Luettelo Kreikan merivoimien yksiköistä

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun
Kreikan merivoimien tärkeimmät tukikohdat. Merkintöjen selitys:
Red pog.svg = laivastotukikohta, Blue pog.svg = laivasto-osasto

Tämä on luettelo Kreikan merivoimien yksiköistä, ja käsittää Kreikan merivoimien tärkeimmät joukko-osastot ja muut yksiköt (vuonna 2019).[1]

Komentaja ja yleisesikunta[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

  • Merivoimien yleisesikunta (Γενικό Επιτελείο Ναυτικού, ΓΕΝ)
    • Merivoimien yleisesikunnan komentaja (Αρχηγός ΓΕΝ, Α/ΓΕΝ)
    • Merivoimien yleisesikunnan varakomentaja (Υπαρχηγός ΓΕΝ)
    • Merivoimien ylempi neuvosto (Ανώτατο Ναυτικό Συμβούλιο, ΑΝΣ)

Laivasto[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

  • Laivastoesikunta (Αρχηγείο Στόλου, ΑΣ)
    • Laivaston komentaja (Αρχηγός Στόλου)
    • Laivaston varakomentaja (Υπαρχηγός Στόλου)
    • Fregattihallinto (Διοίκηση Φρεγατών, Δ/ΦΓ) (Salamis)
      • 1. fregattilaivue (1η Μοίρα Φρεγατών, ΜΦΓ-1)
      • 2. fregattilaivue (2η Μοίρα Φρεγατών, ΜΦΓ-2)
      • Fregattikoulu (Σχολή Φρεγατών)
    • Valvontalaivahallinto (Διοίκηση Πλοίων Επιτήρησης, ΔΠΕ) (Salamis)
      • Tykkiveneet
    • Nopeiden alusten hallinto (Διοίκηση Ταχέων Σκαφών, ΔΤΣ)
      • 1. nopeiden ohjusveneiden laivue (1η Μοίρα Ταχέο Περιπολικό Κατευθυνόμενων Βλημάτων, ΜΤΠΚ-1)
      • 2. nopeiden ohjusveneiden laivue (2η Μοίρα Ταχέο Περιπολικό Κατευθυνόμενων Βλημάτων, ΜΤΠΚ-2)
      • Nopeiden alusten koulu (Σχολή Ταχέων Σκαφών)
      • Nopeiden alusten tukikohta (Βάση Ταχέων Σκαφών)
    • Miinasodankäynnin hallinto (Διοίκηση Ναρκοπολέμου, ΔΝΑΡ)
      • Miinalaivat
      • Miinasotakoulu (Σχολή Ναρκοπολέμου, ΣΝΑΡ)
    • Amfibiojoukkojen hallinto (Διοίκηση Αμφιβίων Δυνάμεων, ΔΑΔ)
      • Maihinnousulaivojen laivue (Μοίρα Αρματαγωγών, ΜΑ/Γ)
      • Nopeiden kuljetusalusten laivue (Μοίρα Πλοίων Ταχείας Μεταφοράς, ΜΠΤΜ)
      • Maihinnousualuskoulu (Σχολή Πλοίων Αποβάσεως)
      • Amfibioaluskoulu (Σχολή Αμφίβιων Επιχειρήσεων)
      • Nopeiden kuljetusalusten tukikohta (Βάση ΠΤΜ)
    • Sukellusvenehallinto (Διοίκηση Υποβρυχίων, ΔΥ)
      • Sukellusveneet
      • Sukellusvenekoulu (Σχολή Υποβρυχίων, ΣΥΒ)
      • Sukellusvenetukikohta (Βάση Υποβρυχίων, ΒΥ)
    • Vedenalaisten onnettomuuksien hallinto (Διοίκηση Υποβρυχίων Καταστροφών, ΔΥΚ)
      • Epätyypillisen sodankäynnin ryhmä (Ομάδα Ανορθόδοξου Πολέμου, ΟΑΠ)
      • Amfibio-operaatioiden ryhmä (Ομάδα Αμφίβιων Επιχειρήσεων, ΟΑΕ)
      • Miinojen ja pommien tuhoamisryhmä (Ομάδα Εξουδετερώσεων Ναρκών-Βομβών, ΟΕΝ)
      • Epätyypillisen sodankäynnin maihinnousuveneet (Σκάφη Ανορθόδοξου Πολέμου, ΣΑΠ)
      • Vedenalaiset ajoneuvot (Υποβρύχια Οχήματα, ΥΠΟΧ)
      • Vedenalaisten onnettomuuksien koulu (Σχολή Υποβρυχίων Καταστροφών, ΣΥΚ)
      • Vedenalaisten onnettomuuksien tukikohta (Βάση Υποβρυχίων Καταστροφών, ΒΥΚ)
    • Laivasto-osastot
      • Egeanmeren laivasto-osasto (Ναυτική Διοίκηση Αιγαίου, ΝΔΑ) (Pireus)
        • Esikunta
        • Aíginan linnake (Ναυτικό Οχυρό Αίγινας)
        • Skaramagkáksen linnake (Ναυτικό Οχυρό Σκαραμαγκά)
      • Joonianmeren laivasto-osasto (Ναυτική Διοίκηση Ιονίου, ΝΔΙ) (Patras)
        • Esikunta
        • Korfun laivastoasema (Ναυτικό Σταθμό Κέρκυρας)
        • Ágios Stéfanoksen linnake (Ναυτικό Οχυρό Αγίου Στεφάνου) (Ágios Stéfanos, Siniés, Kassopaía, Korfu)
        • Áraxoksen linnake (Ναυτικό Οχυρό Αράξου) (Áraxos)
        • Avliótesin linnake (Ναυτικό Οχυρό Αυλιωτών) (Avliótes, Korfu)
      • Pohjois-Kreikan laivasto-osasto (Ναυτική Διοίκηση Βορείου Ελλάδος, ΝΔΒΕ) (Thessaloniki)
        • Esikunta
        • Angelochórin linnake (Ναυτικό Οχυρό Αγγελοχωρίου) (Angelochóri, Thermaïkós)
        • Kaválan erillisosasto (Ναυτικό Κλιμάκιο Καβάλας) (Kavála)
    • Laivaston ilmavoimat (Διοίκηση Αεροπορίας Ναυτικού, ΔΑΝ)[2]
      • Laivaston lentokonelaivue (Μοίρα Αεροσκαφών Ναυτικού, ΜΑΝ)
      • 1. laivaston helikopterilaivue (Μοίρα Ελικοπτέρων Ναυτικού 1, ΜΕΝ-1)
      • 2. laivaston helikopterilaivue (Μοίρα Ελικοπτέρων Ναυτικού 2, ΜΕΝ-2)
      • Laivaston helikopterikoulu (Σχολή Ελικοπτέρων Ναυτικού, ΣΕΝ)
      • Laivaston helikopteritukikohta (Βάση Ελικοπτέρων Ναυτικού, ΒΕΝ) (Kotróni, Marathónas)
      • Amfiálin helikopteriasema (Ελικοσταθμός Αμφιάλης, Ε/Σ ΑΜΦΙΑΛΗΣ) (Amfiáli)
    • Laivaston taktiikkakoulu (Σχολή Εξάσκησης Ναυτικής Τακτικής, ΣΕΝΤ) (Skaramagkás)

Logistiikkaorganisaatio[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

  • Merivoimien logistiikkahallinto (Διοίκηση Διοικητικής Μέριμνας Ναυτικού, ΔΔΜΝ)
    • Kreetan laivastotukikohta (Ναύσταθμος Κρήτης, ΝΚ) (Soúda)
    • Salamiin laivastotukikohta (Ναύσταθμος Σαλαμίνας, ΝΣ) (Salamis)
    • Léroksen laivaston tekninen asennuspalvelu (Υπηρεσία Ναυτικών Τεχνικών Εγκαταστάσεων Λέρου, ΥΝΤΕΛ) (Léros)

Koulutusorganisaatio[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

  • Merenkulkukoulutuksen hallinto (Διοίκηση Ναυτικής Εκπαίδευσης, ΔΝΕ)
    • Laivaston kanta-aliupseerikoulu (Σχολή Μονίμων Υπαξιωματικών Ναυτικού, ΣΜΥΝ)
    • Laivaston sotakoulu (Ναυτική Σχολή Πολέμου, ΝΣΠ)
    • Paláskaksen koulutuskeskus (Κέντρο Εκπαίδευσης «Παλάσκας», ΚΕ ΠΑΛΑΣΚΑΣ) (Skaramagkás)
    • Póroksen koulutuskeskus (Κέντρο Εκπαίδευσης «Πόρος», ΚΕ ΠΟΡΟΣ) (Póros)
    • Laivaston sotapoliisipalvelu (Υπηρεσία Ναυτονομίας, ΥΝΑ)
    • Kanellópouloksen laivastotukikohta (Ναυτική Βάση Κανελλόπουλος) (Skaramagkás)

Muut yksiköt[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

  • Kreikan laivastoakatemia (Σχολή Ναυτικών Δοκίμων, ΣΝΔ)
  • Elefsínan erillisosasto (Ναυτικό Κλιμάκιο Ελευσίνας, ΝΚΕ) (Elefsína)
  • Skaramágkaksen erillisosasto (Ναυτικό Κλιμάκιο Σκαραμαγκά, ΝΚΣ) (Skaramagkás)
  • Eteläisen Euboianlahden laivastotukikohta (Ναυτική Βάση Νότιου Ευβοϊκού, ΝΒΝΕ)
  • Itäisen Välimeren päämaja (Στρατηγείο Διοικήσεως Ανατολικής Μεσογείου, ΣΔΑΜ)
    • Keskuspäämäja (Κεντρικό Στρατηγείο)
    • Aíginan radiovastaanottoasema (Κέντρο Λήψης (ΚΛ) Αίγινας) (Toúrlos, Aígina)
    • Angelochórin radiolähetysasema (Κέντρο Εκπομπής Αγγελοχωρίου Θεσσαλονίκης) (Angelochóri)
    • Áraxoksen radiolähetysasema (Κέντρο Εκπομπής Αράξου Αχαΐας) (Áraxos)
    • Káto Soúlin radiolähetysasema (Κέντρο Εκπομπής Κάτω Σουλίου) (Káto Soúli)
    • Spátan radiolähetysasema (Κέντρο Εκπομπής Σπάτων) (Spáta)
    • Párnithan radiolinkkiasema (Ραδιοζεύξη-Αναμετάδοση Πάρνηθας) (Párnitha)
    • Skýroksen merioperaatioiden ilmatuen asema (Σταθμός ΤΑΥΝΕ (Τακτική Αεροπορική Υποστήριξη Ναυτικών Επιχειρήσεων) Σκύρου) (Skýros)
    • Kyriamádin merioperaatioiden ilmatuen asema (Σταθμός ΤΑΥΝΕ (Τακτική Αεροπορική Υποστήριξη Ναυτικών Επιχειρήσεων) Κυριαμαδίου) (Kyriamádi)
  • Ateenan merivoimien sairaala (Ναυτικό Νοσοκομείο Αθηνών, ΝΝΑ)
  • Hydrografinen palvelu (Υδρογραφική Υπηρεσία, ΥΥ)
  • Majakkapalvelu (Υπηρεσία Φάρων, ΥΦ)
  • Merivoimien historiapalvelu (Υπηρεσία Ιστορίας Ναυτικού, ΥΙΝ)
  • Merivoimien taistelujärjestelmien automaatiokeskus (Κέντρο Αυτοματοποίησης Συστημάτων Μάχης Ναυτικού, ΚΑΣΜΝ)
  • Merivoimien torjuntakoulutuskeskus (Κέντρο Εκπαίδευσης Ναυτικής Αποτροπής, ΚΕΝΑΠ)
  • Merivoimien ylin terveyskomitea (Ανώτατη Ναυτική Υγειονομική Επιτροπή, ΑΝΥΕ)
  • Museoristeilijä Geórgios Avérof (Πλωτό Ναυτικό Μουσείο Θωρηκτό «Γεώργιος Αβέρωφ»)
  • Kansallinen laivastorahasto (Ταμείο Εθνικού Στόλου, ΤΕΣ)
  • Kreikan merenkulkuliitto (Ελληνική Θαλάσσια Ένωση, ΕΘΕ)
  • Meriupseerien liitto (Ένωση Αποστράτων Αξιωματικών Ναυτικού, ΕΑΑΝ)
  • Merivoimien julkinen rahasto (Δημόσιο Ταμείο Πολεμικού Ναυτικού, ΔΤΠΝ)
  • Merivoimien kantaupseerien rakennusosuuskunta (Οικοδομικός Συνεταιρισμός Μονίμων Αξιωματικών Ναυτικού, ΟΣΜΑΝ)
  • Merivoimien osakkaiden taloudellisen tuen erityisosasto (Ειδικός Κλάδος Οικονομικής Ενίσχυσης Μερισματούχων Ναυτικού, ΕΚΟΕΜΝ)
  • Merivoimien toimialiupseerien lomakeskus (Θέρετρο Ανθυπασπιστών Υπαξιωματικών Ναυτικού, ΘΑΥΝ)
  • Merivoimien vakuutusrahasto (Μετοχικό Ταμείο Ναυτικού, ΜΤΝ)

Lähteet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

  1. Οργάνωση Πολεμικού Ναυτικού Πολεμικό Ναυτικό. Viitattu 2.9.2019.
  2. Τελετή 'Ιδρυσης Διοίκησης Αεροπορίας Ναυτικού 23.1.2018. Πολεμικό Ναυτικό. Viitattu 2.9.2019.