Louis Tomlinson

Wikipedia
Loikkaa: valikkoon, hakuun
Louis Tomlinson
Louis Tomlinson (cropped).jpg
Louis Tomlinson vuonna 2013.
Syntynyt 24. joulukuuta 1991 (ikä 23)
Kotipaikka Doncaster, Yorkshire, Englanti, Iso-Britannia
Aktiivisena 2010–
Tyylilajit pop, poprock
Laulukieli englanti
Ammatit laulaja, sanoittaja, jalkapalloilija, näyttelijä
Soittimet laulu, kitara, urut, piano
Yhtyeet One Direction
Levy-yhtiöt Syco, Columbia
Louis Tomlinson esiintymässä Glasgow’ssa tammikuussa 2012. Takana Liam Payne ja Harry Styles.

Louis William Tomlinson (s. 24. joulukuuta 1991) on englantilainen laulaja, sanoittaja, jalkapalloilija ja näyttelijä. Hänet tunnetaan yhtenä One Direction -yhtyeen neljästä jäsenestä.

Tomlinson nousi tunnetuksi kilpailtuaan television The X Factor -kykyjenetsintäohjelmassa vuonna 2010.

Tomlinson omistaa John Ryanin kanssa Doncaster Rovers FC -jalkapallojoukkueen. Hän on myös pelannut kyseisessä joukkueessa.

Tausta[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Louis Troy Austin syntyi 24. joulukuuta 1991. Hänen vanhempansa Johannah Poulston ja Troy Austin erosivat hänen lapsuudessaan ja hän on sittemmin ottanut käyttöön isäpuolensa Mark Tomlinsonin sukunimen.

Musiikkiura[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Ennen varsinaisen uransa alkua Tomlinson latasi vuonna 2008 videopalvelu YouTubeen omia coverversioitaan kappaleista ”Look After You” (The Fray), ”I Gotta Feeling” (The Black Eyed Peas), ”Because Of You” (Ne-Yo) ja ”Crawl” (Chris Brown). Näistä ”Look After You” on saavuttanut suurimman suosion ja sitä on katsottu yli 8 miljoonaa kertaa. 

Tomlinson koe-esiintyi The X Factorissa kappaleella ”Hey There Delilah” ja sai kolme ääntä kolmesta. Bootcampilla hän esitti kappaleen ”Make You Feel My Love”. Hän kuitenkin putosi yhtyetovereidensa tavoin Bootcamp vaiheessa.

Tuomarit olivat kuitenkin sitä mieltä, että osa pudonneista oli liian lahjakkaita putoamaan kisasta, näiden joukossa Louis, Harry, Liam, Niall ja Zayn, sekä viisi naispuolista kilpailijaa. Pojille ja tytöille annettiin mahdollisuus jatkaa kilpailussa sillä ehdolla, että he muodostaisivat kaksi ryhmää. Näin tapahtuikin ja pojat viettivät paljon aikaa yhdessä Harryn kodissa Cheshiressä. Harry keksi yhtyeen nimen One Direction, joka tällä hetkellä on maailman suurin poikabändi ja rikkonut monia ennätyksiä. Hän on kirjoittanut useita yhtyeen kappaleista yhdessä Liam Paynen kanssa.

One Direction saapuu Suomeen kesäkuussa 2015 .[1]

Lähteet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Aiheesta muualla[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]