu 2002 NV17[10] 150[10] AGP 4x[10] 64[10] 300[10] 450[10] 0:2:4:2 1200[10] 7.2[10] DDR 128[10] 7 1.3[10]
GeForce4 MX 4000 14. joulukuuta 2003[11] NV18A4[11] 150[11] AGP 4x/8x, PCI,[11] 64, 128[11] 250[11] 166[11] 0:2:4:2 1000[11] 2.656 GB/s[11] DDR[11] 64 [11] 8[11] 1.3[11]
GeForce4 Ti 4200 Huhtikuu 2002[12] NV25[12] 150[12] AGP 4x[12] 64, 128[12] 250[12] 250[12]/500[13] Riippuen mallista 2:4:8:4 2000[12] 8.1[12] SDR[12]/DDR[14] 128 8.1 1.3 +Shaders (v1.1 vertex, v1.3 pixel) +1 Vertex unit
GeForce4 Ti 4200 8x 6. helmikuuta 2002[15] NV28[15] 150[15] AGP 8x[15] 64, valmistettu myös 128 Megatavun versiona.[15] 250[15] 250[15] 2:4:8:4 2000[15] 8.2 SDR[15] 128[15] 8.1 1.3[15]
GeForce4 Ti 4400 6. helmikuuta 2002[16] NV25 A2[16] 150[16] AGP 4x[16] 128[16] 275[16] 275[16] 2:4:8:4 2200[16] 8.8 SDR[16] 128[16] 8.1 1.3[16]
GeForce4 Ti 4800 SE Feb 2003 NV28 150 AGP 8x 128 275 550 2:4:8:4 2200 8.8 DDR 128 8.1 1.4 AGP 3.0
GeForce4 Ti 4600 Feb 2002 NV25 150 AGP 4x 128 300 650 2:4:8:4 2400 10.4 DDR 128 8.1 1.4
GeForce4 Ti 4800 Feb 2003 NV28 150 AGP 8x 128 300 650 2:4:8:4 2400 10.4 DDR 128 8.1 1.4 AGP 3.0

GeForce FX -sarja[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Pääartikkeli: GeForce FX -sarja
Malli Vuosi Koodinimi Valmistusprosessi (nm) Liitäntä tietokoneeseen Muistin määrä (MiB) Ytimen enimmäiskellotaajuus (MHz) Muistin enimmäiskellotaajuus (MHz) Ytimen laskentayksiköiden lukumäärä.1 Suurin täyttönopeus Texeliä per sekunti Muisti Korkein tuettu grafiikkakirjasto Muut ominaisuudet
Siirtokyky enimmillään GB/s Muistin tyyppi Väylän leveys (bittiä) DirectX OpenGL
GeForce FX 5200 6. Maaliskuuta 2003[17] NV34[17] 150[17] AGP 8x,PCI[17] 128,[17] 256 250[17] 200[17] 1:2:2:2 *:4:4:4 1000[17] DDR[17] 64,128[17] 9.0a[17] 1.5/2.0**
GeForce FX 5200 Ultra Mar 2003[18] NV34[18] 150[18] AGP 8x[18] 128[18] 325[18] 650[18] 1:2:2:2 *:4:4:4 1300[18] 10.4[18] DDR[18] 128[18] 9.0a[18] 1.5/2.0**
GeForce PCX 5300 17. helmikuuta 2004[19] NV34[19] 150[19] PCI-e[19] 128[19] 325[19] 325[19] *:2:4:4 1300[19] 3.2/6.4 DDR[19] 128[19] 9.0a[19] 1.5/2.1[19]
GeForce FX 5500 Mar 2004[20] NV34[20] 140[20] AGP 8x[20] 128, 256[20] 230[20] 100[20] 1:2:2:2 *:4:4:4 920[20] 3.2.[20] DDR[20] 128[20] 9.0a[20] 1.5/2.1[20]
GeForce FX 5600 XT 2003[21] NV31[21] 130[21] AGP 8x[21] 128[21] 235[21] 400[21] 1:2:2:2 *:4:4:4 940[21] 6.4 DDR 128[21] 9.0a[21] 1.5/2.1[21]
GeForce FX 5600 6. maaliskuuta 2003[22] NV31[22] 130[22] AGP 8x[22] 128[22] 325[22] 550[22] 1:2:2:2 *:4:4:4 1300[22] 8.8[22] DDR[22] 128[22] 9.0a[22] 1.5/2.1[22]
GeForce FX 5600 Ultra 17. maaliskuuta 2003[23] NV31[23] 130[23] AGP 8x[23] 128[23] 350[23] 700[23] 1:2:2:2 *:4:4:4 1400[23] 11.2 DDR[23] 128[23] 9.0a[23] 1.5/2.1[23]
GeForce FX 5600 Ultra Rev.2 Aug 2003 NV31 130 AGP 8x 256 400 800 1:2:2:2 *:4:4:4 1600 12.8 DDR 128 9.0 1.5/2.0**
GeForce FX 5700 VE 1. syyskuuta 2004[24] NV36[24] 130[24] AGP 8x[24] 128[24] 425[24] 550[24] 3:2:2:2 *:4:4:4 1700[24] 8.8[24] DDR[24] 128[24] 9.0a[24] 1.5/2.1[24]
GeForce FX 5700 LE 1. maaliskuuta 2004 [25] NV36[25] 130[25] AGP 8x, [25] 256[25] 250[25] 400[25] 3:2:2:2 *:4:4:4 1000[25] 6.4 DDR[25] 64[25] 9.0 1.5/2.0**
GeForce FX 5700 23. lokakuuta 2003[26] NV36[26] 130[26] AGP 8x[26] 256[26] 425[26] 500[26] 3:2:2:2 *:4:4:4 1700[26] 8.8 DDR[26] 256[26] 9.0a[26] 1.5/2.0**
GeForce FX 5700 Ultra 23. lokakuuta 2003[27] NV36[27] 130[27] AGP 8x[27] 128[27] 475[27] 900[27] 3:2:2:2 *:4:4:4 1900[27] 14.4 GDDR2[27] 128[27] 9.0a[27] 1.5/2.0**
GeForce FX 5700 Ultra GDDR3 12. toukokuuta 2004[28] NV36 130 AGP 8x 256 475 950 3:2:2:2 *:4:4:4 1900 15.2 GDDR3 128 9.0 1.5/2.0**
GeForce PCX 5750 17. helmikuuta 2004[29] NV36[29] 130[29] PCI-E[29] 128[29] 425[29] 550[29] *:4:4:4 1700[29] 8.8[29] DDR[29] 128[29] 9.0a[29] 1.5/2.1[29]
GeForce FX 5800 6. tammikuuta 2003[30] NV30[30] 130[30] AGP 8x[30] 128[30] 400[30] 800[30] 2:4:8:8 2:8:8:8 (no Z) 3200[30] 12.8[30] DDR 128[30] 9.0a[30] 1.5/2.1[30]
GeForce FX 5800 Ultra 6. maaliskuuta 2003[31] NV30[31] 130[31] AGP 8x[31] 128[31] 500[31] 1000[31] 2:4:8:8 2:8:8:8 (no Z) 4000[31] 16.0[31] GDDR2[31] 128[31] 9.0a[31] 1.5/2.1[31]
GeForce FX 5900 XT 12. toukokuuta 2003[32] NV35[32] 130[32] AGP 8x[32] 128[32] 400[32] 700[32] 3:4:8:8 3:8:8:8 (no Z) 1600[32] 22.4 DDR[32] 256[32] 9.0a[32] 1.5/2.0**
GeForce FX 5900 May 2003[33] NV35[33] 130[33] AGP 8x[33] 128[33] 400[33] 700[33] 3:4:8:8 3:8:8:8 (no Z) 3200[33] 22.40[33] DDR[33] 256[33] 9.0a[33] 1.5/2.1[33]
GeForce FX 5900 Ultra May 2003[34] NV35[34] 130[34] AGP 8x[34] 256[34] 450[34] 850[34] 3:4:8:8 3:8:8:8 (no Z) 1800[34] 27.2[34] DDR[34] 256[34] 9.0a[34] 1.5/2.1[34]
GeForce PCX 5900 17. maaliskuuta 2003[35] NV35[35] 130[35] PCI-E[35] 128/256[35] 350[35] 550[35] 3:4:8:8 3:8:8:8 (no Z) 1400[35] 17.6[35] DDR[35] 256[35] 9.0a[35] 1.5/2.1[35]
GeForce FX 5950 Ultra 23. Lokakuuta 2003[36] NV38[36] 130[36] AGP 8x[36] 256[36] 475[36] 950[36] 3:4:8:8 3:8:8:8 (no Z) 1900[36] 30.4[36] DDR[36] 256[36] 9.0a[36] 1.5/2.1[36]
GeForce PCX 5950 17. helmikuuta 2004[37] NV38[37] 130[37] PCI-E[37] 256[37] 475[37] 950[37] 3:4:8:8 3:8:8:8 (no Z) 1900[37] 30.4[37] GDDR3[37] 256[37] 9.0a[37] 1.5/2.1[37]

GeForce 6 -sarja[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Pääartikkeli: GeForce 6 -sarja
Malli Vuosi Koodinimi Valmistusprosessi (nm) Liitäntä tietokoneeseen interface Muistin enimmäismäärä (MiB) Ytimen enimmäiskellotaajuus (MHz) Muistin enimmäiskellotaajuus (MHz) Ytimen laskentayksiköiden lukumäärä1 Näytönohjaimen tiedonsiirtonopeus Muistin tiedot Grafiikkakirjastotuki (versio)
Pikseliä/sekunti Verteksiä/sekunti Texeliä/sekunti Enimmäissiirtokyky (GB/s) Väylätyyppi Väylän leveys (bittiä) DirectX OpenGL
GeForce 6100 Marraskuu 2005 C51G 90 Hyper Transport 256 (Shared) 425 Keskusmuisti 1:2:2:1 425 106.3 850 Keskusmuisti (up to system HT limit) Keskusmuisti 64, 128 9.0c 2.0
GeForce 6150 LE Jun 2006 C51PVG 90 Hyper Transport 128 (Jaettu), 256 425 Keskusmuisti 1:2:2:1 425 106.3 850 Keskusmuisti (up to system HT limit) Keskusmuisti 64, 128 9.0c 2.0
GeForce 6150 Nov 2005 C51PV 90 Hyper Transport 256 (Jaettu) 475 Keskusmuisti 1:2:2:1 475 118.8 950 Keskusmuisti (up to system HT limit) Keskusmuisti 64, 128 9.0c 2.0
GeForce 6150 SE MCP61P Hyper Transport 256 (Jaettu) 425 Keskusmuisti 1:2:2:1 425 106.3 850 Keskusmuisti (up to system HT limit) Keskusmuisti 64,128 9.0c 2.0
GeForce 6200 2004 NV43 110 PCIe x16, AGP 8X, PCI 128, 256, 300 400 3:4:4:2 600 225 1200 3.2, 6.4 DDR 64, 128 9.0c 2.0
GeForce 6200 TC2 2005 NV44 110 PCIe x16 16, 32, 64, 128, 256 350 700, 550 3:4:4:2 700 262.5 1400 2.8, 5.6, 4.4 DDR 32, 64 9.0c 2.0
GeForce 6200 2005 NV44 110 PCI 128, 256 350 400 3:4:4:2 700 262.5 1400 3.2 DDR 64 9.0c 2.0
GeForce 6200 2005 NV43, NV44a 110 AGP 8X 128, 256, 512 350 533 3:8:4:4 1400 262.5 1400 4.3, 8.5 DDR, DDR2 64, 128 9.0c 2.0
GeForce 6500 1. Lokakuuta 2005.[38] NV44[38] 110[38] PCIe x16[38] 128, [38] 400[38] 660[38] 3:4:4:4 800[38] 300[38] 1600[38] 10,6[38] DDR2[38] 64[38] 9.0c[38] 2.1[38]
GeForce 6600LE 1. tammikuuta 2005[39] NV43[39] 110[39] PCIe x16,[39] AGP-8x 256[39] 300[39] 400[39] 3:4:4:4 1200[39] 225[39] 1200[39] 6.40[39] DDR[39] 128[39] 9.0c[39] 2.1[39]
GeForce 6600 2004 NV43 110 PCIe x16, AGP 8x 128, 256, 512 300 500 3:8:8:4 1200 225 2400 8.8 DDR 128 9.0c 2.0
GeForce 6600 DDR2 Nov 2005 NV43 110 PCIe x16, AGP 8x 256, 512 350 800 3:8:8:4 1400 262.5 2800 12.8 DDR2 128 9.0c 2.0
GeForce 6600 GT 12. Elokuuta 2004[40] NV43[40] 110[40] PCI-E[40] 256[40] 500[40] 1000[40] 3:8:8:4[40] 2000[40] 375[40] 4000[40] 16.0[40] GDDR3[40] 128[40] 9.0c[40] 2.1[40]
GeForce 6700 XL 14. marraskuuta 2005[41] NV43[41] 110[41] PCIe x16[41] 128[41] 525[41] 1100[41] 3:8:8:4[41] 2100[41] 375[41] 4200[41] 17.6[41] GDDR3[41] 128[41] 9.0c[41] 2.1[41]
GeForce 6800 LE 21. heinäkuuta 2004[42] NV40[42] 130[42] AGP 8X[42] 256[42] 320[42] 700[42] 4:8:8:8[42] 2560[42] 320[42] 2560[42] 22.4[42] DDR[42] 256[42] 9.0c[42] 2.1[42]
GeForce 6800 XT 30. syyskuuta 2005[43] NV42[43] 110[43] PCIe x16, AGP 8x[43] 256[43] 450[43] 600[43] 5:12:12:12[43] 5400[43] 563[43] 5400[43] 38.4[43] GDDR3[43] 256[43] 9.0c[43] 2.1[43]
GeForce 6800 14. huhtikuuta 2004[44] NV40[44] 110[44] AGP 8X[44] 256[44] 325[44] 700[44] 6:16:16:16[44] 5200[44] 488[44] 5200[44] 22.4[44] DDR[44] 256[44] 9.0c[44] 2.1[44]
GeForce 6800 GTO 2004 (OEM only) NV41, NV45 130 PCIe x16 256 350 900 5:12:12:12 5:12:12:12 4200 437.5 4200 28.8 GDDR3 256 9.0c 2.0
GeForce 6800 GS 8. joulukuuta 2005[45] NV40[45] 130[45] AGP 8X[45] 128[45] 350[45] 1000[45] 5:12:12:12[45] 4200[45] 438[45] 4200[45] 32.0[45] GDDR3[45] 256[45] 9.0c[45] 2.1[45]
GeForce 6800 GS Nov 2005 NV42 110 PCIe x16 256 425 1000 5:12:12:8 3400 531.25 5100 32.0 GDDR3 256 9.0c 2.0
GeForce 6800 GT 14. huhtikuuta 2004[46] NV48[46] 110[46] AGP 8X,[46] 256, (512 vain PCI-e liitännällä)[46] 350[46] 1000[46] 6:16:16:16[46] 5600[46] 525[46] 5600[46] 32.0[46] GDDR3[46] 256[46] 9.0c[46] 2.1[46]
GeForce 6800 Ultra 14. huhtikuuta 2004[47] NV40[47] 130[47] AGP 8X[47] 256[47] 400[47] 1100[47] 6:16:16:16[47] 6400[47] 600[47] 6400[47] 35.2[47] GDDR3[47] 256[47] 9.0c[47] 2.1[47]
GeForce 6800 Ultra Extreme Jun 2004 NV45 130 PCIe x16 256 450 1200 6:16:16:16 7200 618.75 7200 38.4 GDDR3 256 9.0c 2.0
GeForce 6800 Ultra Mar 2005 NV45 130 PCIe x16 512 400 1050 6:16:16:16 6400 600 6400 33.6 GDDR3 256 9.0c 2.0

Ominaisuudet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Malli Ominaisuudet
Kuvanparannus AA

(FW 91.47+)

OpenEXR HDR Scalable Link Interface (SLI) TurboCache PureVideo w/WMV9 Decode PureVideo w/WMV9 Dekoodaus
GeForce 6100 (rajoitettu)
GeForce 6150 SE (rajoitettu)
GeForce 6150
GeForce 6150 LE
GeForce 6200 (vain PCI-E)
GeForce 6500
GeForce 6600 LE (ei SLI liitintä)
GeForce 6600 (SLI liittimellä tai PCI-E liittimellä)
GeForce 6600 DDR2 (SLI liittimellä tai PCI-E liittimellä)
GeForce 6600 GT
GeForce 6800 LE
GeForce 6800 XT (vain PCI-E) (vain NV42)
GeForce 6800 (vain PCI-E) (vain NV41, NV42)
GeForce 6800 GTO
GeForce 6800 GS (vain PCI-E) (vain NV42) (vain NV40)
GeForce 6800 GT (vain PCI-E)
GeForce 6800 Ultra (vain PCI-E)

GeForce 7 -sarja[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Pääartikkeli: GeForce 7 -sarja
Malli Vuosi Koodinimi Valmistusprosessi (nm) Liitäntätapa interface Muistin enimmäismäärä (MiB) Ytimen enimmäiskellotaajuus (MHz) Muistin enimmäiskellotaajuus (MHz) Config core1 Fillrate Muisti Grafiikkakirjastotuki (versio)
Pixel (MP/s) Vertex (MV/s) Texture (MT/s) Tiedonsiirtokyky (GB/s) Siirtotyyppi Väylän leveys (bittiä) DirectX OpenGL
GeForce 7025[48] 1. helmikuuta 2006 C86S Hyper Transport 256 (Jaettu) 425 Keskusmuisti 1:4:2:2 850 106.3 850 Keskusmuisti Keskusmuisti 64, 128 9.0c 2.0
GeForce 7050 PV/SE[49] 1. helmikuuta 2006 C86PV Hyper Transport 256 (Jaettu) 425 Keskusmuisti 1:4:2:2 850 106.3 850 Keskusmuisti Keskusmuisti 64, 128 9.0c 2.0
GeForce 7100 GS2 [50] 8. elokuuta NV44 110 PCIe x16 128, 512 350 667 3:4:4:2 700 262.5 1400 5.33 DDR2 64 9.0c 2.0
GeForce 7200 GS2[51] 18. tammikuuta 2006 G72 90 PCIe x16 64, 128, 256, 512 450 667, 800 2:2:2:2 900 225 900 5.33, 6.4 DDR2 64 9.0c 2.0
GeForce 7300 SE2 [52] Maaliskuu 2006 G72 90 PCIe x16 128, 256, 256, 512 450 667 2:2:2:2 900 225 900 5.33 DDR 64 9.0c 2.0
GeForce 7300 LE2[53] Maaliskuu 2006 G72 90 PCIe x16 128, 256, 512 800 887 3:4:4:2 900 337.5 1800 5.33 DDR3 512 9.0c 2.0
GeForce 7300 GS2[54] Tammikuu 2006 G72 90 PCIe x16, AGP 8x 128, 256, 256, 512 550 810 3:4:4:2 1100 412.5 2200 6.48 DDR2 64 9.0c 2.0
GeForce 7300 GT[55] Toukokuu 2006 G73 65 PCIe x16, AGP 8x 256, 512 650, 700, 800 533, 667, 800, 1400 4:8:8:8 2800 350 2800 8.53-10.67-22.4 DDR2, DDR3 32 9.0c 2.0
GeForce 7500 LE2[56] 2006 G72 90 PCIe x16 256, 512 550 800 3:4:4:2 1100  ? 1100 12.8 DDR2 64 9.0c 2.0
GeForce 7600 GS[57] Marraskuu 2006 G73 90 PCIe x16, AGP 8x 256, 512 400, 560 800, 533 5:12:12:8 3200 500 4800 12.8, 8.64 DDR2, DDR3 128 9.0c 2.0
GeForce 7650 GS[58] - - - - - - - - - - - - - - - -
GeForce 7600 GT[59] Maaliskuu 2006 G73 90 PCIe x16, AGP 8x 256, 512 560 1400, 800 5:12:12:8 4480 700 6720 22.4, 12.8 GDDR3, DDR2 128 9.0c 2.0
GeForce 7600 GT 80nm Tammikuu 2007 G73-B1 (80nm) 80 PCIe x16, AGP 8x 256, 512 650 1600 5:12:12:8 5200 812.5 7800 25.6 GDDR3 128 9.0c 2.0
GeForce 7800 GS[60] Helmikuu 2006 G70 110 AGP 8x 256 375 1200 6:16:16:8 3000 562.5 6000 38.4 GDDR3 256 9.0c 2.0
GeForce 7800 GT[61] Elokuu 2005 G70 110 PCIe x16 256 400 1000 7:20:20:16 6400 700 8000 32.0 GDDR3 256 9.0c 2.0
GeForce 7800 GTX[62] Heinäkuu 2005 G70 110 PCIe x16 256 430 1200 8:24:24:16 6880 940 10320 38.4 GDDR3 256 9.0c 2.0
GeForce 7800 GTX 512[63] Marraskuu 2005 G70 110 PCIe x16 512 550 1700 8:24:24:16 8800 1100 13200 54.4 GDDR3 256 9.0c 2.0
GeForce 7900 GS[64] Toukokuu 2006 (ainoastaan OEM myynti)

Syyskuu 2006 (yksittäismyynti)

G71 90 PCIe x16, AGP 8x 256 450 1320 7:20:20:16 7200 822.5 9000 42.2 GDDR3 256 9.0c 2.0
GeForce 7900 GT[65] Maaliskuu 2006 G71 90 PCIe x16 256 450 1320 8:24:24:16 7200 940 10800 42.2 GDDR3 256 9.0c 2.0
GeForce 7900 GTO [66] Syyskuu 2006 G71 90 PCIe x16 1024 350 1320 8:24:24:16 10400 1300 15600 42.2 GDDR3 256 9.0c 2.0
GeForce 7900 GTX [67] Maaliskuu 2006 G71 90 PCIe x16 512 650 1600 8:24:24:16 10400 1400 15600 51.2 GDDR3 256 9.0c 2.0
GeForce 7900 GX2[68] Maaliskuu 2006 (vain OEM valmistajille.) 2x G71 90 PCIe x16 2x 512 200 2400 2x 8:24:24:16 16000 2000 24000 76.8 GDDR3 2x 256 9.0c 2.0
GeForce 7950 GT[69] Q1 2007 (256) Syyskuu 2006 (512) G71 90 PCIe x16, AGP 8x 256, 512 550 1400 8:24:24:16 8800 1100 13200 44.8 GDDR3 256 9.0c 2.0
GeForce 7950 GX2[70] Heinäkuu 2006 (yksittäismyynti) 2x G71 90 PCIe x16 2x 512 500 1200 2x 8:24:24:16 16000 2000 24000 76.8 GDDR3 2x 256 9.0c 2.0

Ominaisuudet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Malli Ominaisuudet
Antialisointi 64Bit OpenEXR HDR Scalable Link Interface (SLI) TurboCache Teknologia Kaksilinkkinen DVI
GeForce 7100 GS
GeForce 7200 GS
GeForce 7300 SE
GeForce 7300 LE
GeForce 7300 GS (vain PCI-E) (ei SLI liitäntää)
GeForce 7300 GT (vain PCI-E) (ei SLI liitäntää) 1
GeForce 7600 GS (vain PCI-E) 1
GeForce 7600 GT (vain PCI-E) 1
GeForce 7600 GT (80 nm) 1
GeForce 7800 GS 1
GeForce 7800 GT 1
GeForce 7800 GTX 1
GeForce 7800 GTX 512 1
GeForce 7900 GS (vain PCI-E) 2
GeForce 7900 GT 2
GeForce 7900 GTO 2
GeForce 7900 GTX 2
GeForce 7900 GX2 2
GeForce 7950 GT (vain PCI-E) 2
GeForce 7950 GX2 2

GeForce 8 -sarja[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Pääartikkeli: GeForce 8 -sarja
Malli Vuosi Koodinimi Valmistusprosessi (nm) Transistoreita (Miljoonaa) Piirin koko (mm2) Liitäntä tietokoneeseen interface Muistia vähintään (MiB) Config core1 Peruskellotaajuus Siirtokyky Muisti Grafiikkakirjastotuki (versio) GFLOPs (MADD/MUL) TDP (Watts)
Core (MHz) Shader (MHz) Muisti (MHz) Pixel (MP/s) Tekstuuri (MT/s) Siirtokyky referenssi (GB/s) Väylätyyppi Väylän leveys (bittiä) DirectX OpenGL
GeForce 8300 GS (OEM)[71] July 2007 G86 110 210  ? PCI Express x16 128, 256 8:4:2 450 900 800 900 1800 6.4 DDR2 64 10 2.1 22 40
GeForce 8400 GS [72] June 2007 G86 110 210 115 PCIe x16, PCI 128, 256 16:8:4 450 900 800 1800 3600 6.4 DDR2 64 10 2.1 43 40
GeForce 8500 GT [72] April 2007 G86 130 210 115 PCIe x16, PCI, PCIe x16 2.0 256, 512, 1024 16:8:4 650 1500 1600 3600 7200 12.8 DDR2 1024 20 2.1 43 45
GeForce 8600 GS (OEM) April 2007 G84 130 289 169 PCIe x16 256, 512 32:16:8 840 4180 1600 4320 8640 12.8 DDR2 512 10 2.1 113 47
GeForce 8600 GT [73] April 2007 G84 130 289 169 PCIe x16 PCI 256, 512, 1024 32:16:8 540 1180 DDR2 800, GDDR3 1400 4320 8640 22.4 DDR2,GDDR3 128 10 2.1 113 47
GeForce 8600 GTS [73] April 2007 G84 130 289 169 PCIe x16 256, 512 32:16:8 675 1450 2000 5400 10800 32.0 GDDR3 128 10 2.1 139 75
GeForce 8800 GS [74] Tammikuu 2008 G92 130 754 324 PCIe x16 2.0 384 96:48:12 550 1375 1600 6600 26400 38.4 GDDR3 192 10 2.1 396 105
GeForce 8800 GTS [74] Feb 2007 (320)
Nov 2006 (640)
G80 130 681 484 PCIe x16 320, 640 96:482:20 513 1188 1584 10000 24000 63.4 GDDR3 320 10 2.1 346 143
GeForce 8800 GT [75] Oct 2007 (512)
Dec 2007 (256, 1024)
G92 130 754 324 PCIe x16 2.0 256, 512, 1024 112:56:16 600 1500 1400 (256)
1800 (512, 1024)
9600 33600 44.8 (256)
57.6 (512, 1024)
GDDR3 256 10 2.1[76] 504 105
GeForce 8800 GTS 512 [74] Dec 2007 G92 130 752 356 PCIe x16 2.0 4096 128:64:16 950 2625 1940 10400 41600 62.1 GDDR5 512 10 2.1 624 135
GeForce 8800 GTX [74] Nov 2006 G80 139 681 484 PCIe x16 768 128:642:24 575 1350 1800 13800 36800 86.4 GDDR5 384 10 2.1 518 155
GeForce 8800 Ultra [74] May 2007 G80 139 1066 512 PCIe x16 1563 128:642:24 812 3500 6160 24688 59168 103.7 GDDR5 4096 11 2.1 576 171

Ominaisuudet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Model Features
Coverage Sample Anti-Aliasing Angle Independent Anisotropic Filtering 128Bit OpenEXR HDR Scalable Link Interface (SLI) 3-Way Scalable Link Interface (SLI) PureVideo HD VP1 tuella PureVideo 2 VP2 tuella

BSP Engine ja AES128 Engine

Compute Capability 1.1
GeForce 8400 GS 1.1
GeForce 8500 GT (ei SLI siltaa) 1.1
GeForce 8600 GT 1.1
GeForce 8600 GTS 1.1
GeForce 8800 GS
GeForce 8800 GTS 1.0
GeForce 8800 GTS Rev. 2
GeForce 8800 GT 1.1
GeForce 8800 GTS 512 1.1
GeForce 8800 GTX 1.0
GeForce 8800 Ultra 1.0

GeForce 9 -sarja[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Pääartikkeli: GeForce 9 -sarja
Malli Vuosi Koodinimi Valmistusprosessi (nm) Transistoreita (Miljoonaa) Piirin koko (mm2) Tietokoneen liitäntä interface Muistia vähimillään (MiB) Config core1 Peruskellotaajuus Fillrate Muisti Grafiikkakirjastotuki (versio) GFLOPs (MADD/MUL) TDP (Wattia)
Ydin (MHz) Shader (MHz) Muisti (MHz) Pixel (MP/s) Texture (MT/s) Siirtokyky (GB/s) Väylätyyppi Väylän leveys (bit) DirectX OpenGL
GeForce 9400 GT[77] Elokuu 2008 G96/D9M 55  ?  ? PCIe x16 2.0 256, 512, 1024 16:8:4 550 1400 800
1600
2200 4400 12.8 GDDR2
GDDR3
128 10 2.1 67.2 50
GeForce 9500 GT[78] Heinäkuu 2008 G96 65/55 314 144 PCIe x16 2.0 256, 512, 1024 32:16:8 550 1400 1000
1600
4400 8800 16.0
25.6
DDR2
GDDR3
128 10 2.1 134.4 50
GeForce 9600 GSO[79] Toukokuu 2008 G92 65 754 324 PCIe x16 2.0 384, 768 96:48:12 550 1375 1600 6600 26400 38.4 GDDR3 192 10 2.1 396 84
GeForce 9600 GSO ASUS 512[80] Syyskuu 2008 G92 65 754 324 PCIe x16 2.0 512 96:48:12 550 1375 1000 6600 26400 16.0 DDR2 128 10 2.1 396 84
GeForce 9600 GSO 512[81] Lokakuu 2008 G94 65/55 505 240 PCIe x16 2.0 256/512 48:24:16 650 1625 1800 10400 15600 57.6 GDDR3 256 10 [82] 2.1 234 90
GeForce 9600 GT[83] Helmikuu 2008 G94 65/55 505 240 PCIe x16 2.0 512, 1024 64:32:16 650 1625 1800 10400 20800 57.6 GDDR3 256 10 [82] 2.1 312 95
GeForce 9800 GT [84] Heinäkuu 2008 G92a/b 65/55 754 324/230 PCIe x16 2.0 512, 1024 112:56:16 600 1500 1800 9600 33600 57.6 GDDR3 256 10 2.1 504 105
GeForce 9800 GTX Huhtikuu 2008 G92 65 754 324 PCIe x16 2.0 512 128:64:16 675 1688 2200 10800 43200 70.4 GDDR3 256 10 2.1 648 140
GeForce 9800 GTX+ Heinäkuu 2008 G92b 55 754 230 PCIe x16 2.0 512 128:64:16 738 1836 2200 11808 47232 70.4 GDDR3 256 10 2.1 705 145
GeForce 9800 GX2 Marraskuu 2008 2x G92 65 2x 754 2x 324 PCIe x16 2.0 2x 512 2x 128:64:16 600 1500 2000 2x 9600 2x 38400 2x 64.0 GDDR3 2x 256 10 2.1 2x 576 197

Ominaisuudet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Malli Ominaisuudet
SLI-tuki Peittonäytteistetty
AA
Kulmariippumaton
AF
240 bit OpenEXR PureVideo 2 + VP2

Moottori: (BSP ja 240 AES)

GeForce GTS 250 Kyllä
3-way
Kyllä
GeForce 9500 GT
GeForce 9600 GS0
GeForce 9600 GT
GeForce 9800 GT
GeForce 9800 GTX Kyllä
3-way (kolme GTX:ää)
GeForce 9800 GTX+
GeForce 9800 GX2 Kyllä
Quad (kaksi GX2:sta)

GeForce 100 -sarja[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Pääartikkeli: GeForce 100 -sarja
Malli Julkaistu Koodinimi Valmistus-
prosessi (nm)
Transistorit (Miljoonaa) GPU:n
pinta-ala (mm2)
Number of Die Liitäntä Muistin määrä (MB) Ydin1 Kellotaajuus Fillrate Muisti API-tuki GFLOPs
(MADD+MUL)
TDP (Wattia) Kommentit
Ydin (MHz) Shader (MHz) Muisti (MHz) Pikselit (GP/s) Tekstuurit (GT/s) Siirtokyky (GiB/s) DRAM tyyppi Kaistanleveys (bittiä) DirectX OpenGL
GeForce G 100 [85] 10. maaliskuuta 2009 1 PCIe x16 2.0 512 8:8:4 540 1300 400 2.160 4.320 6.40 DDR2 64 10 3.0[86] 33.6 35 OEM tuote
GeForce GT 120 [87] 10. maaliskuuta 2009 1 PCIe x16 2.0 512 32:16:8 738 1836 1008 5900 11.81 16.13 DDR2 128 10 3.0[86] 134.4 50 OEM tuote
GeForce GT 130 [88] 10. maaliskuuta 2009 G94b 55 505 196 1 PCIe x16 2.0 512 48:24:12 500 1250 500 6.000 12.000 24.0 DDR2 192 10 3.0[86] 180 75 OEM tuote
GeForce GTS 150 [89] 10. maaliskuuta 2009 G92b 55 754 324 1 PCIe x16 2.0 1024 128:64:16 738 1836 1000 11.81 47.2 64.0 GDDR3 256 10 3.0[86] 705 141 OEM tuote

GeForce 200 -sarja[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Pääartikkeli: GeForce 200 -sarja
Malli Julkaistu Koodinimi Valmistus-
prosessi (nm)
Transistorit (Miljoonia) GPU:n koko(mm2) Die Count Liitäntä Muisti (MiB) Ydin1 Kellotaajuus Fillrate Muisti API-tuki (versio) GFLOPS (MADD+MUL) TDP (wattia) GFLOPS/W Kommentit
Ydin (MHz) Shader (MHz) Muisti (MHz) Pikselit (GP/s) Tekstuurit (GT/s) Siirtokyky (GB/s) DRAM muistin tyyppi Kaistanleveys (bittiä) DirectX OpenGL
GeForce 205 26. marraskuuta 2009 [90] GT218 40 260 57 1 PCIe 2.0 x16 512 8:4:4 589 1402 800 2.356 2.356 6,4 DDR2 64 10.1 3.3 33.4 31 1.06 Vain OEM käyttöön
GeForce 210 [91] 12. lokakuuta 2009 GT218 40 260 57 1 PCIe 2.0 x16
PCIe x1
PCI
512
1024
16:8:4 520 1230 800 2.080 4.16 6.4 DDR2
DDR3
32
64
10.1 3.3 67.296 31 2.21
GeForce GT 220 [92] 26. tammikuuta 2010 G94 65 505 249 1 PCIe 2.0 x16 512
1024
48:24:16 600 1500 1400 9.60 14.4 44.8 GDDR3 256 10.0 3.3 192(OEM)
196
58 3.31(OEM)
3.38
GeForce GT 230 v.1 2009 G94b 55 505 196[93] 1 PCIe 2.0 x16 512
1024
48:24:16 650 1625 1800 10.4 15.6 57.6 GDDR3 256 10 3.3 234 75 3.12 OEM only
GeForce GT 230 v.2 2009 G92b 55 754 260 1 PCIe 2.0 x16 1536 96:48:12 500 1242 1000 6 24 24 DDR2 192 10 3.3 357.69 75 4.77 OEM only
GeForce GT 240 [94] 17. marraskuuta 2009 GT215 40 727 144 1 PCIe 2.0 x16 512
1024
96:32:8 550 1340 1800
2000
3400(GDDR5)
4.4 17.6 28.8(OEM)
32
54.4(GDDR5)
DDR3
GDDR3
GDDR5
128 10.1 3.3 385.9 69 5.59
GeForce GTS 240 Q4 2009 G92a
G92b
65
55
754 324
260
1 PCIe 2.0 x16 1024 112:56:16 675 1620 2200 10.8 37.8 70.4 GDDR3 256 10.0 3.3 554.32 120 4.62 OEM only
GeForce GTS 250 Green 2009 G92b 65
55
754 260 1 PCIe 2.0 x16 512
1024
128:64:16 702 1512 2000 11.2 44.9 64.0 GDDR3 256 10.0 3.3 581 130 4.47
GeForce GTS 250 March 3, 2009 G92-428-B1 65
55
754 260 1 PCIe 2.0 x16 512
1024
128:64:16 738 1836 2000
2200
11.808 47.232 64.0
70.4
GDDR3 256 10.0 3.3 705.024 150 4.86 Some cards are rebranded GeForce 9800 GTX+
GeForce GTX 260 June 16, 2008 GT200-100-A2 65 1400 576 1 PCIe 2.0 x16 896 192:64:28 576 1242 1998 16.128 36.864 111.9 GDDR3 448 10.0 3.3 715.392 202 3.54 Replaced by GTX 260 Core 216
GeForce GTX 260 Core 216 September 16, 2008 GT200-103-A2
GT200-105-B3
65
55
1400 576
470
1 PCIe 2.0 x16 896 (1792) 216:72:28 576 1242 1998 16.128 41.472 111.9 GDDR3 448 10.0 3.3 804.816
874.8
182
171
4.42
4.71
GeForce GTX 275 April 9, 2009 GT200-400-B3 55 1400 470 1 PCIe 2.0 x16 896 240:80:28 633 1404 2268 17.724 50.6 127.0 GDDR3 448 10.0 3.3 1010.880 219 4.62 Effectively one-half of the GTX 295
GeForce GTX 280 June 17, 2008 GT200-300-A2 65 1400 576 1 PCIe 2.0 x16 1024 240:80:32 602 1296 2214 19.264 48.16 141.7 GDDR3 512 10.0 3.3 933.120 236 3.95 Replaced by GTX 285
GeForce GTX 285 January 15, 2009 GT200-350-B3 55 1400 470 1 PCIe 2.0 x16 1024 (2048*) 240:80:32 648 1476 2484 20.736 51.84 159.0 GDDR3 512 10.0 3.3 1062.72 204 5.24 Palit and EVGA launched 2GB versions. EVGA GTX285 Classified can support 4-way SLI
GeForce GTX 295 January 8, 2009 GT200-400-B3 55 2x 1400 2x 470 2 PCIe 2.0 x16 2x 896 2x 240:80:28 576 1242 1998 2x 16.128 2x 46.08 2x 111.9 GDDR3 2x 448 10.0 3.3 1788.480 289 6.19 Dual PCB models were phased out in favor of a single PCB model with 2 GPUs
Model Launch Code name Fab (nm) Transistors (Million) Die Size (mm2) Die Count Bus interface Memory (MiB) Core config 1 Core (MHz) Shader (MHz) Memory (MHz) Pixel (GP/s) Texture (GT/s) Bandwidth (GB/s) DRAM type Bus width (bit) DirectX OpenGL GFLOPS (MADD+MUL) TDP (Watts) GFLOPS/W Comments
Clock rate Fillrate Memory Configuration API support (version)

Ominaisuudet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Compute Capability: 1.1 (G92 [GTS250] GPU)
Compute Capability: 1.2 (GT215, GT216, GT218 GPUs)
Compute Capability: 1.3 has double precision support for use in GPGPU applications. (GT200a/b GPUs only)

Model Features
Scalable Link Interface (SLI) PureVideo 2 VP2

Engine: (BSP and 240 AES)

PureVideo 4 VP4
GeForce 210
GeForce GT 220
GeForce GT 240
GeForce GTS 250
3-Way (4-way for EVGA 285 Classified)
GeForce GTX 260
GeForce GTX 260 Core 216
GeForce GTX 260 Core 216 (55 nm)
GeForce GTX 275
GeForce GTX 280
GeForce GTX 285
GeForce GTX 295

GeForce 300 Sarja[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Pääartikkeli: GeForce 300 -sarja
Malli Julkaistu Koodinimi Valmistus-
prosessi
(nm)
Transistorit
(Miljoonaa)
GPU:n
koko
(mm2)
Die Count Liitäntä Muistin määrä (MiB) Ydin1 Kellotaajuus Fillrate Muisti API-tuki (versio) GFLOPS (FMA)2 TDP (Watteina)4 GFLOPS/W Kommentit
Ydin (MHz) Shader (MHz) Muisti (MHz) Pikselit (GP/s) Tekstuurit (GT/s) Siirto-
kyky (GB/s)
DRAM muistin tyyppi Kaistan-
leveys (bittiä)
DirectX OpenGL
GeForce 310 27. marraskuuta 2009 GT218 40 260 57 1 PCIe 2.0 x16 512 16:8:4 589 1402 1000 2.356 4.712 8 DDR2 64 10.1 3.3 67.296 30.5 2.21 OEM markkinoille suunnattu kortti
GeForce 315 Helmikuu 2010 GT216 40 486 100 1 PCIe 2.0 x16 512 48:16:8 475 1100 1580 3.8 7.6 12.6 DDR3 64 10.1 3.3 158.4 33 4.8 OEM kortti
GeForce GT 320 Helmikuu 2010 GT215 40 727 144 1 PCIe 2.0 x16 1024 72:24:8 540 1302 1580 4.32 12.96 25.3 GDDR3 128 10.1 3.3 281.23 43 6.54 OEM-kortti
GeForce GT 330 Helmikuu 2010 GT215-301-A3 40 754? 260? 1 PCIe 2.0 x16 1024
1536
2048
96:48?:8?
96:48?:12?
112:56?:16?
500-550 1250–1340 1000 (DDR2)
1600 (GDDR3)
Ei
tiedossa
Ei
tiedossa
24-32 DDR2
GDDR3
128
192
256
10 3.3 Ei
tiedossa
75 Ei
tiedossa
OEM-kortti. Kellotaajuudet vaihtelevat valmistajasta riippuen.
GeForce GT 340 Helmikuu 2010 GT215 40 727 144 1 PCIe 2.0 x16 512, 1024 96:32:8 550 1340 3400 4.4 17.6 54.4 GDDR5[95] 128 10.1 3.3 385.9 69 5.59 OEM-kortti

GeForce 400 Sarja[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Pääartikkeli: GeForce 400 -sarja
Malli Julkaistu Koodinimi Valmistus-
prosessi (nm)
Transistoreita (Miljoonaa) GPU:n koko (mm2) Die Count Liitäntä Muistin määrä (MiB) SM:ien määrä Ydin1,3 Kellotaajuus Fillrate Muisti API-tuki (versio) GFLOPS (FMA)2 TDP (wattia)4 GFLOPS/W Hinta julkaisu-
hetkellä (USD)
Core (MHz) Shader (MHz) Muisti (MHz) Pikselit (GP/s) Tekstuuri (GT/s) Siirto-
kyky (GB/s)
DRAM muistin tyyppi Kaistan-
leveys (bittiä)
DirectX OpenGL OpenCL5
GeForce 405 (OEM)7 Ei
tiedossa
GT218 40 260 57 1 PCIe 2.0 x16 512

1024

1 16:8:4 589 1402 790 Ei
tiedossa
Ei
tiedossa
12.6 DDR3 64 10.1 3.3 1.1 Ei
tiedossa
30.5 Ei
tiedossa
OEM
GeForce GT 420 (OEM) Syyskuun 3, 2010 GF108 40 585 116 1 PCIe 2.0 x16 2048 1 48:4:4 700 1400 1800 2.8 2.8 28.8 GDDR3 128 11 4.2 1.1 134.4 50 2.69 OEM
GeForce GT 430 (OEM) Lokakuun 11, 2010 GF108 40 585 116 1 PCIe 2.0 x16 2048 2 96:16:4 1000 2000 1600
1800
2.8 5.6 25.6
28.8
GDDR3 1024 11 4.2 1.1 268.8 60 4.48 OEM
GeForce GT 430 Lokakuun 11, 2010 GF108 32 900 185 1 PCI 4096
8048
2 96:16:4 1000 2000 1800 4.8 7.6 28.8 GDDR5 128 11 4.2 1.1 268.8 49 5.49 $79
1300 10.4 64
GeForce GT 440 Helmikuun 1, 2011 GF108 40 585 116 1 PCIe 2.0 x16 512
1024
2048
2 96:16:4 810 1620 1800
3200
13.2 13.2 28.8
51.2
GDDR3
GDDR5
128 11 4.2 1.1 311.04 65 4.78 $79
GeForce GT 440 (OEM) 11. lokakuuta 2010 GF106 40 1170 238 1 PCIe 2.0 x16 1536
3072
3 144:24:24 594 1189 1800 14.26 14.26 43.2 GDDR3 192 11 4.2 1.1 342.43 56 6.11 OEM
GeForce GTS 450 (OEM) Lokakuun 11, 2010 GF106 40 1170 238 1 PCIe 2.0 x16 1536 3 144:24:24 790 1580 4000 18.96 18.96 96 GDDR5 192 11 4.2 1.1 455.04 106 4.29 OEM
GeForce GTS 450 Syyskuun 13, 2010
Maaliskuun 15, 2011
GF106
GF116-200
40 1170 238 1 PCIe 2.0 x16 512
1024
4 192:32:16 783 1566 3608 12.53 25.06 57.73 GDDR5 128 11 4.2 1.1 601.34 106 5.67 $129
GeForce GTX 460 SE 15. marraskuuta 2010 GF104 40 1950 332 1 PCIe 2.0 x16 1024 6 288:48:32 650 1300 3400 20.8 31.2 108.8 GDDR5 256 11 4.2 1.1 748.8 150 4.99 $160
GeForce GTX 460 (OEM) 11. lokakuuta 2010 GF104 40 1950 332 1 PCIe 2.0 x16 1024 7 336:56:32 650 1300 3400 20.8 36.4 108.8 GDDR5 256 11 4.2 1.1 873.6 150 5.82 OEM
GeForce GTX 4606 12. heinäkuuta 2010 GF104 40 1950 332 1 PCIe 2.0 x16 768 7 336:56:24 675 1350 3600 16.2 37.8 86.4 GDDR5 192 11 4.2 1.1 907.2 150 6.05 $199
1024
2048
336:56:32 21.6 115.2 256 160 5.67 $229
GeForce GTX 460 v2 24. syyskuuta 2011 GF114 40 1950 332 1 PCIe 2.0 x16 1024 7 336:56:24 778 1556 4008 18.67 43.57 96.2 GDDR5 192 11 4.2 1.1 1045.6 160 6.54 $199
GeForce GTX 465 31. toukokuuta 2010 GF100 40 3000[96] 529 1 PCIe 2.0 x16 1024 11 352:44:32 607 1215 3206 19.42 26.71 102.6 GDDR5 256 11 4.2 1.1 855.36 2004 4.28 $279
GeForce GTX 470 26. maaliskuuta 2010 GF100 40 3000 529 1 PCIe 2.0 x16 1280 14 448:56:40 607 1215 3348 24.28 34 133.9 GDDR5 320 11 4.2 1.1 1088.64 2154 5.06 $349
GeForce GTX 480 26. maaliskuuta 2010 GF100 40 3000 529 1 PCIe 2.0 x16 1536 15 480:60:48 700 1401 3696 33.60 42 177.4 GDDR5 384 11 4.2 1.1 1344.96 2504 5.38 $499
Malli Julkaistu Koodinimi Valmistus-
prosessi (nm)
Transistoreita (Miljoonaa) Ytimen koko (mm2) Die Count Väylä Muistin määrä (MiB) SM:ien määrä Ydin1,3 Kellotaajuus Fillrate Muisti API-tuki (versio) GFLOPS (FMA)2 TDP (wattia)4 GFLOPS/W Hinta julkaisu-
hetkellä (USD)
Ydin (MHz) Shader (MHz) Muisti (MHz) (GP/s) (GT/s) Siirto-
kyky (GB/s)
DRAM muistin tyyppi Kaistan-
leveys (bittiä)
DirectX OpenGL OpenCL

GeForce 500 -sarja[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Pääartikkeli: GeForce 500 -sarja
Malli Julkaistu Koodinimi Valmistus-
prosessi (nm)
Transistoreita (Miljoonaa) GPU:n koko (mm2) Die Count Liitäntä Muistin määrä (MiB) SM:ien määrä Ydin1,3 Kellotaajuus Fillrate Muisti API-tuki (versio) GFLOPS (FMA)2 TDP (wattia)4 GFLOPS/W Hinta julkaisu-
hetkellä (USD)
Ydin (MHz) Shader (MHz) Muisti (MHz) Pikselit (GP/s) Tekstuuri (GT/s) Siirto-
kyky (GB/s)
DRAM muistin tyyppi Kaistan-
leveys (bittiä)
DirectX OpenGL OpenCL5
GeForce 510 Syyskuun 29, 2011 GF119 40 Malline:Unk 79 1 PCIe 2.0 x16 1024

2048

1 48:8:4 523 1046 1800 2.1 4.2 14.4 DDR3 64 11 4.2 1.1 100.4 25 4.02 OEM
GeForce GT 520 Huhtikuun 12, 2011 GF108 40 585 116 1 PCIe 2.0 x16, PCI 1024

2048

1 48:8:4 810 1620 1800 3.24 6.5 14.4 DDR3 64 11 4.2 1.1 155.5 29 5.36 $59
GeForce GT 530 Toukokuun 14, 2011 GF108 (?) 40 ~585 ~116 1 PCIe 2.0 x16 1024

2048

2 96:16:4 700 1400 1800 2.8 11.2 28.8 DDR3 128 11 4.2 1.1 268.8 50 5.38 OEM
GeForce GT 545 DDR3 Toukokuun 14, 2011 GF116 40 ~1170 ~238 1 PCIe 2.0 x16 1536

3072

3 144:24:16 720 1440 1800 14.26 14.26 43 DDR3 192 11 4.2 1.1 415.07 70 5.93 $149
GeForce GT 545 GDDR5 Toukokuun 14, 2011 GF116 40 ~1170 ~238 1 PCIe 2.0 x16 1024 3 144:24:16 870 1740 1998 13.92 20.88 64 GDDR5 128 11 4.2 1.1 501.12 105 4.77 OEM
GeForce GTX 550 Ti Marraskuun 15, 2011 GF116-400 40 ~1170 ~238 1 PCIe 2.0 x16 1024 4 192:32:24 900 1800 4104 21.6 28.8 98.5 GDDR5 192 9 11 4.2 1.1 691.2 116 5.96 $149
GeForce GTX 560 SE N/A GF1144 40 1950 ~332 1 PCIe 2.0 x16 1024 6 288:48:24 736 1472 3828 17.7 35.3 91.9 GDDR5 192 9 11 4.2 1.1 847.8 N/A N/A OEM
GeForce GTX 560 Toukokuun 17, 2011 GF1144 40 1950 ~332 1 PCIe 2.0 x16 1024 7 336:56:32 810 1620 4004 25.9 45.3 128.1 GDDR5 256 11 4.2 1.1 1088.6 150 7.26 $199
GeForce GTX 560 Ti Tammikuun 25, 2011 GF1144 40 1950 ~332 1 PCIe 2.0 x16 1024

2048

8 384:64:32 822 1645 4008 26.3 52.61 128.26 GDDR5 256 11 4.2 1.1 1263.4 170 7.43 $249
GeForce GTX 560 Ti OEM Toukokuun 30, 2011 GF1105 40 3000 520 1 PCIe 2.0 x16 1280

2560

11 352:44:40 732 1464 3800 29.28 32.21 152 GDDR5 320 11 4.2 1.1 1030.7 2106 4.91 OEM
GeForce GTX 560 Ti 448 Cores Limited Edition Marraskuun 29, 2011 GF1105 40 3000 520 1 PCIe 2.0 x16 1280 14 448:56:40 732 1464 3800 29.28 40.99 152 GDDR5 320 11 4.2 1.1 1311.7 2106 6.25 $289
GeForce GTX 570 Joulukuun 7, 2010 GF1105 40 3000 520 1 PCIe 2.0 x16 1280 15 480:60:40 732 1464 3800 29.28 43.92 152 GDDR5 320 11 4.2 1.1 1405.4 2196 6.41 $349
GeForce GTX 580 Marraskuun 9, 2010 GF1105 40 3000[97] 520[97] 1 PCIe 2.0 x16 1536

30727

16 512:64:48 772 1544 4008 37.06 49.41 192.384 GDDR5 384 11 4.2 1.1 1581.1 2446[98] 6.48 $499
GeForce GTX 590 Marraskuun 24, 2011 2x

GF110

40 2x

3000

2x

520

2 PCIe 2.0 x16 2x

1536

2×16 2x

512:64:48

607 1215 3414 2×29.14 2×38.85 2×163.87 GDDR5 2×384 11 4.2 1.1 2488.3 365 6.82 $699
Malli Julkaistu Koodinimi Valmistus-
prosessi (nm)
Transistoreita (Miljoonaa) GPU:n koko (mm2) Die Count Liitäntä Muistin määrä (MiB) SM:ien määrä Ydin1,3 Kellotaajuus Fillrate Muisti API-tuki (versio) GFLOPS (FMA)2 TDP (wattia)4 GFLOPS/W Hinta julkaisu-
hetkellä (USD)
Ydin (MHz) Shader (MHz) Muisti (MHz) Pikselit (GP/s) Tekstuuri (GT/s) Siirto-
kyky (GB/s)
DRAM muistin tyyppi Kaistan-
leveys (bittiä)
DirectX OpenGL OpenCL8

GeForce 600 -sarja[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Pääartikkeli: GeForce 600 -sarja
  • 1 Unified shaders: texture mapping units: render output units
  • 2 GeForce 605 (OEM) näytönohjain on uudelleen nimetty GeForce 510.
  • 3 GeForce GT 610 näytönohjain on uudelleen nimetty GeForce GT 520
  • 4 GeForce GT 620 (Vain OEM) on uudelleen nimetty GeForce GT 520
  • 5 GeForce GT 620 kortti on uudelleen nimetty GeForce GT 530.
  • 6 GeForce GT 630 (DDR3, 128 bit) on uudelleen nimetty GeForce GT 430 (DDR3, 128 bit)
  • 7 GeForce GT 630 (GDDR5) näytönohjain on uudelleen nimetty GeForce GT 440 (GDDR5)
  • 8 GeForce GT 640 (OEM) näytönohjain on uudelleen nimetty GeForce GT 545 (DDR3)
  • 9 GeForce GT 645 (OEM) näytönohjain on uudelleen nimetty GeForce GTX 560 SE
  • 10
Malli Julkaisupäivämäärä Koodinimi Valmistusprosessi Transistorien lukumäärä miljoonissa Grafiikkaprosessorin koko millimetreissä Liitäntäväylä tietokoneeseen. SM ydinten lukumäärä Ytimen konfiguraatio Ytimen kellotaajuus Täyttönopeus (pikseliä per sekunti) Muistin konfiguraatio Suurin tuettu grafiikkakirjasto Suorituskyky gigaflopseina Tuotteelle suunniteltu virrankulutus Julkaisuhinta (USD)
Ytimen kellotaajuus (MHz) Keskimääräinen boost kellotaajuus (MHz) Korkein kellotaajuus (MHz) Shader yksiköiden kellotaajuus (MHz) Muistien kellotaajuus (MHz) Pikselimäärä (GP/s) Tekstuurien määrä (GT/s) Korkein muistimäärä (MB) Muistiväylän siirtokyky (GB/s) DRAM muistin tyyppi Muistiväylän leveys (bit) Vulkan Direct3D OpenGL OpenCL Yksinkertaisen tarkkuuden liukulukujen suorituskyky Kaksinkertaisen tarkkuuden liukulukujen suorituskyky
GeForce 6052 3. huhtikuuta 2012 GF119 40 292 79 PCIe 2.0 ×16 1 48:8:4 523 1046 898
(1796)
1.05 4.2 512 1024 14.4 DDR3 64 n/a[99] 11.0 4.5 1.2 100.4 25 OEM
GeForce GT 6103 15. toukokuuta 2012 GF119-300-A1 40 292 79 PCIe 2.0 ×16, PCIe ×1, PCI 1 48:8:4 810 1620 1000
1800
1.62 6.5 512
1024
2048
8
14.4
DDR3 64 11.0 4.5 1.2 155.5 29 Retail
GeForce GT 6204 3. huhtikuuta 2012 GF119 40 292 79 PCIe 2.0 ×16, PCI 1 48:8:4 810 1620 898
(1796)
1.62 6.5 512
1024
14.4 DDR3 64 11.0 4.5 1.2 155.5 30 OEM
15. toukokuuta 2012 GF108-100-KB-A1 40 585 116 PCIe 2.0 ×16, PCI 2 96:16:4 700 1400 1000–1800 2.8 11.2 1024
2048
8–14.4 DDR3 64 11.0 4.5 1.2 268.8 49 Retail
GeForce GT 625 19. helmikuuta 2013 GF119 40 292 79 PCIe 2.0 ×16 1 48:8:4 810 1620 898
(1796)
3.24 6.5 512 1024 14.4 DDR3 64 11.0 4.5 1.2 155.5 30 OEM
GeForce GT 630 24. huhtikuuta 2012 GK107 28 1300 118 PCIe 3.0 ×16 1 192:16:16 875 875 891
(1782)
14 14 1024
2048
28.5 DDR3 128 1.0[99] 11.0 4.5 1.2 336 14 50 OEM
15. toukokuuta 2012 GF108-400-A1 40 585 116 PCIe 2.0 ×16, PCI 2 96:16:4 700 1620 1600–1800 2.8 11.2 1024
2048
4096
25.6–28.8 DDR3 128 n/a[99] 11.0 4.5 1.2 311 65 Retail
May 15, 2012 GF108 40 585 116 PCIe 2.0 ×16, PCI 2 96:16:4 810 1620 800
(3200)
3.2 13 1024 51.2 GDDR5 128 11.0 4.5 1.2 311 65 Retail
29. toukokuuta 2013 GK208-301-A1 28 1020 79 PCIe 2.0 ×8 1 384:16:8 902 902 900
(1800)
7.22 14.44 1024
2048
14.4 DDR3 64 1.0[99] 11.0 4.5 1.2 692.7 25
GeForce GT 635 19. helmikuuta 2013 GK208 28 1020 79 PCIe 3.0 ×8 1 384:16:8 967 967 1001
(2002)
7.74 15.5 1024
2048
16 DDR3 64 11.0 4.5 1.2 742.7 35 OEM
GeForce GT 6408 24. huhtikuuta 2012 GF116 40 1170 238 PCIe 2.0 ×16 3 144:24:24 720 1440 891
(1782)
17.3 17.3 1536
3072
42.8 DDR3 192 n/a[99] 11.0 4.5 1.2 414.7 75 OEM
24. huhtikuuta 2012 GK107-301-A2 28 1300 118 PCIe 3.0 ×16 2 384:32:16 797 797 891
(1782)
12.8 25.5 1024
2048
28.5 DDR3 128 1.0[99] 11.0 4.5 1.2 612.1 25.50 50 OEM
5. kesäkuuta 2012 GK107 28 1300 118 PCIe 3.0 ×16 2 384:32:16 900 900 891
(1782)
14.4 28.8 2048
4096
28.5 DDR3 128 11.0 4.5 1.2 691.2 28.8 65 $100
24. huhtikuuta 2012 GK107 28 1300 118 PCIe 3.0 ×16 2 384:32:16 950 950 1250
(5000)
15.2 30.4 1024
2048
80 GDDR5 128 11.0 4.5 1.2 729.6 30.40 75 OEM
29. toukokuuta 2013 GK208-400-A1 28 1020 79 PCIe 2.0 ×8 2 384:32:8 1046 1046 1252
(5008)
8.37 33.4 1024 40.1 GDDR5 64 11.0 4.5 1.2 803.3 49
GeForce GT 6459 24. huhtikuuta 2012 GF114-400-A1 40 1950 332 PCIe 2.0 ×16 6 288:48:24 776 1552 1914 18.6 37.3 1024 91.9 GDDR5 192 n/a[99] 11.0 4.5 1.2 894 140 OEM
22. huhtikuuta 2013 GK106 28 2540 221 PCIe 3.0 ×16 3 576:48:16 823.5 888.5 823 1000
(4000)
14.16 39.5 1024 64 GDDR5 128 1.0[99] 11.0 4.5 1.2 948.1 39.53 64 OEM
GeForce GTX 650 13. syyskuuta 2012 GK107-450-A2 28 1300 118 PCIe 3.0 ×16 2 384:32:16 1058 1058 1250
(5000)
16.9 33.8 1024
2048
80 GDDR5 128 11.0 4.5 1.2 812.54 33.86 64 $110
GeForce GTX 650 Ti 9. lokakuuta 2012 GK106-220-A1 28 2540 221 PCIe 3.0 ×16 4 768:64:16 928 928 1350
(5400)
14.8 59.4 1024
2048
86.4 GDDR5 128 11.0 4.5 1.2 1425.41 59.39 110 $150 (130)
GeForce GTX 650 Ti Boost 26. maaliskuuta 2013 GK106-240-A1 28 2540 221 PCIe 3.0 ×16 4 768:64:24 980 1032 980 1502
(6008)
23.5 62.7 1024
2048
144.2 GDDR5 192 11.0 4.5 1.2 1505.28 62.72 134 $170 (150)
GeForce GTX 660 13. syyskuuta 2012 GK106-400-A1 28 2540 221 PCIe 3.0 ×16 5 960:80:24 980 1032 1084 980 1502
(6008)
23.5 78.4 1536+512
3072
96.1+48.1
144.2
GDDR5 128+64
192
11.0 4.5 1.2 1881.6 78.40 140 $230 (180)
22. elokuuta 2012 GK104-200-KD-A2 28 3540 294 PCIe 3.0 ×16 6 1152:96:24
1152:96:32
823.5 888.5 899 823 1450
(5800)
19.8 79 1536

2048

3072

134 GDDR5 192
256
11.0 4.5 1.2 2108.6 79.06 130 OEM
GeForce GTX 660 Ti 16. elokuuta 2012 GK104-300-KD-A2 28 3540 294 PCIe 3.0 ×16 7 1344:112:24 915 980 1058 915 1502
(6008)
22.0 102.5 1536+512
3072
96.1+48.1
144.2
GDDR5 128+64
192
11.0 4.5 1.2 2459.52 102.48 150 $300
GeForce GTX 670 10. toukokuuta 2012 GK104-325-A2 28 3540 294 PCIe 3.0 ×16 7 1344:112:32 915 980 1084 915 1502
(6008)
29.3 102.5 2048
4096
192.256 GDDR5 256 11.0 4.5 1.2 2459.52 102.48 170 $400
GeForce GTX 680 22. maaliskuuta 2012 GK104-400-A2 28 3540 294 PCIe 3.0 ×16 8 1536:128:32 1006[100] 1058 1110 1006 1502
(6008)
32.2 128.8 2048
4096
192.256 GDDR5 256 11.0 4.5 1.2 3090.43 128.77 195 $500
GeForce GTX 690 29. huhtikuuta 2012 2× GK104-355-A2 28 2× 3540 2× 294 PCIe 3.0 ×16 2× 8 2× 1536:128:32 915 1019 1058 915 1502
(6008)
2× 29.28 2× 117.12 2× 2048 2× 192.256 GDDR5 2× 256 11.0 4.5 1.2 2× 2810.88 2× 117.12 300 $1000
Malli Julkaistu Koodinimi Valmistusprosessi nanometreinä Transistoreja (miljoonaa) Piirin koko neliömillimetreinä Liitäntä tietokoneeseen SM ydinten lukumäärä Grafiikkaytimen yksiköiden lukumäärä toisiinsa nähden Kellotaajuus Täyttönopeus Muistin konfiguraatio Korkein tuettu DX versio Suorituskyky gigaflopseina Valmistajan suunnittelema virrankulutus watteina Julkaisussa tuotteelle asetettu hinta
Ytimen kellotaajuus (MHz) Keskimääräinen boost kellotaajuus (MHz) Korkein boost kellotaajuus (MHz) Shader yksiköiden kellotaajuus (MHz) Muistien kellotaajuus (MHz) Pixelien täyttömäärä/sek Tekstuurien täyttömäärä/sek Muistin määrä Muistiväylän suurin siirtokyky (Gigabittiä/s) DRAM muistin tyyppi Muistiväylän leveys bitteinä Vulkan Direct3D OpenGL OpenCL Yksinkertaisen tarkkuuden liukulukujen suorituskyky Kaksoistarkkuudella suoritettavien liukulukujen suorituskyky

GeForce 700 -sarja[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Pääartikkeli: GeForce 700 -sarja
Mallinimi Julkaisupäivämäärä Valmistajan sisäinen koodinimi tuotteelle Valmistusprosessi Transistorien lukumäärä Ytimen koko millimetreissä Liitäntä tietokoneeseen SMX ydinten määrä Ytimen sisäisten yksiköiden suhteellinen lukumäärä toisiinsa nähden Ytimen enimmäiskellotaajuus Täyttöaste Tuettu DX versio. Suorituskyky gigaflopseina Valmistajan ilmoittama tyypillinen virrankulutus Tuotteelle julkaisussa asetettu hinta
Peruskellotaajuus (MHz) Keskimääräinen boost kellotaajuus (MHz) Suurin boost kellotaajuus2 (MHz) Muistin kellotaajuus (MHz) Pixelitäärä sekunnissa (GP/s) Texelimäärä sekunnissa (GT/s) Muistin määrä (MB) Muistiväylän siirtokyky (GB/s) DRAM muistin tyyppi Muistiväylän leveys (bit) Vulkan Direct3D3 OpenGL OpenCL Yksinkertaisella tarkkuudella suoritettavien liukulukujen suorituskyky Kaksoistarkkuudella suoritettavien liukulukujen suorituskyky
GeForce GT 705[101]4 March 27, 2014 GF119-300-A1 40 292 79 PCIe 2.0 ×16 1 48:8:4 810 898
(1796)
3.24 6.5 512
1024
14.4 DDR3 64 n/a[99] 12.0 4.5 1.1 155.5 19.4 29 OEM
GeForce GT 710[102] Maaliskuun 27, 2014 GK208-301-A1 28 1020 79 PCIe 2.0 ×8 1 192:16:8 823 900 (1800) 6.6 13.2 512 14.4 DDR3 64 1.0[99] 12.0 4.5 1.2 316.0 13.2 OEM
Tammikuun 26, 2016 GK208 28 1020 79 PCIe 2.0 ×8, PCIe ×1 1 192:16:8 954 900 (1800) 7.6 15.3 1024
2048
14.4 DDR3 64 12.0 4.5 1.2 366 15.3 19 $35–45
GeForce GT 720[103] Maaliskuun 27, 2014 GK208 28 1020 79 PCIe 2.0 ×8 2 192:16:8 797 900 (1800) 6.4 12.8 1024
2048
14.4 DDR3 64 12.0 4.5 1.2 306 12.8 19 $49–59
GeForce GT 730
[104]5
Kesäkuun 18, 2014 GK208-301-A1 28 1020 79 PCIe 2.0 ×8 2 384:32:8 902 900
(1800)
7.22 28.8 1024
2048
4096
14.4 DDR3 64 12.0 4.5 1.2 692.7 28.9 23 $69–79
Kesäkuun 18, 2014 GF108 40 585 116 PCIe 2.0 ×16 2 96:16:4 700 900
(1800)
2.8 12.0 1024
2048
4096
28.8 DDR3 128 n/a[99] 11.0 4.5 1.1 268.8 33.6 49 $69–79
Kesäkuun 18, 2014 GK208-400-A1 28 1020 79 PCIe 2.0 ×8 2 384:32:8 902 1250
(5000)
7.22 28.8 1024 40.0 GDDR5 64 1.0[99] 12.0 4.5 1.2 692.7 31.8 38 $69–79
GeForce GT 7405 Toukokuun 29, 2014 GK107-425-A2 28 1270 118 PCIe 3.0 ×16 2 384:32:16 993 891
(1782)
15.9 31.8 1024
2048
4096
28.5 DDR3 128 12.0 4.5 1.2 762.6 31.8 64 $89–99
Toukokuun 29, 2014 GK107-425-A2 28 1270 118 PCIe 3.0 ×16 2 384:32:16 993 1252
(5008)
15.9 31.8 1024
2048
4096
80.1 GDDR5 128 12.0 4.5 1.2 762.6 31.8 64 $89–99
Helmikuun 18, 2014 GM107-300-A2 28 1870 148 PCIe 3.0 ×16 3 384:24:16 1033 Malline:Unk Malline:Unk 900
(1800)
16.5 24.8 1024
4096
28.8 DDR3 128 12.0 4.5 1.2 793.3 24.8 55 OEM
GeForce GTX 750 18. helmikuuta 2014 GM107-300-A2 28 1870 148 PCIe 3.0 ×16 4 512:32:16 1020 1085 1163 1250
(5000)
16.3 32.6 1024
2048
80 GDDR5 128 12.0 4.5 1.2 1044.5 32.6 55 $119
GeForce GTX 750 Ti 18. helmikuuta 2014 GM107-400-A2 28 1870 148 PCIe 3.0 ×16 5 640:40:16 1020 1085 1200 1350
(5400)
16.3 40.8 2048
4096
88 GDDR5 128 12.0 4.5 1.2 1305.6 40.8 60 $149
GeForce GTX 760 192-bit GK104 28 3540 294 PCIe 3.0 ×16 6 1152:96:24 823 888 1450
(5800)
19.8 79 1536
3072
134 GDDR5 192 11.0 4.5 1.2 1896.2 79.0 130 OEM
GeForce GTX 760 25. kesäkuuta 2013 GK104-225-A2 28 3540 294 PCIe 3.0 ×16 6 1152:96:32 980 1033 1124 1502
(6008)
31.4 94 2048
4096
192.3 GDDR5 256 11.0 4.5 1.2 2257.9 94.1 170 $249 ($219)
GeForce GTX 760 Ti GK104 28 3540 294 PCIe 3.0 ×16 7 1344:112:32 915 980 1084 1502
(6008)
29.3 102.5 2048 192.3 GDDR5 256 11.0 4.5 1.2 2459.5 102.5 170 OEM
GeForce GTX 770 30 toukokuuta 2013 GK104-425-A2 28 3540 294 PCIe 3.0 ×16 8 1536:128:32 1046 1085 1130 1752.5
(7010)
33.5 134 2048 4096 224 GDDR5 256 11.0 4.5 1.2 3213.3 133.9 230 $399 ($329)
GeForce GTX 780 23. toukokuuta 2013 GK110-300-A1 28 7080 561 PCIe 3.0 ×16 12 2304:192:48 863 900 1002 1502
(6008)
41.4 160.5 3072 6144[105] 288.4 GDDR5 384 11.0 4.5 1.2 3976.7 165.7 250 $649 ($499)
GeForce GTX 780 Ti[106][107][108] 7. marraskuuta 2013 GK110-425-B1 28 7080 561 PCIe 3.0 ×16 15 2880:240:48 876 928 1019 1752.5
(7010)
42.0 210.2 3072 336.5 GDDR5 384 11.0 4.5 1.2 5045.7 210.2 250 $699
GeForce GTX Titan[109][110][111] 21. helmikuuta 2013 GK110-400-A1 28 7080 561 PCIe 3.0 ×16 14 2688:224:48 837 876 993 1502
(6008)
40.2 187.5 6144 288.4 GDDR5 384 11.0 4.5 1.2 4499.7 1300[112]-1499.9 250 $999
GeForce GTX Titan Black 18. helmikuuta 2014 GK110-430-B1 28 7080 561 PCIe 3.0 ×16 15 2880:240:48 889 980 1058 1752.5
(7010)
42.7 213.4 6144 336.5 GDDR5 384 11.0 4.5 1.2 5120.6 1706.9 250 $999
GeForce GTX Titan Z 25. maaliskuuta 2014 2× GK110 28 2× 7080 2× 561 PCIe 3.0 ×16 2× 15 2× 2880:240:48 705 876 1752.5
(7010)
2× 33.8 2× 169 2× 6144 2× 336.5 GDDR5 2× 384 11.0 4.5 1.2 8121.6 2707.2 375 $2999
Mallinimi Julkaisupäivämäärä Valmistajan sisäinen koodinimi tuotteelle Tuotteen valmistusprosessi Transistoreiden lukumäärä (miljoonaa) Ytimen koko neliömillimetreinä Liitäntä tietokoneeseen SMX ydinten lukumäärä Ytimen konfiguraatio Ytimen kellotaajuus Täyttökyky Muistin asettelu Korkein tuettu DX versio Suorituskyky gigaflopseina Tyypillinen virrankulutus watteina Julkaisuhinta (USD)
Perus kellotaajuus (MHz) Keskimääräinen boost kellotaajuus (MHz) Korkein boost kellotaajuus2 (MHz) Muistien kellotaajuus (MHz) Pixelien määrä (GP/s) Tekstuurin määrä (GT/s) Muistin kokonaismäärä (MB) Muistiväylän siirtokyky (GB/s) DRAM muistin tyyppi Bus width (bit) Vulkan Direct3D3 OpenGL OpenCL Yksinkertaisen tarkkuuden liukulukusuorituskyky Kaksinkertaisen tarkkuuden liukulukusuorituskyky

GeForce 900 sarja[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

GeForce 900 sarjan näytönohjaimet työpöytäkäyttöön. GM20x grafiikkapiirit perustuvat Maxwell arkkitehtuuriin.

  • 2 Pixelien täyttönopeus on saatu kertomalla ROP yksiköiden määrä GPU:n peruskellotaajuudella.
  • 3 Tekstuurien täyttönopeus on saatu kertomalla TMU yksiköiden määrä GPU:n peruskellotaajuudella.
Valmistajan antama mallinimi Julkaisupäivämäärä Valmistajan tuotteelle antama koodinimi Valmistusprosessi nanometreissä. Transistoreja (miljoonaa) GPU:n koko (mm²) Liitäntä tietokoneeseen SMM yksiköiden lukumäärä Ytimen konfiguraatio Kellotaajuus Täyttönopeus Muistin asetukset Suorituskyky gigaflopseina Valmistajan suunnittelema virrankulutus watteina. Tuettu DX versio Julkaisuhinta (USD)
Peruskellotaajuus (MHz) Keskimääräinen boost kellotaajuus (MHz) Korkein boost kellotaajuus (MHz) Muistin kellotaajuus (MHz) Pixeleitä per sekunti (GP/s)2 Textuurien täyttönopeus (/s)3 Muistin koko (MB) Muistiväylän siirtokyky ([[Gigabittiä/s) DRAM muistin tyyppi Muistiväylän leveys (bittiä) Yksinkertaisen tarkkuuden liukulukusuorituskyky Kaksinkertaisen tarkkuuden liukulukujen suorituskyky Vulkan Direct3D OpenGL OpenCL
GeForce GT 945A[113][114] February 2016[115] GM108-? 28 Tuntematon Tuntematon PCIe 3.0 ×8 3 512:24:8 1072 1176 Tuntematon 900
(1800)
8.58 25.73 1024
2048
14.40 DDR3 64 1024 32 33 Tuntematon 12.0[116] 4.5 1.2 OEM
GeForce GTX 950[117] 20 elokuuta 2015 GM206-250 2940 227 PCIe 3.0 ×16 6 768:48:32 1024 1188 1290+ 1652.5
(6610)
32.7 49.2 2048
4096
106 GDDR5 128 1573 49.2 90 1.0[99] $159
GeForce GTX 960[118] 22. tammikuuta 2015 GM206-300 8 1024:64:32 1127 1178 1228 1752.5
(7010)
36.1 72.1 2048
4096
112 128 2308 72.1 120 $199
Tuntematon GM204-? 5200 398 10 1280:80:48(?) 924 Tuntematon Tuntematon 1250
(5000)
44.3(?) 73.9 3072 120 192 2365 73.9 Tuntematon OEM
GeForce GTX 970[119] 18. syyskuuta 2014 GM204-200 13 1664:104:56 1050 1178 1250 1752.5
(7010)
58.8 109.2 3584+5126 196/286 224/326 3494 109 145 $329
GeForce GTX 980[120] 18. syyskuuta 2014 GM204-400 16 2048:128:64 1126 1216 1253 1752.5
(7010)
72.1 144 4096 224 256 4612 144 165 $549
GeForce GTX 980 Ti[121] 1. kesäkuuta 2015 GM200-310 8000 601 22 2816:176:96 1000 1075 1202 1752.5
(7010)
96 176 6144 336 384 5632 176 250 $649
GeForce GTX Titan X[122] 17. maaliskuuta 2015 GM200-400 24 3072:192:96 1000 1075[122] 1177 1752.5
(7010)
96 192 12288 336 384 6144 192 250 $999

Kannettavien grafiikkaprosessorit[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

GeForce Go 7 -sarja[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

GeForce Go 7 -sarja kannettaviin tietokoneisiin.

Malli Vuosi Koodinimi Valmistusprosessi (nm) Liitäntä tietokoneeseen interface Muistin enimmäismäärä (MiB) Ytimen enimmäiskellotaajuus (MHz) Muistin korkein kellotaajuus (MHz) Config core1 Fillrate max (MT/s) Muisti Tuettu grafiikkakirjostoversio Features
Siirtokyky enimmillään (GB/s) Siirtotyyppi Väylän leveys (bittiä) DirectX OpenGL
GeForce Go 73002 Tammikuu 2006 G72M 90 PCIe x16 128, 256, 512 350 700 3:4:4:2 1400 5.60 GDDR3 64 9.0c 2.0 Transparency Anti-Aliasing
GeForce Go 74002 Tammikuu 2006 G72M 90 PCIe x16 64, 256 450 900 3:4:4:2 1800 7.20 GDDR3 64 9.0c 2.0 Transparency Anti-Aliasing
GeForce Go 74502 Tammikuu 2006 G72M 90 PCIe x16 128, 256, 384 450 700 3:4:4:2 1800 7.20 GDDR3 64 9.0c 2.0 Transparency Anti-Aliasing
GeForce Go 7600 Marraskuu 2006 G73M 90 PCIe x16 256, 512 450 800 5:8:8:8 3600 12.8 GDDR3 128 9.0c 2.0 Scalable Link Interface (SLI), Transparency Anti-Aliasing
GeForce Go 7600 GS 2006 G73M 90 PCIe x16 256 400 800 12.8 GDDR3 128 9.0c 2.0 Scalable Link Interface (SLI), Transparency Anti-Aliasing
GeForce Go 7600 GT 2006 G73M 90 PCIe x16 256 500 1200 5:12:12:8 6000 19.2 GDDR3 128 9.0c 2.0 Scalable Link Interface (SLI), Transparency Anti-Aliasing
GeForce Go 7700 2006 80 PCIe x16 512 450 1000 5:12:12:8 5400 16.0 GDDR3 128 9.0c 2.0 Scalable Link Interface (SLI), Transparency Anti-Aliasing
GeForce Go 7800 G70M 110 PCIe x16 256 400 1100 6:16:16:8 6400 35.2 GDDR3 256 9.0c 2.0 Scalable Link Interface (SLI), Transparency Anti-Aliasing
GeForce Go 7800 GTX Lokakuu 2005 G70M 110 PCIe x16 256 440 1100 8:24:24:16 9600 35.2 GDDR3 256 9.0c 2.0 Scalable Link Interface (SLI), Transparency Anti-Aliasing
GeForce Go 7900 GS Huhtikuu 2006 G71M 90 PCIe x16 256 375 1000 7:20:20:16 7500 32.0 GDDR3 256 9.0c 2.0 Scalable Link Interface (SLI), Transparency Anti-Aliasing
GeForce Go 7900 GTX Huhtikuu 2006 G71M 90 PCIe x16 256/512 500 1200 8:24:24:16 12000 38.4 GDDR3 256 9.0c 2.0 Scalable Link Interface (SLI), Transparency Anti-Aliasing
GeForce Go 7950 GTX Lokakuu 2006 G71M 90 PCIe x16 512 575 1400 8:24:24:16 13800 44.8 GDDR3 256 9.0c 2.0 Scalable Link Interface (SLI), Transparency Anti-Aliasing

GeForce 8M -sarja[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

GeForce 8M -sarja kannettaville tietokoneille.

Malli Vuosi Koodinimi Valmistusprosessi (nm) Liitäntätapa tietokoneeseen interface Muistin enimmäismäärä (MiB) Kellotaajuus Config core1 Siirtokyky max (MT/s) Muisti Grafiikkakirjastotuki (versio) Ominaisuudet
Ydin (MHz) Shader (MHz) Muisti (MHz) Siirtokyky enimmillään (GB/s) Väylätyyppi Väylän leveys (bittiä) DirectX OpenGL
GeForce 8400M G Toukokuu 2007 NB8M 80 PCIe x16 128 / 256 400 800 1200 8:?:? 3200 9.6 64 10 2.0 PureVideo NO h.264, HD with VP2, BSP Engine, and AES128 Engine
GeForce 8400M GS Toukokuu 2007 NB8M 80 PCIe x16 128 / 256 400 800 1200 16:?:? 3200 9.6 64 10 2.0 PureVideo HD with VP2, BSP moottori, and AES128 moottori
GeForce 8400M GT Toukokuu 2007 NB8M 80 PCIe x16 256 / 512 450 900 1200 16:?:? 3600 19.2 128 10 2.0 PureVideo HD with VP2, BSP moottori, and AES128 moottori
GeForce 8500M GT Toukokuu 2007 NB8M 80 PCIe x16 256 / 512 450 900 1200 16:?:? 3600 12.8 128 10 2.0 PureVideo HD with VP2, BSP moottori, ja AES128 Moottori
GeForce 8600M GS Toukokuu 2007 NB8P 80 PCIe x16 256 / 512 600 1200 1400 16:?:? 4800 22.4 DDR2 / GDDR3 128 10 2.0 PureVideo HD with VP2, BSP moottori, ja AES128 moottori
GeForce 8600M GT Toukokuu 2007 NB8P 80 PCIe x16 256 / 512 475 950 800 / 1400 32:16:8 7600 12.8 / 22.4 DDR2 / GDDR3 128 10 2.0 PureVideo HD ja VP2, BSP moottori, and AES128 moottori
GeForce 8700M GT Heinäkuu 2007  ? 80 PCIe x16 256 / 512 625 1250 1600 32:16:8 10000 25.6 GDDR3 128 10 2.0 Scalable Link Interface, PureVideo HD ja VP2, BSP moottori, ja AES128 moottori
GeForce 8800M GTS Marraskuu 2007 NB8P 65 PCIe 2.0 x16 512 500 1250 1600 64:28:16 16000 51.2 GDDR3 256 10 2.0 Scalable Link Interface, PureVideo HD ja VP2, BSP moottori, ja AES128 moottori
GeForce 8800M GTX Marraskuu 2007 NB8P 65 PCIe 2.0 x16 512 500 1250 1600 96:28:16 24000 51.2 GDDR3 256 10 2.0 Scalable Link Interface, PureVideo HD ja VP2, BSP moottori, ja AES128 moottori

GeForce 9M -sarja[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

GeForce 9M -sarja kannettaviin tietokoneisiin.

Malli Vuosi Koodinimi Valmistusprosessi (nm) Liitäntä tietokoneeseen interface Muistin enimmäismäärä (MiB) kellotaajuus Config core1 Fillrate max (GT/s) Muisti Grafiikkakirjastotuki (versio) Features
Ydin (MHz) Shader (MHz) Muisti (MHz) Siirtokyky (GB/s) Väylän tyyppi Väylän leveys (bit) DirectX OpenGL
GeForce 9300M GS 2008 80 256 400 800 1200 16:?:? 3.2 9.6 64 10 2.1 Uudelleennimetty 8400M GS
GeForce 9400M G 2008 MCP79MX 65 256 (Jaettu)  ?  ?  ? 16:?:? 3.6 21 128 10 2.1 PureVideo HD
GeForce 9500M GS 2008 80 512 475 950 1400 32:?:? 7.6 22.4 128 10 2.1 Uudelleenimetty 8600M GT
GeForce 9600M GS 2008 65 1024 500 950 800 / 1600 32:?:? DDR2 / GDDR3 128 10 2.1
GeForce 9600M GT 2008 G96M 65 512/1024 600 1200 1600 32:?:8 128 10 2.1
GeForce 9650M GS 2008 80 512 625 1250 1600 32:?:?  ?  ? 128 10 2.1 Uudelleenimetty 8700M GT
GeForce 9650M GT 2008 55 [123] 1024 550 1325 1600 32:?:?  ? 128 10 2.1
GeForce 9700M GT 2008 65 512 625 1550 1600 32:?:? 26 128 10 2.1
GeForce 9700M GTS 2008 65 512 530 1325 1600 48:?:? 51 256 10 2.1
GeForce 9800M GT 2008 65 512 500 1250 1600 96:?:? 51 256 10 2.1 Uudelleenimetty 8800M GTX
GeForce 9800M GTS 2008 65 1024 600 1500 1600 64:?:? 51 256 10 2.1
GeForce 9800M GTX 2008 55 1024 500 1250 1600 112:?:? 51 256 10 2.1

GeForce 100M (1xxM) -sarja[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Malli Valmistusvuosi Koodinimi Valmistusprosessi (nm) Liitäntä tietokoneeseen interface Muistin enimmäismäärä (MiB) Kellotaajuus Config core1 Siirtokyky enimmillään (GT/s) Muisti Grafiikkakirjastotukiversio GFLOPs (MADD/MUL) Ominaisuudet
Ydin (MHz) Shader (MHz) Muisti (MHz) Siirtokyky enimmillään (GB/s) Väylätyyppi Väylän leveys (bittiä) DirectX OpenGL
GeForce G 105M 2009  ? 65 PCIe 2.0 512  ? 1600 1000/1400 8:?:?  ? 8/11 DDR2/GDDR3 64 10 2.1 38 PureVideo HD, CUDA, Hybrid SLI
GeForce G 110M 2009  ? 65 PCIe 2.0 1024  ? 1000 1000/1400 16:?:?  ? 8/11 DDR2/GDDR3 64 10 2.1 48 PureVideo HD, CUDA, Hybrid SLI
GeForce GT 130M 2009 G96M 65 PCIe 2.0 x16 1024 600 1500 1000/1600 32:16:8  ? 16/25 DDR2/GDDR3 128 10 3.0 144 PureVideo HD, CUDA, Hybrid SLI
GeForce GTS 150M 2009  ? 55 PCIe 2.0 x16 1024  ? 1000 1600 64:?:? 13 51 GDDR3 256 10 3.0[86] 192 PureVideo HD, CUDA, Hybrid SLI
GeForce GTS 160M 2009  ? 55 PCIe 2.0 x16 1024 600 1500 1600 64:?:? 19 51 GDDR3 256 10 3.0[86] 288 PureVideo HD, CUDA, Hybrid SLI

GeForce 200M (2xxM) -sarja[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

GeForce 200M -sarja kannettaviin tietokoneisiin.

Malli Valmistusvuosi Koodinimi Valmistusprosessi (nm) Tiedonsiirtoväylä Muistin enimmäismäärä (MiB) Kellotaajuus Config core1 Siirtokyky enimmillään (GT/s) Muisti Grafiikkakirjastotukiversio GFLOPs (MADD/MUL) Ominaisuudet
Ydin (MHz) Shader (MHz) Muisti (MHz) Siirtokyky enimmillään (GB/s) Väylän tyyppi Väylän leveys (bittiä) DirectX OpenGL
GeForce G210M 2009 GT218 40 PCIe 2.0 x16 512 625 1500 800 16:?:?  ?  ? GDDR3 64 10.1 2.1 72
GeForce GT 230M 2009 GT216 40 PCIe 2.0 x16 1024 500 1100 800 48:?:?  ?  ? GDDR3 128 10.1 2.1 158
GeForce GT 240M 2009 GT216 40 PCIe 2.0 x16 1024 550 1210 800 48:?:?  ?  ? GDDR3 128 10.1 2.1 174
GeForce GTS 250M 2009 GT215 40 PCIe 2.0 x16 1024 500 1250 1600 96:?:?  ?  ? GDDR5 128 10.1 2.1 360
GeForce GTS 260M 2009 GT215 40 PCIe 2.0 x16 1024 550 1375 1800 96:?:?  ?  ? GDDR5 128 10.1 2.1 396
GeForce GTX 260M 2009 G92b 55 PCIe 2.0 x16 1024 550 1375 1900 112:56:16 30.8 61 GDDR3 256 10 2.1 462
GeForce GTX 280M 2009 G92b 55 PCIe 2.0 x16 1024 585 1463 1900 128:64:16 37.44 61 GDDR3 256 10 2.1 562

GeForce 300M (3xxM) -sarja[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Malli Valmistusvuosi Koodinimi Valmistusprosessi (nm) Liitäntä interface Muistin enimmäismäärä (MiB) Kellotaajuus Config core1 Fillrate max (GT/s) Muisti Tuettu grafiikkakirjastoversio GFLOPs (MADD/MUL) TDP (Vatteja) Ominaisuudet
Core (MHz) Shader (MHz) Memory (MHz) Muistiväylän enimmäistiedonsiirtokyky (GB/s) Väylän tyyppi Väylän leveys (bittiä) DirectX OpenGL
GeForce 305M Q1/10 40 PCIe 2.0 x16 512 MB 1500 700 16:?:? DDR3
GDDR3
64 10.1 2.1 55
GeForce 310M Q1/10 40 PCIe 2.0 x16 512 MB 625 1500 800 16:?:? DDR3
GDDR3
64 10.1 2.1 73
GeForce GT 325M Q1/10 40 PCIe 2.0 x16 1024 MB 1210 1066 48:?:? DDR3
GDDR3
128 10.1 2.1 142
GeForce GT 330M Q1/10 40 PCIe 2.0 x16 1024 MB 575 1265 800 48:?:? DDR3
GDDR3
128 10.1 2.1 182
GeForce GT 335M Q1/10 40 PCIe 2.0 x16 1024 MB 485 1210 1066 72:?:? DDR3
GDDR3
128 10.1 2.1 233
GeForce GTS 350M Q1/10 40 PCIe 2.0 x16 1024 MB 2000 96:?:? DDR3
GDDR5
GDDR5
128 10.1 2.1 360
GeForce GTS 360M Q1/10 40 PCIe 2.0 x16 1024 MB 2000 96:?:? DDR3
GDDR3
GDDR5
128 10.1 2.1 413

Tehotyöasemien näytönohjaimet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Quadro[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Malli Koodinimi Valmistusprosessi (nm) Liitäntä tietokoneeseen interface Muistin enimmäismäärä (MiB) Ytimen enimmäiskelotaajuus (MHz) Muistin enimmäiskellotaajuus (MHz) Config core123 Siirtokyky enimmillään (MT/s) Muisti Grafiikkakirjastotuki (versio) Ominaisuudet
Siirtokyky enimmillään (GB/s) Väylätyyppi Väylän leveys (bittiä) DirectX OpenGL
Quadro NV10GL 220 AGP 4x 64 135 166 0.5:4:4:4 480 2.66 SDR 128 7 1.2
Quadro2 MXR NV11GL 180 AGP 4x 64 175 183 0.5:2:4:4 800 2.93 SDR 128 9.0 1.2
Quadro2 EX NV11GL 180 AGP 4x 64 175 166 0.5:2:4:4 700 2.7 SDR 128 9.0 1.2
Quadro2 PRO NV15GL 150 AGP 4x 64 250 400 0.5:4:8:8 2000 6.4 DDR 128 9.0 1.2
Quadro DCC NV20GL 180 AGP 4x 128 200 460 1:4:8:8 1600 7.4 DDR 128 8.0 1.4
Quadro4 380XGL NV18GL 150 AGP 8x 128 275 513 0.5:2:4:4 1100 8.2 DDR 128 8 1.4
Quadro4 500XGL NV17GL 150 AGP 4x 128 250 166 0.5:2:4:4 1000 2.7 SDR 128 8 1.4
Quadro4 550XGL NV17GL 150 AGP 4x 64 270 400 0.5:2:4:4 1000 6.4 DDR 128 8 1.4
Quadro4 580XGL NV18GL 150 AGP 8x 64 DDR 128 8 1.4
Quadro4 700XGL NV25 150 AGP 4x 64 275 550 2:4:8:8 2200 8.8 DDR 128 8 1.4
Quadro4 750XGL NV25 150 AGP 4x 128 275 550 2:4:8:8 2200 8.8 DDR 128 8 1.4 Stereo näyttö
Quadro4 900XGL NV25 150 AGP 4x 128 300 650 2:4:8:8 2400 10.4 DDR 128 8 1.4 Stereo näyttö
Quadro4 980XGL NV28GL 150 AGP 8x 128 300 650 2:4:8:8 2400 10.4 DDR 128 8 1.4 Stereo näyttö
Quadro 600 NV34GL 150 PCI 256 350 800 1:2:2:2
*:4:4:4
1000 7.8 DDR 128 9.0 2.0 Stereo näyttö
Quadro FX 500 NV34GL 150 AGP 8x 128 270 480 1:2:2:2
*:4:4:4
1080 7.687 DDR 128 9.0 2.0 Stereo näyttö
Quadro FX 500 NV35GL 150 AGP 8x 128 275 275 1:2:2:2
*:4:4:4
1100 4.4 DDR 128 9.0 2.0
Quadro FX 1000 NV30GL 130 AGP 8x 128 300 300 2:4:8:8 2400 9.6 DDR2 128 9.0 2.0 Stereo näyttö
FX 1100 NV36GL 130 AGP 8x 128 425 325 3:2:2:2
*:4:4:4
1700 5.2 DDR2 128 9.0 2.0
Quadro FX 2000 NV30GL 130 AGP 8x 128 400 800 2:4:8:8 3200 12.8 DDR 128 9.0 2.0 Stereo näyttö
Quadro FX 3000 NV35GL 130 AGP 8x 256 400 850 3:4:8:8 3200 27.2 DDR 256 9.0 2.0 Stereo näyttö
Quadro FX 3000G NV35GL 130 AGP 8x 256 400 850 3:4:8:8 3200 27.2 DDR 256 9.0 2.0 Stereo näyttö, Genlock
Quadro FX 4000 NV40GL 130 AGP 8x 256 375 500 5:12:12:8 4500 32.0 GDDR3 256 9.0c 2.0 Stereo näyttö
Quadro FX 4000 SDI NV40GL 130 AGP 8x 256 375 500 5:12:12:8 4500 32.0 GDDR3 256 9.0c 2.0 Stereo näyttö, Genlock
Quadro FX 350 G72GL 90 PCIe x16 128 550 810 3:4:4:2 1100 6.48 DDR2 128 9.0c 2.0
Quadro FX 550 G73GL 90 PCIe x16 128 360 800 4:8:8:8 2880 12.8 GDDR3 128 9.0c 2.0
Quadro FX 560 G73GL 90 PCIe x16 128 350 1200 5:12:12:8 4200 19.2 GDDR3 128 9.0c 2.0
Quadro FX 570 G84GL ? PCIe x16 256 460 800 ? ? 12.8 DDR2 128 10 2.1
Quadro FX 1400 NV41 130 PCIe x16 128 350 600 5:12:12:8 4200 19.2 DDR 256 9.0c 2.0 Stereo näyttö, SLI
Quadro FX 1500 G71 90 PCIe x16 256 375 800 7:20:20:16 7500? 40.0 GDDR3 256 9.0c 2.0
Quadro FX 1700 G84GL ? PCIe x16 512 460 800 ? ? 12.8 DDR2 128 10 2.1
Quadro FX 3450 NV41 130 PCIe x16 256 425 1000 5:12:12:8 5100 32.0 GDDR3 256 9.0c 2.0 Stereo näyttö, SLI
Quadro FX 3500 G71GL 90 PCIe x16 256 470 1320 7:20:20:16 3290 42.2 GDDR3 256 9.0c 2.0 Stereo näyttö, SLI
Quadro FX 37002 G92 65 PCIe x16 2.0 512 600 1800 112:56:16 33600 51.2 GDDR3 256 10 2.1 Stereo näyttö, SLI
Quadro FX 4500 G70 110 PCIe x16 512 470 1050 8:24:24:16 11280 33.6 GDDR3 256 9.0C 2.0 Stereo näyttö, SLI, Genlock
Quadro FX 4500X2 G70 110 PCIe x16 1024 470 1050 16:48:48:32 11280 33.6 GDDR3 256 9.0C 2.0 Stereo näyttö, Genlock
Quadro FX 4500 SDI G70 110 PCIe x16 512 470 1050 8:24:24:16 11280 33.6 GDDR3 256 9.0C 2.0 Stereo näyttö, Genlock
Quadro FX 46002 G80 90 PCIe x16 768 500 1400 128:32:24 32000 67.2 GDDR3 384 10 2.0 Stereo näyttö, SLI, Genlock
Quadro FX 5500 G71 90 PCIe x16 1024 700 1050 8:24:24:16 16800 33.6 DDR2 256 9.0c 2.0 Stereo näyttö, SLI, Genlock
Quadro FX 5500 SDI G71 90 PCIe x16 1024 700 1050 8:24:24:16 16800 33.6 DDR2 256 9.0c 2.0 Stereo näyttö, SLI, Genlock
Quadro FX 56002 G80 55 PCIe 2.0 x16 1536 600 1600 196:32:24 38400 76.8 GDDR3 384 10 2.0 Stereo näyttö, SLI, Genlock
Quadro FX 5800 G100GL-U 55 PCIe 2.0 x16 4096 ? ? 240:?:? 52000 102 ?GDDR3 512 10 2.1 Stereo DP kaksi DVI liitäntää SLI
Malli Koodinimi Valmistusprosessi (nm) Liitäntä tietokoneeseen interface Muistin enimmäismäärä (MiB) Ytimen kellotaajuus (MHz) Muistin kellotaajuus (MHz) Config core123 Siirtokyky enimmillään (MT/s) Siirtokyky enimmillään (GB/s) Väylän tyyppi Väylän leveys (bittiä) DirectX OpenGL Features
Muisti Grafiikkakirjastotuki (versio)

Lähteet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

  1. https://support.microsoft.com/en-us/kb/179113
  2. http://www.anandtech.com/show/2716/2
  3. http://muropaketti.com/amd-ja-nvidia-esittelivat-directx-12-rajapinnan-hyotyja-ja-uudistuksista
  4. Astle, Dave. "Moving Beyond OpenGL 1.1 for Windows", gamedev.net, 2003-04-01. Luettu 2007-11-15. 
  5. a b c OpenGL 2.1 specification
  6. http://www.opengl.org/registry/doc/glspec30.20080811.pdf OpenGL 3.0 specification, retrieved August 12, 2008
  7. a b c d http://www.gpureview.com/GeForce4-MX420-card-126.html
  8. a b http://www.gpureview.com/geforce4-mx440-se-card-307.html
  9. a b c d e f g https://www.techpowerup.com/gpudb/2132/geforce4-mx-440-8x
  10. a b c d e f g h i j https://www.techpowerup.com/gpudb/786/geforce4-mx-460
  11. a b c d e f g h i j k l m https://www.techpowerup.com/gpudb/776/geforce4-mx-4000
  12. a b c d e f g h i j https://www.techpowerup.com/gpudb/2133/geforce4-ti-4200
  13. https://www.techpowerup.com/gpudb/2134/geforce4-ti-4200
  14. https://www.techpowerup.com/gpudb/2134/geforce4-ti-4200
  15. a b c d e f g h i j k https://www.techpowerup.com/gpudb/182/geforce4-ti-4200-8x
  16. a b c d e f g h i j k https://www.techpowerup.com/gpudb/180/geforce4-ti-4400
  17. a b c d e f g h i j k https://www.techpowerup.com/gpudb/60/geforce-fx-5200
  18. a b c d e f g h i j k l https://www.techpowerup.com/gpudb/61/geforce-fx-5200-ultra
  19. a b c d e f g h i j k l https://www.techpowerup.com/gpudb/58/geforce-pcx-5300
  20. a b c d e f g h i j k l m https://www.techpowerup.com/gpudb/926/geforce-fx-5500
  21. a b c d e f g h i j k https://www.techpowerup.com/gpudb/589/geforce-fx-5600-xt
  22. a b c d e f g h i j k l m https://www.techpowerup.com/gpudb/64/geforce-fx-5600
  23. a b c d e f g h i j k l https://www.techpowerup.com/gpudb/65/geforce-fx-5600-ultra
  24. a b c d e f g h i j k l m https://www.techpowerup.com/gpudb/67/geforce-fx-5700-ve
  25. a b c d e f g h i j https://www.techpowerup.com/gpudb/747/geforce-fx-5700-le
  26. a b c d e f g h i j k https://www.techpowerup.com/gpudb/69/geforce-fx-5700
  27. a b c d e f g h i j k https://www.techpowerup.com/gpudb/70/geforce-fx-5700-ultra
  28. Viittausvirhe: Virheellinen <ref>-elementti; viitettä muistilla ei löytynyt
  29. a b c d e f g h i j k l m https://www.techpowerup.com/gpudb/57/geforce-pcx-5750
  30. a b c d e f g h i j k l https://www.techpowerup.com/gpudb/703/geforce-fx-5800
  31. a b c d e f g h i j k l m https://www.techpowerup.com/gpudb/74/geforce-fx-5800-ultra
  32. a b c d e f g h i j k https://www.techpowerup.com/gpudb/76/geforce-fx-5900-xt
  33. a b c d e f g h i j k l m https://www.techpowerup.com/gpudb/77/geforce-fx-5900
  34. a b c d e f g h i j k l m https://www.techpowerup.com/gpudb/704/geforce-fx-5900-ultra
  35. a b c d e f g h i j k l m https://www.techpowerup.com/gpudb/56/geforce-pcx-5900
  36. a b c d e f g h i j k l m https://www.techpowerup.com/gpudb/79/geforce-fx-5950-ultra
  37. a b c d e f g h i j k l m https://www.techpowerup.com/gpudb/54/geforce-pcx-5950
  38. a b c d e f g h i j k l m n o https://www.techpowerup.com/gpudb/713/geforce-6500
  39. a b c d e f g h i j k l m n o https://www.techpowerup.com/gpudb/715/geforce-6600-le
  40. a b c d e f g h i j k l m n o p https://www.techpowerup.com/gpudb/14/geforce-6600-gt
  41. a b c d e f g h i j k l m n o p https://www.techpowerup.com/gpudb/1837/geforce-6700-xl
  42. a b c d e f g h i j k l m n o p https://www.techpowerup.com/gpudb/13/geforce-6800-le
  43. a b c d e f g h i j k l m n o p https://www.techpowerup.com/gpudb/2135/geforce-6800-xt
  44. a b c d e f g h i j k l m n o p https://www.techpowerup.com/gpudb/1775/geforce-6800
  45. a b c d e f g h i j k l m n o p https://www.techpowerup.com/gpudb/145/geforce-6800-gs
  46. a b c d e f g h i j k l m n o p https://www.techpowerup.com/gpudb/1774/geforce-6800-gt
  47. a b c d e f g h i j k l m n o p https://www.techpowerup.com/gpudb/10/geforce-6800-ultra
  48. https://www.techpowerup.com/gpudb/2171/geforce-7025-nforce-630a
  49. https://www.techpowerup.com/gpudb/2152/geforce-7050-pv-nforce-630a
  50. https://www.techpowerup.com/gpudb/721/geforce-7100-gs
  51. https://www.techpowerup.com/gpudb/723/geforce-7200-gs
  52. https://www.techpowerup.com/gpudb/726/geforce-7300-se
  53. https://www.techpowerup.com/gpudb/727/geforce-7300-le
  54. https://www.techpowerup.com/gpudb/725/geforce-7300-gs
  55. https://www.techpowerup.com/gpudb/175/geforce-7300-gt
  56. https://www.techpowerup.com/gpudb/1772/geforce-7500-le
  57. https://www.techpowerup.com/gpudb/162/geforce-7600-gs
  58. https://www.techpowerup.com/gpudb/1769/geforce-7650-gs
  59. https://www.techpowerup.com/gpudb/152/geforce-7600-gt
  60. https://www.techpowerup.com/gpudb/150/geforce-7800-gs-agp
  61. https://www.techpowerup.com/gpudb/126/geforce-7800-gt
  62. https://www.techpowerup.com/gpudb/127/geforce-7800-gtx
  63. https://www.techpowerup.com/gpudb/144/geforce-7800-gtx-512
  64. https://www.techpowerup.com/gpudb/184/geforce-7900-gs
  65. https://www.techpowerup.com/gpudb/153/geforce-7900-gt
  66. https://www.techpowerup.com/gpudb/185/geforce-7900-gto
  67. https://www.techpowerup.com/gpudb/154/geforce-7900-gtx
  68. https://www.techpowerup.com/gpudb/172/geforce-7900-gx2
  69. https://www.techpowerup.com/gpudb/183/geforce-7950-gt
  70. https://www.techpowerup.com/gpudb/169/geforce-7950-gx2
  71. [1], Theinquirer.net, accessed April 12, 2007.
  72. a b Nvidia Corporation: GeForce 8400 Viittausvirhe: Virheellinen <ref>-elementti; nimi "nvidia-071112" on määritetty usean kerran eri sisällöillä
  73. a b Nvidia Corporation: GeForce 8600
  74. a b c d e Nvidia Corporation: GeForce 8800
  75. Nvidia Corporation: NVIDIA GeForce 8800 GT
  76. OpenGL Extensions Viewer 3.0: 8800 GT OpenGL 2.1 support Arkistoitu 21.4.2013.
  77. Nvidia Corporation: Nvidia GeForce 9400 GT
  78. Nvidia Corporation: Nvidia GeForce 9500 GT
  79. NVIDIA GeForce 9600 GSO
  80. NVIDIA GeForce 9600 GSO
  81. NVIDIA GeForce 9600 GSO
  82. a b PConline review, accessed Tammikuun 14, 2008.
  83. Nvidia Corporation: Nvidia GeForce 9600 GT
  84. Nvidia Corporation: NVIDIA GeForce 9800 GT
  85. https://www.techpowerup.com/gpudb/639/geforce-g100-oem
  86. a b c d e f Viittausvirhe: Virheellinen <ref>-elementti; viitettä NVIDIA_OpenGL_3.0 ei löytynyt
  87. https://www.techpowerup.com/gpudb/638/geforce-gt-120-oem
  88. https://www.techpowerup.com/gpudb/640/geforce-gt-130-oem
  89. https://www.techpowerup.com/gpudb/637/geforce-gts-150-oem
  90. https://www.techpowerup.com/gpudb/611/geforce-205-oem
  91. https://www.techpowerup.com/gpudb/2020/geforce-210
  92. https://www.techpowerup.com/gpudb/2246/geforce-gt-220
  93. https://www.techpowerup.com/gpudb/617/geforce-gt-230
  94. https://www.techpowerup.com/gpudb/619/geforce-gt-240
  95. GeForce GT 340 Specification
  96. Malline:PDFlink, page 11 of 22
  97. a b Ryan Smith: NVIDIA's GeForce GTX 580: Fermi Refined November 9, 2010.
  98. Techpowerup NVIDIA GeForce GTX 580 1536 MB
  99. a b c d e f g h i j k l m Nvidia: Vulkan support in Windows driver version 368.69 and Linux driver version 367.27 27.5.2016.
  100. Malline:PDFlink, page 6 of 29
  101. Nvidia GeForce GT 705 | techPowerUp GPU Database Viitattu 11.12.2015.
  102. Nvidia GeForce GT 710 | techPowerUp GPU Database Viitattu 11.12.2015.
  103. Nvidia GeForce GT 720 | techPowerUp GPU Database Viitattu 11.12.2015.
  104. GT 730 | Specifications Viitattu 11.12.2015.
  105. Articles - EVGA GeForce GTX 780 6GB Step-Up Available Now! 21.3.2014. EVGA. Viitattu 11.12.2015.
  106. GeForce GTX780 Ti. Specifications Viitattu 11.12.2015.
  107. Nvidia GeForce GTX 780 Ti has 2880 CUDA cores Viitattu 11.12.2015.
  108. PNY dévoile son nouveau foudre de guerre: la GeForce GTX 780 TI. Viitattu 11.12.2015.
  109. GeForce GTX Titan Viitattu 11.12.2015.
  110. Titan Graphics Card Viitattu 11.12.2015.
  111. Nvidia's GeForce GTX Titan, Part 1: Titan For Gaming, Titan For Compute Viitattu 11.12.2015.
  112. Titan’s Compute Performance (aka Ph.D Lust) - Nvidia’s GeForce GTX Titan Review, Part 2: Titan's Performance Unveiled ”the calculated fp64 peak of Titan is 1.5 TFlops. However, under heavy load in fp64 mode, the card may underclock below the listed 837MHz to remain within the power and thermal specifications” Viitattu 11.12.2015.
  113. Sprout Pro by HP HP. Viitattu 10.2.2016.
  114. Linux, Solaris, and FreeBSD driver 361.28 (long-lived branch release) 9.2.2016. Nvidia. Viitattu 10.2.2016.
  115. HP's 3D-scanning Sprout Pro PC is built for schools Engadget. Viitattu 10.2.2016.
  116. Release 355 Graphics Drivers for Windows, Version 355.82 (PDF) Viitattu 11.12.2015.
  117. GTX 950 | Specifications GeForce. Viitattu 11.12.2015.
  118. GTX 960 | Specifications GeForce. Viitattu 11.12.2015.
  119. GTX 970 | Specifications GeForce. Viitattu 11.12.2015.
  120. GTX 980 | Specifications GeForce. Viitattu 11.12.2015.
  121. GTX 980 Ti | Specifications GeForce. Viitattu 11.12.2015.
  122. a b GTX Titan X | Specifications GeForce. Viitattu 11.12.2015.
  123. Notebookcheck review, accessed October 10, 2008.

Katso myös[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Aiheesta muualla[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Commons
Wikimedia Commonsissa on kuvia tai muita tiedostoja aiheesta NVIDIAn näytönohjaimet.