Little Murders

Kohteesta Wikipedia
Loikkaa: valikkoon, hakuun
Little Murders
Ohjaaja Alan Arkin
Käsikirjoittaja Jules Feiffer
Perustuu Jules Feifferin näytelmään
Tuottaja Jack Brodsky
Säveltäjä Fred Kaz
Kuvaaja Gordon Willis
Leikkaaja Howard Kuperman
Pääosat Elliott Gould
Marcia Rodd
Valmistustiedot
Valmistusmaa Yhdysvallat
Tuotantoyhtiö 20th Century Fox
Ensi-ilta 9. helmikuuta 1971
Kesto 110 min
Alkuperäiskieli englanti
Aiheesta muualla
IMDb
Elonet
AllMovie

Little Murders (televisioesityksessä käytetty nimeä Pieniä murhia) on vuoden 1971 mustahuumorielokuva, jonka pääosissa olivat Elliott Gould ja Marcia Rodd. Elokuva kertoi tytöstä (Rodd) joka toi kotiinsa poikaystävänsä (Gould), jotta poika voisi tavata hänen vanhempansa, josta seuraa ampumisten ja muiden onnettomuuksien satunnainen sarja. Elokuvan ohjasi Alan Arkin.

Elokuva sai alkunsa näytelmänä, jonka kirjoitti Jules Feiffer, joka halusi näytelmänsä New Yorkin lavalle vuonna 1967, mutta näytelmää esitettiin vain seitsemän kertaa. Feiffer yritti uudestaan kohteenaan Royal Shakespeare Company, jota ohjasi Christopher Morahan Aldwych-teatterissa Lontoossa. Feiffer vei esityksen Yhdysvaltoihin, jossa sitä esitettiin Circle in the Squaressa New York Cityssä. Näyttelijäkaartiin kuuluivat muun muassa Linda Lavin, Vincent Gardenia, Elliott Gould, Donald Sutherland ja David Steinberg.

Elliott Gould osti näytelmän elokuvaoikeudet ja tuotti sen Jack Brodskyn kanssa, joka sai tuottajan työnimen. Kun Jules Feiffer sovelsi näytelmän elokuvamuotoon, hän lisäsi uusia kohtauksia, joihin kuuluivat kohtaus John Randolphin ja Doris Robertsin kesken. Randolph ja Roberts esittivät Gouldin hahmon vanhempia.

Elokuva sai Roger Greenspunilta lämpimän vastaanoton[1], mutta Roger Ebertin vastaus Chicago Sun-Times -lehdessä oli sitäkin innostuneempi.[2]

Lähteet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Aiheesta muualla[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Tämä elokuviin liittyvä artikkeli on tynkä. Voit auttaa Wikipediaa laajentamalla artikkelia.