Louis Tomlinson

Kohteesta Wikipedia
Loikkaa: valikkoon, hakuun
Louis Tomlinson

Louis Tomlinson November 2014.jpg
Louis Tomlinson marraskuussa 2014.

Syntynyt 24. joulukuuta 1991 (ikä 26)
Kotoisin Doncaster, Yorkshire, Englanti, Iso-Britannia
Aktiivisena 2010–
Tyylilajit pop, poprock
Laulukieli englanti
Ammatit laulaja, sanoittaja, jalkapalloilija, näyttelijä
Soittimet laulu, kitara, urut, piano
Yhtyeet One Direction (1D)
Levy-yhtiöt Syco, Columbia
MusicBrainz

Louis William Tomlinson (s. 24. joulukuuta 1991[1], aik. Louis Troy Austin) on englantilainen laulaja, sanoittaja, jalkapalloilija ja näyttelijä. Hänet tunnetaan poikabändistä One Direction.

Tausta[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Louis Troy Austinin vanhemmat Johannah Poulston ja Troy Austin erosivat hänen lapsuudessaan, ja hän on sittemmin ottanut käyttöön isäpuolensa Mark Tomlinsonin sukunimen. Louisilla on seitsemän nuorempaa puolisisarusta, joista kuusi on tyttöjä. Hänen äitinsa Johannah menehtyi leukemiaan 7. joulukuuta 2016.[2]

Tomlinson opiskeli Hall Crossin koulussa, jossa hän esiintyi muutamassa musiikkiesityksessä. Danny Zukon pääroolin saaminen Grease-musikaalissa innosti hänet hakemaan X Factoriin.

Musiikkiura[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Ennen varsinaisen uransa alkua Tomlinson latasi vuonna 2008 videopalvelu YouTubeen omia coverversioitaan tunnetuista kappaleista.

Vuonna 2010 Tomlinson koe-esiintyi laulukilpailuohjelmassa The X Factorissa kappaleella ”Hey There Delilah” ja sai kolme ääntä kolmesta. Hän kuitenkin putosi yhtyetovereidensa tavoin Bootcamp-vaiheessa.

Tuomarit olivat kuitenkin sitä mieltä, että osa pudonneista oli liian lahjakkaita putoamaan kisasta, näiden joukossa Louis, Harry, Liam, Niall ja Zayn sekä neljä naispuolista kilpailijaa. Pojille ja tytöille annettiin mahdollisuus jatkaa kilpailussa sillä ehdolla, että he muodostaisivat kaksi ryhmää. Harry Styles keksi yhtyeen nimen One Direction. Tomlinson on kirjoittanut yhtyeelle useita kappaleita yhdessä Liam Paynen kanssa.

Louis kirjoitti yhdessä Steve Aokin kanssa singlen Just Hold On äitinsä Johannah Deakinin muistolle.

Yksityiselämä[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Tomlinson ja stylisti Briana Jungwirth saivat poikavauvan 22. tammikuuta 2016. Pari ei kuitenkaan pysynyt yhdessä.[3][4]

Tomlinson omistaa John Ryanin kanssa Doncaster Rovers FC -jalkapallojoukkueen. Hän on myös pelannut kyseisessä joukkueessa.

Tomlinsonin äiti Johannah Deakin kuoli 7. joulukuuta 2016 Leukemiaan.

Lähteet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

  1. Finn, Natalie: Louis Tomlinson's Birthday Is Hitting Us Hard This Year as We Say Goodbye to One Direction Eonline.com. 24.12.2015. Viitattu 24.5.2016. (englanniksi)
  2. Respers France, Lisa: Louis Tomlinson's mother dies at 43 9.12.2016. CNN. Viitattu 10.12.2016. (englanniksi)
  3. One Direction -tähti Louis Tomlinson vahvistaa: "Poikani syntyi eilen" Iltalehti. Viitattu 25.1.2016.
  4. Louis Tomlinson confirms that he has become a dad BBC Newsbeat. Viitattu 30.1.2016. (englanniksi)

Aiheesta muualla[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]