Luettelo Lentolaivue 34:n ilmavoitoista ja sotatoimitappioista

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun

Luettelo erittelee Suomen ilmavoimien Lentolaivue 34:n jatkosodassa saavuttamat ilmavoitot sekä sotatoimitappiot.

Ilmavoitot[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Lähde: [1]

Päivämäärä Aika Paikka Ohjaaja Oma kone Alasammuttu kone
24. maaliskuuta 1943 14.00–15.00 Vaindlon majakka Ltm Ilmari Juutilainen MT-212 Pe-2
13. huhtikuuta 1943 8.30–9.10 Peninsaari Luutn Paavo Myllylä MT-216 Pe-2
18. huhtikuuta 1943 17.10–17.15 Kirkonmaansaari Luutn Reino Valli MT-209 La-5
19. huhtikuuta 1943 5.30–6.40 Lavansaari Kapt Olli Puhakka MT-204 La-5
19. huhtikuuta 1943 5.30–6.40 Lavansaari Vääp Urho Lehtovaara MT-216 Pe-2
21. huhtikuuta 1943 8.20–9.10 Peninsaari alue Luutn Aimo Euramo MT-206 Pe-2
23. huhtikuuta 1943 5.55–6.50 Harjavallanjärvi Ltm Oiva Tuominen MT-212 Pe-2
2. toukokuuta 1943 9.00–9.35 Leksa, Viro Ltm Oiva Tuominen MT-205 Boston
2. toukokuuta 1943 10.00–11.00 Someri alue Luutn Veikko Evinen MT-203 La-5
2. toukokuuta 1943 10.15–10.55 Lavansaari Vääp Urho Lehtovaara MT-216 La-5
3. toukokuuta 1943 5.00–6.10 Tytärsaari-Lavansaari Kapt Olli Puhakka MT-204 Boston
4. toukokuuta 1943 10.20–11.10 Lavansaari Ltm Yrjö Turkka MT-203 LaGG-3
4. toukokuuta 1943 10.20–11.40 Lavansaari Vääp Lauri Jutila MT-209 LaGG-3
4. toukokuuta 1943 10.20–11.40 Suursaari-Tytärsaari Vääp Lauri Jutila MT-209 LaGG-3
4. toukokuuta 1943 11.05–12.25 Ino Luutn Kyösti Karhila MT-214 2 x LaGG-3
4. toukokuuta 1943 11.05–12.30 Harjavallanjärvi Vänr Yrjö Pallasvuo MT-206 La-5
5. toukokuuta 1943 16.30–17.20 Lavansaari alue Ylik N. Erkinheimo MT-203 Boston ja La-5
5. toukokuuta 1943 16.35–17.30 Suursaari alue Kers A. Nuorala MT-213 La-5
5. toukokuuta 1943 16.40–17.35 Haapasaari Vänr Mauno Kirjonen MT-201 Boston
16. toukokuuta 1943 4.50–5.45 Peninsaari alue Vääp Urho Lehtovaara MT-213 2 x LaGG-3
16. toukokuuta 1943 5.10–6.30 Lavansaari Kers Klaus Alakoski MT-209 I-153
16. toukokuuta 1943 18.10–19.05 Seiskari Ylik N. Erkinheimo MT-203 LaGG-3
17. toukokuuta 1943 19.10–20.15 Peninsaari-Lavansaari Kers Klaus Alakoski MT-213 I-153
18. toukokuuta 1943 19.30–20.40 Peninsaari Kers Klaus Alakoski MT-213 I-153
19. toukokuuta 1943 19.35–20.35 Peninsaari Kapt Eino Luukkanen MT-224 I-153
20. toukokuuta 1943 13.40–14.45 Seiskari Kapt Olli Puhakka MT-229 I-16
20. toukokuuta 1943 13.40–14.45 Kronstadt-Harjavalta Kapt Olli Puhakka MT-229 Jak-1
20. toukokuuta 1943 19.50–20.50 Peninsaari alue Vääp Urho Lehtovaara MT-218 I-153
21. toukokuuta 1943 10.00–10.45 Lavansaari Ltm Yrjö Turkka MT-218 I-153
21. toukokuuta 1943 14.35–15.45 Lavansaari alue Vänr Mauno Kirjonen MT-230 I-153
21. toukokuuta 1943 14.35–15.45 Lavansaari alue Luutn T. Saalasti MT-228 I-153
21. toukokuuta 1943 18.40–19.55 Lavansaari Luutn Kyösti Karhila MT-224 La-5
21.toukokuuta 1943 18.40–19.55 Lavansaari Kers Klaus Alakoski MT-220 2 x LaGG-3
21. toukokuuta 1943 18.45–20.00 Lavansaari Kapt Kullervo Lahtela MT-227 Il-2
21. toukokuuta 1943 18.45–20.00 Lavansaari Vääp Antti Tani MT-229 Il-2
21. toukokuuta 1943 19.10–19.20 Seiskari alue Maj Eino Luukkanen MT-201 La-5
22. toukokuuta 1943 10.25–11.00 Lavansaari Ylik N. Erkinheimo MT-230 LaGG-3
22. toukokuuta 1943 10.50–10.55 Lavansaari Maj Eino Luukkanen MT-201 La-5
23. toukokuuta 1943 15.30–16.20 Tytärsaari-Lavansaari Kapt Kullervo Lahtela MT-225 1/2 x I-16
23. toukokuuta 1943 15.30–16.20 Tytärsaari-Lavansaari Vääp Lauri Jutila MT-230 1/2 x I-16
2. kesäkuuta 1943 14.15–14.45 Someri alue Ltm Oiva Tuominen MT-212 Pe-2
2. kesäkuuta 1943 14.15–15.15 Harjavalta alue Luutn Väinö Pokela MT-214 Pe-2
2. kesäkuuta 1943 14.15–15.15 Seiskari Vääp Mauno Fräntilä MT-217 LaGG-3
2. kesäkuuta 1943 14.15–15.30 Lavansaari Luutn Kalevi Tervo MT-207 Pe-2
2. kesäkuuta 1943 14.40–15.45 Yhinmäki Luutn Lauri Pekuri MT-224 Jak-7B
5. kesäkuuta 1943 15.15–16.25 Oranienbaum Ltm Ilmari Juutilainen MT-222 LaGG-3 ja Tomahawk
5. kesäkuuta 1943 15.15–16.25 Harjavallanjärvi Ltm Ilmari Juutilainen MT-222 I-16
17. kesäkuuta 1943 2.45–3.00 Jääski Vääp Lauri Jutila MT-214 Il-4
24. kesäkuuta 1943 9.35–10.25 Lavansaari Ltm Ilmari Juutilainen MT-205 I-153
24. kesäkuuta 1943 15.50–17.00 Krasnaja Gorka Maj Eino Luukkanen MT-215 LaGG-3
5. heinäkuuta 1943 20.20–21.15 Suursaari alue Vääp Urho Lehtovaara MT-209 Boston
10. heinäkuuta 1943 15.35–16.50 Seiskari Ltm Ilmari Juutilainen MT-217 2 x I-153
10. heinäkuuta 1943 15.35–16.50 Seiskari Ltm Ilmari Juutilainen MT-217 Lightning ?
10. heinäkuuta 1943 15.35–16.50 Seiskari Luutn Kalevi Tervo MT-207 2 x I-153
16. heinäkuuta 1943 16.29 Seiskari alue Maj Eino Luukkanen MT-201 Pe-2
19. heinäkuuta 1943 15.20–15.50 Seiskari alue Ltm Ilmari Juutilainen MT-222 LaGG-3
19. heinäkuuta 1943 16.35–17.30 Pyötsaari Luutn Kyösti Karhila MT-224 Pe-2
19. heinäkuuta 1943 20.35–21.35 Someri alue Ltm Oiva Tuominen MT-220 LaGG-3
20. heinäkuuta 1943 5.00–5.50 Suursaari alue Maj Eino Luukkanen MT-201 2 x LaGG-3
20. heinäkuuta 1943 5.30–6.15 Seiskari Ltm Oiva Tuominen MT-220 Jak-7B
24. heinäkuuta 1943 7.55–8.55 Seiskari-Peninsaari Ltm Oiva Tuominen MT-220 2 x LaGG-3
26. heinäkuuta 1943 10.15–11.15 Haapasaari-Lavansaari Luutn Veikko Evinen MT-225 Il-2
26. heinäkuuta 1943 14.40–15.40 Suursaari Ylik Klaus Alakoski MT-223 La-5
26. heinäkuuta 1943 14.40–15.40 Kreivinlahti Luutn Paavo Myllylä MT-229 Il-2
26. heinäkuuta 1943 17.50–18.30 Piisaari Ltm Yrjö Turkka MT-219 Il-2
29. heinäkuuta 1943 9.55–10.45 Peninsaari Vänr Yrjö Pallasvuo MT-204 La-5
1. elokuuta 1943 16.05–17.10 Tytärsaari alue Vääp Urho Lehtovaara MT-223 1 1/2 x Pe-2
1. elokuuta 1943 16.05–17.10 Tytärsaari alue Luutn Paavo Myllylä MT-209 1 1/2 x Pe-2
7. elokuuta 1943 15.10–15.55 Lavansaari Luutn Kalevi Tervo MT-205 Pe-2 ja La-5
10. elokuuta 1943 15.55–16.45 Seiskari Ltm Ilmari Juutilainen MT-222 LaGG-3
10. elokuuta 1943 15.55–16.45 Seiskari alue Ylik Eino Peltola MT-205 LaGG-3
17. elokuuta 1943 10.05–10.45 Someri Kapt Kullervo Lahtela MT-225 Il-2
17. elokuuta 1943 10.05–10.55 Someri alue Ltm Oiva Tuominen MT-201 Il-2
20. elokuuta 1943 14.55–16.00 Seiskari alue Luutn Kyösti Karhila MT-229 La-5
20. elokuuta 1943 14.55–16.00 Seiskari Ltm Oiva Tuominen MT-209 Boston
20. elokuuta 1943 16.40–17.35 Harjavallanjärvi Kapt Olli Puhakka MT-216 La-5
20. elokuuta 1943 18.40–19.45 Lavansaari Kapt Olli Puhakka MT-216 Il-2 ja Jak-7B
20. elokuuta 1943 18.55 Lavansaari Luutn Kalevi Tervo MT-219 LaGG-3
22. elokuuta 1943 14.55–15.45 Seiskari Ltm Oiva Tuominen MT-216 Il-2
23. elokuuta 1943 16.35–17.20 Tallinna alue Kapt Kullervo Lahtela MT-225 Boston
29. elokuuta 1943 15.10–15.55 Lavansaari Kapt Olli Puhakka MT-204 Jak-7B
29. elokuuta 1943 15.10–15.55 Lavansaari Vääp Antti Tani MT-223 Jak-7B
31. elokuuta 1943 15.35–16.25 Saarenpää alue Ltm Ilmari Juutilainen MT-207 La-5
31. elokuuta 1943 15.30–16.25 Saarenpää alue Luutn Lauri Pekuri MT-205 La-5
4. syyskuuta 1943 13.05–13.50 Seiskari Maj Eino Luukkanen MT-201 La-5
4. syyskuuta 1943 13.05–13.55 Seiskari Ylik Klaus Alakoski MT-229 LaGG-3
7. syyskuuta 1943 13.05–14.05 Tytärsaari alue Ylik Klaus Alakoski MT-229 2 x Jak-7
8. syyskuuta 1943 12.05–12.50 Tytärsaari alue Maj Eino Luukkanen MT-201 LaGG-3
8. syyskuuta 1943 12.05–12.50 Tytärsaari alue Luutn Paavo Myllylä MT-229 LaGG-3
8. syyskuuta 1943 12.05–12.50 Tytärsaari alue Vääp Urho Lehtovaara MT-216 LaGG-3
8. syyskuuta 1943 12.05–12.50 Tytärsaari alue Ylik Klaus Alakoski MT-209 Il-2
8. syyskuuta 1943 12.05–12.50 Tytärsaari alue Vääp Antti Tani MT-223 Il-2
11. syyskuuta 1943 14.10–14.55 Sepelevan majakka Luutn Väinö Pokela MT-205 La-5
11. syyskuuta 1943 14.10–14.55 Sepelevan majakka Ltm Ilmari Juutilainen MT-222 LaGG-3
23. syyskuuta 1943 12.35–13.50 Sepeleva alue Ylik Eino Peltola MT-206 LaGG-3
23. syyskuuta 1943 13.10–13.50 Sepeleva-Kreivinlahti Ltm Ilmari Juutilainen MT-222 Jak-1 ja La-5
4. lokakuuta 1943 9.45–10.55 Ristisaari Vänr Yrjö Pallasvuo MT-233 Jak-9
4. lokakuuta 1943 9.45–10.55 Someri-Ristisaari Vänr Yrjö Pallasvuo MT-233 Jak-9
10. lokakuuta 1943 9.25–9.55 Luumäki Kers H. Leino MT-204 1/2 x Boston
10. lokakuuta 1943 9.25–9.55 Luumäki Vääp Antti Tani MT-201 1/2 x Boston
10. lokakuuta 1943 14.10–14.45 Porkkala-Kallbåda Kapt Kullervo Lahtela MT-225 Pe-2
14. lokakuuta 1943 8.15–9.05 Ilmee Vääp Antti Tani MT-204 Boston
27. lokakuuta 1943 9.50–10.45 Lavansaari alue Maj Eino Luukkanen MT-201 Il-2
27. lokakuuta 1943 11.30–12.25 Suursaari Kapt Olli Puhakka MT-216 Il-2
27. lokakuuta 1943 11.30–12.25 Suursaari Vääp L. Aaltonen MT-201 Jak-7B
27. lokakuuta 1943 14.40–15.35 Tollin majakka Kers Lauri Mäittälä MT-217 La-5
27. lokakuuta 1943 14.40–15.35 Kronstadt-Tolli Ltm Ilmari Juutilainen MT-222 2 x La-5
4. marraskuuta 1943 12.40–13.40 Someri alue Vääp Urho Lehtovaara MT-209 La-5
4. marraskuuta 1943 12.50–13.40 Kotka-Someri Maj Eino Luukkanen MT-201 La-5
4. marraskuuta 1943 14.10–15.15 Sepelavan majakka Ltm Ilmari Juutilainen MT-222 2 x Jak-7B
19. marraskuuta 1943 10.00–10.30 Suursaari alue Kapt Olli Puhakka MT-204 Jak-7B
19. marraskuuta 1943 10.50–11.50 Oranienbaum Ylik G. Lönnfors MT-217 Pe-2
19. marraskuuta 1943 11.00–11.35 Suursaari alue Luutn Paavo Myllylä MT-229 LaGG-3
19. marraskuuta 1943 14.20–15.15 Seivästö alue Ylik Eino Peltola MT-205 Il-2
19. marraskuuta 1943 14.20–15.20 Seivästö alue Luutn T. Mattila MT-206 LaGG-3
19. marraskuuta 1943 14.20–15.20 Seivästö alue Kers E. Lyly MT-217 LaGG-3
6. helmikuuta 1944 11.50–12.40 Siestarjärvi Luutn Lauri Pekuri MT-205 La-5
6. helmikuuta 1944 11.50–12.40 Siestarjoki Ylik Eino Peltola MT-213 La-5
26. helmikuuta 1944 14.00–14.10 Sepelevan majakka Ylik O. Länsivaara MT-237 Pe-2
6. maaliskuuta 1944 13.45–14.15 Kilpisaari ja Narvi Maj Eino Luukkanen MT-201 2 x Pe-2 + La-5
6. maaliskuuta 1944 13.45–14.20 Hamina Vääp Antti Tani MT-209 Pe-2
6. maaliskuuta 1944 13.50–14.30 Someri Vääp Urho Lehtovaara MT-235 Pe-2
6. maaliskuuta 1944 17.10–17.25 Kotka Luutn Paavo Myllylä MT-216 Pe-2
6. maaliskuuta 1944 17.10–17.40 Someri Kers E. Lyly MT-229 La-5
6. maaliskuuta 1944 17.10–17.45 Haapasaari Vääp Antti Tani MT-237 La-5
6. maaliskuuta 1944 17.10–17.50 Hamina Vääp Urho Lehtovaara MT-235 La-5
6. maaliskuuta 1944 17.10–18.05 Sepalevan majakka Ltm Ilmari Juutilainen MT-222 2 x Pe-2
6. maaliskuuta 1944 17.10–18.05 Seiskari Ltm Ilmari Juutilainen MT-222 Jak-9
25. maaliskuuta 1944 15.00–15.45 Oranienbaum Ltm Ilmari Juutilainen MT-243 La-5
7. huhtikuuta 1944 7.35–8.20 Lavansaari Kapt Olli Puhakka MT-204 Jak-9
8. toukokuuta 1944 7.20–7.50 Luppi-Suursaari Ltm Ilmari Juutilainen MT-418 Jak-9
8. toukokuuta 1944 7.20–7.50 Luppi-Suursaari Vääp Antti Tani MT-414 Jak-9
8. toukokuuta 1944 7.20–7.50 Haapasaari Vääp L. Aaltonen MT-423 Jak-9
8. toukokuuta 1944 7.25–7.50 Someri-Suursaari Maj Eino Luukkanen MT-417 Pe-2
16. toukokuuta 1944 4.30–5.10 Kiuskeri Ylik H. Leino MT-418 Boston
17. toukokuuta 1944 10.30–11.00 Hamina-Tammio Maj Eino Luukkanen MT-417 Pe-2
17. toukokuuta 1944 10.30–11.00 Koivuluoto ja Someri Luutn Paavo Myllylä MT-406 Pe-2 ja Jak-9
17. toukokuuta 1944 10.30–11.10 Hamina Kapt Olli Puhakka MT-419 3 x Pe-2
17. toukokuuta 1944 10.30–11.10 Hamina Ylik Klaus Alakoski MT-425 Pe-2 ja Jak-9
17. toukokuuta 1944 10.30–11.15 Hamina Ltm Urho Lehtovaara MT-404 Pe-2 ja Jak-9
19. toukokuuta 1944 4.35–4.55 Lavansaari Vääp Onni Paronen MT-414 Jak-9
19. toukokuuta 1944 4.35–5.00 Ristisaari Ylik Klaus Alakoski MT-416 Pe-2
19. toukokuuta 1944 4.35–5.10 Raukinsaari Luutn Paavo Myllylä MT-406 Pe-2
19. toukokuuta 1944 4.35–5.10 Lavansaari Luutn Paavo Myllylä MT-406 Jak-9
19. toukokuuta 1944 4.35–5.35 Haapasaari Ylik A. Nuorala MT-428 Jak-9
19. toukokuuta 1944 4.45–4.50 Someri Luutn E. Enroth MT-415 Pe-2
9. kesäkuuta 1944 12.05–12.50 Vaskisavotta-Valkeasaari Ltm Ilmari Juutilainen MT-426 2 x La-5
10. kesäkuuta 1944 6.20–7.30 Terijoki Luutn Väinö Pokela MT-427 Airacobra
10. kesäkuuta 1944 6.20–7.30 Vaskisavotta Ltm Ilmari Juutilainen MT-426 Tu-2
10. kesäkuuta 1944 6.20–7.30 Valkeasaari Ltm Ilmari Juutilainen MT-426 2 x La-5
10. kesäkuuta 1944 15.45–16.15 Vammelsuu Ltm Ilmari Juutilainen MT-424 Il-2
14. kesäkuuta 1944 10.50–11.50 Kuuterselkä-Terijoki Maj Eino Luukkanen MT-422 2 x La-5
14. kesäkuuta 1944 10.50–11.50 Vammelsuu Kapt Lauri Pekuri MT-420 Airacobra
14. kesäkuuta 1944 10.50–11.50 Vammelsuu Ylik E. Lyly MT-424 Airacobra
14. kesäkuuta 1944 10.55–12.10 Tyrisevä Ylik A. Nuorala MT-416 La-5
14. kesäkuuta 1944 10.55–12.15 Tyrisevä Kapt Olli Puhakka MT-419 La-5
14. kesäkuuta 1944 13.35–14.40 Kuuterselkä Ylik H. Leino MT-422 Il-2
14. kesäkuuta 1944 13.35–14.40 Kuuterselkä Ylik Klaus Alakoski MT-415 Il-2
14. kesäkuuta 1944 13.35–14.45 Siesjärvi Kers M. Durchman MT-416 Airacobra
14. kesäkuuta 1944 17.15–18.15 Kuuterselkä Maj Eino Luukkanen MT-417 Airacobra
14. kesäkuuta 1944 17.15–18.15 Kuuterselkä Kapt Lauri Pekuri MT-420 Airacobra
14. kesäkuuta 1944 19.45–20.45 Suulajärvi Kapt Olli Puhakka MT-417 La-5
15. kesäkuuta 1944 9.45–10.55 Valkjärvi Maj Eino Luukkanen MT-417 Pe-2
16. kesäkuuta 1944 18.55–19.45 Ylijärvi Kapt Lauri Pekuri MT-420 Il-2
16. kesäkuuta 1944 18.55–19.45 Halilanjärvi Vääp Antti Tani MT-428 Il-2
17. kesäkuuta 1944 5.20–6.35 Vammelsuu Ylik A. Nuorala MT-419 Airacobra
17. kesäkuuta 1944 5.20–6.35 Vammeljärvi Ylik Kauko Tuomikoski MT-422 Il-2
17. kesäkuuta 1944 5.20–6.35 Ino Ltm Urho Lehtovaara MT-417 Airacobra ja Jak-9
17. kesäkuuta 1944 8.20–9.30 Jäppilä ja Perkjärvi Kapt Olli Puhakka MT-419 U-2 ja Pe-2
17. kesäkuuta 1944 11.10–12.00 Muolaanjärvi Kapt Olli Puhakka MT-419 Il-2
17. kesäkuuta 1944 11.10–12.20 Perkjärvi ja Kaukjärvi Maj Eino Luukkanen MT-417 Il-2 ja La-5
17. kesäkuuta 1944 13.20–14.30 Särkijärvi Luutn Paavo Myllylä MT-409 Il-2
18. kesäkuuta 1944 5.15–6.20 Tiurinsaari-Kiuskeri Luutn Väinö Pokela MT-422 La-5
18. kesäkuuta 1944 7.35–8.35 Tiurinsaari Vänr K. Joutseno MT-428 Il-2
18. kesäkuuta 1944 7.35–8.50 Koivisto Ylik H. Leino MT-424 Mustang
18. kesäkuuta 1944 7.45–8.55 Kanneljärvi-Vammeljärvi Kapt Olli Puhakka MT-409 2 x Airacobra
19. kesäkuuta 1944 16.00–17.15 Kämärä Kapt Olli Puhakka MT-415 Il-2
19. kesäkuuta 1944 16.00–17.15 Kämärä Luutn Paavo Myllylä MT-406 Il-2
19. kesäkuuta 1944 16.00–17.15 Leipäsuo ja Perkjärvi Ylik Klaus Alakoski MT-410 Il-2 ja Airacobra
19. kesäkuuta 1944 20.00–20.55 Koivisto ja Kämärä Ltm Urho Lehtovaara MT-406 2 x Pe-2 ja 2 x Airacobra
19. kesäkuuta 1944 20.00–20.55 Kämärä-Kuolemanjärvi Ylik A. Nuorala MT-416 2 x Pe-2
19. kesäkuuta 1944 20.00–20.55 Härkölä Ylik A. Nuorala MT-416 La-5
19. kesäkuuta 1944 20.00–21.15 Uuras Ylik E. Lyly MT-426 2 x Il-4
20. kesäkuuta 1944 7.10–7.30 Ristiniemi Vänr P. Palm MT-428 Il-2
20. kesäkuuta 1944 7.10–8.00 Ristiniemi-Tiurinsaari Ltm Ilmari Juutilainen MT-426 2 x Jak-9 ja 2 x Il-4
20. kesäkuuta 1944 7.10–8.05 Ristiniemi Vänr Mauno Kirjonen MT-402 Il-2
20. kesäkuuta 1944 7.10–8.05 Ristiniemi Ltm Mauno Fräntilä MT-410 Il-2
20. kesäkuuta 1944 7.10–8.10 Vatnuori Ylik H. Leino MT-423 Jak-9
20. kesäkuuta 1944 8.50–9.50 Mieltyjärvi Vääp Antti Tani MT-428 Airacobra
20. kesäkuuta 1944 8.50–9.50 Nöykkijärvi Luutn R. Valli MT-424 Jak-9
20. kesäkuuta 1944 8.50–10.00 Kämäränjärvi Ylik O. Länsivaara MT-425 Jak-9
20. kesäkuuta 1944 9.00–10.00 Perkjärvi Ylik Klaus Alakoski MT-427 Airacobra
20. kesäkuuta 1944 10.45–11.45 Heinjoki-Leipäsuo Luutn Paavo Myllylä MT-406 2 x La-5
20. kesäkuuta 1944 10.45–11.45 Leipäsuo Ylik Kauko Tuomikoski MT-410 U-2
20. kesäkuuta 1944 17.50–19.00 Säiniö Maj Eino Luukkanen MT-415 Pe-2
20. kesäkuuta 1944 17.50–19.00 Viipuri Ltm Ilmari Juutilainen MT-423 Airacobra
20. kesäkuuta 1944 19.25–20.30 Viipuri Luutn H. Salomies MT-427 Pe-2
21. kesäkuuta 1944 12.55–14.00 Tali Maj Eino Luukkanen MT-415 Il-2
21. kesäkuuta 1944 12.55–14.10 Tienhaara Luutn Kyösti Karhila MT-405 Il-2
21. kesäkuuta 1944 13.00–14.00 Ristiniemi Vääp Antti Tani MT-435 Jak-9
22. kesäkuuta 1944 8.50–10.00 Heinjoki Ltm Ilmari Juutilainen MT-426 La-5
22. kesäkuuta 1944 8.50–10.00 Heinjoki Ylik Kauko Tuomikoski MT-410 La-5
22. kesäkuuta 1944 17.05–18.25 Tali Ylik A. Nuorala MT-434 La-5
22. kesäkuuta 1944 17.05–18.25 Säiniö Kers M. Durchman MT-445 La-5
22. kesäkuuta 1944 18.25–19.40 Viipuri Ylik Klaus Alakoski MT-406 Airacobra
23. kesäkuuta 1944 12.15–12.50 Talin asema Maj Eino Luukkanen MT-415 Il-2
23. kesäkuuta 1944 12.15–12.50 Ristseppälä-Raulampi Maj Eino Luukkanen MT-415 2 x Il-4
23. kesäkuuta 1944 12.15–13.05 Viipuri Ltm Urho Lehtovaara MT-432 La-2
23. kesäkuuta 1944 12.15–13.25 Hevossaari Kers M. Durchman MT-434 Il-4
26. kesäkuuta 1944 12.55–14.00 Juustila-Tali Ltm Ilmari Juutilainen MT-422 Airacobra
26. kesäkuuta 1944 12.55–14.00 Juustila-Tali Ltm Ilmari Juutilainen MT-422 Il-2 ja Mustang
26. kesäkuuta 1944 12.55–14.15 Lyykylänjärvi Kapt Olli Puhakka MT-427 La-5
26. kesäkuuta 1944 12.55–14.15 Juustila Vääp Onni Paronen MT-448 Il-2
26. kesäkuuta 1944 12.55–14.15 Kärstilänjärvi Luutn H. Salomies MT-432 Il-2
28. kesäkuuta 1944 13.40–15.00 Viipuri Kapt Olli Puhakka MT-433 Airacobra
28. kesäkuuta 1944 13.55–15.05 Ihantalanjärvi Ylik E. Lyly MT-453 Il-2
28. kesäkuuta 1944 15.00–16.10 Jäppilä Maj Eino Luukkanen MT-415 U-2
28. kesäkuuta 1944 15.00–16.10 Tammisuo Ltm Ilmari Juutilainen MT-459 Mustang
28. kesäkuuta 1944 19.50–21.00 Tammisuo Vänr Mauno Kirjonen MT-423 Airacobra
28. kesäkuuta 1944 19.50–21.05 Kämäränjärvi Vänr J. Nurmi MT-448 Jak-9
28. kesäkuuta 1944 19.55–21.05 Heinjoki Vääp L. Aaltonen MT-458 2 x Jak-9
28. kesäkuuta 1944 19.55–21.05 Viipuri ja Kämäränjärvi Ylik Klaus Alakoski MT-445 2 x Il-2 ja Jak-9
29. kesäkuuta 1944 7.25–8.25 Tali Vääp L. Aaltonen MT-458 Jak-9
29. kesäkuuta 1944 7.25–8.25 Tali Kapt Olli Puhakka MT-433 Pe-2
29. kesäkuuta 1944 7.25–8.25 Noskuanselkä Ylik Klaus Alakoski MT-445 2 x Pe-2
30. kesäkuuta 1944 10.45–12.00 Tammisuo Ltm Mauno Fräntilä MT-422 Jak-9
30. kesäkuuta 1944 10.50–12.15 Juustila-Säiniö Ltm Ilmari Juutilainen MT-457 2 x Jak-9
30. kesäkuuta 1944 10.50–12.15 Juustila-Säiniö Ltm Ilmari Juutilainen MT-457 2 x Airacobra
30. kesäkuuta 1944 10.50–12.15 Juustila-Säiniö Ltm Ilmari Juutilainen MT-457 La-5 ja Il-2
30. kesäkuuta 1944 10.55–12.05 Viipuri Vääp L. Aaltonen MT-458 Jak-9
30. kesäkuuta 1944 20.05–21.10 Tammisuo Ylik Klaus Alakoski MT-445 Warhawk
30. kesäkuuta 1944 20.05–21.10 Tali-Juustila Maj Eino Luukkanen MT-415 La-5 ja Airacobra
1. heinäkuuta 1944 10.10–11.25 Vatnuori Ltm Ilmari Juutilainen MT-457 Jak-9
1. heinäkuuta 1944 13.10–14.10 Portinhoikka Vääp Nils Katajainen MT-462 Airacobra
1. heinäkuuta 1944 13.10–14.05 Vahviala Ltm Urho Lehtovaara MT-404 2 x Pe-2
1. heinäkuuta 1944 14.10–15.30 Juustila Vääp Antti Tani MT-453 3 x Il-2
1. heinäkuuta 1944 14.10–15.30 Juustila Ltm Ilmari Juutilainen MT-457 2 x Il-2
1. heinäkuuta 1944 18.45–19.45 Ylämaa ja Säkkijärvi Luutn Paavo Myllylä MT-432 Pe-2 ja Jak-9
2. heinäkuuta 1944 6.15–7.20 Säiniö Ltm Ilmari Juutilainen MT-457 Airacobra
2. heinäkuuta 1944 10.55–12.10 Viipurinlahti Kers M. Durchman MT-416 La-5
2. heinäkuuta 1944 20.00–20.40 Lappeenranta Vänr Mauno Kirjonen MT-402 Il-2
2. heinäkuuta 1944 20.00–20.40 Suomenvesi Luutn T. Mattila MT-425 Il-2
2. heinäkuuta 1944 20.00–20.40 Suur-Merijoki Ylik U. Lehto MT-435 Il-2
2. heinäkuuta 1944 20.05–20.30 Nuijamaanjärvi Luutn H. Salomies MT-467 Il-2
2. heinäkuuta 1944 20.05–20.40 Kärstilänjärvi Luutn Paavo Myllylä MT-458 Il-2
2. heinäkuuta 1944 20.05–20.55 Viipuri Ltm Urho Lehtovaara MT-448 3 x Pe-2
2. heinäkuuta 1944 20.05–20.55 Nuijamaanjärvi ja Ihantala Ylik A. Nuorala MT-416 Il-2 ja La-5
3. heinäkuuta 1944 6.10–7.20 Juustila Luutn H. Salomies MT-415 Il-4
3. heinäkuuta 1944 6.10–7.20 Tali-Juustila Ylik Klaus Alakoski MT-445 2 x Il-4
3. heinäkuuta 1944 6.15–7.25 Ihantala Kapt Olli Puhakka MT-468 Jak-9
3. heinäkuuta 1944 6.30–7.40 Tali Vääp L. Aaltonen MT-458 Jak-9
3. heinäkuuta 1944 10.55–12.05 Juustila Luutn Paavo Myllylä MT-445 Il-2
3. heinäkuuta 1944 11.05–12.20 Tammisuo ja Uuras Maj Eino Luukkanen MT-415 Pe-2 ja Il-2
3. heinäkuuta 1944 11.05–12.20 Viipuri Kers M. Durchman MT-416 Il-2
3. heinäkuuta 1944 11.05–12.20 Ihantala Ltm Ilmari Juutilainen MT-457 Jak-9
4. heinäkuuta 1944 4.50–6.05 Pölläkkälä Ylik O. Länsivaara MT-453 Il-2
4. heinäkuuta 1944 4.50–6.10 Pölläkälä Ltm Ilmari Juutilainen MT-457 Il-2 ja Airacobra
5. heinäkuuta 1944 9.40–10.55 Tuppura-Vatnuori Ltm Ilmari Juutilainen MT-457 3 x Jak-9
5. heinäkuuta 1944 9.40–10.55 Vatnuori Ylik H. Leino MT-402 Jak-9
5. heinäkuuta 1944 9.45–10.40 Tuppura Maj Eino Luukkanen MT-415 Il-2 ja LaGG-3
5. heinäkuuta 1944 9.45–10.40 Vatnuori Vääp L. Aaltonen MT-458 LaGG-3
6. heinäkuuta 1944 6.25–7.35 Juustila Ltm Ilmari Juutilainen MT-457 Il-4
8. heinäkuuta 1944 13.50–14.35 Humaljoki Ltm Oiva Tuominen MT-445 Pe-2
9. heinäkuuta 1944 11.30–12.30 Pölläkälä Ltm Oiva Tuominen MT-468 La-5
9. heinäkuuta 1944 11.30–12.40 Pölläkkälä Maj Eino Luukkanen MT-415 Jak-9
9. heinäkuuta 1944 11.40–12.40 Vuoksenranta Ltm Ilmari Juutilainen MT-426 Airacobra
9. heinäkuuta 1944 19.50–20.05 Äyräpää Ylik Klaus Alakoski MT-433 Il-2
11. heinäkuuta 1944 5.30–6.30 Paakkola Vääp Antti Tani MT-469 Il-2
15. heinäkuuta 1944 4.05–5.10 Rättijärvi Kers M. Durchman MT-406 La-5
15. heinäkuuta 1944 9.55–11.10 Vuosalmi Vääp Onni Paronen MT-448 Jak-9
15. heinäkuuta 1944 10.00–11.15 Pölläkkälä Vänr S. Heiskanen MT-447 Jak-9
15. heinäkuuta 1944 10.00–11.15 Paakkola Ltm Ilmari Juutilainen MT-457 Jak-9
15. heinäkuuta 1944 16.50–18.00 Äyräpää Luutn Paavo Myllylä MT-406 Jak-9
15. heinäkuuta 1944 16.50–18.00 Äyräpää Ltm Oiva Tuominen MT-405 La-5 ja Jak-9
16. heinäkuuta 1944 6.05–7.20 Vuosalmi Ylik Kauko Tuomikoski MT-402 Jak-9
18. heinäkuuta 1944 13.50–15.10 Vuosalmi Maj Eino Luukkanen MT-415 Airacobra
18. heinäkuuta 1944 13.50–15.10 Heinjoki Ltm Oiva Tuominen MT-405 Jak-9
25. heinäkuuta 1944 11.20–12.25 Someri Luutn Paavo Myllylä MT-406 Il-2
25. heinäkuuta 1944 11.20–12.25 Someri Ltm Urho Lehtovaara MT-405 Airacobra
25. heinäkuuta 1944 11.20–12.35 Someri ja Ulko-Tammio Maj Eino Luukkanen MT-415 Jak-9 ja Il-2
5. elokuuta 1944 12.40–13.55 Narvi Luutn T. Mattila MT-447 Jak-7B
5. elokuuta 1944 12.45–13.35 Narvi Maj Eino Luukkanen MT-451 Jak-7

Sotatoimitappiot[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Lähde: [2]

Päivämäärä Aika Paikka Kone Tappion syy Henkilötappiot
20. toukokuuta 1943[3] 6.19 Hamina MT-203 Vihollishävittäjä ampui alas Luutn Esko Ruotsila kaatui
21. toukokuuta 1943[4] 15.28 Lavansaari MT-228 Vihollishävittäjä törmäsi Luutn Tauno Saalasti kaatui
2. kesäkuuta 1943 14.15 Someri MT-212 Pakkolasku mereen Ltm Oiva Tuominen pelastui
17. kesäkuuta 1943[5] 3.00 Jääski MT-214 Viholliskone ampui alas Vääp Lauri Jutila kaatui
27. heinäkuuta 1943 5.55 Suur-Tytärsaari MT-220 Pakkolasku mereen Kers Pekka Tanner pelastui
20. elokuuta 1943[6] 19.18 Lavansaari MT-219 Vihollishävittäjä ampui alas Luutn Kalevi Tervo kaatui
10. maaliskuuta 1944[7] 11.25 Kivennapa MT-222 Syöksyi maahan väistön vuoksi Ylik Lauri Mäittälä kaatui
2. huhtikuuta 1944[8] 11.55 Seivästö MT-226 Vihollishävittäjä ampui alas Ylik Eino Peltola kaatui
17. toukokuuta 1944[9] 10.30selvennä Kirkonmaansari MT-429 Vihollishävittäjä osui, pakkolasku mereen Vänr Arvi Toukoniitty pelastui
14. kesäkuuta 1944[10] 11.30 Kivennapa MT-414 Katosi lennolla Ylik Paavo Saarni kaatui
16. kesäkuuta 1944[11] 19.20 Ino MT-420 Il-2 osui, putosi Kapt Lauri Pekuri joutui vangiksi
17. kesäkuuta 1944 11.10 Heinjoki MT-419 Hävittäjä osui, tuhoutui pakkolaskussa Kapt Olli Puhakka selvisi
19. kesäkuuta 1944 10.55 Summa MT-417 It osui, tuhoutui pakkolaskussa Maj Eino Luukkanen selvisi
22. kesäkuuta 1944 19.50 Hanhijoki MT-410 It osui, tuhoutui pakkolaskussa Ltm Mauno Fräntilä selvisi
26. kesäkuuta 1944[12] 11.00 Kannas MT-434 Katosi ilmataistelussa Luutn Nils Trontti vangiksi
2. heinäkuuta 1944[13] 6.55 Nuijamaa MT-446 Vihollishävittäjä ampui alas Luutn Lauri Silvennoinen hyppäsi
3. heinäkuuta 1944[14] 8.00 Juustila MT-409 Vihollishävittäjä ampui alas Vänr Yrjö Pallasvuo kaatui
5. heinäkuuta 1944[15] 16.45 Nuijamaa MT-432 It ampui alas Luutn Paavo Myllylä hyppäsi

Lähteet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

  • Hyvönen, Jaakko: Kohtalokkaat lennot 1939-1944. Apali, 2001. ISBN 952-5026-21-3.
  • Keskinen, Kalevi; Stenman, Kari: Suomen ilmavoimien historia 18 – Lentorykmentti 3. Espoo: Kari Stenman, 2001. ISBN 951-98751-1-5.
  • Soiri, Tuomo: Iskulaivue - Kymen torjuntahävittäjät Etelä-Suomen ja meririntaman puolustuksessa 1943-1944. Anjalankoski: WSOY, 2004. ISBN 951-0-17184-0.

Viitteet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

  1. Keskinen; Stenman 2001 ss. 122–131
  2. Keskinen; Stenman 2001 s. 132
  3. Hyvönen, Jaakko s. 161
  4. Hyvönen, Jaakko s. 163
  5. Hyvönen, Jaakko s. 168
  6. Hyvönen, Jaakko s. 174
  7. Hyvönen, Jaakko s. 188
  8. Hyvönen, Jaakko s. 191
  9. Soiri, Tuomo s. 298-307
  10. Hyvönen, Jaakko s. 205
  11. Hyvönen, Jaakko s. 206
  12. Hyvönen, Jaakko s. 212
  13. Hyvönen, Jaakko s. 219
  14. Hyvönen, Jaakko s. 220-221
  15. Hyvönen, Jaakko s. 222-223

Huomautus. Suomen sodissa 1939-45 menehtyneiden tietokannan mukaan Paavo Oskari Saarni olisi ollut Hävittäjälentolaivue 26:n lentäjä. Saman tietokannan mukaan Yrjö Armas Pallasvuo olisi ollut Hävittäjälentolaivue 30:n lentäjä.