Leslie Easterbrook

Kohteesta Wikipedia
Siirry navigaatioon Siirry hakuun
Leslie Easterbrook

Leslie Easterbrook (s. 29. heinäkuuta 1949) on yhdysvaltalainen näyttelijä.

Elämäkerta[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Nuoruus[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Leslie Easterbrook syntyi Los Angelesissa, mutta hänet adoptoitiin nebraskalaiseen maalaisperheeseen. Hänen isänsä oli Kearneyn yliopiston professori, joka valmensi Leslietä toimintarooleja varten ja opetti trumpetin soittoa.

Ura[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Easterbrook teki läpimurron sarjassa Laverne & Shirley, jossa hän näytteli "marilynmonroemaista"selvennä naapuria Rhonda Leetä. Hänen tunnetuin roolinsa on suositun Poliisiopisto-elokuvasarjan isopovinen ylikomisario, Debbie Callahan. Leslie on esiintynyt useissa amerikkalaisissa televisio-ohjelmissa, muun muassa Murhasta tuli totta, Hangin' with Mr. Cooper, Baywatch, Matlock, Hunter, The Dukes of Hazzard ja Ryan's Hope.

Easterbrook on tehnyt itseään tutuksi laulajana. Hän on muun muassa laulanut Yhdysvaltain kansallislaulun amerikkalaisen jalkapallon loppuottelussa (Super Bowl XVII), ja esiintynyt lukemattomissa musikaaleissa niin Broadwaylla kuin muuallakin Yhdysvalloissa.

Hän on tehnyt videon "Real Beginner's Guide to the Shotgun Sports" eli haulikkoampumisen opetusvideon, jolla rohkaistaan ihmisiä ensimmäiseen ampumakertaansa. Easterbrook kuuluu The National Law Enforcement Officers Memorial Fund -järjestöön ja tukee lasten hyväntekeväisyysjärjestöjä, kuten The Sunshine Kids ja Variety Children's Charities. Vuonna 2005 hän näytteli Äiti Fireflytä Rob Zombien kauhuelokuvassa The Devil's Rejects ja vuonna 2007 turvavartija Patty Frostia Rob Zombien Halloweenissa

Aiheesta muualla[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Tämä näyttelijään liittyvä artikkeli on tynkä. Voit auttaa Wikipediaa laajentamalla artikkelia.