Luettelo Kirgisian kaupungeista

Kohteesta Wikipedia
Loikkaa: valikkoon, hakuun
Kirgisian kartta

Tämä on luettelo Kirgisiassa sijaitsevista kaupungeista. Vuoden 2015 alussa Kirgisiassa oli maan tilastoviranomaisen mukaan yhteensä 31 kaupunkia.[1] Alueiden ja kaupunkien väkiluku 1.1.2016 käy ilmi toisesta lähteestä.[2]

Kirgisian kaupungit
Nimi Kirgiisiksi Venäjästä translitteroiden Venäjäksi[2] Alue[2] Taso[2] Väkiluku
(1.1.2016)[2]
Batken Баткен Batken Баткен Batkenin alue Piiritaso (alueen alainen) &&&&&&&&&&023800.&&&&0023 800
Kyzylkyja Кызылкыя, Кызыл-Кыя Kyzyl-Kija Кызыл-Кия Batkenin alue Piiritaso (alueen alainen) &&&&&&&&&&050100.&&&&0050 100
Sülüktü Сүлүктү Suljukta Сулюкта Batkenin alue Piiritaso (alueen alainen) &&&&&&&&&&014100.&&&&0014 100
Aidarken Айдаркен Aidarken Айдаркен Batkenin alue Piirin alainen (Кадамжайский район) &&&&&&&&&&011200.&&&&0011 200
Kadamžai Кадамжай Kadamžai Кадамжай Batkenin alue Piirin alainen (Кадамжайский район) &&&&&&&&&&013100.&&&&0013 100
Isfana Исфана Isfana Исфана Batkenin alue Piirin alainen (Лейлекский район) &&&&&&&&&&031000.&&&&0031 000
Žalalabad Жалалабат Žalal-Abad Джалал-Абад Žalal-Abadin alue Piiritaso (alueen alainen) &&&&&&&&&0111100.&&&&00111 100
Karaköl Каракөл Kara-Kul Кара-Куль Žalal-Abadin alue Piiritaso (alueen alainen) &&&&&&&&&&020900.&&&&0020 900
Mailuusuu Майлуусуу Mailuu-Suu Майлуу-Суу Žalal-Abadin alue Piiritaso (alueen alainen) &&&&&&&&&&021500.&&&&0021 500
Taškömür Ташкөмүр Taš-Kumyr Таш-Кумыр Žalal-Abadin alue Piiritaso (alueen alainen) &&&&&&&&&&022000.&&&&0022 000
Kerben Кербен Kerben Кербен Žalal-Abadin alue Piirin alainen (Аксыйский район) &&&&&&&&&&027600.&&&&0027 600
Kotškorata Кочкората Kotšor-Ata Кочкор-Ата Žalal-Abadin alue Piirin alainen (Ноокенский район) &&&&&&&&&&015900.&&&&0015 900
Kökdžanggak Көкжаңгак Kok-Žangak Кок-Жангак Žalal-Abadin alue Piirin alainen (Сузакский район) &&&&&&&&&&011300.&&&&0011 300
Toktogul Токтогул Toktogul Токтогул Žalal-Abadin alue Piirin alainen (Токтогульский район) &&&&&&&&&&019000.&&&&0019 000
Karakolselvennä Каракол Karakol Каракол Issyk-Kulin alue Piiritaso (alueen alainen) &&&&&&&&&&071300.&&&&0071 300
Balyktšy Балыкчы Balyktšy Балыкчы Issyk-Kulin alue Piiritaso (alueen alainen) &&&&&&&&&&046000.&&&&0046 000
Tšolponata Чолпоната Tšolpon-Ata Чолпон-Ата Issyk-Kulin alue Piirin alainen (Иссык-Кульский район) &&&&&&&&&&012400.&&&&0012 400
Naryn Нарын Naryn Нарын Narynin alue Piiritaso (alueen alainen) &&&&&&&&&&038200.&&&&0038 200
Karasuu Карасуу Kara-Suu Кара-Суу Ošin alue Piirin alainen (Кара-Сууский район) &&&&&&&&&&023400.&&&&0023 400
Nookat Ноокат Nookat Ноокат Ošin alue Piirin alainen (Ноокатский район) &&&&&&&&&&016400.&&&&0016 400
Ösgön Өзгөн Uzgen Узген Ošin alue Piirin alainen (Узгенский район) &&&&&&&&&&056100.&&&&0056 100
Talas Талас Talas Талас Talasin alue Piiritaso (alueen alainen) &&&&&&&&&&035900.&&&&0035 900
Tokmok Tокмок Tokmok Токмок Tšüin alue Piiritaso (alueen alainen) &&&&&&&&&&060400.&&&&0060 400
Karabalta Карабалта Kara-Balta Кара-Балта Tšüin alue Piirin alainen (Жайылский район) &&&&&&&&&&044200.&&&&0044 200
Kemin Кемин Kemin Кемин Tšüin alue Piirin alainen (Кеминский район) &&&&&&&&&&&09100.&&&&009 100
Orlovka Орловка Orlovka Орловка Tšüin alue Piirin alainen (Кеминский район) &&&&&&&&&&&06000.&&&&006 000
Kajyndyselvennä Кайыңды Kaindy Каинды Tšüin alue Piirin alainen (Панфиловский район) &&&&&&&&&&&08800.&&&&008 800
Šopokov Шопоков Šopokov Шопоков Tšüin alue Piirin alainen (Сокулукский район) &&&&&&&&&&&09600.&&&&009 600
Kant Кант Kant Кант Tšüin alue Piirin alainen (Ысык-Атинский район) &&&&&&&&&&021200.&&&&0021 200
Biškek Бишкек Biškek Бишкек Biškek Aluetaso (tasavallan alainen) &&&&&&&&&0944300.&&&&00944 300
Ош Aluetaso (tasavallan alainen) &&&&&&&&&0275700.&&&&00275 700

Lähteet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

  1. 2010-2014 Statististšeski ježegodnik Kyrgyzskoi Respubliki (pdf) (Kirgisian alueiden pinta-ala, näiden kaupunkien lukumäärä 1.1.2015 yms. ilmenee s. 11) ISBN 978-9967-26-604-9. 2015. Biškek: Kirgisian kansallinen tilastokomitea, stat.kg. Viitattu 16.9.2016. (kirgiisiksi) (venäjäksi)
  2. a b c d e Tšislennost naselenija Kyrgyzskoi Respubliki na 1 janvarja 2016 goda (xls) (Asukasluku Kirgisian alueilla ja kaupungeissa 1.1.2016 MS-Excel -tiedostomuodossa) 2016. Biškek: Kirgisian kansallinen tilastokomitea, stat.kg. Viitattu 16.9.2016. (venäjäksi)