Luettelo Mao Zedongin teoksista

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun

Tämä on luettelo Mao Zedongin teoksista.

Suomennetut teokset[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Poliittiset[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Ajankohta Nimeke Teoksessa
maaliskuu 1926 Kiinalaisen yhteiskunnan luokista Mao 1958a
maaliskuu 1927 Selostus talonpoikaisliikkeen tutkimuksesta Hunanin maakunnassa Mao 1958a
1928-10-055. lokakuuta 1928 Miksi punainen valta on Kiinassa mahdollinen? Mao 1958a
joulukuu 1929 Puolueessa esiintyvien virheellisten ajatusten oikaisemisesta Mao 1972a
toukokuu 1930 Vastustakaa kirjojen palvontaa Mao 1971
1934-01-2323. tammikuuta 1934 Talouspolitiikkamme Mao 1958a
1934-01-2727. tammikuuta 1934 Enemmän huolenpitoa kansan elämästä, enemmän huomiota työmenetelmiin Mao 1958a
1935-12-2727. joulukuuta 1935 Japanilaisia imperialisteja vastaan käytävän taistelun taktiikasta Mao 1958a
1936-12-2828. joulukuuta 1936 Lausunto Tšiang Kai-šekin lausunnon johdosta Mao 1958a
1937-05-033. toukokuuta 1937 Kiinan kommunistisen puolueen tehtävät Japania vastaan käytävän sodan kaudella Mao 1958a
heinäkuu 1937 Käytännöstä Mao 1958a
1937-07-2323. heinäkuuta 1937 Japanin hyökkäystä vastaan käytävän taistelun poliittinen linja, käytännölliset toimenpiteet ja näköalat Mao 1958a
elokuu 1937 Ristiriidasta Mao 1958a
1937-08-2525. elokuuta 1937 Kaikki voimat liikkeelle voiton saavuttamiseksi japanilaisista anastajista Mao 1958a
1937-09-077. syyskuuta 1937 Vastustakaa liberalismia Mao 1972a
1937-09-2929. syyskuuta 1937 Kuomingtangin ja kommunistisen puolueen yhteistyön esiin nostamia välttämättömiä tehtäviä Mao 1958a
1937-11-1212. marraskuuta 1937 Shanghain ja Taijuanin kukistumisen jälkeen japanilaisia anastajia vastaan käytävässä sodassa muodostunut tilanne ja siitä johtuvat tehtävät Mao 1958a
toukokuu 1938 Pitkällisestä sodasta Mao 1958a
1938-05-1515. toukokuuta 1938 Šensin–Kansun–Ningsian raja-alueen hallituksen ja 8. armeijan selustahallinnon julistus Mao 1958a
lokakuu 1938 Kiinan kommunistisen puolueen paikka kansallisessa sodassa Mao 1958b
1938-11-055. marraskuuta 1938 Kysymys riippumattomuudesta ja itsenäisyydestä yhteisrintamassa Mao 1958b
toukokuu 1939 Toukokuun 4. päivän liike Mao 1958b
1939-05-044. toukokuuta 1939 Nuorisoliikkeen kehityssuunta Mao 1958b
1939-08-011. elokuuta 1939 Taantumukselliset on taltutettava Mao 1958b
joulukuu 1939 Kiinan vallankumous ja Kiinan kommunistinen puolue Mao 1958b
1939-12-2121. joulukuuta 1939 Norman Bethunen muistoksi Mao 1972a
tammikuu 1940 Uudesta demokratiasta Mao 1958b
1940-02-011. helmikuuta 1940 On liitettävä yhteen kaikki voimat, jotka kannattavat taistelua japanilaisia anastajia vastaan, on taisteltava kovakalloisten kommunisminvastaista koplaa vastaan Mao 1958b
1940-02-011. helmikuuta 1940 Kymmenen vaatimusta Kuomingtangille Mao 1958b
1940-03-066. maaliskuuta 1940 Valta japanilaisille anastajille tehtävän vastarinnan alueilla Mao 1958b
heinäkuu 1940 Yhteenliittymisen puolesta loppuun saakka Mao 1958b
1941-01-2020. tammikuuta 1941 Kiinan kommunistisen puolueen keskuskomitean yhteydessä toimivan vallankumouksellisen sotaneuvoston päiväkäsky Mao 1958b
1941-01-2222. tammikuuta 1941 Kiinan kommunistisen puolueen keskuskomitean yhteydessä toimivan vallankumouksellisen sotaneuvoston edustajan lausunto Hsinhuan tietotoimiston kirjeenvaihtajalle Mao 1958b
1941-03-1717. maaliskuuta 1941 Alkulause "Maaseudun tutkimusaineistoon" Mao 1958b
1941-03-1818. maaliskuuta 1941 Tilanne toisen kommunisminvastaisen kamppailun murskaamisen jälkeen Mao 1958b
1941-04-1919. huhtikuuta 1941 Jälkilause "Maaseudun tutkimusaineistoon" Mao 1958b
toukokuu 1941 Järjestämme opiskelun uudella tavalla Mao 1958b
1941-05-2626. toukokuuta 1941 Kaukoidän "Münchenin" järjestäjien juonet on paljastettava Mao 1958b
1943-06-011. kesäkuuta 1943 Joitakin johtamismenetelmiä koskevia kysymyksiä Mao 1972b
1941-06-2323. kesäkuuta 1941 Fasisminvastaisen taistelun kansainvälisestä yhteisrintamasta Mao 1958b
1941-11-2121. marraskuuta 1941 Puhe Šensin–Kansun–Ningsian raja-alueen poliittisen kansanneuvoston istunnossa Mao 1958b
1942-05-022. toukokuuta 1942 Kirjallisuuden ja taiteen kysymyksiä käsittelevässä neuvottelukokouksessa Jenanissa pidetyt puheet: Alkusanat Mao 1958b
1942-05-2323. toukokuuta 1942 Kirjallisuuden ja taiteen kysymyksiä käsittelevässä neuvottelukokouksessa Jenanissa pidetyt puheet: Loppusanat Mao 1958b
1942-11-066. marraskuuta 1942 Lokakuun vallankumouksen 25-vuotispäivän johdosta Mao 1958b
joulukuu 1942 Talous- ja rahakysymykset japanilaisia anastajia vastaan käytävän sodan kaudella Mao 1958b
1943-07-1212. heinäkuuta 1943 Kysely Kuomingtangille Mao 1958b
1944-09-088. syyskuuta 1944 Palvelkaa kansaa Mao 1972a
1944-10-1111. lokakuuta 1944 Tšiang Kai-šekin lokakuun 10. päivän juhlassa pitämän puheen johdosta Mao 1958b
1944-10-1111. lokakuuta 1944 Yhteisrintama sivistyneistössä Mao 1958b
1945-01-3131. tammikuuta 1945 Sissialueillakin voidaan hoitaa tuotantoa Mao 1958b
1945-04-2323. huhtikuuta 1945 Kiinan kaksi kohtaloa Mao 1958b
1945-04-2424. huhtikuuta 1945 Kokoomushallituksesta Mao 1958b
1945-06-1111. kesäkuuta 1945 Ju-kung siirsi vuoria Mao 1958b
1945-07-1111. heinäkuuta 1945 Hurleyn vaarallinen politiikka Mao 1958b
1945-08-099. elokuuta 1945 Viimeinen taistelu japanilaisia anastajia vastaan Mao 1958b
1949-03-1313. maaliskuuta 1949 Puoluekomiteoiden työmenetelmät Mao 1972b
1953-07-099. heinäkuuta 1953 Valtiokapitalismista Mao 2005
1957-02-2727. helmikuuta 1957 Kansan keskuudessa esiintyvien ristiriitojen oikeasta ratkaisutavasta Mao 1972c
toukokuu 1963 Mistä oikeat ajatukset ovat peräisin? Mao 1972c

Runot[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Ajankohta Nimeke Teoksessa
1925 Ch'ang-sha Mao 1973
kevät 1927 Keltaisen kurjen torni Mao 1973
syksy 1928 Ching-kang-vuori Mao 1973
syyslokakuu 1929 Sota Chiangin ja Kuangsin joukkojen välillä Mao 1973
1929-10-1111. lokakuuta 1929 Ch'ung-yang-juhla Mao 1973
tammikuu 1930 Uudenvuoden päivä Mao 1973
helmikuu 1930 Kuang-ch'angin tiellä Mao 1973
heinäkuu 1930 T'ing-chousta Ch'ang-shahan Mao 1973
kevät 1931 Kohti ensimmäistä saartotaistelua Mao 1973
kesä 1931 Kohti toista saartotaistelua Mao 1973
kesä 1933 Ta-po-ti Mao 1973
19341935 Kolme runoa Mao 1973
kesä 1934 Hui-ch'ang Mao 1973
helmikuu 1935 Lou-shanin sola Mao 1973
lokakuu 1935 Pitkä marssi Mao 1973
lokakuu 1935 K'un-lun Mao 1973
lokakuu 1935 Liu-p'anin vuori Mao 1973
helmikuu 1936 Lumi Mao 1973
huhtikuu 1949 Kansan vapautusarmeija valtaa Nankingin Mao 1973
1949-04-2929. huhtikuuta 1949 Vastaus herra Liu Ya-tselle Mao 1973
lokakuu 1950 Vastaus herra Liu Ya-tselle Mao 1973
kesä 1954 Pei-tai-ho Mao 1973
kesäkuu 1956 Uinti Mao 1973
1957-05-1111. toukokuuta 1957 Vastaus Li Shu-ille Mao 1973
1958-07-011. heinäkuuta 1958 Hyvästi vitsauksen henki I–II Mao 1973
1959-06-2525. kesäkuuta 1959 Shao-shaniin saavuttua Mao 1973
1959-07-011. heinäkuuta 1959 Kiipeän Lu-vuorelle Mao 1973
1961 Vastaus eräälle ystävälle Mao 1973
helmikuu 1961 Kirjoitettu naissotilaan valokuvaan Mao 1973
1961-09-099. syyskuuta 1961 Kirjoitettu valokuvaan... Mao 1973
1961-11-1717. marraskuuta 1961 Vastaus toveri Ku Mo-jolle Mao 1973
joulukuu 1961 Laulu luumunkukasta Mao 1973
1962-12-2626. joulukuuta 1962 Taivaan pilvet Mao 1973
1963-01-099. tammikuuta 1963 Vastaus toveri Ku Mo-jolle Mao 1973
1965 Käynti Ching-kangin vuorella vuonna 1965 Mao 1973

Katso myös[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Lähteet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

  • Mao Tse-tung: Teoksia. Osa 1. Suomentanut Tuure Lehén. Helsinki: Kansankulttuuri, 1958a. OCLC 57997007.
  • Mao Tse-tung: Teoksia. Osa 2. Suomentanut Tuure Lehén. Helsinki: Kansankulttuuri, 1958b. OCLC 57997007.
  • Mao Tse-tung: Opintomenetelmästä. Helsinki: Helsingin marxilais-leniniläinen seura, 1971. OCLC 57942963.
  • Mao Tse-tung: 5 artikkelia. Helsinki: Helsingin marxilais-leniniläinen seura, 1972a. OCLC 58027833.
  • Mao Tse-tung: Työmenetelmistä. Helsinki: Helsingin marxilais-leniniläinen seura, 1972b. OCLC 58027744.
  • Mao Tse-tung: Neljä filosofista teosta. Helsinki: Helsingin marxilais-leniniläinen seura, 1972c. OCLC 58027843.
  • Mao Tse-tung: Runot. Suomentanut Pertti Nieminen. Helsinki: Tammi, 1973. ISBN 951-30-2681-7.
  • Mao Zedong: Valtiokapitalismista. Sosialismi.net, 2005. Teoksen verkkoversio.

Kirjallisuutta[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

  • Devillers, Philippe: Mitä Mao todella sanoi. Suomentanut Valpola, Aarne. Porvoo: WSOY, 1971. OCLC 57866836.
  • Mao Tse-tung: Otteita puheenjohtaja Mao Tse-tungin teoksista. 2. painos. Helsinki: Suomi–Kiina-seura, 1971.