Luettelo Japanin pääministereistä

Kohteesta Wikipedia
Siirry navigaatioon Siirry hakuun

Tämä on luettelo Japanin pääministereistä.

Luettelo[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Pääministeri
(Syntynyt-kuollut)
Virkakausi Puolue
Itō Hirobumi.jpg Itō Hirobumi
(1841–1909)
22.12.1885–30.4.1888 sitoutumaton
Kiyotaka Kuroda 2.jpg Kuroda Kiyotaka
(1840–1900)
30.4.1888–25.10.1889 sitoutumaton
Sanetomi Sanjo formal cropped.jpg Sanjō Sanetomi
(1837–1891)
25.10.1889–24.12.1889 sitoutumaton
Yamagata Aritomo.jpg Yamagata Aritomo
(1838–1922)
24.12.1889–6.5.1891 sitoutumaton
Masayoshi Matsukata suit.jpg Matsukata Masayoshi
(1835-1924)
6.5.1891–8.8.1892 sitoutumaton
Itō Hirobumi.jpg Itō Hirobumi
(1841–1909)
8.8.1892–31.8.1896 sitoutumaton
Masayoshi Matsukata suit.jpg Matsukata Masayoshi
(1835–1924)
18.9.1896–12.1.1898 sitoutumaton
Itō Hirobumi.jpg Itō Hirobumi
(1841–1909)
12.1.1898–30.6.1898 sitoutumaton
Ōkuma Shigenobu.jpg Ōkuma Shigenobu
(1838–1922)
30.6.1898–8.11.1898 Kenseitō
Yamagata Aritomo.jpg Yamagata Aritomo
(1838–1922)
8.11.1898-19.10.1900 sitoutumaton
Itō Hirobumi.jpg Itō Hirobumi
(1841–1909)
19.10.1900–10.5.1901 Seiyūkai
Taro Katsura suit.jpg Katsura Tarō
(1848–1913)
2.6.1901–7.1.1906 sitoutumaton
PM Kinmochi Saionji cropped.jpg Saionji Kinmochi
(1849–1940)
7.1.1906–14.7.1908 Seiyūkai
Taro Katsura suit.jpg Katsura Tarō
(1848–1913)
14.7.1908–30.8.1911 sitoutumaton
PM Kinmochi Saionji cropped.jpg Saionji Kinmochi
(1849–1940)
30.8.1911–21.12.1912 Seiyūkai
Taro Katsura suit.jpg Katsura Tarō
(1848–1913)
21.12.1912–20.2.1913 sitoutumaton
Gonbee Yamamoto later years cropped.jpg Yamamoto Gonnohyōe
(1852–1933)
20.2.1913–16.4.1914 armeija
Ōkuma Shigenobu.jpg Ōkuma Shigenobu
(1838–1922)
16.4.1914–9.10.1916 Dōshikai
Masatake Terauchi uniform.jpg Terauchi Masatake
(1852–1919)
9.10.1916–29.9.1918 armeija
Takashi Hara posing cropped.jpg Hara Takashi
(1856–1921)
29.9.1918–4.11.1921 Seiyūkai
Takahashi korekiyo giving an address cropped.jpg Takahashi Korekiyo
(1854–1936)
13.11.1921–12.6.1922 Seiyūkai
Admiral Kato Tomosaburo cropped.jpg Katō Tomosaburō
(1861–1923)
12.6.1922–24.8.1923 armeija
Gonbee Yamamoto later years cropped.jpg Yamamoto Gonnohyōe
(1852–1933)
2.9.1923–7.1.1924 armeija
Kiyoura Keigo.jpg Kiyoura Keigo(1850–1942) 7.1.1924–11.6.1924 sitoutumaton
Takaaki Kato suit.jpg Katō Takaaki
(1860–1926)
11.6.1924–28.1.1926 Kenseikai
Reijiro Wakatsuki posing cropped.jpg Wakatsuki Reijirō
(1866–1949)
30.1.1926–20.4.1927 Kenseikai
Giichi Tanaka posing cropped.jpg Tanaka Giichi
(1864–1929)
20.4.1927–2.7.1929 Seiyūkai
Reijiro Wakatsuki posing cropped.jpg Wakatsuki Reijirō
(1866–1949)
14.4.1931–13.12.1931 Minseitō
Tsuyoshi Inukai facing left cropped.jpg Inukai Tsuyoshi
(1855–1932)
13.12.1931–15.5.1932 Seiyūkai
Makoto Saito 2.jpg Saitō Makoto
(1858–1936)
26.5.1932–8.7.1934 armeija
Keisuke Okada 2 cropped.jpg Keisuke Okada
(1868–1952)
8.7.1934–9.3.1936 armeija
Kohki Hirota suit cropped.jpg Kōki Hirota
(1878–1948)
9.3.1936–2.2.1937 sitoutumaton
Senjuro Hayashi suit.jpg Senjūrō Hayashi
(1876–1943)
2.2.1937–4.6.1937 armeija
Fumimaro konoe.jpg Fumimaro Konoe
(1891–1945)
4.6.1937–5.1.1939 sitoutumaton
Kiichiro Hiranuma.jpg Hiranuma Kiichirō
(1867–1952)
5.1.1939–30.8.1939 sitoutumaton
Nobuyuki Abe formal.jpg Nobuyuki Abe
(1875–1953)
30.8.1939–16.1.1940 armeija
Yonai Mitsumasa cropped.jpg Mitsumasa Yonai
(1880–1948)
16.1.1940–22.7.1940 armeija
Fumimaro konoe.jpg Fumimaro Konoe
(1891–1945)
22.7.1940–18.7.1941 Taisei Yokusankai
Hideki Tojo uniform.jpg Hideki Tōjō
(1884–1948)
18.10.1941–22.7.1944 armeija
Kuniaki Koiso 2.jpg Kuniaki Koiso
(1880–1950)
22.7.1944–7.4.1945 armeija
Kantaro Suzuki suit cropped.jpg Kantarō Suzuki
(1868–1948)
7.4.1945–17.8.1945 sitoutumaton
HIH Prince Naruhiko of Higashikuni.jpg Higashikuni Naruhiko(1887–1990) 17.8.1945–9.10.1945 keisariperheen jäsen
Kijuro Shidehara.jpg Kijūrō Shidehara
(1872–1951)
9.10.1945–22.5.1946 Shimpotō
Shigeru Yoshida smiling2.jpg Shigeru Yoshida
(1878–1967)
22.5.1946–24.5.1947 Liberaalipuolue
Tetsu Katayama.jpg Tetsu Katayama
(1887–1978)
24.5.1947–10.3.1948 Sosiaalidemokraattinen puolue
Hitoshi Ashida.jpg Hitoshi Ashida
(1887–1959)
10.3.1948–15.10.1948 Demokraattinen puolue
Shigeru Yoshida smiling2.jpg Shigeru Yoshida
(1878–1967)
15.10.1948–10.12.1954 Liberaalipuolue
Hatoyama Ichirō.jpg Ichirō Hatoyama
(1867–1952)
10.12.1954–23.12.1956 Demokraattinen puolue
Tanzan Ishibashi.jpg Tanzan Ishibashi
(1884–1973)
23.12.1956–25.2.1957 Liberaalidemokraattinen puolue
Nobusuke Kishi Dec 14, 1956.jpg Nobusuke Kishi
(1896–1987)
25.2.1957–19.7.1960 Liberaalidemokraattinen puolue
Hayato Ikeda.jpg Hayato Ikeda
(1899–1965)
19.7.1960–9.11.1964 Liberaalidemokraattinen puolue
Eisaku Sato 01.jpg Eisaku Satō
(1901–1975)
9.11.1964–7.7.1972 Liberaalidemokraattinen puolue
Tanaka Cropped.jpg Kakuei Tanaka
(1918–1993)
7.7.1972–9.12.1974 Liberaalidemokraattinen puolue
Takeo Miki Small.jpg Takeo Miki
(1907–1988)
9.12.1974–24.12.1976 Liberaalidemokraattinen puolue
Takeo Fukuda 1977.jpg Takeo Fukuda
(1905–1995)
24.12.1976–7.12.1978 Liberaalidemokraattinen puolue
Masayoshi Ohira at Andrews AFB 1 Jan 1980 walking cropped 2.jpg Masayoshi Ōhira
(1947–1993)
7.12.1978–12.6.1980 Liberaalidemokraattinen puolue
Suzuki Zenko small.jpg Zenkō Suzuki
(1911–2004)
17.7.1980–27.11.1982 Liberaalidemokraattinen puolue
Yasuhiro Nakasone in Andrews cropped.jpg Yasuhiro Nakasone
(s. 1918)
27.11.1982–6.11.1987 Liberaalidemokraattinen puolue
Takeshita very small.jpg Noboru Takeshita
(1924–2000)
6.11.1987–3.6.1989 Liberaalidemokraattinen puolue
Sosuke Uno 1977.png Sōsuke Uno
(1922–1998)
3.6.1989–10.8.1989 Liberaalidemokraattinen puolue
Toshiki Kaifu (File B).jpg Toshiki Kaifu
(s. 1931)
10.8.1989–5.11.1991 Liberaalidemokraattinen puolue
Kiichi.jpg Kiichi Miyazawa
(1919–2007)
5.11.1991–9.8.1993 Liberaalidemokraattinen puolue
Morihiro Hosokawa 199308.jpg Morihiro Hosokawa
(s. 1938)
9.8.1993–28.4.1994 New Japan -puolue
Tsutomu Hata cropped Tsutomu Hata 199404.jpg Tsutomu Hata
(1935-2017)
28.4.1994–30.6.1994 Shinseitō
Tomiichi Murayama 199406.jpg Tomiichi Murayama
(s.1924)
30.6.1994–11.1.1996 Sosiaalipuolue
Hashimoto Ryūtarō.jpg Ryūtarō Hashimoto
(1937–2006)
11.1.1996–30.7.1998 Liberaalidemokraattinen puolue
Keizo Obuchi cropped 2.jpg Keizō Obuchi
(1937–2000)
30.7.1998–5.4. 2000 Liberaalidemokraattinen puolue
Mori Yoshirō.jpg Yoshirō Mori
(s. 1937)
5.4.2000–26.4.2001 Liberaalidemokraattinen puolue
Koizumi 2010 cropped.png Junichirō Koizumi
(s. 1942)
26.4.2001–26.9.2006 Liberaalidemokraattinen puolue
Abe Shinzō.jpg Shinzō Abe
(s. 1954)
26.9.2006–26.9.2007 Liberaalidemokraattinen puolue
Yasuo Fukuda - World Economic Forum Annual Meeting Davos 2008 cropped.JPG Yasuo Fukuda
(s. 1936)
26.9.2007–24.9.2008 Liberaalidemokraattinen puolue
Aso Taro 1-2.jpg Tarō Asō
(s. 1940)
24.9.2008–16.9.2009 Liberaalidemokraattinen puolue
Hatoyama Yukio 1-3.jpg Yukio Hatoyama
(s. 1947)
16.9. 2009–8.6.2010 Demokraattinen puolue
Naoto Kan cropped 3 Naoto Kan 2 20110129.jpg Naoto Kan
(s. 1946)
8.6.2010–2.9.2011 Demokraattinen puolue
Yoshihiko Noda-3.jpg Yoshihiko Noda
(s. 1957)
2.9.2011–26.12.2012 Demokraattinen puolue
Shinzo Abe cropped.JPG Shinzō Abe
(s. 1954)
26.12.2012–virassa Liberaalidemokraattinen puolue

Aikajana[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Shinzo AbeYoshihiko NodaNaoto KanYukio HatoyamaTaro AsoYasuo FukudaShinzo AbeJunichiro KoizumiYoshiro MoriKeizo ObuchiRyutaro HashimotoTomiichi MurayamaTsutomu HataMorihiro HosokawaKiichi MiyazawaToshiki KaifuSosuke UnoNoboru TakeshitaYasuhiro NakasoneZenko SuzukiMasayoshi ItoMasayoshi OhiraTakeo FukudaTakeo MikiKakuei TanakaEisaku SatoHayato IkedaNobusuke KishiTanzan IshibashiIchiro HatoyamaShigeru YoshidaHitoshi AshidaTetsu Katayama