Leo-Club

Kohteesta Wikipedia
Loikkaa: valikkoon, hakuun

Leo Club -järjestö on Lions Internationalin kansainvälinen nuoriso-ohjelma. Toiminta tapahtuu leoklubeissa, joita tukevat, auttavat ja ohjaavat niiden perustajina toimineet lionsklubit, niin kutsutut taustaklubit. Leot on hyväntekeväisyysjärjestö kuten leijonatkin.

Tarkoituksena järjestöihin kuuluvilla leoilla on auttaa sosiaalisesti heikommassa asemassa olevia ihmisiä. Leot ovat iältään 12-30-vuotiaita nuoria henkilöitä ja uskonnollisesti sekä poliittisesti sitoutumaton järjestö. Kirjaimet L, E ja O tulevat englannin sanoista Leadership, Experience ja Opportunity.

Ensimmäinen leoklubi syntyi Pennsylvaniassa 5. joulukuuta 1957. Suomeen ensimmäinen klubi perustettiin vuonna 1965. Nykyään LEO-toimintaa on yli 130 maassa [1], Euroopassa muun muassa Itävallassa, Ranskassa ja Italiassa. LEO-toimintaa on myös Suomessa. [2]

Leot Suomessa[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Tällä hetkellä Suomessa on noin 12 klubia ja reilut 100 jäsentä [3] Suomi on yksi suurimmista ja aktiivisimmista leomaista Euroopassa. Suomalaiset leot ovat aktiivisia ja avoimia nuoria, jotka haluavat auttaa ja tehdä maailmasta hieman paremman paikan tuleville sukupolville. Kaikki tapahtuu vapaassa ja iloisessa ilmapiirissä, jossa jokaisella jäsenellä on mahdollisuus kehittyä ihmisenä.

Suomi on myös aktiivinen kansainvälinen|kansainvälisten leotapahtumien järjestäjä. Vuonna 2013 Suomessa järjestettiin LEF eli Leo Europe Forum. [4]

Lähteet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]