Louis Tomlinson

Kohteesta Wikipedia
Loikkaa: valikkoon, hakuun
Louis Tomlinson
Louis Tomlinson (cropped).jpg
Louis Tomlinson vuonna 2013.
Syntynyt 24. joulukuuta 1991 (ikä 24)
Kotipaikka Doncaster, Yorkshire, Englanti, Iso-Britannia
Aktiivisena 2010–
Tyylilajit pop, poprock
Laulukieli englanti
Ammatit laulaja, sanoittaja, jalkapalloilija, näyttelijä
Soittimet laulu, kitara, urut, piano
Yhtyeet One Direction (1D)
Levy-yhtiöt Syco, Columbia
Louis Tomlinson esiintymässä Glasgow’ssa tammikuussa 2012. Takana Liam Payne ja Harry Styles.

Louis William Tomlinson (s. 24. joulukuuta 1991, aik. Louis Troy Austin) on englantilainen laulaja, sanoittaja, jalkapalloilija ja näyttelijä. Hänet tunnetaan yhtenä One Direction -yhtyeen neljästä jäsenestä.

Tomlinson nousi tunnetuksi kilpailtuaan television The X Factor -kykyjenetsintäohjelmassa vuonna 2010.

Tomlinson omistaa John Ryanin kanssa Doncaster Rovers FC -jalkapallojoukkueen. Hän on myös pelannut kyseisessä joukkueessa.

Tausta[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Louis Troy Austinin vanhemmat Johannah Poulston ja Troy Austin erosivat hänen lapsuudessaan, ja hän on sittemmin ottanut käyttöön isäpuolensa Mark Tomlinsonin sukunimen. Louisilla on seitsemän nuorempaa puolisisarusta, joista kuusi on tyttöjä.

Tomlinson oli opiskeli Hall Crossin koulussa ja on Hayfieldin koulun entinen opiskelija. Hän ei päässyt läpi ensimmäisen vuoden koulutuksesta Hayfieldin koulussa ja lopulta päätyi takaisin Hall Crossiin aloittamaan koulunkäynnin uudestaan.

Opiskellessaan Hall Crossin koulussa Tomlinson esiintyi muutamassa musiikkiesityksessä. Danny Zukon pääroolin saaminen Grease-musikaalissa innosti Tomlinsonia hakemaan X Factoriin.

Musiikkiura[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Ennen varsinaisen uransa alkua Tomlinson latasi vuonna 2008 videopalvelu YouTubeen omia coverversioitaan kappaleista ”Look After You” (The Fray), ”I Gotta Feeling” (The Black Eyed Peas), ”Because Of You” (Ne-Yo) ja ”Crawl” (Chris Brown). Näistä ”Look After You” on saavuttanut suurimman suosion ja sitä on katsottu yli 8 miljoonaa kertaa. 

Tomlinson koe-esiintyi The X Factorissa kappaleella ”Hey There Delilah” ja sai kolme ääntä kolmesta. Bootcampilla hän esitti kappaleen ”Make You Feel My Love”. Hän kuitenkin putosi yhtyetovereidensa tavoin Bootcamp vaiheessa.

Tuomarit olivat kuitenkin sitä mieltä, että osa pudonneista oli liian lahjakkaita putoamaan kisasta, näiden joukossa Louis, Harry, Liam, Niall ja Zayn sekä neljä naispuolista kilpailijaa. Pojille ja tytöille annettiin mahdollisuus jatkaa kilpailussa sillä ehdolla, että he muodostaisivat kaksi ryhmää. Näin tapahtuikin, ja pojat viettivät paljon aikaa yhdessä Harryn kodissa Cheshiressä. Harry keksi yhtyeen nimen One Direction. Tomlinson on kirjoittanut yhtyeelle useita kappaleita yhdessä Liam Paynen kanssa.

One Direction saapui Suomeen kesäkuussa 2015 ja esiintyi Helsingin Olympiastadionilla 27.6.2015.[1]

Yksityiselämä[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Tomlinson ja stylisti Briana Jungwirth saivat poikavauvan 22. tammikuuta 2016. Pari ei kuitenkaan pysynyt yhdessä.[2][3] Tomlinsonin kerrotaan seurustelevan nykyään näyttelijä Danielle Campbellin kanssa.[4]

Lähteet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Aiheesta muualla[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]