Luettelo 800 metrin juoksun Suomen mestareista

Kohteesta Wikipedia
Siirry navigaatioon Siirry hakuun

Tämä on luettelo 800 metrin juoksun Suomen mestareista. 800 metrin juoksun Suomen mestaruudesta on kilpailtu Kalevan kisoissa vuodesta 1910 lähtien. Naiset ovat kilpailleet Suomen mestaruudesta vuodesta 1946 lähtien.

Mestaruudet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Wilson Kirwa voitti miesten Suomen mestaruuden 1998–2000, 2002 ja 2004.
Karin Storbacka voitti naisten Suomen mestaruuden 2009, 2011, 2012, 2014 ja 2015.

Miehet (yht. 109)

Naiset (yht. 74)

Vuosittain[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Miehet 1910–

Vuosi Voittaja Aika
1910 Adolf Manninen 2.02,9
1911 Lauri Pihkala 2.02,7
1912 Lauri Pihkala 2.02,7
1913 Rolf Berner 2.03,4
1914 Ola Fogelberg 2.01,5
1915 Einari Anttila 2.01,7
1916 Einari Anttila 1.57,6
1917 Pauli Männistö 2.02,2
1918 Erik Schönberg 2.02,1
1919 Axel Kuffschinoff 1.59,9
1920 Axel Kuffschinoff 2.03,6
1921 Erik Wilén 1.57,0
1922 Erik Wilén 1.57,5
1923 Paavo Nurmi 1.56,3
1924 Nestori Järvelä 1.57,8
1925 Felix Hildén 1.58,2
1926 Bruno Alajääski 1.56,5
1927 Harry Ekqvist 1.57,8
1928 Harri Larva 1.53,7
1929 Harri Larva 1.57,6
1930 Harri Larva 1.56,4
1931 Paavo Michelsson 2.00,3
1932 Paavo Michelsson 1.57,6
1933 Paavo Michelsson 1.54,9
1934 Harri Larva 1.56,1
1935 Ossi Teileri 1.54,5
1936 Ossi Teileri 1.55,8
1937 Tauno Peussa 1.54,0
1938 Tauno Peussa 1.54,6
1939 Tauno Peussa 1.56,3
1940 Aarne Kainlauri 1.57,8
1942 Sakari Aarniala 1.54,2
1943 Aarne Kainlauri 1.58,9
1944 Sakari Aarniala 1.54,3
1945 Runar Björklöf 1.53,4
1946 Runar Björklöf 1.53,3
1947 Ruben Casén 1.54,4
1948 Matti Danielsson 1.53,3
1949 Lasse Räihä 1.56,1
1950 Ilmari Taipale 1.52,5
1951 Ilmari Taipale 1.53,6
1952 Eero Tuomaala 1.54,4
1953 Urpo Vähäranta 1.51,8
1954 Urpo Vähäranta 1.52,4
1955 Olavi Salsola 1.53,2
1956 Pekka Vesaaja 1.52,3
1957 Olavi Salsola 1.51,3
1958 Olavi Salonen 1.51,1
1959 Olavi Salonen 1.52,1
1960 Olavi Salonen 1.49,7
1961 Olavi Salonen 1.50,7
1962 Olavi Salonen 1.49,6
1963 Olavi Salonen 1.48,9
1964 Pekka Juutilainen 1.48,8
1965 Juha Väätäinen 1.51,5
1966 Heikki Pippola 1.48,8
1967 Juha Väätäinen 1.49,2
1968 Olof Nyman 1.51,6
1969 Markku Aalto 1.50,6
1970 Pekka Vasala 1.49,1
1971 Pekka Vasala 1.48,6
1972 Pekka Vasala 1.47,0
1973 Markku Taskinen 1.50,0
1974 Markku Taskinen 1.50,2
1975 Markku Taskinen 1.52,2
1976 Markku Taskinen 1.48,72
1977 Ari Paunonen 1.47,74
1978 Markku Taskinen 1.49,8
1979 Antti Loikkanen 1.49,61
1980 Jorma Härkönen 1.49,75
1981 Jorma Härkönen 1.48,61
1982 Jorma Härkönen 1.51,81
1983 Jorma Härkönen 1.49,05
1984 Jorma Härkönen 1.48,38
1985 Ari Suhonen 1.48,60
1986 Ari Suhonen 1.50,12
1987 Ari Suhonen 1.52,27
1988 Ari Suhonen 1.47,24
1989 Ari Suhonen 1.48,67
1990 Ari Suhonen 1.51,10
1991 Ari Suhonen 1.48,28
1992 Ari Suhonen 1.52,94
1993 Ari Suhonen 1.48,02
1994 Mikael Söderman 1.47,49
1995 Mikael Söderman 1.53,41
1996 Esko Parpala 1.52,89
1997 Juha Kukkamo 1.51,40
1998 Wilson Kirwa 1.48,71
1999 Wilson Kirwa 1.49,15
2000 Wilson Kirwa 1.50,39
2001 Juha Kukkamo 1.50,38
2002 Wilson Kirwa 1.51,16
2003 Juha Kukkamo 1.51,86
2004 Wilson Kirwa 1.52,02
2005 Juha Kukkamo 1.49,69
2006 Mikko Lahtio 1.48,53
2007 Mikko Lahtio 1.48,85[1]
2008 Mikko Lahtio 1.48,77[2]
2009 Mikko Lahtio 1.52,84[3]
2010 Mikko Lahtio 1.51,34[4]
2011 Niclas Sandells 1.52,89[5]
2012 Niclas Sandells 1.52,72[6]
2013 Niclas Sandells 1.51,93[7]
2014 Ville Lampinen 1.50,45[8]
2015 Ville Lampinen 1.55,29[9]
2016 Ville Lampinen 1.49,60[10]
2017 Ville Lampinen 1.50,90[11]
2018 Markus Teijula 1.49,38[12]
2019 Markus Teijula 1.51,01[13]

Naiset 1946–

Vuosi Voittaja Aika
1946 Kerttu Palenius 2.30,6
1947 Kerttu Palenius 2.27,3
1948 Kerttu Palenius 2.28,5
1949 Anna-Liisa Kurki 2.29,0
1950 Anna-Liisa Kurki 2.19,8
1951 Inga-Lill Nyqvist 2.18,4
1952 Elvi Minkkinen 2.20,0
1953 Elvi Minkkinen 2.18,4
1954 Inga-Lill Nyqvist 2.15,3
1955 Inga-Lill Nyqvist 2.16,8
1956 Eila Helin 2.21,0
1957 Eila Helin 2.17,0
1958 Eila Helin 2.16,8
1959 Eila Mikola 2.11,8
1960 Eila Mikola 2.13,6
1961 Saara Vilén 2.17,1
1962 Anita Aittala 2.17,2
1963 Eeva-Liisa Kalliolahti 2.15,8
1964 Eila Pellinen 2.13,2
1965 Eila Mikola 2.15,8
1966 Eeva-Liisa Kalliolahti 2.12,9
1967 Eeva-Liisa Kalliolahti 2.10,7
1968 Eeva Haimi 2.09,9
1969 Eeva Haimi 2.11,4
1970 Aila Virkberg 2.14,1
1971 Sinikka Tyynelä 2.11,5
1972 Sinikka Tyynelä 2.09,1
1973 Sinikka Tyynelä 2.09,6
1974 Aila Virkberg 2.11,2
1975 Nina Holmén 2.06,9
1976 Nina Holmén 2.03,67
1977 Sinikka Tyynelä 2.04,59
1978 Sinikka Tyynelä 2.08,61
1979 Yvonne Hannus 2.06,18
1980 Yvonne Hannus 2.04,15
1981 Yvonne Hannus 2.03,43
1982 Yvonne Hannus 2.04,07
1983 Irene Lusikka 2.08,15
1984 Kaisa Ylimäki 2.06,98
1985 Kaisa Ylimäki 2.05,13
1986 Kaisa Ylimäki 2.03,63
1987 Tiina Pakkala 2.04,99
1988 Tiina Pakkala 2.06,74
1989 Hanna Vuorimaa 2.05,21
1990 Tuuli Merikoski 2.09,39
1991 Tuuli Merikoski-Silius 2.05,05
1992 Marjo Piipponen 2.07,23
1993 Marjo Piipponen 2.06,19
1994 Satu Jääskeläinen 2.05,23
1995 Tytti Reho 2.11,35
1996 Monika Rönnholm 2.04,06
1997 Monika Kinnunen 2.02,40
1998 Marjo Venäläinen 2.05,62
1999 Tytti Reho 2.07,24
2000 Tytti Reho 2.03,59
2001 Suvi Myllymäki 2.04,94
2002 Suvi Myllymäki 2.04,00
2003 Minna Järvenpää 2.03,43
2004 Mari Järvenpää 2.05,85
2005 Suvi Myllymäki 2.06,47
2006 Mari Järvenpää 2.05,71
2007 Mari Järvenpää 2.04,70[14]
2008 Mari Järvenpää 2.07,82[15]
2009 Karin Storbacka 2.05,11[16]
2010 Mari Järvenpää 2.06,79[17]
2011 Karin Storbacka 2.03,97[18]
2012 Karin Storbacka 2.06,09[19]
2013 Johanna Matintalo 2.08,71[20]
2014 Karin Storbacka 2.07,00[21]
2015 Karin Storbacka 2.07,27[22]
2016 Sara Kuivisto 2.10,59[23]
2017 Sara Kuivisto 2.03,95[24]
2018 Sara Kuivisto 2.02,14[25]
2019 Sara Kuivisto 2.04,08[26]

Lähteet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Viitteet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]