Luettelo Alankomaiden pääministereistä

Kohteesta Wikipedia
Loikkaa: valikkoon, hakuun

Tämä on luettelo Alankomaiden pääministereistä.

Luettelo[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Järjestys Pääministeri
(syntynyt-kuollut)
Virka-kausi Puolue monarkki
1. Gerrit Schimmelpenninck.jpg Gerrit Schimmelpenninck
(1794–1863)
25. maaliskuuta 184821. marraskuuta 1848 Konservatiivi Vilhelm II
2. JMdeKempenaer.jpg Jacob de Kempenaer
(1793–1870)
21. marraskuuta 18481. marraskuuta 1849 Liberaalikonservatiivi
3. Johan Heinrich Neuman - Johan Rudolf Thorbecke.jpg Johan Rudolf Thorbecke
(1798–1872)
1. marraskuuta 184919. huhtikuuta 1853 Liberaalipuolue Vilhelm III
4. VanHall.jpg Floris Adriaan van Hall
(1791–1866)
19. huhtikuuta 18531. heinäkuuta 1856 Liberaalipuolue
5. JJLvdBrugghen.jpg Justinius van der Brugghen
(1804–1863)
1. heinäkuuta 185618. maaliskuuta 1858 Antivallankumouksellinen
6. Rochussen.jpg Jan Jacob Rochussen
(1797–1871)
18. maaliskuuta 185823. helmikuuta 1860 Konservatiivi
7. VanHall.jpg Floris Adriaan van Hall
(1791–1866)
23. helmikuuta 186014. maaliskuuta 1861 Liberaalikonservatiivi
8. JPPZuylen.jpg Jacob van Zuylen van Nijevelt
(1816–1890)
14. maaliskuuta 186110. marraskuuta 1861 Liberaalikonservatiivi
9. Schelto van Heemstra.jpg Schelto van Heemstra
(1807–1864)
10. marraskuuta 18611. helmikuuta 1862 Liberaalipuolue
10. Johan Heinrich Neuman - Johan Rudolf Thorbecke.jpg Johan Rudolf Thorbecke
(1798–1872)
1. helmikuuta 186210. helmikuuta 1866 Liberaalipuolue
11. Van der Putte.jpg Isaäc Dignus Fransen van de Putte
(1822–1902)
10. helmikuuta 18661. kesäkuuta 1866 Konservatiivi
12. Julius van Zuylen van Nijevelt.jpg Julius van Zuylen van Nijevelt
(1819–1894)
1. kesäkuuta 18664. kesäkuuta 1868 Konservatiivi
13. VanBosse.jpg Pieter Philip van Bosse
(1809–1879)
4. kesäkuuta 18684. tammikuuta 1871 Liberaalipuolue
14. Johan Heinrich Neuman - Johan Rudolf Thorbecke.jpg Johan Rudolf Thorbecke
(1798–1872)
4. tammikuuta 18716. heinäkuuta 1872 Liberaalipuolue
15. Gerrit de Vries.jpg Gerrit de Vries Azn
(1818–1900)
6. heinäkuuta 187227. elokuuta 1874 Liberaalipuolue
16. Heemskerk.jpg Jan Heemskerk
(1818–1897)
27. elokuuta 18743. marraskuuta 1877 Konservatiivi
17. JanKappeynevandeCoppello.jpg Jan Kappeyne van de Coppello
(1822–1895)
3. marraskuuta 187720. elokuuta 1879 Liberaalipuolue
18. C.Th. Lynden van Sandenburg.jpg Teo van Lyneden van Sandenburg
(1826–1885)
20. elokuuta 187923. huhtikuuta 1883 Konservatiivi
19. Heemskerk.jpg Jan Heemskerk
(1818–1897)
23. huhtikuuta 188321. huhtikuuta 1888 Konservatiivi
20. AeneasMackay.jpg Aeneas Mackay
(1839–1909)
21. huhtikuuta 188821. elokuuta 1891 Antivallankumouksellinen
21. GijsbertvanTienhoven.jpg Gijsbert van Tienhoven
(1841–1914)
21. elokuuta 18919. toukokuuta 1894 Liberaalipuolue Vilhelmiina
22. JoanRoell.jpg Joan Röell
(1844–1914)
9. toukokuuta 189427. heinäkuuta 1897 Liberaalikonservatiivi
23. NicolaasPierson.jpg Nicolaas Pierson
(1839–1909)
27. heinäkuuta 18971. elokuuta 1901 Liberaaliuninionisti
24. Abraham Kuyper - Griffis.jpg Abraham Kuyper
(1837–1920)
1. elokuuta 190117. elokuuta 1905 Antivallankumouksellinen
25. Theo de Meester-2.jpg Theodoor de Meester
(1851–1919)
17. elokuuta 190512. helmikuuta 1908 Liberaaliuninionisti
26. TheoHeemskerk.jpg Theo Heemskerk
(1852–1932)
12. helmikuuta 190829. elokuuta 1913 Antivallankumouksellinen
27. Cort van der Linden-Haverman.jpg Pieter Cort van der Linden
(1846–1935)
19. elokuuta 19139. syyskuuta 1918 Liberaaliuninionisti
28. Beerenbrouck.jpg Charles Ruijs de Beerenbrouck
(1873–1936)
9. syyskuuta 19184. elokuuta 1925 Roomalaiskatolinen
29. Hendrikus Colijn.png Hendrikus Colijn
(1869–1944)
4. elokuuta 19258. maaliskuuta 1926 Antivallankumouksellinen
30. Dirk Jan de Geer.jpg Dirk Jan de Geer
(1870–1960)
8. maaliskuuta 192610. elokuuta 1929 kristillinen (historiallinen)
31. Beerenbrouck.jpg Charles Ruijs de Beerenbrouck
(1873–1936)
10. elokuuta 192926. toukokuuta 1933 Roomalaiskatolinen
32. Hendrikus Colijn.png Hendrikus Colijn
(1869–1944)
26. toukokuuta 1933-| 10. elokuuta 1939 Antivallankumouksellinen
33. Dirk Jan de Geer.jpg Dirk Jan de Geer
(1870–1960)
10. elokuuta 19393. syyskuuta 1940 kristillinen (historiallinen)
34. Gerbrandy.jpg Pieter Sjoerds Gerbrandy
(1885–1961)
3. syyskuuta 194024. kesäkuuta 1945 Antivallankumouksellinen
35. Wim Schermerhorn 1946.jpg Willem Schermerhorn
(1894–1977)
24. kesäkuuta 19453. heinäkuuta 1946 Työväenpuolue
36. Beel, L.J.M. - SFA008007058.jpg Louis Beel
(1902–1977)
3. heinäkuuta 19467. elokuuta 1948 Katolinen
37. Drees, W. - SFA002019221.jpg Willem Drees
(1886–1988)
7. elokuuta 194822. joulukuuta 1958 Työväenpuolue Juliana
38. Louis Beel 1958.jpg Louis Beel
(1902–1977)
22. joulukuuta 195819. toukokuuta 1959 Katolinen
39. Anefo 910-5255 Debatten in.jpg Jan de Quay
(1901–1985)
19. toukokuuta 1959 – | 24. heinäkuuta 1963 Katolinen
40. Victor Marijnen.jpg Victor Marijnen
(1917–1975)
24. heinäkuuta 196314. huhtikuuta 1965 Katolinen
41. Jo Cals 1966.jpg Jo Cals
(1914–1971)
14. huhtikuuta 196522. marraskuuta 1966 Katolinen
42. Jelle Zijlstra 1966.jpg Jelle Zijlstra
(1918–2001)
22. marraskuuta 19665. huhtikuuta 1967 Antivallankumouksellinen
43. Piet de Jong 1970.jpg Piet de Jong
(s. 1915)
5. huhtikuuta 19676. heinäkuuta 1971 Katolinen
44. Barend Biesheuvel 1971.jpg Barend Biesheuvel
(1920–2001)
6. heinäkuuta 197111. toukokuuta 1973 Antivallankumouksellinen
45. Joop den Uyl 1975.jpg Joop den Uyl
(1919–1987)
11. toukokuuta 197319. joulukuuta 1977 Työväenpuolue
46. Dries van Agt 1980.jpg Dries van Agt
(s. 1931 )
19. joulukuuta 19774. marraskuuta 1982 CDA
47. Ruud Lubbers 1985.jpg Ruud Lubbers
(s. 1939)
4. marraskuuta 198222. elokuuta 1994 Kristillisdemokraatti Beatrix
48. Wim Kok 1994.jpg Wim Kok
(s. 1938 )
22. elokuuta 199422. heinäkuuta 2002 Työväenpuolue
49. Jan Peter Balkenende 2006.jpg Jan Peter Balkenende
(s. 1956 )
22. heinäkuuta 200214. lokakuuta 2010 Kristillisdemokraatti
50. Mark Rutte-6 (cropped).jpg Mark Rutte
(s. 1967 )
14. lokakuuta 2010 vapaus ja demokratia Beatrix I
Willem-Alexander

Lähteet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Tämä politiikkaan liittyvä artikkeli on tynkä. Voit auttaa Wikipediaa laajentamalla artikkelia.